Novinky
Hlavní důvod tam chybí
Potřebují na to taky AI továrnu s napojenýma robotama, ta bude právě v roce 2029, 2030.
I na CESu jsme viděli, že Hyundai plánuje nasadit roboty Boston Dynamic v roce 2029, 2030.
Rozjíždět dříve již zastaralou továrnu na tak masivní produkci nemá smysl.
Potřebují na to taky AI továrnu s napojenýma robotama, ta bude právě v roce 2029, 2030.
I na CESu jsme viděli, že Hyundai plánuje nasadit roboty Boston Dynamic v roce 2029, 2030.
Rozjíždět dříve již zastaralou továrnu na tak masivní produkci nemá smysl.
@PowerHouse díky za super doplnění! Situace je mind-blowing a bude zajímavé to sledovat dál.
@PowerHouse Na čo by boli pri výrobe áut podobní roboti ? Iba by zdražovali výrobu . Takto vyrobené autá by boli nepredajné . Je to len pre predvádzanie novinárom . Výrobné robotické centrum nepotrebuje hlavu, ruky a nohy ...
Diky autorovi! (naprosto bez ironie). Dnes jsem se dozvedel, ze soucasna dekada skonci v roce 2030 a ne v roce 2029, jak jsem si doted (chybne) myslel.
Clovek se porad uci 😊
Clovek se porad uci 😊
Odsunutí platformy SSP na rok 2030 či na kdy, tedy od teď za 4 roky, vypadá při rychlosti dnešního světa téměř stejně jako zrušení.
někteří pořád nechápou souvivlosti proč VW odsunul platformu na rok 2029 nebo 2030 ... na trhu je o elektromobily malý zájem a bylo by to pro Vw hodně ztrátové. zároveň bruselští komouši stanovili od roku 2030 zpřísnění limitů uhličitého na 55 gramů. zároveň jsou v roce 2029 eurovolby i volby v německu a všichni doufají že komouši ztratí v obou parlamentech většinu což by znamenalo zrušení komoušské cesty k elektrototalitnímu ráji... a v tržních podmínkách bude důležitější dát na trh nové modely spalováků a hybridů než elektroaut
@Pan Glosátor tak přijít jen s elektrickém Golfem by byla sebevražda v přímém přenosu. to by VW asi opravdu položilo 😄 řekl bych, že si to testují na ID.Polu, které bude opět propadákem roku... Než přijdou s tím, že ta platforma zvládá i ICE...
Mne sa veľmi páči hejt ľudí, čo si aj tak ten elektromobil nekúpia. Presne preto Volkswagen nemá dôvod sa ponáhľať, pretože sa mu to pri tom podiele elektromobilov ani neoplatí. Nie je to len o Golfe ale o potrebe prehodiť potom všetky koncernové modely z MEB na SSP. A načo, MEB už majú dobrú a vychytanú, spotreba aj nabíjacie výkony sú fajn, tak nevidím dôvod, aby sa ponáhľali. Z tej Číny sa zas netreba pos.ať.
Skoda, majitele fosilnich Golfu budou muset jeste leta jezdit daleko za levnejsim benzinem a cekat ve frontach.
www.centrum.cz/…prodelate-209519
"V Praze se aktuálně liší cena benzínu mezi pumpami až o 3,20 Kč na litr. Při plné nádrži je to rozdíl 128 korun, ale jen pokud vás cesta na levnější stanici nestojí víc, než ušetříte."
Ja muzu "natankovat" kdykoli doma a 100km me stoji jako 2,5 litru benzinu...
pssst
PS Mnou uvedeny prepocet neni zdaleka minimum, jedna se standardni tarif bez fotovoltaiky.
www.centrum.cz/…prodelate-209519
"V Praze se aktuálně liší cena benzínu mezi pumpami až o 3,20 Kč na litr. Při plné nádrži je to rozdíl 128 korun, ale jen pokud vás cesta na levnější stanici nestojí víc, než ušetříte."
Ja muzu "natankovat" kdykoli doma a 100km me stoji jako 2,5 litru benzinu...
pssst
PS Mnou uvedeny prepocet neni zdaleka minimum, jedna se standardni tarif bez fotovoltaiky.
@DonVito Majitelé Golfů ti na to z vysoka "se*ou". Ti na rozdíl od tebe jezdí po výletech a tankují, kde to je potřeba (cca jednou za 800km) 😉👌
Ahoj ericu, rád tě opět obohatím o něco nového ze světa elektromobility na svém příkladu.
Jezdím na výlety mnohem dřív než dříve spalovákem.
M.j. i proto, že jezdím za 1Kč/km...
Se spalovákem jsem jezdil za 2Kč/km.
Dnes bych jezdil za 2,50Kč/km.
To je rozdíl 150.000Kč/100.000km.
Rád tyhle peníze ušetřím a nedělám, že mi na nich nezáleží.
To je realita používání EV.
Nemáš zač.
Příště než něco napíšeš o mém use case (nebo o elektromobilitě o který toho moc nevíš, znáš vůbec nějakého elektromobilistu osobně??, řekl ti, že nejezdí po výletech??? ne????), raději se zeptej.
PS Nemusíš brát vše osobně. Ale zkus pochopit podstatu postovanýho článku. To že ty za levnějším tankováním nejezdíš neznamená, že to nedělá nikdo. Myslím, že se najdou i řidiči Golfu...
Jezdím na výlety mnohem dřív než dříve spalovákem.
M.j. i proto, že jezdím za 1Kč/km...
Se spalovákem jsem jezdil za 2Kč/km.
Dnes bych jezdil za 2,50Kč/km.
To je rozdíl 150.000Kč/100.000km.
Rád tyhle peníze ušetřím a nedělám, že mi na nich nezáleží.
To je realita používání EV.
Nemáš zač.
Příště než něco napíšeš o mém use case (nebo o elektromobilitě o který toho moc nevíš, znáš vůbec nějakého elektromobilistu osobně??, řekl ti, že nejezdí po výletech??? ne????), raději se zeptej.
PS Nemusíš brát vše osobně. Ale zkus pochopit podstatu postovanýho článku. To že ty za levnějším tankováním nejezdíš neznamená, že to nedělá nikdo. Myslím, že se najdou i řidiči Golfu...
@DonVito a co je na tom špatného ??? je to každého volba kde a za jakou cenu kupuje benzín. jestli chce čekat ve frontě nebo ne. jestli chce vysoký standard služeb nebo jezdí tankovat do bývalého JZD ... nechme to na trhu, jaký typ motoru si kdo koupí a kde to tankuje nebo nabííjí. zrušme dotace, regulace, přerozdělování, zákazy, příkazy, prostě všechny tyhle komoušské nesmysly
@Pan Glosátor
Nikde v úvodním příspěvku nehodnotím, co je špatně a co je dobře.
Mně přijde super, když si kdykoli natankuju doma, nemusím vůbec nikam jezdit a navíc mě kilometr vyjde na půlku.
Tímto ilustruju rozdíl mezi fosilním a elektrickým Golfem.
Pohled majitele spalováku je ten, že elektromobilista čeká na nabíječce.
Já jezdím 95% s nabíjením doma nebo v cíli a nikde nečekám.
Resp. čas ve srovnání s provozem spalováku šetřím!
To je realita provozu EV převážně na trasy do 200km.
Zároveň jsem přesvědčen, že můj use case by seděl i na velkou část provozovatelů Golfů.
Nic nenařizuji, jen rozšiřuji obzory řidičům diskutérům tvého typu.
Jezděte si svymi spalováky, draze, dle libosti.
Ale netrollte v diskuzích nesmysly o elektromobilitě (třeba o tom, že elektromobilem se nejezdí na výlety).
Btw. aktuálně nejvíce zásahů do trhu probíhá, myslím, regulací cen paliv.
Když už jsme u těch zásahů...
PS Když pojedeš tím budoucím Golfem třeba 500km (třeba na otočku), je možný, že nabíjení zabere podobně jako tankování. Protože dobiješ na fast chargeru 10-40% za deset minut a zbytek už dáš zase doma.
Chci tím říct, že těch případů kdy čekáš 10-80% je krom dlouhýho (1000km) cestovaní velmi velmi málo!
Nikde v úvodním příspěvku nehodnotím, co je špatně a co je dobře.
Mně přijde super, když si kdykoli natankuju doma, nemusím vůbec nikam jezdit a navíc mě kilometr vyjde na půlku.
Tímto ilustruju rozdíl mezi fosilním a elektrickým Golfem.
Pohled majitele spalováku je ten, že elektromobilista čeká na nabíječce.
Já jezdím 95% s nabíjením doma nebo v cíli a nikde nečekám.
Resp. čas ve srovnání s provozem spalováku šetřím!
To je realita provozu EV převážně na trasy do 200km.
Zároveň jsem přesvědčen, že můj use case by seděl i na velkou část provozovatelů Golfů.
Nic nenařizuji, jen rozšiřuji obzory řidičům diskutérům tvého typu.
Jezděte si svymi spalováky, draze, dle libosti.
Ale netrollte v diskuzích nesmysly o elektromobilitě (třeba o tom, že elektromobilem se nejezdí na výlety).
Btw. aktuálně nejvíce zásahů do trhu probíhá, myslím, regulací cen paliv.
Když už jsme u těch zásahů...
PS Když pojedeš tím budoucím Golfem třeba 500km (třeba na otočku), je možný, že nabíjení zabere podobně jako tankování. Protože dobiješ na fast chargeru 10-40% za deset minut a zbytek už dáš zase doma.
Chci tím říct, že těch případů kdy čekáš 10-80% je krom dlouhýho (1000km) cestovaní velmi velmi málo!
@DonVito logicky kdo může doma nabíjet tak elektro dává větší smysl než pro toho kdo nemůže. jsem jednoznačně proti zásahům do ceny paliv. to má být záležitost trhu !!! ... já doma těžko budu spouštět prodlužku z třetího patra zejména pokud zbude volné až místo přes ulici. po městě mám lítačku jezdím hlavně výlety nebo se jen tak projet ... a nehledám cíl podle toho jestli je tam nabíječka !!!
@DonVito jako majitel Golfa G7,5 ti říkám, že ne. Benzinová 1,5TSI 96kW je naprosto v pohodě a můžeš s ní jet kamkoliv doma i po Evropě, aniž by ses musel starat o to kde dobiješ. Ty musíš pokaždé domu, aby si něco uškudlil, jinak “tankuješ” za draho. Tj. Máš omezený akční radius.
Už vidím sebe a svoje děti (které si ho půjčují, 3 auto do rodiny), jak se trápí s elektrikou a nabíjením na cestách. Ten nejstarší s ním byl teď na týden v Itálii na chození horách (kempy a tak) a světe div se, dal to v klidu na jednu nádrž tam a jednu zpět. Tj doplnění energie, cca za 5minut i s placením, u benzinky po cestě a nemusel ji hledat a ani kalkulovat s tím, jestli tam je, funguje nebo není obsazená. Vyber si sám 😋
Lidi, co Golf mají nebo ho chtějí, si ho kupují proto, protože prostě funguje, doveze je tam, kam potřebují a nemusí nic dál řešit…
Už vidím sebe a svoje děti (které si ho půjčují, 3 auto do rodiny), jak se trápí s elektrikou a nabíjením na cestách. Ten nejstarší s ním byl teď na týden v Itálii na chození horách (kempy a tak) a světe div se, dal to v klidu na jednu nádrž tam a jednu zpět. Tj doplnění energie, cca za 5minut i s placením, u benzinky po cestě a nemusel ji hledat a ani kalkulovat s tím, jestli tam je, funguje nebo není obsazená. Vyber si sám 😋
Lidi, co Golf mají nebo ho chtějí, si ho kupují proto, protože prostě funguje, doveze je tam, kam potřebují a nemusí nic dál řešit…
👍👍👍
Presne tak to bude i s elektrickym Golfem.
Vic k tomu nemam co dodat.
Snad jen to, ze je tezky, kdyz porovnavavas dve veci, pritom o ty jedny vis kulovy...
Dobrou
PS Z toho co jsi napsal o spalovaku nerozporuju nic. Z toho co jsi zde zplodil o EV rozporuju snad vsechno. Ty dokonce ani nechapes, co ti pisu. Vysvetlil jsem typicky nejvyhodnejsi use case, to vubec neznamane, ze jinak to nejde.
👍👍👍
Presne tak to bude i s elektrickym Golfem.
Vic k tomu nemam co dodat.
Snad jen to, ze je tezky, kdyz porovnavavas dve veci, pritom o ty jedny vis kulovy...
Dobrou
PS Z toho co jsi napsal o spalovaku nerozporuju nic. Z toho co jsi zde zplodil o EV rozporuju snad vsechno. Ty dokonce ani nechapes, co ti pisu. Vysvetlil jsem typicky nejvyhodnejsi use case, to vubec neznamane, ze jinak to nejde.
Jo Škodovka je závislá
i na té továrně ve Španělsku na ten Epiq.
V budoucnu bude závislá na AI factories, které zařídí VW. Ty AI factories budou řídit auta a i továrny v MB.