DonVito
27. dubna 2026 • 09:19
@Zetti
To já jsem si to se zájmem přečetl.
Je to úžasná zpráva.
Já se novým informacím nebráním.
A nevadí mi, že se nový BYD nabije rychleji než moje auto.
A skoro tak rychle jak tvuj spalovák...
ericn
27. dubna 2026 • 10:51
@DonVito leda tak ve snu a v laboratoři, až tohle bude běžná někdy realita, tak se lidi možná přestanou bát dojezdu i nabíjení. Zatím je to ale jen čínská pohádka na dobrou noc.
konec citaci z diskuze
a ted vazne z rozhovoru z clanku
BYD představilo koncepci nabíječek pro elektromobily schopných nabíjet megawattovým výkonem. Kdy rozjedete síť takových nabíječek i u nás?
První nabíječky pod názvem Flash charging očekáváme už koncem roku 2026 u našich dealerů. Síť ale budeme postupně rozšiřovat až o stovky nabíječek s tímto unikátním výkonem.
konec citace
Zkratka spousta komentu o elektromobilite od lidi co vi o tematu kulovy nestarne dobre.
KANKUNEN
2
@DonVito Tak vývoj se dá čekat jako u akuvrtaček.
Ringhofer
0
@DonVito Na druhou stranu spoustu buzz-words by si mohli odpustit. Např. to flashcharging s informací, že se jedná o nabíjení 5 minut. Flash si představuji jinak. Ale připouštím, že nabíjení skutečně flash, t.j. do 30 vteřin, tady bude nejpozději do 20 let.
traveldrive
0
@DonVito
"Že je na některých světových trzích elektromobil levnější než spalovací auta, už jsme si zvykli, v Evropě to působí jako sci-fi. Přesto se to právě stalo na největším automobilovém trhu Evropy. Elektromobil se tam stal nejlevnějším vozem bez toho, že by musel spoléhat na dotace."
Ktorýže to elektromobil a na ktorom trhu EÚ je najlacnejším novým autom? V diskusii pod Škodou Epiq si neodpovedal.
Arese
0
@traveldrive Hmm, ovšem že k přiblížení cen normálních a elektrozkratových modelů došlo hlavně umělým zdražováním těch prvních, o tom elektrohujeři raději cudně mlčí!
DonVito
27. dubna 2026 • 09:19
@Zetti
To já jsem si to se zájmem přečetl.
Je to úžasná zpráva.
Já se novým informacím nebráním.
A nevadí mi, že se nový BYD nabije rychleji než moje auto.
A skoro tak rychle jak tvuj spalovák...
ericn
27. dubna 2026 • 10:51
@DonVito leda tak ve snu a v laboratoři, až tohle bude běžná někdy realita, tak se lidi možná přestanou bát dojezdu i nabíjení. Zatím je to ale jen čínská pohádka na dobrou noc.
konec citaci z diskuze
a ted vazne z rozhovoru z clanku
BYD představilo koncepci nabíječek pro elektromobily schopných nabíjet megawattovým výkonem. Kdy rozjedete síť takových nabíječek i u nás?
První nabíječky pod názvem Flash charging očekáváme už koncem roku 2026 u našich dealerů. Síť ale budeme postupně rozšiřovat až o stovky nabíječek s tímto unikátním výkonem.
konec citace
Zkratka spousta komentu o elektromobilite od lidi co vi o tematu kulovy nestarne dobre.
"Že je na některých světových trzích elektromobil levnější než spalovací auta, už jsme si zvykli, v Evropě to působí jako sci-fi. Přesto se to právě stalo na největším automobilovém trhu Evropy. Elektromobil se tam stal nejlevnějším vozem bez toho, že by musel spoléhat na dotace."
Ktorýže to elektromobil a na ktorom trhu EÚ je najlacnejším novým autom? V diskusii pod Škodou Epiq si neodpovedal.