Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Česká armáda zakázala vjezd čínským vozům. Není v tom zdaleka první

32 komentářů

panenka skákavá
I ❤️ People’s Liberation Army
Pepa_007
A některé modely Volvo.
Bohužel pouze výroba v Číně nedefinuje jenom riziko. Zvážil bych i vlastnictví automobilky Čínou i když vyrábí v Evropě.
rohYpnol
@Pepa_007
Kdyby zakázali Volvo, neměli by čí tahat leopardíčky... 😁 Tedy jestli už mají konečně aspoň jeden podvál... 😁
Pepa_007
@rohYpnol on ten problém není tak jednoduchý. Čínské telefony. Počítače vyrobené v Číně. Kamery z Číny. Síťové prvky z Číny. Atd.....
Ford Henry
@ řekl bych že nákladní auta Volvo jsou jiná firma
Ja Prvni 123
@Ford Henry Je to tak.
Nakladaky, autobusy, stavebni stroje... to vsechno je jeste fakt Volvo.
Prodali jen divizi osobnich aut.
Jak kdyby je to bez SAABa uz nebavilo.
dodo24
@Ja Prvni 123 to je len detail, ktorý rohypnol prekryje vetou, že mal pravdu...
rohYpnol
@Ford Henry
...jak dlouho ještě 😉
traveldrive
@Pepa_007 Zákaz vjazdu čínskych áut do Európy.
rohYpnol
...hlavně že Titusy mají v sobě čínské díly 😁 (sorry jestli jsem vyzradil národní tajemství)... No nic.
dodo24
@rohYpnol tak vývoj vojenského vozidla podlieha úplne iným previerkam, ako čínske osobáky. Tentokrát tu čínske búdy neobhájiš. Blbý, co?
rohYpnol
@dodo24
Jistě, těm prověrkám, které vznikají na čínské výpočetní technice... 😁
adamzprahy
@rohYpnol nejde o díly, jde o kamery za čelním sklem spojené s online infotainmentem co vše posílá do Číny.
LEGOPARK
Dronov od DJI je v celej Europe ako hub po dazdi! Cakam, kedy EU zakaze aj tieto drony. V USA su uz niekde zakazane. Paranoia.
Uživatel_5063661
... spíš realita.
Ja Prvni 123
@Uživatel_5063661 Mozna.
Ale to, ze jses paranoidni, jeste neznamena, ze po Tobe fakt nejdou!

😄
Lenka Čížková
@Ja Prvni 123 Jak jsi vůbec mohl vidět a reagovat na komentář, který ještě nebyl schválen?

To vypadá, že ses právě pěkně provařil jako další místní moderátor, který má přístup ke všem příspěvkům. Iol
rohYpnol
rohYpnol
@Uživatel_5063661
A proč by nešlo reagovat ty ynteligente čížku???
dodo24
@LEGOPARK rovnako aj čína zakazuje vjazd Tesiel do určitých oblastí. Obe strany vedia čo robia...
Ja Prvni 123
Dobre udelala, kdyz to zakazal i Orlen.

Kazde cinske auto je maly spion...
_Teddy_
Ano, tak je to spravne! Ked spionaz, tak jedine od spojencov. Teslam vjazd povoleny...

Pockat: neviete ci Trump este stale chce ten Island?
Harry.24
@_Teddy_ zákaz platí i pro Tesly vyrobené v Číně
Moik
To by mě zajímalo co by u nás v armádě asi tak mohli zjistit…něco co už neví.
skejpa
Takže Xpeng vyrobený v Rakousku má povoleno ? 😁
ericn
@skejpa dokud bude mít čínský software a bude připojený na internet, tak těžko 😉
Lord Owl
A vás na útvarech, na útvarech.... všechny...
A co mají na útvarech za kulturní zařízení, např. televize ?? Ty bonzují jak hladová žebračka....
xxc
Ruské autá sú v pohode?
dodo24
@xxc vzhladom na úroveň ich technológie: áno
Maxmilian_Von_Mondeo
Odpusťte mi mou neznalost, ale tohle nebezpečí fakt hrozí jen od Čínských vozů? Amerika, Korea ..... a vlastně kdokoliv jiný nás nemůže šmírovat? Já mám doma Němce z Německa, Němce z Belgie a Japonce z Maďarska a ti mají taky kamery a vlastně jsou taky pořád připojení.
Jako nebezpečí špionáže chápu, ale jsem přesvědčený, že to nehrozí jen z Číny (a asi nejsem v pořádku, protože si myslím, že to hrozí i od spojenců).
Třeba mě tu někdo vyvede z omylu.
JirkaVejrazka
@Maxmilian_Von_Mondeo Hrozi to technicky vzato samozrejme u vsech, ale zatimco u vetsiny ostatnich je tim rizikem "vyrobce auta nebo nektery z jeho dodavatelu", v pripade Ciny je to "vyrobce auta spolecne z Cinou". A o hromadnem monitorovani aut nachazejicich se v pripade Cinskych aut vi, zatimco u ostatnich aut je to v rovine "je to technicky mozne, neda se to vyloucit". Alespon pokud jsem spravne informovan.
adamzprahy
@Maxmilian_Von_Mondeo problém je že legislativa ve všech těch jiných zemích EU, USA atd. vyloženě neumožňuje nějaké volné propojení takových dat vládním složkám. V Číně to tak není a spousta čínských značek je spoluvlastněná státem. To je ten obrovský rozdíl.