Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Omoda 7 dorazila do Česka. Má obrazovku, jakou jste ještě neviděli!

25 komentářů

Peťas
Ta obrazovka je pořád malá. Dal bych tam zrovna displej místo čelního skla a promítal na něj obraz z čelní kamery. Hlavně že ten pididisplej tam, kde dřív bývala kaplička přistrojů, už neumí zobrazit ani normální kruhový tachometr a otáčkoměr/ekonoměr.
Ja Prvni 123
No, a porad je to jen cinsky najezdnik...
Radek Holodňák
@Ja Prvni 123 hezký víkend do redakce, přeji.
TuDu
Jak může čínské auto vypadat lépe než zavedené evropské, konkrétně Kodiaq. To už je vážně ostuda.
Horký Rom
@TuDu
Přesně tohle mě napadlo také 👍
traveldrive
@TuDu To je otázka. Asi nemôže a ani nevypadá. 😉
TuDu
@traveldrive Ty, mě zase přijde že jo. Nemá to takový ten dnešní tupý (Model Y) a arogantně nas… “pohled” auta, co mu vadí celý svět. Toto, podobne jako RX od Lexu nebo trojka od zmíněné Tesly, se podle mě tváří jako klidný a pohodový welleness. Žádný stres a agrese, ale klid, pohoda a suverenita. A to mi vyhovuje.

Celkově ty Omody nejsou uplně nádherné, ale mezi slepými jednooký králem a tato poslední už je za mě to hezčí z dnešní nabídky.
ericn
@TuDu No tak to bys asi potřeboval silnější brýle, tenhle nezajímavý kus plastu Kodiaqu může konkurovat maximálně cenou, ale dostaneš za to Čínský šuplík s nejasnou hodnotou po 5ti letech. Jediné místo, kde to vypadá lépe jsou zadní světla 😉
Bull Shit
@ericn
Je vždycky úsměvné, když někdo s naprostou jistotou vypráví o hodnotě auta za pět let, přestože se ten model teprve objevil na trhu. To už není zkušenost, ale věštění. Kodiaq je dobré auto, o tom není sporu, ale představa, že všechno ostatní je automaticky nezajímavý kus plastu, vypovídá spíš o autorovi než o autech.
Omoda nabízí za svoje peníze výbavu, technologie a komfort, za které si mnohé evropské značky nechávají velmi slušně připlatit. To je prostě fakt. A řeči o čínském šuplíku jsou dnes už stejně zastaralé jako kdysi posměšky na adresu Korejců. Čas ukázal, jak moc byly tyhle hospodské moudrosti mimo.
Klidně si kup Kodiaq a buď s ním spokojený. Jen není potřeba zasírat fórum podobnými bullshity pokaždé, když se objeví něco, co nabízí zajímavou alternativu.
TuDu
@ericn Může být, tvůj názor ti neberu. Já to vidím tak, jak jsem uvedl.

Jen je úsměvné u subjektivně vnímaného vzhledu zmiňovat čínský šuplík a nějakou hodnotu.

Nicméně že by třeba MG nějak zásadně více ztrácelo na hodnotě oproti jiným značkám mi nepřijde. A to by mělo na to nárok, když se některé věci vychytávaly v průběhu prodeje.
ericn
@TuDu No jo, ale MG je zastoupena hlavně levnými modely jako ZS nebo MG3, i levnější EV MG4... Ne auta typu Kodiaq...

Beru to tak, že Evropská automobilka má historii i na sekundárním trhu a tak trochu jistotu 😉 A hlavně nedůvěru zákazníků k čínským značkám...
pallas
@ericn to už dnes neplatí. Viď predaje v UK.
ericn
@pallas hmmm a co mají prodeje v UK společného s Českým nebo Slovenským trhem?
pallas
@ericn že to príde aj sem
ericn
@pallas Čínská auta už tu jsou, ale zatím v minoritě... a upřímně bych ty Omody rád na silnici viděl. Registrace a reálný pohyb na silnici je evidentně velký rozdíl.

Mám za to, že Číňani jedou opět v samoregistracích 😉

EDIT: cestou z práce jsem jednu "Komodu" po delší době potkal...
TuDu
@ericn jako jo, chápu tvůj úhel pohledu a opět ho nerozporuju. Nicméně u závěrů ohledně ceny bych byl opatrnější. V mém okolí se už objevily dva vozy BYD a jedno Jaecoo a majitelé jsou zatím spokojeni. Ale na závěry je ještě hodně brzo. Všechny mají nájezd do 10 tis. km, nicméně čistě mechanicky a zpracováním se mi to jeví jako solidní auta, a proto bych čínská auta povrchně nezatracoval.

Na historii značky se dnes u velké části klientely nehraje a z toho podle mě těží. Auto se přesunulo do kategorie spotřebního zboží. To máme podobné, jako jestli bude kávovar DeLonghi, Saeco nebo Philips (v dnešní éře) – je to nejen mně celkem jedno.

Spíš se děje to, že ceny ojetin/starších verzí snižují rychlé facelifty, které naopak uměle tlačí do popředí hodnotu novinek. A zároveň je tu ta obří invaze, kdy i já (považující se za člověka s trochu vyšším než základním přehledem) jsem měl v jeden moment totální guláš ve všech těch nových značkách, koncernech, motorizacích a postupných úpravách. A kde je pak běžný člověk…
Pepa_007
Škoda, že auto sleduje okolí a uživatele a nikdo neví co posílá do Číny. Uz i armáda a firmy v ČR zakazují vjezd čínským autům.
jinrys
@Pepa_007 Sledování okolí i řidiče je nařízené z EU. Některé modely dokoce musely skončit, protože nebyly připojené k Internetu. Západní automobilky už mají první pokuty za prodej citlivých dat zákazníků. I ti, kdo data neprodávají je shromažďují a nejspíš dřív nebo později uniknou. Automobilky z USA podléhají Cloud Act a Patriot Act, takže špionáž je pravděpodobná.
Chci tím říct, že jako jednotlivec je člověk stejně bezbraný a státy si podřezaly větev samy.

https😐/eu.detroitnews.com/…dal/88180252007/
thebearspook
@jinrys To je fakt takovej problém dát odkaz bez smajlíku?
eu.detroitnews.com/…dal/88180252007/
To tu dělá skoro každej. Zkuste na něj kliknout a uvidíte, kde se octnete…
Michal Snv
@jinrys lenže automobilky z USA a Európy toto špehovanie nechcú zneužiť na zničenie demokracie. Tak je to totiž uvedené v stanovách jedinej strany číny. Že strana použije všetky dostupné ako finančné tak technické prostriedky na stret s demokratickým západným svetom, aby nastolila nový poriadok. Lebo ten západný je podľa nej neudržateľný. A to je sakra rozdiel.
traveldrive
Štvorcový volant, monitor namiesto displeja, sedadlá z koženky. Pohon buď benzín, s papierovou spotrebou 8 litrov (v praxi radšej počítať 9-10), alebo plug-in s praktickou spotrebou asi niekde okolo 25-27 kWh na sto, plus 3-4 litre benzínu. Od začiatku dosť dôvodov nad takýmto autom ani neuvažovať. Za mňa má vcelku blbé proporcie, je to vysoké ako koza, spredu výraz Marťana, zadok unisex, ktorý si bez problému môžeš spliesť s ďalšími desiatimi autami. Stále niet o čo stáť. Aj tá spomínaná Škoda mi je 10x sympatickejšia, aj keď koncern zrovna nemusím.
pallas
@traveldrive lenže ty by si si nekúpil ani toto, ani toho Kodiaqa
traveldrive
@pallas To neznamená, že sa mi Kodiaq nemôže páčiť viac. 😉
Dnes máš nejakú bojovnú náladu. 😉
Michal Snv
O 5 rokov to nikto nebude chcieť lebo to bude každámu pripadať hnusne škaredé. To je tzv. cirkusový čínsky dizajn.
Vladislav Kubica
Zajímá mě, kolik může táhnout na tažném ....jestli jako Jaecoo (nevím ja se to píše 😊, 750kg, tak je to pro mě marné.