Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Cupra Raval bude jedním z nejlevnějších EV v Česku! Už základ nabídne dost

29 komentářů

PowerHouse
Nabídne opravdu dost.

Hlavně tu 37kWh baterku a nabíjení až 50kW.
admin badgeAvatar - Honza Mička
Honza Mička
@PowerHouse auto do města, co se bude nebíjet na wallboxu doma nebo v práci. Za mě úplně v pohodě 👍
Mr.Murphy
@Honza Mička ... nebo u Kauflandu když půjdeš nakoupit, pohoda....
Emel
@Honza Mička vidím to taky tak. Pokud člověk nemá ambici dělat z toho univerzála... tak 200km ujedu na 37kWh i v zimě a pokud i jednou dvakrát za rok náhodou vyjedu někam dál, no tak holt překousnu pomalejší nabíjení.
PS: auto vypadá dost dobře, zvenku i zevnitř... tak uvidíme, jak se SEA... ehm, Cupra vypořádá se svou oblíbenou disciplínou "interiér základní verze"
šofér
@Emel když z té modly nemá redakce dělat univerzála, proč je tedy R5 deklasován v článku velikosti kufru a naopak, tepelné čerpadlo v základu je jen letmo zmíněno? Nacíc oproti NoName Cupře je R5 alespoň o stylu. A Citroën je o 100 tis. Levnější, což je dost podstatná výhoda. Na Tzv. “prémiové plasty” se nejezdí.
Mr.Murphy
@šofér Hlavně jak píše Emel v základní Cupře žádné prémiové plasty být opravdu nemusí.... Pamatuju u SEATu, tam ty základy byly až bizarně chudé 😄 Tak uvidíme.... každopádně auto zvenku pěkný a jsem rád, že v segmentu přithujue. Výsledek bude jasný = nižší ceny a míň smradu ve městech 😉
šofér
@Mr.Murphy no, jánafsdovsl Leona FR, a proti Octavii to byla bída, takže to tak celé vnímám.
Emel
@šofér podle mě je to srovnání napsané naprosto srozumitelně... tepelné čerpadlo v základu je z toho jasné, jak velká výhoda to je opět záleží na tom, jak moc tě trápí dojezd.
BTW... ta Cupra je jinak celkem slušně vybavená, R5 je za tu základní cenu dost holátko.
ericn
@Honza Mička auto do města za 3/4 milionu? S baterkou 37kWh, to mi teda v pohodě nepřijde...
DonVito
@ericn

Vyjímečně částečně souhlas.

No, myslím, že přijdou slevy, skladovky, předváděčky a pak i ojetiny.
A pak bude cena rozumnější.

Nerad to píšu, ale 37kWh je i pro mě zklamáním.
Myslím, že minimum by mělo být dnes spíš spíš 40-50kWh.

Uvidíme, jak půjde 37kWh varianta na odbyt.
ericn
@DonVito tady souhlasím i já s tebou, základ měl být 50kWh a pak by to bylo už přijatelnější…
Emel
@ericn Já jsem pro, aby byl základ klidně těch 37... pro ty, co to kupují kolem komína, je menší LFP cajk... a pro ty co ne je tam ta větší. Druhá věc je pak cena...
ericn
@Emel ta cena je alfa a omega úspěchu a nezlob se na mě, minimálně 650tis Kč za mini baterku je úlet…
šofér
Ehmmmm, co to, prosím “ svět Cupra”?
DonVito
Auto pekny.
Ale 37kWh a nizky nabijeci vykon by odpovidal nizsi cenovce.
fdrive.cz/…-silnicich-16596
Základní provedení MG4 Comfort se 43kWh baterií začíná na 599 990 Kč včetně DPH, verze Comfort s 54kWh baterií stojí 649 990 Kč a nejvyšší Premium s 54 kWh vyjde na 719 990 Kč.

V kontextu cinsky konkurence je cena Ravalu hodne sebevedoma.
Kazdopadne drzim v prodejich palce.
praptak
@DonVito Podstata je v tom, že každý nechce čínskou konkurenci. Také držím palce.
panenka skákavá
@praptak
China in my ❤️
mimomisu
@praptak Já bych na to tolik nepoléhal. U těhle malejch elekrik bude hodně rozhodovat cena. V tomhle segmentu se Čína podle mě projeví nejvíc. A jo, beru, že zrovna není ten správný ukazatel, ale rozumíme si.
Hendly
@praptak
Jenze co nabízí evropa za vyhody kromě vyšších cen?
Cele leta tu plivou po elektru a ted k nim mas jit a platit vic?
Emel
@DonVito jestli je MG za 600, tak mi Cupra za 650 nepřijde drahá... lepší design, trošku lepší značka...
ericn
@Emel no MG4 má 160k / 54kWh a Raval 115k / 37kWh, oba za 650tis Kč. Co zvolíš? 🤔 Tohle bude na misce vah…
Pepa_007
490l kufru. Karoq, Elroq, Scala, ..... To už nikdo kupovat nebude.
Malé ale obrovské auto.
jinrys
@Pepa_007 Ty litry ale podle fotky kufru budou pod dnem, ložná plocha je malá. Nevypadá to, že se tam vejde třeba menší sekačka či větší kočárek.
Zkrátka pro někoho stačí čistě objem, jiným to vyhovovat nemusí.
ericn
@jinrys přesně, otazkou je jak je to využitelné a stejně jako iD.Pola dost blbě, ty litry jsou do hloubky a pod podláždkou… 🙈
Man Ký
Dzinus
Raval vypadá pěkně i prakticky zároveň, ale jedna věc mě zaujala. S Kiou EV2 sdílí při větší baterce v podstatě stejný deklarovaný WLTP dojezd (Raval 450km vs EV2 453km), jenže Raval má 51,7kWh využitelných, EV2 58kWh. To by měl být koncern o tolik efektivnější než Hyundai Kia AG, nebo si koncern trošku zapřeháněl? Já se kloním spíše k tomu druhému, ale přeju jim tu efektivitu.
File12
@Dzinus podle dřívějších EV byl Hyundai/Kia efektivitou vždy lepší, tak buď se opravdu posunul koncern tolik, že gratulace a nebo se též přikláním k té druhé variantě.
Dzinus
@File12

Mám stejnou zkušenost. U Elroqu s 21" koly mi přišel WLTP dojezd jako nedosažitelná hodnota v jakémkoli jízdním režimu. Zatímco u Kony ho běžně překonávám i výrazně. Snad u Epiqa a ostatních MEB+ aut se podaří městská spotřeba okolo 10kWh/100km.
Anonym
@Dzinus jsou to klasické elektrolži se slovíčkem "až" a malými poznámkami pod čarou. kapacita baterie je 51,5 kwh spotřeba WLTP je 13,7 kwh a z toho si každý může spočítat dojezd 376 km za ideálních podmínek ... ale když bude foukat vítr z bruselu a staneš se aktivním komsomolcem bude to až 450 km