Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Legenda je zpět! Peugeot 208 GTi se vrací v elektrifikované podobě

29 komentářů

DonVito
Nova bezemisni legenda.
👍
Pepa_007
@DonVito primárně auto do města.
del42sa
@Pepa_007 je fakt, že do města potřebuje člověk zrovna GTi verzi 😁 asi aby stihnul akce v Lídlu
Lenka Čížková
@del42sa Nebo Pride Parade, viď? 🌈 🌸 👨🏻‍❤️‍👨🏻
del42sa
@Lenka Čížková kam jezdíš ty nikoho nezajíma 😁
Lenka Čížková
@del42sa Tak vylez ven s pravdou, Zdeňku. Nebo to pořád chceš hrát na tajnosti?
rohYpnol
@DonVito
Ty budeš tak zklamaný... 😁
ericn
@DonVito Pokud tohle auto do města vnímáš jako legendu, tak si právě zneuctil opravdová Peugeotí GTi 🤢 Tvl 1.6 Tuny a vmax 180kmh...

Ne tohle není GTi, jen si na něj hraje... Jsem zvědav, kolik se těchto šidítek prodá 🤔
Arese
Je opravdu smutné, že ta ostrá dvěstěpětka vypadá o parník lépe - nemá ten směšně krátký zadní pár dveří a uvnitř nabídne povedené, plně funkční pracoviště řidiče. A pod kapotou má normální motor s normální manuální převodovkou, který generuje opravdovou radost z jízdy!
traveldrive
@Arese Legenda sa nevrátila. Len jej meno.
KANKUNEN
@Arese Jaké mělo vlastně GTI řazení, hnusnou francouzskou kvedlačku nebo něco jako Mazda?
Bruce McLaren
@KANKUNEN Že by mi Mazda přišla v řazení nějaký zázrak... BMW s Mercedes a VW a nebo i Porsche co jsem zkoušel jsou na tom oproti Mazdě o mnoho lépe. Mazda je poměrně marná na to na co si hraje. Mazdu jsem ozkoušel snad všechny typy včetně MPS. Možná ještě šestka do roku 2015, 14.....tam ano, to si pamatuju, že bylo fakt dobrý auto. To ještě byla Mazda
speedfred
@KANKUNEN Mazda je nejaký etalón radenia?
Pepa_007
Proč ne. Určité zákazníky tohle auto do města přitáhne. Pokud ještě udělají spalovací verzi, tak jenom dobře. 👍👍👍
rohYpnol
GTi, které zvládne předjet i základní Fabia MPI... Co dodat. Lepit slavná jména a názvy na elektromobily nic nepřinese a prodeje nezvýší. Protože BEV nikdo nechce.
Pepa_007
@rohYpnol bereš to pesimisticky. BEV jsou levnější než spalovací verze (např. P 408. ), nabíjejí se skoro zadarmo, dojezd mají dostačující a nabití trvá sotva si člověk dojde na wc, výkon mají klidně 600HP, pohon 4*4 je běžný a skoro bez příplatku, přední a zadní kufr, spousta místa, skoro nehoří, do servisu jezdí 1x za 100 00km, zrychlení famózní, maximální rychlost dostačující (přes 200km/h) a jsou většinou lehká (cca 1.5t).
A pokud budeš tvrdit, že to tak není tak jsi ruský trol a podvratný živel.
Arese
@Pepa_007 A proč tedy tyto "úžasné" elektroplečky skoro nikdo nechce? Zamyslel ses někdy nad tím?
Ja Prvni 123
No, takze se nevraci...
ericn
@Ja Prvni 123 Jen použili logo GTi na elektrický šuplík. Prodá se pár kusů jdo města pro semaforové cowboye 🤢
Ja Prvni 123
@ericn A design to ma jako z cinske trznice.

Svet je cim dal tim smutnejsi.
ericn
@Ja Prvni 123 no ten design, vnější, zas tak špatný není, jen bych asi vyměnil barvu kol za “titan” šedou nebo bilou. Interiér je u kterékoliv P208 dost nesourodý - displeje mají každý jiný tvar ( i jejich rámečky), k tomu zvláštně rozložené ovladače po středové konzoli taky nic moc. Jako celek to nehraje 🤔 Barvy mi zas tak nevadí, ta červená se ke GTi hodí…

Hlavní problém tohoto auta je špatně zvolený pohon…
Pepa_007
@ericn ale vem si to. Natřít to na semaforech každému vozidlu..... 👍👍👍👍
Sorry, každému ne. Na motorku to nemá. Kluci v Peugeotu to musí napravit.
ericn
@Pepa_007 tak nevim, ty závodíš ve městě na semaforech? 🤔
Lord Owl
@Pepa_007 a co když nenatře ?? Stačí, aby si před něj stouplo pseudo "SUV" s předohrabem a hybridem a skončil.... Nákupní bába ani nezaregistruje zelenou barvu, natož, že za ní stojí závodník s GTičkem....
Arese
@Ja Prvni 123 Bohužel. A to jsme ještě nezmínili, že ta elektroplečka ve srovnání s pravou 205 GTI bude vážit minimálně dvojnásobek! 😞
ericn
@Arese tak P205 1.6GTi 860kg / 1.9GTi 875kg, 1G P208 GTi 1160kg a tahle e-208 GTi úžasných 1596kg 🤔
Arese
@ericn No, tak jsme to odhadl docela přesně! Prostě jen nechutně trapná těžkotonážní imitace skutečné GTi...
ericn
@Arese jen poladěný e-208, tj nic zajímavého… Btw jezdil jsem jak P205 1.9GTi, tak P208 GTi a oba mě bavili královsky. Vůbec nevím, proč bych se měl jen jít podívat na ten elektrický “fejk” 😉
Franta111
naleštěná bída