Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Martin Vaculík ukradl poškozený motor PSA 1.5 diesel. Proč selhává?

54 komentářů

panenka skákavá
SVATOKRÁDEŽ 😱
topten
selhava, protoze to je dyzl, kterej jezdi na danove zvyhodnovanou naftu
to je prece jasny
😊
vencelín
@topten
Mankote, vy jste si dnes dal té smaženice z lisohlávek dnes extra velkou porci......To je přeci jasný 😊
Selhává, protože to konstruktéři PSA pokáleli. Nic více, nic méně...
topten
@vencelín
neni dyzl
neni problem
PETR ŠTĚPÁNEK
@topten
jsou 2 verze, starší s hůře dimenzovaným řetězem a novější - konec 2022 a dále - s lepším řetězem
bohužel chybama se i automobilky učí
topten
@PETR ŠTĚPÁNEK
zadna verze
zadnej problem
😁
ericn
@topten žádný topten, žádný problém 😋👌
topten
@ericn
pro tebe urcite
eriku
vencelín
@ericn
Dobře Vy 😁.
JirkaII
@topten Opravil bych na: Není Peugeot, není problém.
traveldrive
@JirkaII Není topten, není problém 😄
vencelín
@JirkaII
Další hospodský "chytrák"........
ryccardo
@topten to přeci není o druhu pohonu. VW vyvinulo stejný paskvil a vyrábělo ho asi 6 let v různých motorizacích, než se dementní konstruktéři motorů ve VW znovu naučili jak mají vypadat rozvody. Zvláštní, že Asijští konstruktéři umějí udělat rozvody funkční a to jak řemenem tak řetězem. Jen v Německu a Francii je to neschopná konstruktérská verbež.
topten
@ryccardo
primarni problem je v kourivosti dyzlu, a pousteni vyfukovych plynu se sazema do sani pres egr aby vysly emise, takze se vse zanasi karbonem a k tomu se kontaminuje olej. a pak uz je jen kousek k preskoceni nebo pretrzeni retezu a potkani motoru.
.
problem tsi, aspon toho co sem mel ja, byla spatna konstrukce napinaku, kterej dovolil proveseni retezu kdyz auto stalo a preskoceni pri nastartovani.
po jeho vymene bylo vse OK a ja s tim motorem najel skoro 300k, jediny co sem menil byl ten napinak na 70k a kolem 250k turbo.
ani ten retez ani rozvody sem nemenil
.
takze dysl - principialni problem
tsi - konstrukcni problem
ryccardo
@topten Ale vůbec není problém EGR. Navíc moderní diesely mají EGR za DPF, takže když ho vyndáš, tak je naprosto čistej. Karbonem se zanášejí přímovstřikový benzíny ne nafťáky. Problémy překakujících rozvodů jsou úplně jinde. To by to nefungovalo ani těm Asijským značkám, kdyby byla pravda co píšeš.

S tím TSI co píšeš je to pravda jen částečně. Nicméně ani výměna napínáku a instalace masivnějšího řetězu problém nevyřešila. Řetěz stejně vydrží max 150-200 tisíc a přeskočí to znova. Je konstrukčně nezvládnutý vedení řetězu a jeho zajištění proti možnosti přeskočení. Je to konstrukční neschopnost.
traveldrive
@topten Nevadí, sú na svete väčšie nešťastia...
Jakub Šoupal
Jak by řekl mistr Yoda: I když ty zahřívat dobře a olej kontrolovat pravidelně...ťuky ťuk stejně přijít brzy.
Ja Prvni 123
Takze pricina jina, ale vysledek stejny, jako u "slavnych" motoru TSI.
A to cetnost selhani tech 1.5 je nasobne nizsi, nez u tech TSI.

Ale ano, je spravne příčinu pojmenovat, aby mohla byt odstranena.
Ale bez tech reci...

Kazdopadne - krast je uplne spatne.
Spravne bylo takovy motor koupit.
V nouzi koupit auto s takovym motorem a podrobit ho zatezove zkousce.
Max-Prg
Skvělá práce pane Vaculíku. Složité technické téma srozumitelně vysvětleno. Tím, že publikujete právě takový obsah, získáváte důvěru čtenářů (kterou pak teda někteří Vaši kolegové rozbíjejí) ale jasně se tím odlišujete třeba od garáže, která se stala už jen vyloženě reklamní "tiskovinou".
topten
@Max-Prg
pripojuju se
jedno z mala videi zde, ktery jsem na pozadi zhlednul, protoze na ty hodinovy nemam a tohle je zajimavy a poucny
hlavne pro kolenovrty
bez ironie
👍👍👍
WinDiesel
@topten : tak elektrovrzy mají ušetřit spoustu peněz dle vyjádření elektrošílenců, tak kdo je tady kolenovrt? 😄
Stejsn
To je teda dost strašidelnej agregát!
vencelín
@Stejsn
A to Lvíče umělo udělat dobré motory.
Stejsn
@vencelín Já vím, měl jsem 406ku 2.2i dvanáct let.
vencelín
@Stejsn
Krásné a dobré auto. Také jsem měl 406 onehdá ve výběru. Já mám zkušenosti s 2,0 HDI a relativně cajk.
Rozhodně ty dnešní motorové "výplody" Lvíčete stojí za rozlámanou kvrdlačku, což je docela škoda.
Freddka
Ja bych i ruzne komentoval, ale uz asi pul roku nejde na mobilu dat odpoved na prispevek.
KANKUNEN
@Freddka Mám druhý mobil a taky mi to nejde.
ericn
@Freddka nejde přidat z webu, ale z Appky ano. Nicméně tak zas nefunguje strom diskuse a hatelist 🤣 Takže si nevybereš…

Zvláštní je, že z tabletu funguje vše…
vencelín
@ericn
Ono tady toho nefunguje více.
Dvojtečka háží rozesmátou tlamu, stejně tak jako slova obsahující X a P hned po sobě. S odkazy je to tu taky nějaké čudné..........

Jediné co na auto.cz funguje a to naprosto dokonale tak je generování chyb v článcích, nepřesné (či zavádějící nebo bulvární titulky), či rovnou celé bulvární články.
Ada je zase tady
Proč selhává? Protože je francouzský...
vencelín
@Ada je zase tady
Starou bačkoru. Francouzi umí (uměli) udělat dobré motory.
Analogicky k Vašemu tak mohu napsat "Proč píše bláboly? Protože to je Áda."

2,0 DCi (abych zalovil ve vašem vznětovém ranku) tak selhává protože je francouzský? Podobně 2,0 HDI či staré 1,9 D či TD.

Kdyby blbost nadnášela, tak někteří jedinci si nemusí na dovolenou kupovat letenky 😁.
traveldrive
@vencelín Ty nepoznáš Adu...? Najhoršie na svete sú Renaulty a hneď po nich všetko francúzske... Najlepší na svete je diesel, hodil by sa aj do vysavača. 😉
vencelín
@traveldrive
Však vím co je zač. Taky právě proto jsem napsal přesně co jsem napsal.

Čímž jej nechávám pozdravovat a posílám mu k svátku krásné hodinky značky Pequignet poháněné motorem 2,0 DCi 😁.
Vladimír Dražil
Sice se mění sada vaček s řetízkem ale nejsem přesvědčený, zda k
vyřešení problému stačí o 1 mm prodloužit čepy a zbytek ponechat. Dle mého soudu by se mělo lépe vyřešit samotné napínání řetízku.
A je tu u 1,5 L ještě jeden neduh - velice "ochotně" se ve střední části deformuje (propadává). blok motoru.
A 2,0 L? Také žádná výhra a mj. opět problémy kolem rozvodů a navíc i s vodním čerpadlem.
Robo91
Pritom riešenia existujú. Keby medzi ozubené kolesá vačkových hriadeľov strčili tretie ozubené koleso ako má napríklad Renault 2,0 DCI tak sa to koleso krúti dodnes.
topten
@Robo91
a jak by to pomohlo proti karbonizaci ???
Robo91
@topten Samozrejme že nijak. Motor vo videu sa rozsypal po tom, ako zlyhal napinák reťaze a vačky sa rozišli o 3 zuby. Ja hovorím o tom, že je to nezmyselné riešenie, pretože keby tam namiesto retiazky z bicykla a napináku dali jedno obyčajné ozubené koliesko, tak sa tam nemá čo pokaziť. Ako sme sa ale vo videu dozvedeli, tento zázrak má v sebe ešte ďalšie pasce 😁
JirkaII
@topten Karbonizace je primárně problém přímovstřikovaných benziňáků. Ač i tam je to o způsobu používíní a způsobu ježdění.
Drevokocůr
Jo dýzl je dýzl!!!
Meky
som vdacny za publikovanie takychto informacii.
JimBo BimBo
Krásné video pro mě jako automobilového teoretika, děkuji!
Neuvěřitelný co se může stát po POUHÝCH 56k km...
Zároveň velký obdiv panu automechanikovi, že do toho šel, takhle před kamerou tomu dává opravdovost.
Ještě pár videí ho rozmluví a může vytvářet vlastní obsah nebo i dlouhodobě s někým spolupracovat. Jemu bych vůz na servis svěřil bez váhání.
Flai
nechapu kdo tyhle proflaklé šroty kupuje? tohle by měli zakázat prodavat a majitelům platit odškodné. Tohle může být výhodné akorat jako ojetina za cenu šrotu pro někoho kdo má dilnu a je šikovný si opravit nebo sehnat díly nebo vyměnit motor z polska Chtěl bych vidět emisich první po 4 letech jak to technik dle instrukcí vytočí 3X po sobě na 5 tisíc otáček
reznaluki
@Flai tak mám za sebou dvakrát STK a motor je pořád v top stavu. Dokonce i auto bez závad. Ale mám prolisovaný vypouštěcí šroub a přešel jsem po 60kkm na 5w30 RCP. Najeto momentálně 95kkm. Motor 1.5 bhdi 75kw rok 2019. To auto není na ježdění kolem komína ale na dálniční přesuny. Malý lehký motor co dobře jede.
traveldrive
@Flai Nepleť hlúposti.
Meky
@Flai

1.5 blue HDI sa montoval, montuje do Citroen, pezot, ds, Opel, Fiat, Toyota od roku 2018 doposiaľ. Možno aj niekde inde ešte.

Skoro vo všetkých model.

Milióny aút majú tento motor.

Milióny ľudí si ho kúpilo.
WinDiesel
Neselhává. Já mám na Berlingu najeto 100 000, byl jsem u dealera na kontrole a všechno je v cajku. Takže je to zase o těch co mají poněkud "divoký" jízdní styl.
vencelín
@WinDiesel
Jedna vlaštovka jaro nedělá 😊.
Nicméně přeji ať Vám Citron slouží k plné spokojenosti co nejdéle bez defektu.
traveldrive
@vencelín
Tak pridám aj svoju lastovičku - tiež Berlingo po cca 145 tisíc km je motor v absolútnej pohode.
vencelín
@traveldrive
Jak jsem psal, přeji ať vydrží.
Bohužel prouchovost motorů PSA je v poslední době větší než bylo u PSA zvykem dříve, kdy produkovali vcelku bezproblémové motory.
traveldrive
@vencelín Neviem, túto skutočnosť som nepostrehol. Jediná problémová vec, ktorú som zaznamenal, je systém AdBlue, zaň by si niekto zaslúžil nakopať...
Flai Tomáš
Po tomhle článku už nikdo nekoupi cokoliv od PSA Stelantis Už tak jsou to ležáky v bazarech a po tomhle článku je můžou dávat za odvoz na vrakač To v článku je zmíněný jenom 10. konstrukčních vad a problému motoru Kde je problémové AD blue od vstřiku ad blue, nádobku, čerpadlo a další statisícové konstrukční vady
JirkaII
Různé konstrukční "kotrmelce" mají v repertoáru i ostatní automobilky, a často hlavně tzv. prémiové značky. Nicméně Peugeota z posledních let bych nechtěl s žádnou z pohonných jednotek. A to na základě zkušenosti lidí z mého okolí. Přitom se nejedná o zakoupené ojetiny.
Flai
po tomhle článku se budou ojetiny prodavat za ceny šrotu 😁 už tak prpblémové auta PSA stelantis a nyní takové zničujici video. Ty auta nemají jediný rozumný motor který jde ekonomicky udržovat. Jak nafta tak benzin stovky konstrukčních problému
Petr kuboš
Tak hlavně že můj stoletý Zetor má rozvody ozubeným soukolím. Lepší asi je vytvořit zmetek, a hlavně ať to sype.