Novinky
90. leta. Doba, kdy snahou automobilek bylo dělat lepší a lepší auta a kdy zákazník byl pánem. Doba, kdy neexistovala novodobá zvěrstva diktovaná ze strany EU. Skvělá doba.
@rohYpnol Zákazník byl pánem.....tak to určitě. V roce 1995 byla průměrná mzda kolem 8000,- Kč, základní Golf stál bezmála 400000,- Kč. Opravdu skvělá doba.....
@sachs800
Nemíchej hrušky s jabkama.To, že bývalá ČSR byla v přerodu a nějaké měnové transformaci je úplně jiná kapitola.
Jinak ano, byla to doba, kdy si téměř každá rodina mohla dovolit koupit novou Felicii. Protože na to měla.
Nemíchej hrušky s jabkama.To, že bývalá ČSR byla v přerodu a nějaké měnové transformaci je úplně jiná kapitola.
Jinak ano, byla to doba, kdy si téměř každá rodina mohla dovolit koupit novou Felicii. Protože na to měla.
@rohYpnol To určitě , Francouzi měli 30 let starý podvozek, v japoncích byl rambajs a tak Golfu stačil motor 1,8 55 kW
@KANKUNEN
Opravdu? Asi máš hodně mizernou paměť. Protože třeba Francouzi měli Xantii, což byl jeden z vůbec nejlepších podvozků a dokonce mám pocit že dodnes drží rychlostní rekord v losím testu u Xantie s aktivním hydractivem a V6.
Opravdu? Asi máš hodně mizernou paměť. Protože třeba Francouzi měli Xantii, což byl jeden z vůbec nejlepších podvozků a dokonce mám pocit že dodnes drží rychlostní rekord v losím testu u Xantie s aktivním hydractivem a V6.
Nějak to nedokážu ocenit, pořád mi to připadá jak parkoviště u kaufáče někde v Šumperku.
@Stejsn ta akce je spíš o atmosféře a komunitě.... na fotkách vidím mladé lidi. Já jsem byl ten samý víkend na veterány v KOVOZOO ve Starém městě a byl to velký sraz, některá auta fakt pěkná, ale publikum i majitelé aut v naprosté většině +50 a normálně jsem z toho chytil depku a jel do raději do prde*e....
@Mr.Murphy KOVOZOO je dle mého určitě také super, ale je to výrazně více komerční akce. Zde potkáte téměř výhradně lidi, které zajímají stará auta, případně období 90. let v Česku. A tím je unikátní. Díky tomu si alespoň z mého pohledu "minireportáž" zasloužila. Jsem ale rád, že je v tuzemsku čím dál více kvalitních akcí. JL
@Jiří Landa
Reportáž ano. Takové hraniční mezi tuning a veretán srazem, ale kousky zajímavé. Ale fotky jsou opravdu bídné, to nevím kdo a čím to průblh fotil... Ten pán na poslední foto to určitě nebyl...
Reportáž ano. Takové hraniční mezi tuning a veretán srazem, ale kousky zajímavé. Ale fotky jsou opravdu bídné, to nevím kdo a čím to průblh fotil... Ten pán na poslední foto to určitě nebyl...
@rohYpnol Krásný večer, čím jsou prosím fotky bídné? Prvních přibližně devadesát je foceno na Sony Alpha A7iii v kombinaci s druhou generací Sigmy 24-70 mm. Těch dalších přibližně 40 doplňujících fotek je pro dobovou atmosféru nafoceno na postarší kompakt od Nikonu.
Ale rád si poslechnu kritiku, protože takto hrubě nařčen z nehezkých fotek jsem za svá léta profesionálního focení nebyl, tak budu jedině rád. Konstruktivní kritika je totiž to, co nás posouvá dál.
Předem díky, autor článku i fotek (kromě polonezu). JL
Ale rád si poslechnu kritiku, protože takto hrubě nařčen z nehezkých fotek jsem za svá léta profesionálního focení nebyl, tak budu jedině rád. Konstruktivní kritika je totiž to, co nás posouvá dál.
Předem díky, autor článku i fotek (kromě polonezu). JL
@Jiří Landa
Waaau, jako cením kreativitu zdůvodnění i ochotu reagovat.
Jako obhajoba mizerné fotky s tím, že to je dobové, alespoň za mě fakt není správnou cestou. Garantuji, že i v té době byly fotoaparáty, které fotily skvěle 😉
A k těm zbývajícím, nesedí mi často kompozice (často výřezy co nemají hlavu/patu, nebo kus prostě chybí, rozhodně bych doporučil fotit takovéhle akce s bleskem (ano, i za slunného počasí). A já osobně mám rád, když na fotce je víc než jen auto, ale nějaký příběh. Což uznávám, pokusy s kazeťákem se snaží naplnit.
Také bych doporučil pohrát si s úhlem focení, fotky z nadhledu nebývají příliš hezké. Dále např. foto č. 25 a 27, proč 2x prakticky totožná fotka...
Doporučuji také nemíchat styl focení. Buď dělat fotku "reportážní", nebo "uměleckou". Pokud člověk chce dostat do fotky obojí, obvykle nedopadne ani jedno... 😉 Já třeba reportážní styl fotit neumím, protože fotit "obyčejné" věci mě nebaví. Ale ty pak samozřejmě chybí.
Samotnou kapitolou je pak zpracování fotogalerie, kdy nerozumím, proč jsou obrázky tak zmenšené...
Waaau, jako cením kreativitu zdůvodnění i ochotu reagovat.
Jako obhajoba mizerné fotky s tím, že to je dobové, alespoň za mě fakt není správnou cestou. Garantuji, že i v té době byly fotoaparáty, které fotily skvěle 😉
A k těm zbývajícím, nesedí mi často kompozice (často výřezy co nemají hlavu/patu, nebo kus prostě chybí, rozhodně bych doporučil fotit takovéhle akce s bleskem (ano, i za slunného počasí). A já osobně mám rád, když na fotce je víc než jen auto, ale nějaký příběh. Což uznávám, pokusy s kazeťákem se snaží naplnit.
Také bych doporučil pohrát si s úhlem focení, fotky z nadhledu nebývají příliš hezké. Dále např. foto č. 25 a 27, proč 2x prakticky totožná fotka...
Doporučuji také nemíchat styl focení. Buď dělat fotku "reportážní", nebo "uměleckou". Pokud člověk chce dostat do fotky obojí, obvykle nedopadne ani jedno... 😉 Já třeba reportážní styl fotit neumím, protože fotit "obyčejné" věci mě nebaví. Ale ty pak samozřejmě chybí.
Samotnou kapitolou je pak zpracování fotogalerie, kdy nerozumím, proč jsou obrázky tak zmenšené...
@Jiří Landa já nic proti KOVOZOO nemám, ale přijde mi to takové bez ladu a skladu.... To samé Slavkov. V těch hromadách aut ty hezké kusy zaniknou. Navíc masovost akce znamená i davy mezi auty a prostě to má fakt spíš atmosféru veletrhu než srazu fandů.
Ale chápu že i takové akce mají své místo na slunci 😄 Jen prostě vyhledávám něco jiného.
Ale chápu že i takové akce mají své místo na slunci 😄 Jen prostě vyhledávám něco jiného.
Pro mistra Landu
Co se fotek tyka tak za mne nektere koncepcne idealni nejsou.
Hned fotka 3, kam se podle me pripletl kus nejakeho pripekleho kupatka zcela zbytecne.
Pak fotka "teepee+dav+stresni okno" je vcelku nicnerikajici.
Dale fotka interieru Mercedesu je za me koncepcne divna, ani komplet sedadla ani komplet pristrojovka.
A pravdepodobne by se par takovych fotek naslo i v tom zbytku.
Co se fotek tyka tak za mne nektere koncepcne idealni nejsou.
Hned fotka 3, kam se podle me pripletl kus nejakeho pripekleho kupatka zcela zbytecne.
Pak fotka "teepee+dav+stresni okno" je vcelku nicnerikajici.
Dale fotka interieru Mercedesu je za me koncepcne divna, ani komplet sedadla ani komplet pristrojovka.
A pravdepodobne by se par takovych fotek naslo i v tom zbytku.
...no. až na to, že Fávo...
Přesně tak! Možná ještě lépe. 😀
Jo, vlastně je to jedno... 😀
… viz foto 40-42
Z fotek 40 a 41 pozná Felicii jen Bůh a na fotce 42 zas chybí ten kazeťák.
Ale jak píše Mička, je to fuk.
Ten tvůj kazeťák je ovšem spolu s úplně jiným autem než ta Felicia, že...
Upřímně, kdybys dorazil včas, začali bychom hledat chybu v simulaci.