Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Na 6. místě v registracích v Česku už je čínská značka. Tváří se jako jedna, ale jsou vlastně dvě

45 komentářů

panenka skákavá
I ❤️ People’s Republic of China ☭
rohYpnol
@panenka skákavá
U ❤️ ACDC.
www.renaultgroup.com/…rtners-in-china/
psel
@panenka skákavá strašnej design, fakt obludnost. Nechápu jak to někdo může koupit.
Maxmilian_Von_Mondeo
@psel Úplně jednoduše. Pravděpodobně ten někdo má jiný vkus než VY. Samozřejmě, určitě je to úplně špatný vkus, protože není jako ten Váš, ale ......rozdílný vkus je kouzelný v tom, že nám tu jezdí tolik aut s rozmanitým designem.
Ta představa, že by nám tu jezdila stejná auta podle Vás mě docela děsí (a to i v případě, že máte dobrý vkus)
Jen tak mimochodem, Omodu nemusím, ale Jaecoo ....... se mi docela líbí. Já vím, jsem blbec s příšerným vkusem.
Jo, a druhým důvodem může být i cena. U mě při nákupu Vitary taky hrála svou roli cena. Na X5 jsem prostě nedosáhl.
traveldrive
@Maxmilian_Von_Mondeo Vitara je konštrukčne staršie, ale dobré a vyzreté auto. Cena asi nebola jediným kritériom. Akékoľvek u nás predávané čínske auto má pre mňa len mínusy, pozitívne argumenty nenachádzam. A ak nejaký nájdem, je v ťažkej menšine.
rohYpnol
@traveldrive
Pozitiva začínají vystupovat čím dál víc. Čína prostě pomalu začíná dělat lepší auta než ostatní.
Obecně je třeba obrovským kladem jejich 1,6 nebo 1,6 hybridizované. A proč? No protože evropské značky se díky dementní ideologii EU na spalováky už vybodly, takže i ten průměrný R4 od Číňana je lepší než superekologický R3 od Stellantisu nebo od Renaultu.
lamal
@rohYpnol
zhodnotil spolahlivost, karbonovanie a dostupnost nahradnych dielov od stola, takych uz bolo, podpora rezimu za kazdu cenu
rohYpnol
@lamal
Píšeš naprosté bláboly.
Všechno na co upozorňuješ vždy ukáže až čas. To není o žádném posuzování od stolu.
lamal
@rohYpnol
"Obecně je třeba obrovským kladem jejich 1,6 nebo 1,6 hybridizované. A proč? No protože evropské značky se díky dementní ideologii EU na spalováky už vybodly, takže i ten průměrný R4 od Číňana je lepší než superekologický R3 od Stellantisu nebo od Renaultu. "

To su tvoje blaboly, tvoj bezny kolorit je hadzanie blabol na ostatnych, pri tom vzdy to zacina u teba.
rohYpnol
@lamal
Jestli nechápeš, že R4 koncepce od Číňana je výhodou proti R3 nesmyslům z Evropy, tak to fakt není můj problém.
dodo24
@rohYpnol tomuto sám nemôžeš veriť, nemôžeš byť tak naivný... jediné, prečo to ludia kupujú je cena. Snáď si nemyslíš, že si niekto povie, že ako lepšiu alternatívu k Tiguanu 2.0tsi si kúpim Jajko vajko s uchlastanou 1.6
rohYpnol
@dodo24
Klidně napíšu. Protože místo Tiguanu můžeš mít Třeba BYD Seal U s DM-i, což je velmi dobrá kombinace.

Nebo můžeš mít Chery Tiggo 9, mj. se 7-letou zárukou, 428k, 5,4s 0-100 kmh...

Nebo Zeekr atd.
Maxmilian_Von_Mondeo
@traveldrive Tak jasně že cena nebyla jediným kritériem. Vitary jsem měl rád už v pubertě, když se tu po revoluci začaly objevovat první generace. A v podstatě za celou dobu jejich existence jsem na ně neslyšel nijak zvlášť velké nářky a vždy jsem jí měl při výběru auta v hledáčku. A teď při posledním výběru prošla sítem jako vítěz.
Ale já jsem spíš reagoval proto, že mají lidi potřebu odsuzovat druhé kvůli odlišnému vkusu. Protože reálně, kdybychom měli všichni stejný vkus, nejsou potřeba designéři a hlavně bychom chodili v šedých oblecích a jezdili všichni ve stejném šedém autě. To by byla strašná nuda a neměli bychom v diskuzích co rozebírat.
vencelín
@panenka skákavá
Ironie?
Vážně myšleno toto může napsat jen kovaný komouš s doktátorskými vlohy....
rohYpnol
Proč se opět děje to, co říkal rohYpnol? Když jsem před tímto varoval, tak se mi tady místní hujeříčcí jako doníček, topíček, hendlíček, mikeš vysmívali... A hle, 2026, a ono se to děje! A co asi tak bude 2027,, až začnou platit evropské automobilky drakonické CO2 výpalné pro EU??? Co asi tak bude 2035, až začne platit zákaz spalováků v EU???

No, ono 2035 pokud někdo zavčasu nedefenestruje Ursulu už možná EU ani nebude existovat, že... 😁
xxc
@rohYpnol A Číňania nebudú platiť co2 vypalné, či ako?
PETR ŠTĚPÁNEK
@xxc nebudou, protože se počítá celý objem výroby a oni mají spoustu elektrifikovanych aut, takže sem můžou v klidu valit spalovaky
Hendly
@PETR ŠTĚPÁNEK
CO2 pokuta se pocita z aut prodanych v EU. Ne z vyrobenych aut takze Cina ma stejna pravidla jako evropské znacky.
Plus evropa ma vyhodu v tom, ze nema zadne cla ktere jsou na cinska EV az 47%.
rohYpnol
@Hendly
Stejná pravidla logicky nemá. protože Čína může vesele vyrábět a prodávat NEV i ICE na domácím trhu bez sankcí.
EU automobilky nemohou ICE prodávat na domácím trhu bez sankcí. Jestli nechápeš ten kruciální rozdíl, tak hledej chybu jen v sobě.
Hendly
@rohYpnol
Cina snad CO2 neplati? Nema snad stejna pravidla co plati pro vsechny?
Bez EU regulace a cel by tu byla zaplava ciny uz davno.
rohYpnol
@Hendly
Hujere, Čína si klidně může vyvíjet spalováky, protože sama si je nezakazuje. A pokud CO2 penále v EU budou neúnosné, tak v EU ten spalovák prostě přestane nabízet. To ale nezamená, že pro ně spalovák skončil. A těch pár set tisíc aut v EU v rámci jejich milionových sérií nehraje roli. O tom to je.
Hendly
@rohYpnol
Evropa si dal muze vyvijet spalovaky a prodavat je na trzich mimo EU.
Cina ma na spalovaky na svem trhu daleko prisnejsi pravidla nez EU (proto tam evropa pada brutalnim tempem).
Problem je, ze cina mueze skoncit se spalovakem a prodavat EV protoze tam 15 let jede brutalni financni a legislativni podpora elektromobility. Evropske znacky EV neumi.
rohYpnol
@Hendly
Jasně, vyvíjet pro jiný než domácí trhy, to je benefit k nezaplacení, co?!? 😁

Takže znovu - Čnía si může vyvíjet spalováky a NEV a vyrábí to v milionových sériích. EU automobilka nemůže díky idiocii EK nic.
Mikesus
@rohYpnol evropské automobilky můžou to stejné jako čínské. Že to neumí a mysleli si, že přežijou z historie a loga, tak jdou dolů. Cash-cow jim umřela a teď nemají konkurenceschopné výrobky. Stačilo nevyhazovat peníze z okna za diesel. Nikde jinde ho neprodají než v evropě, kde už tolik primitivů taky není, kteří ignorují fakta o emisích a kupovali to a ta je už neuživí. Takže zaostalým vývojem nejsou schopni dohnat čínu, která nemusí stavět na hliněných nohách dieselu.
Je to naprosto jednoduché, asijské automobilky nemají takový problém jako evropské, protože ušetřili už dávno za peníze z dieselu a mají konkurenceschopné elektrifikované modely. Toyota možná brzy o svoji cash-cow taky přijde, protože jejich hev už je bez konkurenceschopných BEV taky neudrží do nekonečna, což jejich vedení už uznalo a začínají hledat řešení
3_diamanty
Parada 😄... a pockajte este co bude za dalsich 5 rokov... uz som to tu davno davno spominal ze korejci su len velmi slaby odvar toho co po nich prinesie cina ...😉
ericn
Celkem by mě zajímalo, kde se ta auta prodala a kde reálně jezdí? Já jen, že je těžké je potkat nebo vidět na silnici… Nejsou to ree x porty někam jinam? Nebo samoregistrace? Taková obvyklá zbraň číňanů, aby rozvířili vody? Hmmm 🤔
Stejsn
@ericn Já ty jajca potkávím kolem Prahy docela dost právě.
kozakm
@ericn mne teda posledni dobou prijde, ze neni dne, kdy bych aspon jednoho cinana nevidel. Dnes zrovna BYD Sealion
ericn
@kozakm zvlaštní, jezdím poměrně dost, v Praze, kolem, ale i po republice, ale nevidím je 😋 Sem tam něco… ale ne pravidelně 🤔

Jinak koukám na registrace značek a jsou 1-5/2026 až 10. se 2242ks, to je vážně divné. Za nimi je třeba Renault 12., Peugeot 15. nebo Opel 19. Jenže na silnicích moc nejsou, co za tím bude? Hmmm
del42sa
@ericn zrovna tech Jaecoo je vidět celkem dost
vencelín
@kozakm
Dnes nebo včera, tak jsem taky natrefil na nějaký BYD s německou rz u nás před Lidlem.
vencelín
@ericn
Musím říci, že občas nějakého číňana (MG nepočítám) na cestách vidím.
Dokonce i jistý oficiální distributor peugeotu začal prodávat Chcípmotor.
Radek Holodňák
@vencelín pěkně diakritika 👍
ericn
@vencelín jj, před pár dny jsem viděl B10, auto bez designu.Taková beztvará hrouda, nemít to nápis na kufru nepoznám to… 🤢
vencelín
@ericn
Přiznám se, že to je byd jsem poznal taky dle nápisu. Tyhle ulízané bonbony se zdá že jsou novým trendem, kterýž to mě moc neoslovuje. Bohužel je aplikovaný napříč značkami nejen nejen čínskými.
ericn
@vencelín jj třeba MB jede na podobné vlně, ale to má alespoň vepředu hvězdu 🤣
vosicky.junior
pokud Omoda/Jaeco podle registraci SDA zaregistruje v poslednim tydnu mesice vice jak 600ks a to jak pise autor sama na sebe tak je jasne ze to je jen fake news jak jsou cinane uspesni
traveldrive
@vosicky.junior - už podľa nicku čistý troll.
Lenka Čížková
@traveldrive Dej mu čistý ban, moderátore.
KANKUNEN
Když mám čínské všechno, tak mi nemůže vadit ani čínský dopravní prostředek. Navíc obě značky jsou lepší auta než francouzské. Navíc ještě koupí škodíš Číně, to auto je udělané tak, že na tom musí ztrácet i Čína. Otroci v Číně to vyrobí za nulu, Evropa to proclí a udělá na tom zisk. Jak známo obchodník se má lépe než výrobce.
houmer56
@KANKUNEN Čína bude první vlnu klidně dotovat. Vytvoří si povědomí o značkách, získá důvěru trhu, loajalitu zákazníků, zničí konkurenci, skoupí továrny a postupně zdraží. Není na tom nic pozitivního, že momentálně na tom prodělávají. Číňani umí počítat dopředu, jsou pragmatičtí, mají pevně danou politiku, vizi a stabilitu vedení. Nejsou hloupí, jako Brusel, Trump nebo Putin a vidí dál, než na nos svého ega.
rohYpnol
@houmer56
Protože Čína je tisíciletou říší. A ano, mají cíl, a usilovně si budují cestu k cíli.
Zatímco dokonale blbá EU má jen prázdná hesla a ideologii, která není založená na vůbec ničem. Jen si EU narcisticky stále myslí, že je pupkem světa a svět se točí kolem ní, zatímco realita je úplně opačná.
Ale to současné vedení EK, které bude jen řešit LGBT+, která vítá multi kulti islamizaci Evropy, která podporuje nečlenskou Ukrajinu více než členské země, a skrze dotační politiku naopak "neposlušné" země (=ty, co mají jiný než jediný správný názor EK) trestá za jakýkoliv náznak rozumu, tak se nemůžeme divit, že EU jde do píp.
PowerHouse
To je Ostuda,

když při těch clech tady vůbec něco prodají.
Ja Prvni 123
Jsme narod blbcu, zijicich podle reklam.

Podle reklam si kupujeme auta... i volime politiky.
Franta111
registrace nerovná se prodané vozy, to přece všichni vědí už od dob, kdy takhle přifukoval svoje "prodeje" koncern