Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Příběh Saabu definitivně končí. V aukci si budete moci koupit unikátní prototypy

7 komentářů

Helle
Já jsem v době svého mládí měl možnost pár krát 96 řídit. Na svou dobu mělo asi nejlepší jízdní vlastnosti ze všech běžně prodávaných ( mimochodem u nás pouze v té době v Tuzexu) aut.
Ja Prvni 123
Kdy uz konecne vsem dojde, ze kontakt s Cinou je smrtonosny.
traveldrive
@Ja Prvni 123
Úplne všetkým nikdy.
SkyDriver
@Ja Prvni 123 tak já nevím ale kdyby jsi znal historii tak bys věděl že saab zkrachoval dávno před tím než ho začali po částech odkupovat číňani. Možná bych na ně zkusil hodit i krach TATRA osobní vozy. S trochou štěstí to vyjde.
Lord Owl
@Ja Prvni 123 Problé je v tom, že Saab poslal do kopru GM koncern, vybral z něj patenty a nechal ho padat ke dnu. Pak se nenašel nikdo (silný hráč), kdo by to koupil a oživil. Ale ruku na srdce, dnešní downsize doba by pro Saab stejně nebyla to pravé. Patrně by upadl stejně jako třeba Subaru v Evropě (těm to ale na zbylých světových trzích může být jedno).
Josef hlousek
@Lord Owl Pravda, pro Saab byl v produktivních letech smrtonosnější GM. Ale s tím koncem díky downsizingu jsem si jistý že by se Švédi přizpůsobili a kdoví jakým Saabem bychom jezdily dnes. Mě už zbyla jen 900og 2.0turbo.
Tak sbohem nej značko ever!
Arese
Škoda ho, věčná škoda...