Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lancia Gamma je zpět! Crossover se splývavou zádí dorazí koncem léta

41 komentářů

traveldrive
Tak ja neviem... Predné kľučky zapustené, zadné v stĺpikoch, fakt zvláštna kombinácia. Nenašiel som nič, čo by toto auto definovalo ako Lanciu - ani zvonka, ani v interiéri. A prezradí mi niekto, čo je na tejto vysokej koze elegantného?
šofér
@traveldrive - nedělejte závěry ze dvou fotek, na seznámení se slečnou vám taky tři fotky nestačí 😊
traveldrive
@šofér Toto má od slečny ďaleko, a proporcie krabíc od Stellantisu sú rozpoznateľné už z diaľky. Čierne kľučky v stĺpikoch okien už doslova neznášam a tie "elektrozapustené" si tiež moje sympatie nezískali. Lancia je pre mňa pojem, a ako taká by mala mať svojbytný a jasne rozoznateľný štýl a typické dizajnové markanty, aspoň trochu odkazujúce na jej históriu, a to som tiež nejako nezaznamenal. 😉
h.onzyk
@šofér Peugeot 3008 s jiným xichtem, zejména na té poslední fotce zešikma zezadu to dárce orgánů nezapře, Do elegantního , pěkného auta to má fakt daleko. Fajn, že Lancia žije, ale ocenil bych spíš něco, kde jako dárce orgánu použijí Peugeot 308/408
Jiří Landa
@traveldrive Tak proti modelu Ypsilon to asi o něco elegantnější je, a ta záď třeba mně osobně přijde celkem povedená. Ale jinak souhlasím, do Fulvie to má daleko.

Kliky dveří odpovídají DS N°8, pokud dobře koukám, vypadají naprosto totožně. Což je škoda, protože zejména ty zadní jsou opravdu hodně mělké a nepraktické.

Hezký den přeje autor článku 😉
traveldrive
@Jiří Landa Presne tak - viac mi to pripomína bižutériu aĺa DS, ako posun k prémii. Myslím, že tadiaľto cesta k oživeniu značky nevedie. Aspoň dizajn mohli zveriť skutočným odborníkom.
idam.i
@traveldrive s motorom 1,2PurTech.
No nekup to!
🤦‍♂️
del42sa
@traveldrive mít to jinak udělanej předek a větší výběr motorů, tak řeknu, že je to lepší než DS 7, ale ta snaha udělat dizajn za každou cenu "extravagadní" ten celkový dojem zbytečně sráží
traveldrive
@del42sa Kým nezadajú zákazku von, iné to nebude. Patlal s mesačným platom s neomylným manažérom za krkom viac zvládnuť nemôže.
Pepa_007
@traveldrive stačí že autor prohlásí něco o eleganci. Interiér je ošklivý, exteriér ujde. Zase SUV. 😫😫😫😫
A zase oblíbený tříválec. Fuj.
Mr.Murphy
Líbí 😄 Design hodně usedlý, ale italské auto nemusí vždy šokovat (viz nedávný test DS kde snaha o extravaganci dopadla zcela katastrofálně).

Chce to vidět živě a osahat si materiály. Ale na první dobrou cajk. Díky bohu za ty dary.... V interiéru vidím nějaké tlačítka a display, který netrčí z přístrojovky. To vypadá slibně 😄

Zásadní otázka je - poservisují mi to kluci u Opelu? Jinak asi těžko budu jezdit kvůli takovému obyčejnému autu na servis někam do Vídně....
zlysoused
@Mr.Murphy Tohle by snad mohli oservisovat i u Peugeotu a jinde u koncernu. Vždyť je to stále ta stejná technika. Já jako fanoušek značky jsem rád, že ji udržují při životě aspoň takto. V Itálii by to aspoň akceptovatelná prodejní čísla dělat mohlo.
Stejsn
No, kříženec opelu a DS, ale pořád lepší, než když montovali přeznačkované chryslery. Designově mi to nic neříká, ale když budu na silnicích potkávat další auta co nebudou čínská, díky bohu za to.
vecernicek2
Á, pro změnu crossover.
3_diamanty
Jaka lancia taky zakaznik... aj cinske jaecoo vyzera lepsie a ma viac charizmy ako tento automobilovy krizenec s logom lancie ... pritom lancia uz davno mohla ist po krku aj takemu lexusu ale to by asi musela byt cinska a nie talianska znacka
h.onzyk
@3_diamanty @3_diamanty ale no tak, Jaecoo akorát není extrémně hnusné jako 99 % ostatních čínských aut, ale že by mělo nějaké charisma ?
Wolfalack
Další neslaný nemastný crossover v designu ocumlaného bonbónu.
Robo91
ďalší odvar unifikovanej krabice
gil54
A co je to vlastně Lancia? Už je v tom Stellantisu na té druhé koleji?
Nebo na jaké? Na třetí? 😀

Možná je to ale v tomto týdnu zase jinak...😀😀😀

Jsem nesvéprávný blázen?
Z0RG43X
@gil54

Ano, to jsi.
del42sa
@gil54 Tahle Lancia Gamma stejně jako DS No8 jsou plody původních plánů a vzhledem k tomu, že už se to vyrábí, tak to přece nehodíme do koše, že ? Nové plány teprve oznámili před pár dny a je přece známo, že v automobilové bradži je určité zpoždění mezi rozhodnutím a jeho uplatněním ....
gil54
@del42sa

...se to vyrábí....jasně, tak si to koupím, když je oficiální komuniké, že druhá nebo jaká kolej....

Super reklama.
del42sa
@gil54 no to je na celém tom slavném "záchranném plánu" úplně na houno, uděláš rádoby "prémiový" produkt, který ale v zápětí hodíš na vedlejší kolej. Jak si to má případný zákazník vlastně vyložit ?
gil54
@del42sa

Pokud by v tomhle dynamickém vývoji drželi důsledně hubu a všechno ve vývoji, koncepci a výrobě jednotlivých značek dělali úplně stejně, udělali by asi líp, než ta jalová vyhlašování o druhých kolejích a podobné motivující nadšené plky, jak to od zítřka pojede.

Programově odstřelíme Opela a Alfu ale díky tomu Fiat s RAMem zválcujou svět.... 😀 Maj prostě pod čepicí.

Není snad ani možný, aby tak diametrálně odlišná vyjádření pocházela z jedné hlavy - centra - řídícího orgánu - mediálního mluvčího nebo snad zasloužilého vrátného.
Ja Prvni 123
@gil54 Jenom blazen.
ericn
Tak nevim, ale co to přesně vidíme? Je to Lancia, není to Lancia? Spíš šoubor dílů ze skladů Stellantisu s logem Lancia 🤔

Jako žádná hrůza, ale proč něco takového chtít?
del42sa
@ericn No, myslím, že už lépe chápu tu loňskou obrovskou ztrátu Stellantisu. Všechny staré platformy vyhodili do koše dlouho předtím, než se staly ziskovými a teď budou mít jednu univerzální na všechny modely 🤔
ericn
@del42sa tak jednotná platforma asi nevadí, ale tak nějak mi chybí identita té značky Lancia. A vlastně už ani pomalu nevím, jaká byla... Deltu z přelomu 80 a 90tých let pamatují všichni. Novodobou Deltu (otesánka), taky...

Ale čím chtějí zaujmout dnes? Nový Y má neskutečně hnusný předek a tohle je takové nemasné neslané. Dej tam jakýkoliv znak a je to jakákoliv Čína... Nevim no 🤔
del42sa
@ericn aspon uvnitř je do hezčí než DS No 8 s tím příšerným lodním kormidlem, doufám, že to dostane časem i ten full hybrid
Ja Prvni 123
Hmm.
Kdyz nic jineho, tak to uz melo mit 1.5 Firefly.
Aspon jako alternativu na vyber.

Myslim.
Barry Lyndon
Netuším, jak bude toto naceněné, ale třeba ta nedávno zde prezentovaná Alpine A390 se třemi motory, 400 HP za 1,7 mega v použitelném základu se mi teda líbí víc...
Pepa_007
Skoro 400 koní. Ale k čemu? Abych to natřel Fabii na semaforech? A ta Fabia 1.0tsi mně pak natřela na dálnici? Nebo budu tahat s tím 2t přívěs? Ten vykon je tam akorát jen jako číslo. V reálu nemá významu.
Arese
Miliontý prvý hybridní crossover... Chce se mi zvracet. Kdybys Lancie radši udělala opravdovou nízkou a krásně štíhlou Gammu s pořádnými motory, jen tentokrát s výklopnými 5. dveřmi!
del42sa
@Arese Evropa je posedlá SUV a bohužel jsme se dostali do stavu, že si každý manager myslí, že když neudělá SUV tak to nebude mít úspěch. Je to začarovaný kruh, ze kterého se těžko vystupuje i když se možná blýská na lepší časy. I Volvo uvažuje nad tím, že vrátí do výroby klasické kombíky a nejen oni... Aspoň je to lepší než DS No 7
Pepa_007
@del42sa lidé jsou líní sedat do auta. Chtějí pohodlně nastupovat. Populace stárne..... klouby, kyčle, svaly..... .
ericn
@Pepa_007 je fakt, že když neohneš záda (zlobí tě plotýnka), tak jdeš cestou nejmenšího odporu 😋 Pak je nastupování do SUV pohoda a do sedanu martyrium…
Ja Prvni 123
@ericn To asi nefunguje uplne doslova.
Mam bolavý zada, hodne bolavy zada.

A mam sedana. Jen teda neni uplne placka na zemi a hlavne sedacka v nejvyssi poloze znamena, ze mam kolena trochu niz, nez kycle.
A o tom to je.
Nemusi to byt kvulitomu vysoka skatule...

😄
British
Byl jsem na novou Gammu netrpělivě zvědavý, proto, že současná Ypsilon se mi designově opravdu nelíbí. Toto je již lepší, možná příliš snaha o extravagantní vzhled ale zdá se, že to v reálu nebude úplně špatné. Jen ten motor 1.2 mi k tomu moc nesedí. Měli by už konečně nabídnout něco silnějšího a ne stále jen eko kvůli emisím. Tak až dorazí do Evropských showromů, pojedu se podívat. Ve skutečné velikosti to třeba bude ještě lepší.
Ja Prvni 123
@British Souhlas, chce to videt.
Ja cekam na "Grizliho".
Granda Panda mi vlastne technicky vyhovuje, jen me ten vnitrek fakt prijde trochu "infantilni".
Tak doufam, ze to tady bude klidnejsi.
Je i o neco vetsi, ale zase ne o moc. Jako petidvirko.
A v zahranici uz avizuji cenu za hybrid asi 24.000€, coz neni o moc vic nez ta Grande Panda.
Tak jsem na neho uprimne zvedav.
Ve Su
Jak je v diskuzi mnohokrát řečeno.
Koncepce bez identity, nezajímavý motor, v žádném ohledu nic výjimečného co by mělo zákazníka zaujmout.
Myslím si že nikdo, kdo tohle uvidím nepoběží zahodit do bazaru svůj Peugeot 5008/Opel Grandladn aby si koupil tohle. U poslední Delty byl design když nic jiného aspoň kontroverzní a naftové biturbo bylo na papíře taky zajímavé.
Bolí mě to u srdce, ale logo Lancia už nereprezentuje vůbec nic a do tří-pěti let ho budou lepit na nějaký čínský bazmek vyráběný ve společném závodě Stelantisu a jak je tomu dobrý zvykem, v Ásii to hnusně vymyslí a v Itálii blbě smontují. Že já hlupák se o svou Kappu lépe nestaral. Jezdil bych v ní dodnes.
British
Ahoj Já první 23. Souhlas. Fiat Panda by celkem nebyl špatný, ale také se těším spíše na Grizzly. Ta Panda je přece jen malá a pár věcí mi na ní vadí a to ty vylisované nápisy ve dveřích na bocích vozu, laciné plasty v interiéru, hlavně na dveřích a bohužel ten tříválec 1.2. Doufám, že Grizzly bude uhlazenější a že tam krom tříválce dají i nějaký normální spalovací motor. Ty první fotky z PC nevypadají vúbec špatně a doufám, že i uvnitř ty plasty budou v Grizzly o chlup lepší.