Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Do plně autonomního auta by sedlo jen 13 % Evropanů. I tak ve Španělsku spouští Uber robotaxi

10 komentářů

PowerHouse
Autonomní jízda je novinkou, ale v roce 2030?
V roce 2030 to bude mít i Dacia dnešní nejvýkonnější čipy a AI factories, které budou ty auta řídit, budou jinde.

Samozřejmě nejde jenom o čip v autě, ale hlavně o AI factory, na kterou je auto připojeno.
Lukáš Meistner
@PowerHouse navíc mladí se nebojí a naopak to budou chtít vyzkoušet. Já jsem tzv. Boomer, ale taky bych to zkusil. Trend je jasný......
ericn
@Lukáš Meistner jaký trend máš na mysli? 😉

Jestli robotaxi, tak asi ano. Nejspíš to bude lepší než Bolt řidiči ze všech různých stánů a ta auta budou muset být technicky v pořádku, aby fungovala.

Jestli Autonomní řízení v autě, tak ne, děkuji. Tohle v autě vážně nechci, ani zadarmo 😋
Bull Shit
@ericn
Jasně, autonomní řízení nechceš. To je tvoje věc. Jen je úsměvné, jak se z osobní preference během tří vět vždycky stane univerzální pravda pro celé lidstvo.

Přesně tak vznikají ty tvoje klasické bullshity. Něco se ti nelíbí, něco nechceš používat, a najednou z toho vyvodíš, že celá technologie nemá budoucnost.

Naštěstí vývoj technologií nikdy neřídili lidi s podobným přístupem. Jinak bychom dodnes jezdili na koních a vyprávěli si, jak je elektřina jen módní výstřelek.
traveldrive
@PowerHouse Snívaj ďalej...
Trtkal
Zde vzácně souhlasím se Zemanovým hodnocením populace.
A jen dodám, že řidičák mají skoro všichni. Včera bylo pozdě.
lordlord
na cestu z hospody, nebo v zimě do práce, abych ho nemusel odhrabávat a škrábat, když vystoupím u baráku, ať si samo na sídlišti zaparkuje a pak zase ráno přijede a nesmím být zodpovědný za nehodu
traveldrive
@lordlord Až budeš ležať v špitále rozbitý na minďár, bude ti zodpovednosť za nehodu ukradnutá.
johny555
@traveldrive To je pravda, proto nerad sedám do cizího auta a už vůbec ne do taxi. Někteří řidiči MHD taky hrozný, vždy raději alespoň sedím, vlaky taky není nějaká jistota, raději nejdu do prvního vagonu.
johny555
Já si nesednu ani k lidskému pražskému taxikáři. Nejradějí řídím sám. Prozatím je pro mě jediná přijatelná varianta, že to řídí samo pod mým dohledem a kdykoliv můžu zasáhnout. Ale dovedu si představit, že po několika letech kdy robotaxi po Praze rozveze statisíce lidí bez újmy a statisticky budou mnohem bezpečnější než průměrný řidič, tak bych eventuélně do toho sedl. Ale uvítal bych záchrannou brzdu jako ve vlaku 😁