Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen ID. Cross prozrazen únikem. Konceptu je podobný jako vejce vejci

49 komentářů

Horký Rom
Kdysi se Evropa udávala směr a Čína kopírovala. Dnes Čína eхperimentuje, riskuje a tvoří zajímavá auta, zatímco Evropa recykluje jednu a tu samou sterilní designovou šablonu. Tento Volkswagen vypadá jako další produkt generovaný účetním oddělením. Šedivost, fádnost a naprostá absence osobnosti. Pokud je to budoucnost evropského designu, pak je to opravdu smutný pohled. Čest výjimkám, jako je Ferrari Luce, Alpine A390, Renault 5 a Twingo E-Tech.
traveldrive
@Horký Rom Tentoraz až na tie zaujímavé autá z Číny súhlas. O ako-tak svojbytnú tvár zabojovali v MG, nasadili jednotný rozoznateľný dizajn čela (aj keď to nie je ktovie čo), ale zbytok auta je fádny a nudný rovnako ako zbytok čínskej konkurencie.
ID. Cross je absolútna unisex nuda. Nenadchne, ani neurazí. Pripomína mi obstarožnú Vitaru.
Zumion
@Horký Rom
Nevztahoval bych německou resp. VW sterilitu v designu na celou Evropu, Francouzi mají i teď zajímavě vypadající auta.
traveldrive
@Zumion Zaujímavo vyzerajúce, alebo zaujímavé autá? To mi príde predsa len ešte trochu rozdiel. 😉
Zumion
@traveldrive
Reaguji na komentář o designu, takže jsem se vyjadřoval k tomu prvnímu. Ale jinak jsou pro mě některá francouzská auta nejen zajímavě vypadající, ale i jako zajímavá auta.
Moik
Tohle je vstupenka do světa čínských aut.
rohYpnol
@Moik
Jako že raději půjdeš k BYDu než k VW? V zásadě souhlas. Ale EU to takhle chce. BEV co nikdo nechce musí všichni chtít... malý vůz za 3/4M+ se prostě prodávat nebude.
šofér
@rohYpnol Jj, dnes mi přišla specifikace na nový služebák- jak jinak, firma je zelená, tak to bude Elroq 85. Cena auta s TČ( naštěstí) 1086000,-, sleva” ve dveřích salonu” 20%, další sleva zákazníkovi 15%. I přes ty slevy35% je to podle mě drahé.
rohYpnol
@šofér
Neuvěřitelně předražené.
Mr.Murphy
@šofér tobě připadá Elroq85 za 700 tisíc drahý? (pokud správně počítám ty slevy)
traveldrive
@Mr.Murphy Súhlas. Po tých zľavách je cena už v podstate adekvátna.
xxc
@šofér naco tc? kto to konfiguroval?
Mikesus
@xxc úplně jednoduše, v zimě ti zásadně prodlouží dojezd. Bez TČ bych BEV ani nenabízel, je to akorát lákadlo na sociální výbavy "cena od"
xxc
@Mikesus uplna blbost, vw ma chybne tie tepelne cerpadla, nefunguju a kazia sa, tak nikto normalny si tepelne cerpadlo od vw neobjednava. preto ma to aj zaskocilo 😄
Mikesus
@šofér ty slevy rozhodně nejsou "ve dveřích salonu". Elroqa jsem byl poptávat na dvou různých místech, LaK AWD 220kw, na firmu se středně velkým fleetem a sleva byla závratných 85tis a 89tis u druhého. S jedním prodejcem jsem se dal víc do řeči a říkal, že jim škodovka mimo velké fleety neumožní větší slevu. Takže ta tvoje cena je super, ale rozhodně ne běžná. Za 1.1 je to už přijatelná ( ne dobrá ) cena. obzvlášť když si vezmu další faktory, např. jak to auto je vlastně líné na ten svůj papírový výkon, že ten interiér zrovna kvalitou neoplývá, sedačky byly spíš podprůměrné, podvozek bouchal, brzdy byly poměrně slabé včetně rekuperace a jako bonus jsem dostal tedy nabídky za 1,35, což je víc než kolik skutečně nabízí Lexus ve dveřích každému na větší RZ, jen abych úplně někřivdil, takové slevy dávají jen na skladovky. Ale co bylo příjemné, že subjektivně odhlučnění se lexusu blížilo. Spotřeba byla prakticky stejná jako u RZ, tedy 18kwh.A je dobře, že fleety přechází na bev, já to ve firmě taky začnu obměňovat postupně na bev. Vzal jsem si to sám, abych to nejprve vyskoušel, než to budu dávat jiným a je to úplně v pohodě na cestách. S dojezdem není problém i když mám cca 40tis ročně a jezdím na otočku po celé republice. Aktuálně mám už 20tis km na RZ najeto, a za ten půlrok jsem uštřin hodiny času, které jsem nemusel trávit na benzínce nebo cestou na ní.
psel
@Mikesus IMO Šofér kecá, rozhodně mu 20% nikdo nedá jen tak od dveří, možná někdo na předváděčku v panice s tím, že starý software 5.6 už neprodá. Ta auta se prodávají sama a tak proč zlevňovat.
Co se týče fleetů, tak malý fleet mám, kde určitě slevy jsou, ale že by mi někdo nad fleetovou slevu dal ještě 20% z celé ceny dolu je hloupost. Fleetová cena obsahuje všechny slevy a neplatí ani na akční modely, takže jak říkám, jen kecá.
Mikesus
@psel ok, díky za upřesnění. Nechápu proč tohle má někdo potřebu si vymýšlet. Už jsem si myslel, že jen chtějí využít vážný zájem. Ale jinak jo, když se něco prodává dobře, není důvod to zlevňovat.
Moik
@rohYpnol

jakože tohle je tak hnusný drahý a ne dobrý, že to nejde koupit. Takže mi v zásadě nic jinýho nezbyde.
Mr.Murphy
normální auto s normální ergonomií.... trošku zvýšené pro lepší komfort jízdy ve městě.... pohoda. Jediné co to může zkazit je cenovka 😉

kecy o čínských autech si nechte.... efekt to vyvolá ale jezdit v tom denně nechcete....
rohYpnol
@Mr.Murphy
A proč by ne?
V Británii 10% aut už je z Číny.
www.auto.cz/…je-z-ciny-159502
Nejprodávanější auto je z Číny.
www.auto.cz/…-tri-roky-160564

Je fakt tak složité pochopit, že kde je Velká Británe dnes, tam bude EU do pěti let taky?!? Proč by se zákazník v Anglii měl nějak extrémně vymykat od toho kontinentálního?!?
Mr.Murphy
@rohYpnol Británie nemá vlastní automobilky, navíc je to mnohem multikulturnější země než zbytek EU.... takže tam nějaký apel na koupi domácího zboží fakt nemůže v případě aut moc fungovat....

Ale jinak jako jo, trend v EU je podobný. Je otázka jak se s tím vypořádají výrobci aut a taky EU samotná, protože situace, kdy Čína svá EV dotuje aby nám zaplavila trh, udržitelná není.
rohYpnol
@Mr.Murphy
Nesmysl. Naopak, Británie byla odjakživa plná vlastních automobilek s dlouholetou tradicí.
wakantanka
@rohYpnol Hlavné je že BOLA, minulý čas.
Lord Owl
@rohYpnol Ty vlastní automobilky shodili ze skály už před 20 lety....
rohYpnol
@Lord Owl
Však říkám, že byli vždycky napřed proti kontinentální Evropě 😉
Ja Prvni 123
@Mr.Murphy Nejdulezitejsi je ta otazka proc to dotuje.
Musi se ji to vyplatit...
WinDiesel
Další nezajímavé elektrické vozYdlo 😄 Kanibalizace ve VW a Škodě bude obrovská ...
ericn
@WinDiesel jj je to další elektrická VW zoufalost na kolech 🤣 Jak si někdo vůbec může myslet, že to nahradí T-Cross s ICE. Nechápu 😵‍💫
Bull Shit
@ericn
Vždycky mě fascinuje, jak někdo dokáže odepsat celé auto po jednom uniklém obrázku. Volkswagen ještě ani nepředstavil finální verzi a už se dozvídáme, že je to zoufalost na kolech. Přitom T-Cross kdysi schytával úplně stejné řeči. Moc malé SUV, zbytečné SUV, nikdo to nebude kupovat. Dnes je to jeden z nejúspěšnějších modelů značky. Jestli bude ID. Cross dobré či špatné auto, ukážou až parametry, cena a zkušenosti zákazníků, ne několik diskutujících, kteří mají jasno dřív, než znají jediný technický údaj. Automobilky mohou udělat chybu, to se stává. Ale představa, že pár lidí na fóru vidí budoucnost trhu lépe než firmy, které investují miliardy do vývoje a mají k dispozici data z celého světa, je docela úsměvná. Až bude auto na trhu, bude o čem diskutovat. Zatím tu vidím hlavně emoce a předsudky. A prosím tě, nepiš zase svoje pravidelné bullshity a hejty, kolchozníku.
traveldrive
@ericn On si to niekto myslí?
psel
@traveldrive já bych se závěrem počkal na výsledky, nevím proč by ne. Na T Cross je znát že je to staré auto a T Roc s normálním motorem už je přes mega.
Zumion
@WinDiesel
Zákazníkům BEV přijdou docela zajímavá, nejsou to malé počty

www.auto.cz/…-za-rohem-160135
traveldrive
@Zumion Tak to by zaujímalo, koľko z nich skutočne aj predal koncovým zákazníkom.
rohYpnol
Určité trendy jsou u VW fakt úplně mimo.

1) čalouněná palubní deska je opravdu nesmysl na kvadrát. To vymyslel opravdu někdo, kdo vůz asi nikdy nevlastnil a nechápe, že auto je potřeba občas i uklidit a vyčistit...
2) klika otevírání dveří, otočení osy je nesmyslné samo o sobě, ale umístění je opět nesmysl na kvadrát. Ale proč dělat něco, co je dávno prověřené, i nadále... Díky tomu mimo jiné nelze mít ovládání stahování oken tam, kde má být, a musí být posunuto extrémně vzad... A místo, kde má být klika, může skvěle zet prázdnotou... bravo...
3) dvouramenný a nejlépe hranatý volant... Proč... Na běžné normální přístroje je vidět i skrze kulatý volant dostatečně!

Z druhé strany, oplastovaný práh dveří vypadá asi o 1000% lépe, než neoplastovaný lakovaný u Epiqu...
traveldrive
@rohYpnol
1. Čalúnenie sa podľa teba nedá vyčistiť? Tak do tvojho auta by som si asi radšej nesadol...😁
2. Súhlas, vyzerá to zvláštne. Ale prv ako to úplne odpíšeš, by to možno bolo fajn vyskúšať.
3. Hranaté volanty sú všeobecne trendom, v niečom s takým volantom som už jazdil, bol to nezvyk, ale zvlášť mi to nevadilo. Účel tohto tvaru je mi ale neznámy, žiadny prínos v ňom nevidím, a ani to nie je pekné. Viac mi prekážajú tie kalkulačky na ramenách volantu, na kieho ďasa je tam také množstvo tlačidiel?
rohYpnol
@traveldrive
Čistit látkou čalouněnou palubku je asi tak 1000x náročnější, než setřít plast. nehledě na to, že ta látka se ti nejspíš teplem a časem odlepí nebo se rozpadne podklad té látky...
traveldrive
@rohYpnol Takže ani sedadlá nečistíš...?
rohYpnol
@traveldrive
Sedadla lze vysát, sedadla lze vytepovat. Palubku vytepovat nemůžeš a vysát je problém, protože nemůžeš podrat okolní plsty. Nemluvě o tom, když palubu něčím zamažeš, třeba dětské ruce od čokolády... Plastovou palubku setřeš vlhčeným ubrouskem. Látkou čalouněnou palubku budeš čistit tři hodiny. Je tak složité zavnímat ten obrovský rozdíl? Jako fakt nevím, o čem tady chceš vést debatu...
Max Headroom
@rohYpnol

Pokud je rozhodujícím argumentem pro materiál čalounění riziko čokolády, jak je v tomto rozhodovacím rámci definována a řešena kontaminace typu ejakulát?
Meky
@rohYpnol

Calunena palubka je lacnejšia ako kvalitný plast.
Preto je lepšia ako lacný plast.
Len ľudia pri výrobe dosť trpia, lepí sa to hnusným lepidlami.

Udrzba nikoho nezaujíma.

Ide len o cenu.
rohYpnol
@Meky
Podle mě v tom je dost možná i záměr. Protože automobilka ví, že to auto bude za pár let vypadat staře, vypelichaně a vybydleně... Zákazník tak bude opět dotlačen do stavu, kdy bude mít pocit, že už auto je staré a potřebuje nové... Smutný trend doby...
Mikesus
@rohYpnol jedna z věcí, která byla v elroqu v interiéru aspoň hezká, ta čalouněná palubka. A jestli tohle nedokážeš vyčistit, musí se v tvém interiéru vozit pořádné prase.
freewinds
Koukám že i VW bude mít svoji C3 aircross(OpelFrontera) 😃
Barry Lyndon
No nevím, exteriér se drží tak při zdi (zřejmě po zkušenosti s nepřijetím ID.3), že vypadá jako facelift sebe sama, jen o 15 let staršího... To i ten Epiq je mnohem víc epic. Tady zase cením fyzická tlačítka ovládaní klimatizace a hlavně pak tlačítko přepnutí na vnitřní ventilaci (Epic má na stejných tlačítkách úplně jiné funkce, nechápu...) a účelnější display pod volantem...
Futurista
Tak proti tomuhle je jakejkoliv korejec z přelomu tisíciletí designovej skvost... Uf, strašně nepřitažlivej druh auta.
Ja Prvni 123
Uz zase nejaky peclive naplanovany unik?
Jon Bon Novy
Velmi pekne auto. Jednoduchy, uhladeny dizajn. Dobre sa bude umyvat. Tak ma vyzerat auto. Rozpoznatelne uz z dialky.

Ziadne sci-fi spicate tvary, nabusene ostre "ramena" ako to teraz otrasne robia cinania a japonci .... ziadne vesmirne lode ako z japonskeho komiksu.

Ziadne hrozne Toyoty, Lexusy ... kde tazko rozoznat, kde je predok a kde zadok ..... Kde nie je ani z metrovej vzdialenosti zistitelna prislusnost k znacke.

Toto vsetko sa za rok-dva opozera.

Vidiet, ze VW vsadil na styl, vkus a estetiku, ktore vzdy vydrzia aj dekady.
Mikesus
@Jon Bon Novy jestli nepoznáš lexus nebo toyotu ani z metru, pak to nebude problém v designu.
Meky
Citroen c3 air Cross Minuten generative?
Leapmotor b03x?