Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Martin Vaculík se nachomýtl k rozebranému motoru 1.2 TCe z renaultů a dacií. Natočil to mobilem

28 komentářů

rohYpnol
Jen filozofická otázka, a má takhle vypadat motor Dacie?!? Dacia vždy byla lowcost, jednoduché auto... Protože co je jednoduché, jedině to může být i levné.

Takže buď už Dacia není levná, nebo je "ošizená" někde jinde... Pravda bude nepochybně od každého rožku trošku... Ve výsledku tady ale máme mnohem složitější auto než dříve, a to díky nesmyslům, které musejí automobilky plnit díky hujerské EU...
praptak
@rohYpnol Složitější si to dělá samotný Renault potažmo Dacia.
rohYpnol
@praptak
...aby byla schopna splnit nesmyslné požadavky EU.
dodo24
@rohYpnol tak ja neviem, v rovnakej EU je stále k dispozícií okrem 2.0tdi, 2.0tsi, 3.0tdi, 4.0tfsi aj taký 1.0 FireFly. Mazda tu má dokonca aj atmo 2.5.

Ale už sme si zvykli, že máš teraz pri každej sprostosti potrebu si kopnúť do EU.
Anonym
@dodo24 Keby sa viac " kopalo " do EÚ a hlavne do jej úradníkov, nemusela byť možno jej ekonomika tam, kde dnes je ... 😀
Man Ký
@rohYpnol a přitom stačilo převzít licenci na motor z Wartburgu.
filozofické otázky bych raději přenechal... filozofům.
Placza
@rohYpnol Je to tak, rodičům jsem doporučil 1,0 tce (MPI) protože tomu nevadí když jezdí krátké trasy. Nyní když budou mít Dacie přímovstříkové turbo motory a multimodovou převodovku, veškeré výhody jednoduchého levného auta jsou tatam..
Ada je zase tady
Může se tedy nekdo divit mimořádně špatnému rendlíkovskému dieselu?
Je to šrot!
topten
@Ada je zase tady
vsechny dyzly jsou tragicky
a nebyt danovyho zvyhodnovani nafty proti benzinu, ktery StBak zvednul na vic jak 7 kacek na litru, tak by neperspektivni dyzl do osobaku davno nikdo nekupoval
rohYpnol
@topten
Jistě, proto 1,9 TDI, 2,5 TDI nebo 3,0 TDI najedou milion km bez problémů, co...
dodo24
@rohYpnol aj s PET flašami sa dá kúriť v piecke, akurát čo ti ja viem... inak zrovna 2.5tdi a novšie 3.0tdi už vyžadujú obrovské investície, aby sa toho milióna vôbec dožili.
topten
@dodo24
ten je zase mimo
nejspis na praskach
rohYpnol
@dodo24
Nevyžadují ani omylem. Samozřejmě ale je nutné bavit se o tom samém 2,5 TDI.
dodo24
@rohYpnol aha takže za posledných 30 rokov si našiel jeden motor, aj to musí byť jedna konkrétna verzia. Presvedcil si ma, diesel je budúcnosť 😁
Roman Dráček
@rohYpnol Které současné motory najedou bez problému ty kilometry? Nechceš mě nechat jezdit ve staré ovci s rotackou. Jo rozumím tomu že někdo nemá peníze ( tebe se to týká velmi) a udržuje staré auto zuby nehty ale lidé co obměňují park ví že to co píšeš už léta neplatí o naftacich. Výměna třeba originálního dpf v současných vozech v servisu stojí víc než ten tvuj starý pašík, to je realita. Můžu ti říci že udržet v chodu současný naftak milion km je finančně náročné
rohYpnol
@Roman Dráček
Nesmysl za nesmylsem.

Není žádný můj starý pašík. Jsou tu jen lži pár diskusních lhářů, nultinicků a podvodníků.

A udržet současný diesel také není ani drahé ani nákladné, pokud je využíván v režimu, pro který je určen. Nebo máš pocit, že dnešní kamiony nenajezdí milony km?!? Co??? 😁
Roman Dráček
@rohYpnol ehm jestli máš pocit že smajlík dodá tvému vyblitku váhu, budis. Ne dnešní kamióny opravdu nenajezdi milióny. Zeptej se namátkou DAF problémy s motory vstriky, MAN velká spotřeba oleje, sem tam motor padl atd. Většina firem max pět let a jde pryč. Dále i když budeš moderní naftak používat jak máš stejně tě čeká fura věcí dpf a jiné věci minimálně 3 krát do milionu což je nad tvé finanční možnosti, to je fakt, a o tom pašiku pomlc, je to pravda.
Roman Dráček
@Roman Dráček Ještě dodatek. Tvá slova když se používá k čemu je určen. No řeknu ti to jak to je. Většina první roky stráví ve firmě v cz , de pak si to koupí český soukromník protože to voe jede za 5 a táhne to vod spodu a jesti s tím so práce 10 km a po městě. To je realita a fakt. No a na opravu dpf už samozřejmě nezbyde. Nové naftaky do soukromých rukou jde minimum. A můžeš tu dávat smajlíky, kopat nožičkami bouchat pestickama do stolu, nic tím nezmenis
rohYpnol
@Roman Dráček
A on je jen DAF?!?
Takže znovu, kamiony najedou miliony km, a světe div se, jezdí s dieselem pod kapotou. Blbý, co? 😁

Mimochodem, firmy mají max 5 let.... aha, a za těch 5 let to najede kolik? Co??? 😄 😄 😄
Palo Coolibra
Lidičky, co tady furt melete o nějaké lowcost Dacii? Vždyť je to čistokrevný Renault a všude jinde se i takto prodává. A Renault za poslední roky šel dopředu, kvalitativně a technologický, tak, že se to někteří snaží ignorovat. Dacie už jenom přebírá vše co je jinde už ověřeno. Tudíž je to podobný vztah jako Škoda k VW. A jak víme i v tomto případě učeň porazil mistra.
lordlord
@Palo Coolibra Dacia má hlavně levnou pracovní sílu. Kolik bere dělník v Renaultu v Paříži a kolik v Dacii v Rumunsku? Ještě míň bere v Dacii v Africe. Ať melou, díky těm kecům je to v bazaru celkem levné.
Meky
@Palo Coolibra Ale Dacia je uplny lowcost!

nezvlada losi test - je to postavene na podvozku stareho clia.
Utlmenie je hrozne, po dialnici ho huci ako blaznive.
Bezpecnost rovnako podpriemerná.
Ochrana pred korozoiou podpirmerna.
Plasty a spracovanie interieru - priserna lacnota.
Praktickost slaba, resp. nema nic navyse a nie, nejaky nezmyselny youclip rozhodne nemozno povazovat za nieco prakticke.

Cena navyse na urovni beznych aut.

V skutku netusim, kto v dnesnej dobe ide este do Dacie.
Robo91
Mňa by zaujímalo, čo na motore vlastne bolo zle a koľko km/ rokov si ho majiteľ užil, kým sa dostal do stavu totálnej rozborky.
Man Ký
Každopádně pokud natočil motor mobilem - dřív to šlo klikou, ale dnes už myslím ne
Pavel Zaruba
Na mě moc složitý,s 1,6i, nebo 2,0T na LPG mi jezdí auta do tý doby, než zjistím, že výměna hromady původních dílů je neeokonomická.
Minulýho Espace jsem rušil protože měl sjetý kotouče, vykoukaný světla, vyčvachtaný vodítka řízení, poškrábaný přední sklo, prosezenou sedačku, skončila mu lpg nádrž a ještě jsem v něm našel zapíchlý auto na parkovišti. Ale motor nechtěl, tak jsem si ho nechal.
Subtronek
...to je hejblátek, zlatej elektromotor 😃)
Arese
Doby, kdy Dacie byly po technické stránce jednoduchá a také levná auta, jsou kvůli idiockému teroru EU vůči evropskému automotive bohužel dávno pryč...
milous
Jedná dvojku !To jsem měl za socializmu a stačí.poskenich 18 let kupují jen Mazdy v Benzínu mom Mazda CX 60