Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Značka Seat není mrtvá, slibuje šéf. Dostane nové modely

12 komentářů

rohYpnol
Tohle mi nezní jako příliš optimistické. V podstatě řekl, že dokud budou možné vyrábět ICE a dokud se stávající modely budou prodávat, tak bude Seat. Až díky dokonale blbé ideologii EU nastane konec ICE, tak Seat možná nechají pro zbytek světa, kde jsou věci na rozdíl od EU ještě vpořádku...
šofér
@rohYpnol - prodají Číňanovi jako Britové MG...
rohYpnol
@šofér

...jen Seat? Já myslím, že díky dokonale blbé EU tam směřuje celý VAG. Koneckonců, vrcholní představitelé už to i oficiálně připustili, že pokud tady v EU nebude dávat automotive smysl, tak to klidně prodají Číňanům...
šofér
@rohYpnol -no tak univerzální auta koncernu VW Škoda a sportovní -Porsche přežijí.
Ty co "hrají na image"- VW, Audi taky s těmi to bude horší. Mezi prémií mají své "domorodé" ale stylovější konkurenty BMW a Mercedes, v mainstreamu je převálcuje cenou právě Škoda a časem Číňan, v levnějších variantách Renault/Dacia. 😊
3_diamanty
Seat mam rad... a vzdy som ho mal rad ... z koncernu som mu vzdy fandil tak nejak najviac aj ked to popri skode a vw nikdy nemal lahke ... bol vzdy takou tou emocionalnejsou kvazi aj sportovejsie strihnutou alternativou koncernu popri vw a skode... a bola by skoda ze len preto ze prisli s cuprou tak by mal seat defakto skoncit... lebo aj ta cupra nema dnes uz nic iste a kludne sa moze za par rokov karta obratit a cupra uz bude takpovediac k nicomu a bude to prave stary dobry seat ktory zacne koncernu a aj zakaznikom o bezne auta chybat... tak ci onak seat ma stale co ponuknut... fl ibiza je snad najkrajsim malym autom sucasnosti ... leon takisto zreje ako vino ... a nakoniec mozno aj mne sa pritrafi to ze po skode a vw prejdem na seat ... nech uz to bude akokolvek ... seat je jednou z tych znaciek ktora by mi na trhu chybala ... a to napr ani ford fiat ci opel by mi zdaleka tak nechybali .... takze asi tak to je so seatom u mna... samozrejme kazdy to mame inak...
Ibizu po skonceni punta ci klasickeho pola mozeme dnes uz povazovat za jednu z top legiend B segmentu...
šofér
@3_diamanty -"popri Škodě"? Vždyť SEAT je v koncernu od roku 1986 a pokud je na tom blbě, jako že je, tak je to spíše chyba Seat, než kohokoliv jiného.
A pokud o Ibize tvrdíte, že je nej.. auto B segmetnu, tak dle mne je to přestárlé nic za drahé peníze a Cliu nové generace nesahá ani po kotníky.
rohYpnol
@3_diamanty
Potíž je v tom, že Seat má na západě velmi špatnou pověst. I když je to dnes technicky soudobý VW, tak vyjma jižních zemí o Seat nikdo nestojí. Za stejné peníze si radši koupí VW. A prodávat techniku VW s nižší marží a logem Seat nedává smysl...

Za mě zatímco Škoda dlouhodobě dělala skvělá rozhodnutí a věděla kam míří a co chce, tak Seat byl doslova protipólem. Jedno špatné rozhodnutí za druhým. Filozofie a identita značky neměla směr, neměla cíl, neměla koncepci. Přitom Seaty nebyly a nejsou o nic horší než VW nebo Škoda...

Ale když se řekne Škoda, každý hned ví co čekat, simply clever, praktické prostorné a pohodlné auto. Když se řekne Seat? Tak si vybavím jen Ibizu a pak pusto... Jak šlo "auto emiocion" dohromady s nabídkou založenou na MPV (Altea, Altea XL, Toledo, Alhambra)? Seat měl přitom podle mě největší potenciál, protože emoce a temperament byly věci, které v rámci koncernu VAG nikdo nenabízel a v podstatě nenabízí dodnes...
Arese
@3_diamanty Mám to stejně - v rodině jsem postupně měli celkem 3 modely - Toledo I. gen., Ibizu IV. gen. a nyní Leon III. gen. A vždy jsem byli velmi spokojeni! 😊
P.S. Design současného Leonu se mi líbí mnohem míň, než jeho předchůdce...
praptak
@Arese Z trojice Golf/Leon/Octavia je dnes Leon nejdostupnější (nejlevnější), při slušné výbavě.
Stejsn
Seat a Lancia mi od začátku milenia přišly jako nejzbytečnější evropské značky.
traveldrive
@Stejsn To by som nepovedal. Skôr najzanedbanejšie. A trestuhodne. Seat by mohol byť skvelým producentom praktických, lacnejších áut, najväčší konkurent Dacie a čiastočne Stellantisu. Volkswagen už koľkokrát hľadal lowendovú značku do svojho portfólia, a pritom má v tomto smere takmer klenot rovno pod nosom. Lancia bývala synonymom sily, určitých športových vlastností a luxusu, v tomto prípade sa tiež Stellantisu divím, lebo nič takého v portfóliu nemá, iba ak Alfu, ktorá ale kráča iným smerom.
lamal
Topper opustil konverzaci...