Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První elektrické Ferrari je venku! Něco jako Luce jste opravdu ještě neviděli

84 komentářů

Horký Rom
Ferrari na elektřinu zní jako rouhání - dokud to člověk neuvidí. Pak už jen pochopí, že v Maranellu zřejmě objevili způsob, jak proměnit kilowatty v čistou ješitnost. A nutno dodat: zatraceně elegantní 👍
ryccardo
@Horký Rom ano je to priserny. Pohon bych jeste presel, ale divny euro design dorazeny otresnyma barvama, tak to se Enzo obraci v hrobe. Tak tohle se legendou nestane.
Jean Reno
@Horký Rom

Na celé současné vlně elektromobilů mě vlastně nejvíc baví to, že auta zase začínají mít charakter. Fiat to kdysi krásně otevřel a Renault dnes pokračuje v něčem, co má styl, lehkost i kus nostalgie. Člověk najednou vidí, že budoucnost nemusí připomínat sterilní domácí spotřebič.
A přesně tohle uměl Jony Ive vždycky dokonale. Ta jeho disciplína tvaru, proporcí a detailu, vychovaná na BRAUNovské škole Dietera Ramse, je prostě fascinující. Když exteriér i interiér mluví stejným jazykem, vzniká design, který nestárne už v okamžiku svého narození.
Horký Rom
@Jean Reno
👍
hrtlik1
Vidím přesně 0 důvodů proč si toto auto koupit. Nenabízí víc než Taycan, Mercedes AMG nebo nějaká Čína. Je to předražené auto jistě s obrovskou spotřebou (530 WLTP na 122kwh baterce) a za tu cenu zastaralou rychlostí nabíjení. Očekáváním jistě bude i tragický software a plno porodních problémů (první EV automobilky).
Ivan Ivanovič
@hrtlik1 - to ale není spotřebák typu číňan nebo Tacan, to je Ferrari. A v článku, pokud zvládnete chápání psaného textu je popsáno proč nabíjecí výkon 350 kW a další informace.
hrtlik1
@Ivan Ivanovič Řeknu vám proč jenom 350kw - protože nemají know-how na víc. To je holt takový folklór automobilek, které dohání dnešní technologie.

Cenou to spotřebák není, vzhledem je.
Barry Lyndon
@hrtlik1 Tu spotřebu taky moc nechápu, zvlášť když má každý motor zubovou spojku, kterou jde úplně mechanicky odpojit... Nežere tam elektřinu něco jiného? Aktivní podvozek s nakláněním do zatáček, nebo tak něco... (i když předpokládám, že tyhle hračky se při homologačním měření vypnou).
Mr.Murphy
Ferrari nám představilo neskutečně vyvážený celek

ošklivost se harmonicky snoubí se zbytečností, neefektivitou a vysokou cenou.
Tohle bude naprostý propadák....
Ovšem jako fanoušek bizáru tomu strašně fandím a ujíždím si na těch turbínových hnusých kolech na žluté verzi 😄
Arese
@Mr.Murphy 😊 Drsné, ale bohužel velmi výstižné...
ericn
@Mr.Murphy no je to poměrně ošklivé a z Ferrari tak nevidím prakticky nic. Taková krize identity značky 🤔 Vyplodili “něco”… 🤢
VII
@Mr.Murphy
Asi tak. Je to neskutečný hnus a technologicky zoufalé.
Čekal bych baterku 140-150kWh, nabíjení 500kW+, 10-80% do 15minut a i zrychlení mnohem lepší. To co nabízí dneska umí Čína za 40k €
BMW iX5 přijde za pár měsíců s baterkou 147kWh a bude stát 100k. Jasně, Ferrari není o penězích, ale osobně bych za horší techniku ty prachy nedal, kdybych si Ferrari chtěl koupit.
Barry Lyndon
@Mr.Murphy Tak právě ta kola se mi na tom jako jedna z mála věcí docela líbí... Byť jsou stejně jako zbytek hodně výstřední... Celé je to takové dobře cáklé, MPV předkem počínaje a obtloustlým zadkem konče... Ale jak už jsem zmiňoval, mít to foot garage, mohly být proporce úplně jinde...
del42sa
@Mr.Murphy ten obrázek je docela výmluvný 😄

//i.servimg.com/…/25/image104.png
lamal
@Mr.Murphy

Bohuzial sa pridavam, vidim odkaz na doby minule, ale urcite mi to nestaci. Nepekné auto.
beibej
FUJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e x krement!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Arese
Šílenost? Určitě. Rouhání? Ale jistě! Alternativa? Asi ano, ale pro koho? Sám jsem moc zvědavý, jaká poptávka po tomto prapodivném stroji bude, až se nasytí první vlna superbohatých elektrohujerů. Takže - proti gustu žádný dišputát, ale jen pomyšlení na to, že majitel bude ochuzen o ten nádherný řev vysokootáčkového spalovacího motoru, je hluboce deprimující... Ve finále to tipuju na brutální finanční ztrátu pro výrobce...
ryccardo
@Arese presne tak. Motor je to co dela Ferrari tim cim je. Ne zbytecnost jako infotainment. Mit Ferrari jak z nemyho filmu, tak to je jen pro divno lidi.
Arese
@ryccardo Ano, bude to drahý dopravník pro naprosté úchyláky...
Stejsn
Tak snad to nebude taky vydávat fejkový zvuky a napodobovat spalovací auto. Je to na pohled divné ferrari, ale asi si na něj jsem schopný zvyknout.
Karel Pesek
Vypadá to jako nějaké auto ze starého sci-fi filmu, kde si tvůrci představovali budoucnost. Nejsem si úplně jistý jestli tohle může být auto snů, protože na normální používání je to auto příšerně drahé a zároveň vlastně obyčejné. Raději bych bral Porsche Taycan, za ty prachy bych si jich mohl koupit několik..
Mr.Murphy
@Karel Pesek kola z De Loreanu jsou super 😁
Barry Lyndon
@Karel Pesek Pokud několik znamená dvě, tak ano 😊 A jako souhlas, taky bych bral radši Taycana, byť už by si zasloužil další facelift... 😊
Barry Lyndon
Za mě to teda rozhodně mělo mít foot garage. Mohlo by to být o cca 5 cm nižší, nebyla by to tak obézní kysna a na zadních sedadlech by bylo minimálně o 5 cm víc místa. Lowcostové řešení baterie ala skateboard se na výsledku bohužel neblaze podepsalo...
Miroslav Kašpar
A hele, tak už i Ferrari má svýho bateriofága, jo? No fuj!!! 😄
salamoon
preco? naco?
v zltej s plnymi diskami ozruta, v cervenej a 5 lucovymi diskami vcelku pozeratelne, takych 3/10.
Tomáš Havel
Tak tohle bych si nechal líbit. Protože je to auto na každý den a nevadí mu to. Můžu s tím na nákup i dovolenou. Jen mít ty peníze na to.
vencelín
Vyjímečně s nadpisem článku souhlasím, neboť podobnou příšerku se znaky Ferrari jsme opravdu ještě neviděli.
Václav Hanzelín
Jsme? Opravdu?? Ještě neviděli???
vecernicek2
Ferrari má narozdíl od běžných automobilek kliku v tom, že když se nějakého jejich verglu prodá ledva pár kusů, tak se to okecá tím, že je to "exkluzivní model".
Tohle asi holt bude exkluzivní model, no.
ericn
@vecernicek2 no ozdobou sbírek se asi nestane, snad jen automobilových obskurností 😋🤣
gil54
Design je subjektivní, ok. Mně se to auto nelíbí, nejvíc od "B" sloupku dozadu a ty žlutý kola jsou vyloženě hnusný. Dveřní výplně, madla a loketní opěrky měl i polskej Fiat lepší.

Techniku nekomentuji, asi v rámci současných možností a za ty prachy jistě dobrý, když to někdo chce.

Ale ten, co vymyslel stěrače v "A" sloupcích "na stojáka" byl asi fest zhulenej. 😀 Nebo lépe - nevymyslel, ale vokopíroval stěrač z Tesly Cybertruck. 😀 A asi vymyslel i ty knoflíky na zapínání blinkrů na volantu, taky trochu Tesla. Nicméně šikovný oboje.😀To víme.

Ferrari mám rád odjakživa a i všechna auta, co kdy vyrobili, nejvíc Ferrari 156, škoda, že se žádné nedochovalo. Jakékoliv - třeba i toho blbýho Mondiala - bych chtěl. Tohle je první Ferrari, které ne, i když má ty závratné výkony. Nemyslel jsem, že tohle někdy napíšu.

(A z celý fotogalerie je nejhezčí ta pozice toho manekýna na úvodní fotce č.1.)
dodo24
@gil54 ty si vážne myslíš, že stierače na stojáka mal prvý Cybertruck? Dokonca aj taká konzerva ako je VW koncern pouzival toto riesenie pred cca 20 rokmi
Stejsn
@dodo24 A už tehdy bylo na hvno, zasněžený sklo to shrabává do sloupků, kde se sníh štosuje. Máme to na Seatu Altea.
dodo24
@Stejsn s vyhrievaným čelným sklom by to nemusel byť taký problém...
Barry Lyndon
@Stejsn Ale tam jsou ty stěrače alespoň ve sloupcích, ale tady mi to ze všeho nejvíc připomíná integraci stěračů ala upload.wikimedia.org/…du%2C_detail.jpg

Nevím, jestli je horší tohle a nebo stěrač ve stylu tuningového Golfu na Bugatti Tourbillon... 😃
gil54
@dodo24

Ne, to si vážně nemyslím, nenapsal jsem "že první" a je to jedno. Jen v poslední době se ten stěrač nejvíc ukázal právě na Cybertucku, tak proto.
Jiří Kalabza
Tak tohle dává pro Ferrari rozhodně větší smysl než nějaké Purosangue. Hateři se nám tu zase rojí jako vosy na pivo či špatnou limonádu, takže se zdá, že ten WOW efekt to má.
V každém případě mne to ničím neodpuzuje, to Ferrari tam vidím a designově je to do 70 – 80tek takové trošku Mondial s pohodlím limo. S Porsche Taycan to srovnávat je mimo, jednak je to Porsche dost nevzhledné (ano je, ale jak pro koho) a zaměřením je každé auto někde jinde.
Cenově je Ferrari postaveno do roviny RR a tam jako fakt nevím tedy…
Elektřina jasně další haterova parketa, je to realita dneška a pokud nezmizí ze scény nesmyslná SUV tak nezmizí ani ta elektřina do aut…
Mr.Murphy
@Jiří Kalabza myslíš to dvanáctiválcové Purosangue které je vyprodané defacto permanentně od první minuty, co ho představili? Já se těším na prodejní čísla té věci z článku....

Jinak osobně jsem velký fanda elektromobility, ovšem první pokus Ferrari se esteticky brutálně nezdařil.....
Jiří Kalabza
@Mr.Murphy
Ale tady nejde o to, že se to prodává, ono se to prodává, protože je to SUV od Ferrari, to, že je to hnusné a absolutně mimo design Ferrari už lidé neřeší, ostatně stejně jako SUV od Bentley nebo Lamborghini.
Stran elektro haterů jsem psal obecně a stran designu jsem uvedl svůj pohled, za mne je to rozhodně hezčí než ta obludnost Purosangue, která je mimo...
A jako de facto první elektro od Ferrari - proč ne...
Man Ký
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Pepa_007
......pouze tichý úžas........
Auto je takové uhlazené. Čisté. Přítulné. Určeno pro zákazníky pijící sójové latté, vegany a kteří už vyzkoušeli všech 63 pohlaví.
Chybí úplně agresivita. Dynamika. Chybí prostě Ferrari, to Ferrari které známe. Na které jsme zvyklí.
Barry Lyndon
@Pepa_007 Tak každý to asi vnímáme jinak. Mě to naopak připadá celé mimořádně cáklé a v podstatě provokativní, což byl zřejmě záměr... 😊
kozakm
Jony Ive by si zaslouzil na*at do ruk a nepustit k vode za tohle
traveldrive
Neviem, čo to je, ale Ferrari to nie je. Asi tam niekomu docvaklo, že elektrický športiak na baterky je kravina. Ledaže by dostal 12 elektromotorov do V...
Ale zadanie dostali, tak niečo postaviť museli. Možno z komunity LGBT nejakú zákazku chytia...
kozakm
@traveldrive ta elektricka cast mi teda vadi nasobne mene nez vzhled
ericn
@kozakm Souhlas, ten design je špatný, není to Ferrari. I když o posledních modelech bez Pininfariny si to myslím taky. Jediné, co ještě jako Ferrari vypadá je 296 😉
Buffalo007
Na to jak brutálně vyzdvihují ty motory a výkon, tak to zrychlení není až tak brutální, když Tesla Model X Plaid z 0 na 100 je o setinu sekundy pomalejší.
kozakm
@Buffalo007 o spotřebě nemluvě
lamal
@Buffalo007
Zaujimalo by ma ake casy zajazdi a ako dlho vydrzi ta tesla na okruhu a co viac, aky z toho budes mat pozitok. Zrovnavat nezrovnatelne, pomocou cisel zrychlenia a spotreby, klasicky web fail.
Neobhajujem to auto, mne sa rozhodne nelubi, no naspak do reality...
psel
Teda za mě je to strašný. Zvenku bych to možná i zkousnul ale uvnitř jsem nic tak hrozného snad ještě neviděl. Tohle nechceš snad ani zadarmo
sarusian
ten nadpis clanku je asi nedokonceny: "...Něco jako Luce jste opravdu ještě neviděli...a nechtěli"
wakantanka
@sarusian Mám pocit že sa to pôvodne volalo Duce, ale potom si niekto uvedomil súvislosti.... 😁
Ja Prvni 123
Je to vylozene vosklivy.
Chapu, ze bylo chvili ticho.

Ze nemam BEV rad porad plati, ale zrovna u auta tohoto typu mi to vadi nejmin.
Je to "hracka"... takze staci relativne malej dojezd.
A tohle u panelaku nikdo parkovat nebude.
Prezivkynetreba
Dizajn je veľmi subjektívna vec. Za mňa interiér moderný zároveň retro to sa mi páči. Exteriér sa mi vôbec ale vôbec nepáči. Keby ste dali preč logá a urobili slepý test tipoval by som to na nejaký obyčajný elektrický Nissan.

Možno chce Ferrari príchodom prvého EV zároveň vstúpiť do nového segmentu a mimo športových áut vyrábať aj luxusné športové „limuzíny“ niečo na štýl Panamery.

Každopádne ak by som bol klientom Ferrari tak tento model by som v showroome zďaleka obchádzal. Ferrari je známe tým, že umelo „vyrába“ nedostupnosť pre svoje autá aby vyzerali exkluzívne. No myslím si, že pri tomto modeli bude záujem asi nízky aj bez zásahov samotného Ferrari.
kozakm
@Prezivkynetreba Honda 😊 www.reddit.com/…heavily_roasted/
del42sa
jak se na to Ferrari dívám, tak myslim že jsme krivdili Fiatu Multipla, když jsme říkali že je to ošklivé auto 😁
Lenka Čížková
@del42sa Multipla byla jen auto. Ferrari si může dovolit být provokace, Zdeňku. 🌈👨🏻‍❤️‍👨🏻
Dzinus
@Lenka Čížková

To je Josef Říha, pane řediteli. 😊
Vratislav Zapletal
S komentářem počkám, až u Ferrari začnou zase vyrábět auta místo trolejbusů.
vencelín
@Vratislav Zapletal
😊
Breda Menarini Bus by Ferrari
Man Ký
@Vratislav Zapletal zase? vyrábějí se celou dobu. máš jich určitě tak pět.
Franta111
Když už dát takovej ranec za elektriku, tak raději za RR Spectre. Vyjde levněj a je to nesrovnatelně hezčí auto.
thebearspook
To auto má jedno malé plus, motory v kolech, jinak nevím, co bych měl pochválit.
Stejsn
@thebearspook Čili neodpružená váha.
Barry Lyndon
@Stejsn Samozřejmě to nemá motory v kolech. OMG
Dzinus
@thebearspook

Možná jste chtěl říct, že má pro každé kolo jeden motor, nikoli motor v kole, protože nemá motor v kole.
gil54
@thebearspook

No, nevím, jak jsi přišel na to, že to má elektromotory v kolech....

Asi máš u článku jiné video a fotky než já, v těch mých má v kolech brzdy. 😀

www.auto.cz/…u-jeste-nevideli?…
www.auto.cz/…u-jeste-nevideli?…
Jo, jasný elektromotory. 😀
Man Ký
Stejne jako se nevyhnulo Ferrari SUV tak se nevyhnulo elektrice.
Rainman dokola opakoval “tohle rozhodně není můj tapiokový puding” a bylo to roztomilé. Ne vždy je tomu tak i v životě - autismus si ale bohužel nevybírá.
Byla snaha udělat to jinak, výrazně, provokativně - každý si všimne.
To u Puorosagne moc nehrozí, s unylým Mazda vzhledem.
Man Ký
Lord Owl
Skoro se nabízí, první městský e-crossover od Ferrari....
Tohle bude první u slevové akce před marketem....
Ženušky na to fásnou design kabelku a šupky dupky....
Stejsn
BTW akcie Ferrari po představení tohoto vozidla spadly o 19 procent 😄
ericn
@Stejsn tak to se divím, že tak málo 🤔👌
del42sa
@ericn ten jeho komentář je k nezaplacení 😄 Co si bývalý chairman Ferrari myslí o LUCE

//www.youtube.com/watch?…
ericn
@del42sa tak škoda, neumím italsky, ale neříká on něco o destrukci? 🙈🤣
del42sa
@ericn zapni si titulky a automatický překlad

a ano říká 😎

//www.novinky.cz/…-znacky-40580069
PowerHouse
Výkony u konkurence😒br />
Xiaomi SU7 Ultra 1 138 kW, 0–100 km/h okolo 1,98

a u super sportu BYD Yangwang U9 Xtreme, 2 220–2 250 kW, tedy skoro 3 000 koní;
Miloš Nedeliak
Podľa mňa nádhera.
Maxmilian_Von_Mondeo
Jůůů, nový Yangwang nebo Xiaomi !!!!!!!!!!!! Nebo, Honda vypustila nějaký koncept do produkce! .....COŽEEEEE? FERRARI? Au, to bolí.
praděda7
U mě styling jasný...zkratovůz jazyk jak vyšitý...a pozor! Není to tak dlouho, co vedení Ferrari prohlásilo, že EV nikdy!
pete64
Nezbyva nez doufat, ze na zivo to bude vypadat lip, nez na mizernych obrazcich, ale zadna krasa.
henkka
Byla by chyba dívat se na to auto jako na Ferrari. To zkrátka nejde. Je to elektro od Ferrari a je fascinující, vším. A dám krk za to, že jízdně a dalšíma parametrama to bude špica.
gil54
@henkka

Byla by chyba se na to vůbec dívat. 😀
Aleš Pospíšil
Příspěvek podléhá schvalování.