Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Zákazníkům se Ferrari Luce líbí, už posílají peníze, tvrdí šéf značky

33 komentářů

Horký Rom
Ferrari Luce - moc líbí 👍
WinDiesel
@Horký Rom : tak si ho kup, trubko 😄
Horký Rom
@WinDiesel : Peťánku, prosím tě, opatruj a hýčkej svůj Passat Variant B5 2.0 TDI. Je to přece technický klenot, živoucí fosilie automobilové evoluce a neocenitelný eхponát z doby, kdy se ještě věřilo, že dvě stě tisíc kilometrů je teprve zajíždění.
Mysli na budoucí generace. Jednoho dne budou děti chodit do muzeí a s úžasem si prohlížet poslední dochované exempláře tohoto dieselového monumentu, zatímco průvodce jim bude vyprávět legendy o nekonečných opravách, svítících kontrolkách a nezničitelném přesvědčení majitelů, že ještě vydrží.
Proto ho, Peťánku, nesešrotuj. Chraň ho. Konzervuj ho. Až jednou archeologové odkryjí tvou garáž, měli by najít Passata ve stavu hodném zápisu do seznamu kulturního dědictví ❤️
Xprcek
Turbínové ráfky vpředu 23” a vzadu 24”, které trčí ven i na pneumatikách s ochranným límcem, to je skutečně sen každého řidiče vozu pro daily použití.
Ja Prvni 123
@Xprcek Zadne Ferrari asi neni typicke auto pro denni pouziti... to bych mu zrovna nevycital.
ericn
@Ja Prvni 123 Tak to máš sice pravdu, ale je to EV ne? Jsem zvědav, kolik se jich opravdu prodá 😉
WinDiesel
@ericn : prodá si jich dost protože Ferko to mohovitým zákazníkům drsně vnutí, pokud si budou chtít koupit nějaké normální Ferrari ...
ericn
@WinDiesel dušují se, že ne... tak proto jsem zvědav... 😉
lordlord
to prodejci objednávají předváděčky a konkurence na testování
Michal Ježek
Kdyby byl velký zájem, napsal bych počet objednávek.
Takto to může vypadat, že velký zájem měl jeden zákazník
WinDiesel
@Michal Ježek : ta sedla !!! 😄 😄 😄
Vratislav Zapletal
@Michal Ježek možná 2, ale pochybuji, že víc. Ferdové nám tu věší bulíky na nos a myslí si, že všichni chodíme s bílou holí 😄.
Ja Prvni 123
Rozhodne budou i takovi.

I Fiat Multipla mel hodne kupců... a zastancu.

Dokonce ija povazuji Multiplu, zejmena tu prvni, za obdivuhodny pionyrsky pocin.
Byla zajimava, jedinecna.

Coz se teda o tomhle Ferrari rict neda... to je jen velmi drahe, takze funguje jako znacka "mam na to".
vencelín
Kolik ze si jich uz zdejsi nafuka zakoupil 😁?
traveldrive
V EÚ je údajne 72 pohlaví, takže nejakí zákazníci sa nájdu...
dodo24
@traveldrive pre toto ty nemôžeš v noci spávať?
Man Ký
@dodo24 to jsou ti co nepustí děcko k homosexuálovi, aby to nechytlo😊
traveldrive
@dodo24 To si povedal ty. 😉 A opička sa opičí. 😁
Rosta Jež
Jako by si kupci (mechanických) hodinek od Pigueta najednou přišli pro elektronické na baterii. Ty mechanické jsou méně přesné a velmi drahé na výrobu, přesto za ně lidé dávají vysoké částky. Protože dokáží ocenit dokonalé řemeslo, originalitu a odráží se v produktu duše značky. Ferrari jsem měl doteď ve stejné škatulce. Švýcaři v 80. letech pochopili, že nemá cenu začít dělat elektronické hodinky a snažit se zachytit nástup Japonců, ale je lepší se soustředit na to, co umí lépe než všichni ostatní. Vyplatilo se.
Man Ký
@Rosta Jež já zde vidím paralelu s houskovým knedlíkem. ty nejlepší jsou domácí ručně vyráběné, a přesto se v restauraci prodávají obvykle kupované.
Rosta Jež
Já vlastně taky. Prefabrikovaný knedlík v poledním menu za 150 je taková Dacie. Službu udělá, ale nenadchne. Čerstvě uvařený v lepším podniku to už je prémiový segment a-la BMW/MB/Audi a veganský knedlík to je taková Tesla - je to zdravé, hezky to vypadá, ale nijak zvlášť dobré a po chvilce už má člověk zase hlad. Benzínové Ferrari - to není knedlík, to je hovězí steak Wagyu. Čistá extáze. Ferrari Luce - vege-steak: nikdy to nebude chutnat ani vypadat jako exkluzivní hovězí maso, ale restaurace se tváří, že ano, a ještě se to za tu cenu snaží prodat.
Dzinus
@Rosta Jež

Pochopitelně chápu, co chcete říct, ale z mého pohledu se technologie BEV nedá s quartz hodinovým strojkem porovnávat.

BEV má pořád podvozek, který je třeba umět naladit, z principu posouvá těžiště nízko mezi nápravy, umožňuje daleko přesnější řízení točivého momentu u každého kola zvlášť. Vlastně mám pocit, že zde Ferrari může uplatnit své know-how a ještě ho posunout o notný kus dál do míst, tam by se se spalovákem prostě nešlo dostat.
Man Ký
@Dzinus nechápu, proč někdo furt vymýšlí nějaké paralely, elektromobily se nevyrábějí a neprodávají z plezíru, ale z nutnosti. lepší řešení zatím není.
nicméně tohle zaujalo

www.poznatsvet.cz/…tech-do-tri-let/
Dzinus
@Man Ký

To je jasný. Taky myslím, že je to nutnost z naprosto zjevných důvodů. Přesto je to i cool. Nebo aspoň mě to tak přijde. Krom EV auta, které už mám přemýšlím i o EV motorce, na trhu je pár kousků, které se mi moc líbí. Motorky se mi líbily i dříve, ale jejich hlučnost mě vadila, teď je možné si pořídit pěknou motorku, která je tichá. Super.

BTW ... Low Emision Nuclear Reaction (LENR) vypadá velmi zajímavě. Jestli to bude fungovat, nebude tam žádný háček, tak to má potenciál změnit svět. Už zase. Velmi zajimavé.
Rosta Jež
@Dzinus To máte jistě pravdu, ale já tam jistou analogii s hodinářským průmyslem vidím. Ty elektronické japonské hodinky jsou ve všem lepší - denně je nosím, byť mám i ty mechanické, protože umí všechno: samy se dobíjí solární energií, samy se seřizují radiovým signálem dá se přepnout časové pásmo. S titanovým řemínkem a safírovým sklem nezničitelné. Ty předchozí mi bez jakéhokoliv zásahu fungovaly 15 let vkuse bez jakéhokoliv servisu (ani výměna akumulátoru zatím potřeba nebyla) a ještě stále je mám na práci kolem domu. Ale když mám příležitost na nějakou slavnostnější události, vždycky si vezmu ty mechanické. Nevím jestli jsem to dostatečně vysvětlit.
Man Ký
@Rosta Jež mám to stejně, na machrování - aby se vidělo - hodinky, co nikdo nepozná, že fakt stály to co stály a na denní limitku MRG, co umí úplně všechno bez natahování a nikdo nepozná, že stály co stály😊
hodinky rozeznají jenom stejní pacienti, Ferrari pozná každý. nepochybuju o tom, že když s tímhle někam přijedeš, smát se ti nebudou.
Dzinus
@Rosta Jež

Vysvětlil jste to pěkně a já nemám žádný důvod si myslet, že by tato paralela neměla do budoucna fungovat i v motoristickém světě. Daily car bude jednou bezemisní BEV , protože bude ve všem lepší, s výrazně nižšími náklady na provoz i pořízení a na slavnostnější chvilku člověk vyjede s krásně bublavým veteránem.
WinDiesel
@Rosta Jež : já si naopak od odpůrců tvé analogie myslím že přesně popisuje realitu, velmi přesně. Až děsivě přesně. Bravo.
Prezivkynetreba
Keby som bol zákazník Ferrari a prídem si pre nejaký exkluzívny model a dealer mi zabije, že si musím kúpiť najprv toto tak by som mu poďakoval a opýtal sa kde je najbližší dealer Lamborghini.

Ja sa čudujem tým boháčom, že sa podradne prispôsobujú a minú prachy na autá ktoré ani nechcú len aby si mohli kúpiť niečo lepšie. Ferrari si takto umelo drží punc exkluzivity (aj keď to nemajú poterbné), pričom paradoxne ponižuje boháčov.
Man Ký
Ty kráso výkvět inteligence od sousedů nás dnes navštívil a sděluje nám převratná moudra.
“Ja kebyžesomkeby” - ne, nic takového se neděje - nikdo nikoho nevydírá
“kebyžesomkeby išiel do Lamborghini” - myslím že prestiž není tatáž, ale budiž
“ponižuju boháčov” 🤣🤣🤣
Vladislav Pšenička
Auto pro bohaté. To rozhodně nejsem. Není moc hezké. Většina El. aut jsou podobné vejci. Mizerný předek. Čelo vozu bez nápadu a v případě tohoto vozu i zadek. Jako sběratelský kousek bude jistě toto auto trhák.
lordlord
Když zakázali neziskovce používat název u spalovací krabice, zakážou to i Mazdě?
Arese
Luce je to nejtragičtější, nejošklivější a nejzoufallejší Ferrari všech dob a v historii této úžasné značky navždy zůstane jako ostudný omyl.