Bezpečnost
Agresivita za volantem byla vždycky. Většinou to byl problém chlapů, kteří jezdili agresivně, zatímco ženské dělaly chyby z nedostatku situačního uvědomění.
Zatímco ženské se za posledních 20 let zlepšily, jsou vyježděnější, tak u mladých řidičů teď čím dál víc pozoruju, že při řízení čumí do mobilu. Třeba minulý týden v Praze na magistrále - říkám si, proč ten řidič přede mnou jede na osmdesátce ani ne padesát, v prostředním pruhu a ještě u toho jemně kličkuje. Tak ho předjedu a ten mamlas čumí dolu pod sebe místo na vozovku. Zatroubím, protože si myslím, že usnul. Blb se lekne, zvedne levou ruku a má v ní mobil.
Někdy mi zase jde hlava kolem z bezostyšné sebestřednosti mladých řidičů. Opět magistrála, úsek za nuselakem smerem do centra, pár dni zpátky. Mladá buchta blokuje v ranní špičce pravý pruh na blikačkách, na někoho čeká. Pochopil bych, ale vedle sebe má volné parkovací místo, kam by se její auto vešlo dvakrát. Ale tý koze nestojí za to tam vjet, to je moc práce, tak radši v 8 ráno vytvoří na magistrále špunt.
A takových ***ů potkávám bohužel čím dál víc a je to horší a nebezpečnější než agresivní řidiči.
Zatímco ženské se za posledních 20 let zlepšily, jsou vyježděnější, tak u mladých řidičů teď čím dál víc pozoruju, že při řízení čumí do mobilu. Třeba minulý týden v Praze na magistrále - říkám si, proč ten řidič přede mnou jede na osmdesátce ani ne padesát, v prostředním pruhu a ještě u toho jemně kličkuje. Tak ho předjedu a ten mamlas čumí dolu pod sebe místo na vozovku. Zatroubím, protože si myslím, že usnul. Blb se lekne, zvedne levou ruku a má v ní mobil.
Někdy mi zase jde hlava kolem z bezostyšné sebestřednosti mladých řidičů. Opět magistrála, úsek za nuselakem smerem do centra, pár dni zpátky. Mladá buchta blokuje v ranní špičce pravý pruh na blikačkách, na někoho čeká. Pochopil bych, ale vedle sebe má volné parkovací místo, kam by se její auto vešlo dvakrát. Ale tý koze nestojí za to tam vjet, to je moc práce, tak radši v 8 ráno vytvoří na magistrále špunt.
A takových ***ů potkávám bohužel čím dál víc a je to horší a nebezpečnější než agresivní řidiči.
@vecernicek2
Je to tak. Na dálnici přede mnou auto co jede v levým cca 110-120 kmh. Smaozřejmě v pravým pruhu občas něco, nicméně místo na zařažení aby uhl nespočet... ale furt levý a neuhno a neuhne. Náseldně v pravým úplně prázdno. A stejně neuhne a neuhne, já problikávám, troubím, pravým fakt podjíždět nechci... Po dlouhé době konečně uhne, za volantem buchta co zjevně ani netuší že auto má zpětný zrcátka...
Nebo se zařadím mezi kamiony po nájezdu na dálnici. Naschvál jsem to narhnul těsně za kamion, abych nevjel přímo pod ten další za mnou, aby měl místo... nicméně samozřejmě si musím nechat odstup, tzn. musel jsem zpomalit abych před sebou měl bezpečnou vzdálenost. Ten blb za mnou se začal tlačit a lepit, fakt o strach "vybrzdit" symbolickým sešlápnutím brzdy pro rozsvícení světel aby pochopil že se na mě nemá tlačit... Jenže ten blb prostě nechápe, že když se s kamionem nalepí těsně za mě, tak já přes něj ve zpětným prostě nevidím do levého pruhu a neuvidím, tudíž nezrychlím a neuhnu mu protože naslepo prostě do rychlého opravdu nevjedu... a tak můžeme pokračovat do nekonečna...
Je to tak. Na dálnici přede mnou auto co jede v levým cca 110-120 kmh. Smaozřejmě v pravým pruhu občas něco, nicméně místo na zařažení aby uhl nespočet... ale furt levý a neuhno a neuhne. Náseldně v pravým úplně prázdno. A stejně neuhne a neuhne, já problikávám, troubím, pravým fakt podjíždět nechci... Po dlouhé době konečně uhne, za volantem buchta co zjevně ani netuší že auto má zpětný zrcátka...
Nebo se zařadím mezi kamiony po nájezdu na dálnici. Naschvál jsem to narhnul těsně za kamion, abych nevjel přímo pod ten další za mnou, aby měl místo... nicméně samozřejmě si musím nechat odstup, tzn. musel jsem zpomalit abych před sebou měl bezpečnou vzdálenost. Ten blb za mnou se začal tlačit a lepit, fakt o strach "vybrzdit" symbolickým sešlápnutím brzdy pro rozsvícení světel aby pochopil že se na mě nemá tlačit... Jenže ten blb prostě nechápe, že když se s kamionem nalepí těsně za mě, tak já přes něj ve zpětným prostě nevidím do levého pruhu a neuvidím, tudíž nezrychlím a neuhnu mu protože naslepo prostě do rychlého opravdu nevjedu... a tak můžeme pokračovat do nekonečna...
Jezdí se u nás nejhůř v Evropě. Ne proto, že by se jezdilo rychle. Ale jezdí se naprosto sobecky, agresivně. Na dálnici nikdo nedodržuje odstupy, pak stojíme pořád v kolonách po nehodách a tak pořád dokola... Nikdo odstupové vzdálenosti nekontroluje, když si před sebou nechám 2s, tak s naprostou jistotou to tam přede mě někdo pošle...
V zimě mě fascinuje, když i za špatného počasí jsou na dálnici neúnavní střelci, co tam jedou 130 kmh ačkoliv sám to v břečce ve vyjetým pomalým pruhu držím na 80 max 90 kmh abych se aspoň trochu cítil bezpečně... Ideélně samozřejmě když ten střelec je dodávkář, nějaký DPDčko co má měsíc řidičák a myslí si "šofér kamionu"...
Ve východních zemích jsem se cítil o mnoho bezpečněji na silnicích než tady. V Maďarsku už to začínalo jít z kopce, Slovensko už horší. Ale ČR suverénně nejhorší. Naopak na západ od nás už si takové chování nikdo opět nedovolí...
V zimě mě fascinuje, když i za špatného počasí jsou na dálnici neúnavní střelci, co tam jedou 130 kmh ačkoliv sám to v břečce ve vyjetým pomalým pruhu držím na 80 max 90 kmh abych se aspoň trochu cítil bezpečně... Ideélně samozřejmě když ten střelec je dodávkář, nějaký DPDčko co má měsíc řidičák a myslí si "šofér kamionu"...
Ve východních zemích jsem se cítil o mnoho bezpečněji na silnicích než tady. V Maďarsku už to začínalo jít z kopce, Slovensko už horší. Ale ČR suverénně nejhorší. Naopak na západ od nás už si takové chování nikdo opět nedovolí...
@rohYpnol Dovolim si mierne nesuhlasit. Urcite sa u nas (myslim cz aj sk) nejazdi vzorne, a obcas clovek stretne na ceste dakeho toho mamrda. Ale pokial zostanem u V4-ky, zdaleka najhorsie skusenosti mam z Polska (a s polskymi ridicmi). Co sa tam deje na cestach, to niekedy zostava rozum stat. A len tam som zazil situacie, kde mi fakt realne islo o zivot...
Samozrejme, aj v at/de clovek stretne dakeho blbca co sa nepozera do zrkadla, zostane nalepeny v lavom pruhu, alebo musi pred zuzenim predbehnut este jedno auto. Ale nezvyknu robit take tie schvalnosti (vybrzdovanie, vytlacanie z pruhu, blokovanie, atd). Osobne by som za to bral vodicak prvy krat aspon na par rokov, druhy krat na dozivotie. Ak niekto nevie kontrolovat svoju agresivitu, nepatri za volant.
Samozrejme, aj v at/de clovek stretne dakeho blbca co sa nepozera do zrkadla, zostane nalepeny v lavom pruhu, alebo musi pred zuzenim predbehnut este jedno auto. Ale nezvyknu robit take tie schvalnosti (vybrzdovanie, vytlacanie z pruhu, blokovanie, atd). Osobne by som za to bral vodicak prvy krat aspon na par rokov, druhy krat na dozivotie. Ak niekto nevie kontrolovat svoju agresivitu, nepatri za volant.
@_Teddy_
Ze kdy? Já tedy v poslední době nemůžu na Polsko říct nic špatného. Ale asi tam bude rozdíl dálníce vs. "venkov", tam to bude možná "zajímavější".
Jinak s těmi Poláky je to trochu složitější. Když se podíváš, jaké mají cesty a dopravní řešení, tak tam jsou podle mě mnohem přísnější. Všude možně 50 kmh omezení nebo 40 kmh, dvojté plné, zákazy předjíždění... Takže prostě mají menší respekt k dopravnímu značení.
Ale i u nás, doby, kdy jsi potkal poláka u nás a jel jak dobytek, jsou pryč. Pokud někdo jede jako ... tak velmi často to je UA...
Ze kdy? Já tedy v poslední době nemůžu na Polsko říct nic špatného. Ale asi tam bude rozdíl dálníce vs. "venkov", tam to bude možná "zajímavější".
Jinak s těmi Poláky je to trochu složitější. Když se podíváš, jaké mají cesty a dopravní řešení, tak tam jsou podle mě mnohem přísnější. Všude možně 50 kmh omezení nebo 40 kmh, dvojté plné, zákazy předjíždění... Takže prostě mají menší respekt k dopravnímu značení.
Ale i u nás, doby, kdy jsi potkal poláka u nás a jel jak dobytek, jsou pryč. Pokud někdo jede jako ... tak velmi často to je UA...
Co naplat, když i pro společnost je větší problém a prohřešek Turkových "230" na prázdné dálnici za ideálního počasi zatímco Výborného 92 kmh uprostřed Heřmanova Městce nebyl žádný významný společenský prohřešek... Zkrátka lidovec, 3x zdrávas a odpuštěno je 😉
@rohYpnol
U Turka nejde ani takno to, ze jel 230.
Jde o to, ze lhal a vymlouval se jak maly decko. No spis se jen vymlouval, to decko an nej sedi.
U Turka nejde ani takno to, ze jel 230.
Jde o to, ze lhal a vymlouval se jak maly decko. No spis se jen vymlouval, to decko an nej sedi.
@Hendly
presne tak
vybornej nelhal, nevymlouval se, priznal se, ridicak odevzdal a pokutu zaplatil
narozdil od hajlujiciho turka
.
navic to nebylo uprostred mesta, jak tady porad lze ten co ma nick po droze znasilneni, ale na vjezdu
vypada to, ze ho nekdo zneuzil a ted tady siri jen nenavist, bludy a lzi
presne tak
vybornej nelhal, nevymlouval se, priznal se, ridicak odevzdal a pokutu zaplatil
narozdil od hajlujiciho turka
.
navic to nebylo uprostred mesta, jak tady porad lze ten co ma nick po droze znasilneni, ale na vjezdu
vypada to, ze ho nekdo zneuzil a ted tady siri jen nenavist, bludy a lzi
@Hendly
Ne. Turka deník nenávisto lváčel neustále, po celou dobu, dřív než došlo k prošetření samotné události. Naopak Výborný? Vpohodě... ale stejné to bylo i s Jurečkou a jeho párty za střelby FF UK, že... a tak můžeme pokračovat.
Mnohem nebezpečnější je snad ten konkrétní čin. Ale podle tebe ne, podle tebe je důležité se kát, a je jedno, co spácháš.... 😁
Ne. Turka deník nenávisto lváčel neustále, po celou dobu, dřív než došlo k prošetření samotné události. Naopak Výborný? Vpohodě... ale stejné to bylo i s Jurečkou a jeho párty za střelby FF UK, že... a tak můžeme pokračovat.
Mnohem nebezpečnější je snad ten konkrétní čin. Ale podle tebe ne, podle tebe je důležité se kát, a je jedno, co spácháš.... 😁
@rohYpnol
Fakt te to baví zbavovat se posledních zbytků důstojnosti?
Turek lhal v uplne nesmyslne a malicherné věci.
Ty vytahuješ ze nekdo nekde udelal taky neco spatneho..
Fakt te to baví zbavovat se posledních zbytků důstojnosti?
Turek lhal v uplne nesmyslne a malicherné věci.
Ty vytahuješ ze nekdo nekde udelal taky neco spatneho..
@Hendly
Realita a fakta - podle tebe ne, podle tebe je důležité se kát, a je jedno, co spácháš!
Realita a fakta - nahnědlá hendlíčkova rétorika, kdy paušálně označuje děti na učňácích za "odpad" a za "hlupáky"...
Nechutné. Ale aspoň mají všichni možnost vidět na vlastní oči, co jsi zač, zatímco se tady falešně vydáváš za toho lepšočlověka...
Realita a fakta - podle tebe ne, podle tebe je důležité se kát, a je jedno, co spácháš!
Realita a fakta - nahnědlá hendlíčkova rétorika, kdy paušálně označuje děti na učňácích za "odpad" a za "hlupáky"...
Nechutné. Ale aspoň mají všichni možnost vidět na vlastní oči, co jsi zač, zatímco se tady falešně vydáváš za toho lepšočlověka...
@rohYpnol
Ty uz si zu pletes i lidi…
Znova
Turek lhal i v takovem nesmyslu jako je jizda po dalnici.
Ty uz si zu pletes i lidi…
Znova
Turek lhal i v takovem nesmyslu jako je jizda po dalnici.
@rohYpnol protože ti ostatní jsou schopni nést následky za své chování. Uznal to, přišel o řidičák a tím nemá smysl to víc rozvádět. Turek a jeho sekta jsou tak primitivní, že nechtějí nést následky za své chování a chovají se jak malá nevyzrálá děcka. A stejně jako to děcko není dostatečně mentálně vyzrálé k právu volit, je jasné jak by to mělo být u těchto případů. Bohužel věk neznamená mentální vyzrálost.
Ještě před pár lety, když mi někdo třeba nedal přednost, tak se normálně omluvil ( zablikal). Dneska nic, případně ukážou prostředníček, nebo posunkem, že vás podřežou/ zastřelí. (stalo se mi několikrát)
nejhorsi jsou ti, kteri si myslej, ze nikdo nikdy neudela chybu, ze vsichni jezdej podle predpisu, jsou ukrivdeni a jeste se snazej vychovavat, protoze jezdej ve stary kraxne nebo nestacej tempu jinejch - treba na snehu a brecce protoze jezdej na letnakach nebo ojetejch zimakach nebo to jsou jen ridicsky polena
.
i v tyhle diskusi jsou takovi
.
i v tyhle diskusi jsou takovi
Mindráky, různé osobní frustrace nebo naopak pocit absolutní nadřazenosti. Nic víc za tím nehledejme....
Anonymní prostředí v autě umožňuje takové defektní chování. V supermarketu ve frontě k pokladně by ti tam nikdo nevjel a nedělal, že tě nevidí, co? 😉
Ostaně, anonymita diskusí na internetu je to samé. Však se stačí podívat sem na auto.cz....
Profily které furt dokolečka cpou svoji jedinou pravdu, které jsou schopny zaprasit celou diskusi tím, že 100x dokolečka melou to svoje a nejsou schopné ustoupit ani o milimetr. Neustálé tahání politiky do diskuse a tím neustále vyhrocování všeho.
Ta anonymita dává i zcela bezvýznamným lidem pocit, že někoho mohou zaujmout a je to prostě pro ně neodolatelné. A v autě i na sítích platí funguje jediné - shovívavě je ignorovat.
Ale růst agresivity na silnicích má i nějaké objektivní důvody - tím hlavním je asi to, že prostě nás jezdí čím dál tím víc. Na auto a benzín má opravdu každý, tak je holt na silnicích plno, spousta lidí reálně řídit neumí a neuvěřitelně zaclání a pak ten papiňák tlakuje.
Anonymní prostředí v autě umožňuje takové defektní chování. V supermarketu ve frontě k pokladně by ti tam nikdo nevjel a nedělal, že tě nevidí, co? 😉
Ostaně, anonymita diskusí na internetu je to samé. Však se stačí podívat sem na auto.cz....
Profily které furt dokolečka cpou svoji jedinou pravdu, které jsou schopny zaprasit celou diskusi tím, že 100x dokolečka melou to svoje a nejsou schopné ustoupit ani o milimetr. Neustálé tahání politiky do diskuse a tím neustále vyhrocování všeho.
Ta anonymita dává i zcela bezvýznamným lidem pocit, že někoho mohou zaujmout a je to prostě pro ně neodolatelné. A v autě i na sítích platí funguje jediné - shovívavě je ignorovat.
Ale růst agresivity na silnicích má i nějaké objektivní důvody - tím hlavním je asi to, že prostě nás jezdí čím dál tím víc. Na auto a benzín má opravdu každý, tak je holt na silnicích plno, spousta lidí reálně řídit neumí a neuvěřitelně zaclání a pak ten papiňák tlakuje.
@Mr.Murphy
Nemyslím si, že tohle je nějakou anonymitou. V každým druhým autě dnes máš kameru, takže kdykoliv můžeš skončit s takovým chováním na předvolání. A přesto se to děje... Koneckonců, stačí jedna neuvážená fotka na sociální síti a deník nenávisti...
Nemyslím si, že tohle je nějakou anonymitou. V každým druhým autě dnes máš kameru, takže kdykoliv můžeš skončit s takovým chováním na předvolání. A přesto se to děje... Koneckonců, stačí jedna neuvážená fotka na sociální síti a deník nenávisti...
@rohYpnol je to anonymitou. Z okýnka do okýnka si lidi nadávají zcela běžně, prasárny a různé vychovávání si dělají zcela běžně. Zatímco v běžném životě, třeba v tom supermarketu, si taky lezeme na nervy (protože nás tam je prostě moc) ale tyhle věci se tam nedějí, protože tam holt mezi lidma nejsou ty plechové stěny a není tam ta možnost z té situace rychle zmizet. A s pořváváním z okýnka nebo fakáčem asi nikdo na policajty nepoběží.
Na druhou stranu, kdyby mě někdo schválně ohrozil/vybrzdil, tak policajty volám obratem (kameru mám ve všech autech).
Na druhou stranu, kdyby mě někdo schválně ohrozil/vybrzdil, tak policajty volám obratem (kameru mám ve všech autech).
@Mr.Murphy
Mě přijde, že v obchodech je chování úplně obdobné jak na silnicích. A nejsi v žádné plechové bublině anonymity...
Mě přijde, že v obchodech je chování úplně obdobné jak na silnicích. A nejsi v žádné plechové bublině anonymity...
@rohYpnol
Tak jestli neni problém na tve strane.. ?
V naprosté vetsine pripadu se setkavam se slušnosti a ohleduplností jak na silnicích tak v obchodech.
Tak jestli neni problém na tve strane.. ?
V naprosté vetsine pripadu se setkavam se slušnosti a ohleduplností jak na silnicích tak v obchodech.
@Hendly
Bože to je zase blálbol...
Co se zase snažíš demagogicky vytvářet? Samozřejmě že v naprosté většině jsou stále řidiči celkem slušní, potkám tisíce aut denně, z toho možná desítky blbů a jednotky totálních retardů. O tom to vůbec není. Smolík. Nevyšlo.
Bože to je zase blálbol...
Co se zase snažíš demagogicky vytvářet? Samozřejmě že v naprosté většině jsou stále řidiči celkem slušní, potkám tisíce aut denně, z toho možná desítky blbů a jednotky totálních retardů. O tom to vůbec není. Smolík. Nevyšlo.
@rohYpnol
Jestli mas problemy na silnicích i v obchodech tak se zkus zamyslet nad sebou.
Ja opravdu nepamatuju, že bych mel v obchodě nejaky problem ktery by se nedal vyresit slusne a mnohdy s usmevem.
Jestli mas problemy na silnicích i v obchodech tak se zkus zamyslet nad sebou.
Ja opravdu nepamatuju, že bych mel v obchodě nejaky problem ktery by se nedal vyresit slusne a mnohdy s usmevem.
@Hendly
Ano, hluboce se zamýšlím, co dělám špatně, když čekám ve frontě u pokladny a opakovaně mě bez skrupulí předběhne, velmi často důchodce nebo člověk s ukrajinským přízvukem... asi jsem mu s úsměvem měl říct, jistě, prosím, předbíhat ve frontě je u nás podle hendlíčkových morálních hodnot úplně normální!!! 😁
Ano, hluboce se zamýšlím, co dělám špatně, když čekám ve frontě u pokladny a opakovaně mě bez skrupulí předběhne, velmi často důchodce nebo člověk s ukrajinským přízvukem... asi jsem mu s úsměvem měl říct, jistě, prosím, předbíhat ve frontě je u nás podle hendlíčkových morálních hodnot úplně normální!!! 😁
@rohYpnol
Tady je mozna koren s duvod tve nenavisti ke vsemu kolem….
Jsi svetem prehlizen.
Sorry. Nepamatuju si ze by me nekdo předbíhal schválně.
Tady je mozna koren s duvod tve nenavisti ke vsemu kolem….
Jsi svetem prehlizen.
Sorry. Nepamatuju si ze by me nekdo předbíhal schválně.
@Hendly
Zkrátka předbíhat ve frontě je u nás podle hendlíčkových morálních hodnot úplně normální, tak to je. Prostě nechutné.
Zkrátka předbíhat ve frontě je u nás podle hendlíčkových morálních hodnot úplně normální, tak to je. Prostě nechutné.
@rohYpnol
Normální neni, ze se to deje tobe.
Predbihani u pokladny jsem fakt nevidel dlouhooo a kdyz, tak to skončilo usmevem a omluvou.
Tobe se to evidentně deje casto a mas z toho trauma. To bude ale problem na tvé straně.
Normální neni, ze se to deje tobe.
Predbihani u pokladny jsem fakt nevidel dlouhooo a kdyz, tak to skončilo usmevem a omluvou.
Tobe se to evidentně deje casto a mas z toho trauma. To bude ale problem na tvé straně.
@rohYpnol Tvl to je síla kde nakupujes že je standardní předbíhání, já jsem se s tím v obchodacich nesetkal a ani nikdo z mojí rodiny, lidé stojí v řadě na pohodu. Kde vlastně žiješ že jsou tam takový lidé. Ty hovadko aby jsi si obhájil svojí pravdu tak budeš lhát. Ale je možné že v tvé odtržené lokalitě pro nepřizpůsobiví jako ty kde žiješ, tak v nějaké zacouzene večerce je to možné. Jinak nemám stále odpověď. Psal jsi že nové auto nebudeš kupovat kvůli novým ficuram co mají. O pár dní později už píšeš že tvé další auto bude zřejmě z Číny. Ty to nemají. A nejlepší na konec jak se začínáš prezentovat jako kupec nového auta. To pobavilo, víme své.
@Roman Dráček
Už ti opět teče do bot? Kde bereš tu neskutečnou drzost obviňovat mě ze lži? Ty jsi byl se mnou nakupovat, aby jsi mě tady mohl obviňovat ze lži?!? Co???
Ad nové auto, píšu pořád to stejné. Novému autu se vyhýbám, protože nová auta jsou horší než ty starší. To ale neznamená, že mě okolnosti nedonutí nakonec něco nového koupit. A když už to bude muset být nové, tak jen říkám, že pravděpodobnsot že to bude z Číny je výrazně vyšší dnes než ještě před rokem, dvěma.
Už ti opět teče do bot? Kde bereš tu neskutečnou drzost obviňovat mě ze lži? Ty jsi byl se mnou nakupovat, aby jsi mě tady mohl obviňovat ze lži?!? Co???
Ad nové auto, píšu pořád to stejné. Novému autu se vyhýbám, protože nová auta jsou horší než ty starší. To ale neznamená, že mě okolnosti nedonutí nakonec něco nového koupit. A když už to bude muset být nové, tak jen říkám, že pravděpodobnsot že to bude z Číny je výrazně vyšší dnes než ještě před rokem, dvěma.
@rohYpnol pobavil, jsi lhář tohle se v obchodech neděje, ostatně to nepíšu jenom já, ale jak jsem psal je možné že v zacouzene večerce pro nepřizpůsobivé kde nakupujes se to děje. Dále ty jsi v životě nové auto nekoupil a nekoupíš. Max opět ojetý naftak. Přestaň se stylizovat do potenciálního kupce nového vozu, to ti nikdo nesežere kdo tu je už nějaký pátek a zná tě. Maskot zdejšího diskusního fóra co dělá chytrého 24/7 Jj, anonymita a strejda Google z tebe chytrého neudělá. Si pruhlednej ják levný hajzl papír.
@Mr.Murphy je to tak. v obchodech žádné také problémy nejsou. Ten kdo je má i tam, má je i nejspíše na silnici a je jen nevychovaný egoistický primitiv. V autě je těšší udržet nervy, jde na rozdíl od obchodu o život, ale pořád pokud je člověk dospělý, měl by tohle zvládat. Pokud to nezvládá, nemá na silnici co dělat.
@Mr.Murphy
👍
👍
@Horký Rom Like na příspěvek, který obsahuje zejména odstavec začínající slovem "Profily" od H.R. To nevymýšlíš 😄😄😄
@Rosta Jež
Rošťo, přezdívka není argumentační materiál a lajk není politologická studie. Když někdo z nicku a palce nahoru vyrobí „postřeh“, nevypovídá tím mnoho o mně, zato docela přesně ukazuje, jak málo mu stačí k vlastnímu závěru. Až budeš mít myšlenku, ne jen inventuru cizích reakcí, rád si ji přečtu.
Rošťo, přezdívka není argumentační materiál a lajk není politologická studie. Když někdo z nicku a palce nahoru vyrobí „postřeh“, nevypovídá tím mnoho o mně, zato docela přesně ukazuje, jak málo mu stačí k vlastnímu závěru. Až budeš mít myšlenku, ne jen inventuru cizích reakcí, rád si ji přečtu.
@Rosta Jež ty jsi se v tom viděl, tak to snažíš hodit na někoho jiného, aby to náhodou neplatilo na tebe? Kdybys měl co říct k problematice, tak k tomu nikod nic neřekne. Ale jelikož jen ukazuješ prstem konkrétně, tak to spíš vypadá na potrefenou husu a chování nevyzrálého děcka. Je to přesně jak Murphy popsal.
A ano víme na koho byl mířený, na něj primárně rozhodně ne. Ale úplně na jinou skupinu diskutérů, ke které se evidentně hlásíš, což by tu mnozí nečekali.
A ano víme na koho byl mířený, na něj primárně rozhodně ne. Ale úplně na jinou skupinu diskutérů, ke které se evidentně hlásíš, což by tu mnozí nečekali.
Myslím, že víc než konkrétní politická situace - a to jak dnes, včera nebo i předevčírem - má na obecné agresivitě, v tomto případě i za volantem, primárně výchova.
V pořadí důležitosti jí ovlivňuje rodina, potom škola a nakonec autoškola. Až potom to ostatní. Za agresivitu na silnicích nemohl František Josef I., Masaryk, Gottwald, Husák, Havel atd. A hledat viníky agrese na silnicích v parlamentu nebo na hradě je, podle mě, směšné. Její léčba pomocí předpisů, trestů a třeba i mediálními kampaněmi je sice v jistém měřítku asi nutná a potřebná, ale je to takové tahání kočky za ocas. Asi jako léčit zlomenou nohu práškem na bolest. Chvíli přestane možná trochu bolet, ale problém to nevyřeší, zůstane zlomená.
V pořadí důležitosti jí ovlivňuje rodina, potom škola a nakonec autoškola. Až potom to ostatní. Za agresivitu na silnicích nemohl František Josef I., Masaryk, Gottwald, Husák, Havel atd. A hledat viníky agrese na silnicích v parlamentu nebo na hradě je, podle mě, směšné. Její léčba pomocí předpisů, trestů a třeba i mediálními kampaněmi je sice v jistém měřítku asi nutná a potřebná, ale je to takové tahání kočky za ocas. Asi jako léčit zlomenou nohu práškem na bolest. Chvíli přestane možná trochu bolet, ale problém to nevyřeší, zůstane zlomená.
@gil54 tak pokud rodiče pořád omlouvají chyby svých dětí, snaží se jim pořád umetat cestičku, hledají problém vždycky v někom jiné (v učitelce, spolužácích, soupeřícím sportovním týmu) a neučí děti nést zodpovědnost za své chování, těžko můžeme čekat, že se to ti lidé sami od sebe naučí v dospělosti. A je to chyba těch rodičů, ne dětí!
Každý občas uděláme za volantem chybu a nikdy jsem neměl problém se gestem omluvit, podívat se kolegovy řidiči do očí a nazcačit že uznávám chybu a omluvit se. A v 99% případů ten druhý kývne a jede pryč. Agresivitu vyvolává právě to, že ti tam někdo vjede a nebo tě jinak ohrozí a dělá, že se to nestalo. Ty máš pak chuť jet těsně za ním a dát mu tak najevo, jak moc tě nas*al a tím se celá situace eskaluje.
Každý občas uděláme za volantem chybu a nikdy jsem neměl problém se gestem omluvit, podívat se kolegovy řidiči do očí a nazcačit že uznávám chybu a omluvit se. A v 99% případů ten druhý kývne a jede pryč. Agresivitu vyvolává právě to, že ti tam někdo vjede a nebo tě jinak ohrozí a dělá, že se to nestalo. Ty máš pak chuť jet těsně za ním a dát mu tak najevo, jak moc tě nas*al a tím se celá situace eskaluje.
@Mr.Murphy
Ano, jak jsem psal - za výchovu jsou zodpovědní v první řadě rodiče. Až potom ty ostatní vlivy, počínaje vzděláním, vlivem prostředí, vlastní snahou o sebevýchovu, genetickými vlivy, kulturou společnosti, politickou situací až po celosvětové trendy.
Běh na dlouhou trať, a to jen když víme, kterým směrem vůbec běžet. 😀
Ano, jak jsem psal - za výchovu jsou zodpovědní v první řadě rodiče. Až potom ty ostatní vlivy, počínaje vzděláním, vlivem prostředí, vlastní snahou o sebevýchovu, genetickými vlivy, kulturou společnosti, politickou situací až po celosvětové trendy.
Běh na dlouhou trať, a to jen když víme, kterým směrem vůbec běžet. 😀
@gil54
Souhlas. Naopak, politická situace je jen dalším z důsledků.
Jenže my jsme národ ode zdo ke zdi. Starší generace byla cepovaná, nesměla to, nesměla tamto... a teď mají mnozí pocit, že je potřeba jen chválit, nedej bože děcku říct že něco musí nebo nemůže... je potřeba dbát o jeho osobnostn írozvoj, že... jakmile děcko začne mluvit, tak diriguje rodiče a ti jen skáčou a myslí si, jak skvělá je jejich výchova... Ale dát děcku nějaké povinnosti? Mantinely? To je dnes pomalu týrání dětí...
Druhá věc je, že na tu výchovu musíš mít čas. Když stát selhávává v základních potřebách, rodič má dvě zaměstnání aby splatil hypotéku, vozí děcko do soukromé školky protože ve státní není místo, musí se postarat o rodiče protože chybí sociální péče a nejsou místa v sociálních službách atp. tak prostě na tu výchovu zbývá málo času, energie, ...
Souhlas. Naopak, politická situace je jen dalším z důsledků.
Jenže my jsme národ ode zdo ke zdi. Starší generace byla cepovaná, nesměla to, nesměla tamto... a teď mají mnozí pocit, že je potřeba jen chválit, nedej bože děcku říct že něco musí nebo nemůže... je potřeba dbát o jeho osobnostn írozvoj, že... jakmile děcko začne mluvit, tak diriguje rodiče a ti jen skáčou a myslí si, jak skvělá je jejich výchova... Ale dát děcku nějaké povinnosti? Mantinely? To je dnes pomalu týrání dětí...
Druhá věc je, že na tu výchovu musíš mít čas. Když stát selhávává v základních potřebách, rodič má dvě zaměstnání aby splatil hypotéku, vozí děcko do soukromé školky protože ve státní není místo, musí se postarat o rodiče protože chybí sociální péče a nejsou místa v sociálních službách atp. tak prostě na tu výchovu zbývá málo času, energie, ...
Koukám, že tady jsou asi samí svatoušci. Kdo se nenechal ani jednou vytočit a neprojevil se agresivně (troubením, blikáním, gestikulací, ...), ať hodí kamenem. Za mě můžu říct, že s přibývajícími km jsem stále více tolerantní a pokud mě bezprostředně nikdo neohrožuje svou jízdou na zdraví, tak veškeré projevy ***ství a mimoňovství na silnici ignoruji. A protože jezdím hlavně v Praze a okolí, tak těch situací je nespočet. Čest všem, co se dokážou omluvit, třeba blikačkama, rukou, protože chybu občas uděláme všichni.
@MihiCZ troubení není agresivní chování.... Pokud mě někdo ohrožuje a já troubím, snažím se tím zabránit horším následkům tím, že na sebe upozorňuji. To samé probliknutí když mě někdo ohrozil. Dávám tím najevo, že tohle nebylo OK.... To je právě to nepochopení některých Čechů (nemyslím to na tebe), že troubení je agresivita. Pak jsou schopní vylézt z auta a chtít to řešit... bože.
Jiný případ samozřejmě je blikat na někoho kdo je v levém na dálnici a nemá kam uhnout a podobně.
Ale jinak souhlas, každý někdy udělá chybu a tolerance a klid je základ.
PS: mám kolegu v práci, kterého totálně ovládá jeho žena a dělá si z něj sluhu. Roky to akceptuje a ženská se k němu chová hrozně. A tenhle trouba je schopný změnit svoji trasu a jet vynadat někomu, o kom si myslí, že mu něco udělal na silnici.
Jiný případ samozřejmě je blikat na někoho kdo je v levém na dálnici a nemá kam uhnout a podobně.
Ale jinak souhlas, každý někdy udělá chybu a tolerance a klid je základ.
PS: mám kolegu v práci, kterého totálně ovládá jeho žena a dělá si z něj sluhu. Roky to akceptuje a ženská se k němu chová hrozně. A tenhle trouba je schopný změnit svoji trasu a jet vynadat někomu, o kom si myslí, že mu něco udělal na silnici.
@Mr.Murphy Bavíme se o agresivitě za volantem, takže měl jsem skutečně na mysli agresivní troubení, blikání apod.
Lidé, kteří nesnesou jakoukoliv výtku od ostatních řidičů, třeba že opodstatněnou jsou kapitola sama pro sebe, taky jsem takového znal. Choval se takhle i mimo silnice a pak člověk nechápe, jak někdo takový může dostat řidičák. Mnohdy si ale jen lidé neuvědomují, že udělali něco špatně a pak to berou osobně.
Prostě tolerance a pochopení jsou základ. Každý občas máme den blbec.
Lidé, kteří nesnesou jakoukoliv výtku od ostatních řidičů, třeba že opodstatněnou jsou kapitola sama pro sebe, taky jsem takového znal. Choval se takhle i mimo silnice a pak člověk nechápe, jak někdo takový může dostat řidičák. Mnohdy si ale jen lidé neuvědomují, že udělali něco špatně a pak to berou osobně.
Prostě tolerance a pochopení jsou základ. Každý občas máme den blbec.
Agrese je riziková a nelze ji schvalovat. Ale mnohem častější je dnes u řidičů při pobytu na silnici totální apatie a vypnutí mozku které vytváří mnohem víc nebezpečných a stresových situací. Omezování vjížděním na poslední chvíli, náhodné kličkování mezi pruhy, blokování rychlejších, nepředvídatelné změny směru bez blinkru.. jen debility při parkování a stání by vydaly na samostatný članek.
To je zajímavý článek o agresivitě jako příčině nehod, podle statistik policie tako příčina neexistuje😒br />
Příčina | Podíl z nehod zaviněných řidiči | |
| ------------------------ | ------------------------------: | -------------- |
| Nesprávný způsob jízdy | přibližně 70 % | |
| Nepřiměřená rychlost | přibližně 15 % | |
| Nedání přednosti v jízdě | přibližně 13 % | |
| Nesprávné předjíždění | přibližně 2 % |
Velmi zajímavé je, kdo je provozovatelem portálu, který tvrdí, že za spoustou nehod stojí agresivita - tedy firma, která se živí analyzováním nehod a též má jako činnost: AI kamerové systémy (Traffic Eye) – vyvíjí systémy využívající umělou inteligenci, které z kamer rozpoznávají rizikové chování řidičů, chodců a cyklistů, tedy je přímo zainteresovaná na tom, aby veřejnost přesvědčila o agresivitě jako příčině nehod. A ještě se mi jako provozovateli vozidla, který musí platit brutálnī pojistky hodně “líbí”, že je tato firma financována z fondu na zábranu škod, určeného údajně pro požárníky. Opravdu firmička k pomilování a těžce zavádějící článek
| ------------------------ | ------------------------------: | -------------- |
| Nesprávný způsob jízdy | přibližně 70 % | |
| Nepřiměřená rychlost | přibližně 15 % | |
| Nedání přednosti v jízdě | přibližně 13 % | |
| Nesprávné předjíždění | přibližně 2 % |
Velmi zajímavé je, kdo je provozovatelem portálu, který tvrdí, že za spoustou nehod stojí agresivita - tedy firma, která se živí analyzováním nehod a též má jako činnost: AI kamerové systémy (Traffic Eye) – vyvíjí systémy využívající umělou inteligenci, které z kamer rozpoznávají rizikové chování řidičů, chodců a cyklistů, tedy je přímo zainteresovaná na tom, aby veřejnost přesvědčila o agresivitě jako příčině nehod. A ještě se mi jako provozovateli vozidla, který musí platit brutálnī pojistky hodně “líbí”, že je tato firma financována z fondu na zábranu škod, určeného údajně pro požárníky. Opravdu firmička k pomilování a těžce zavádějící článek
Pokud mám přepnuto na vnitřní ventilaci, tak mě jen tak něco nevytočí. Pokud náhodou nemám a nějaký dieseldezolát mě dokáže zaskočit, mám okamžitě vražedné choutky... 😃
Btw, i jízda 60km/h na 90ce je agresivní chování.
a jak se ta podle tebe prof.Fialou rozdělená společnost projevuje na silnici ? Voliči ODS vybrržďují voliče jiných stran, nebo je to obráceně ? Jak se za volantem vzájemně poznají
vlada dvou StBaku, policejni mlaticky z pohotovostniho pluku a ukrivdenyho prerostlyho ditete, kterej lize koule hajlujicimu nackoj
Měl jsi asi na mysli rozvědčíka Pávka a jeho poradce Petra Koláře, který nezískal prověrku NBÚ, co (proč ji nemá? proč to neřeší média) ? 😁
Zajimave je, jak u Petra Pavla vadí minulost, ale u lidi jako Babis atd je to vse ok.
Ale proc hledat logiku tam kde je sekta..
navic vsichni vime, ze PP dostal za zachranu cca 50 francouzskych vojaku francouzsky kriz za vojenskou chrabrost a rad cestne legie, velel vojenskemu vyboru NATO, a zadnym rozvedcikem nikdy nebyl
...opět jen zbaběle utíkáš z debaty a položené otázky. Jako vždy. Dál debatu o Pávkovi živit tady nebudu.
Proč?
Protoze to je vec ktera by zhroutila sektu.
Proc nevadi STBak Babis a dalsi, ale prezidentu nadavaji?
Protože se aspoń elementárně snažím dodržovat pravidla diskuse na rozdíl od tebe.
Najednou 🤣
Zrovna ve chvíli kdy se má rozlousknout kardinální otázka.
cnn.iprima.cz/…-historik-185485
Od 7 min 55 sek to je veeelmi zaujimave pocuvanie od pana historika.Samozrejme ratam,ze Topten je vacsi odbornik na historiu ako profesionalny historik CR 😁😁😁
A nejvíc fascinující je, že mnozí z těch, kterým vadí minulost Babiše et al. a nevadí jim minulost Petra Pavla kritizují za inkonzistenci názorů ty, kteří to mají obráceně.
Přitom jsou to uplně stejní blbci a měli by si podat ruce.
Vis co, vadi. A vadi mi na prezidentovi dalsich x veci.
Zaroven ale nutno uznat, že se ke sve minulosti aspon dokázal vyjádřit.
Coz u lidi jsko Babis, Klempir atd neni.
Pak najednou otočil a přiznal se k tomu. Nyní to má dokonce ve svém oficiálním životopise a v jednom rozhovoru dokonce řekl "nikdy jsem nepopíral, že jsem před revolucí byl členem (jeho výraz) rozvědky". Rozpor nikdy nevysvětlil a Blažkovi se nikdy neomluvil za nařčení o lži.
Je to normální gauner, ale má pěknej knírek a koupený média, tak ho holt žere půl republiky. Není o nic menší haj@l než Babiš, spíš naopak.
Babiš byl agentem kvůli kariéře, což je svinstvo. Ale Pávek byl kariérním agentem podléhajícím GRU, což je větší svinstvo.
www.facebook.com/watch/?…
Nechápu, že ti trapáci od Bureše tohle pořád opakují. Ano, studoval na rozvědčíka, ale nestihl se jím stát za komunismu a tedy nemohl být ani pod GRU.
Myslíš, že jsem neslyšel milionkrát omletý talking point Pávkovy kampaně, který na sebemenší podráždění chrlí všechny jeho poslušné ovce?
Dostuduj si to sám - Pávek sám příslušnost ke komunistické rozvědce přiznal, bohužel až po volbách. Mimochodem, proč si myslíš, že mu říkám Pávek? Bylo to jeho přidělené krycí jméno, to pokud vím běžní občané neměli. Agenti rozvědných služeb ovšem ano. Tvl.
Mimochodem, i kdyby to bylo jak říkáš, tak v tom stejně není morální rozdíl. Studovat to šel za komunistů a o převratu předem nevěděl - jeho záměr působit v komunistické rozvědce je zcela zřejmý.
Rozdíl je to značný. Protože ty lžeš. A jak víme, lháři jsou odpad společnosti, ten samý, který věří jen přeposílacím emailům. Čekal jsem tě na vyšší úrovni než další jelita.
Petr Pavel v rozhovorech opakovaně tvrdil, že nebyl v rozvědce - to chceš popřít? Ty rozhovory jsou stále online, stačí se podívat. Například na DVTV, na ČT, s Čestmírem Strakatým.
Následně PP potvrdil, že byl členem rozvědky a členství v ZS GŠ, které dříve odmítal a kvůli kterému obvinil historika Blažka ze lži, má nyní v oficiálním životopise na stránkách hradu.
Všechno, co jsem tady řekl, je snadno dohledatelné.
Takže než ze sebe uděláš hloupého primitiva, který obviňuje jiné ze lži, tak si zameť před vlastním prahem.
A pokud jde o moji sociální skupinu, tak mám lékařské vzdělání, jsem docentem Univerzity Karlovy, řadu let jsem strávil v zahraničí v zemích EU a USA, včetně prestižních zahraničních univerzit. Jsem držitelem několika patentů, autorem řady vědeckých publikací.
Z jaké sociální skupiny jsi ty, když jsi o tolik chytřejší?
Rozvědčík ? Ty máš něco proti pracovníkům našeho vojenského zpravodajství ?
Fialu volí ti, co dají na obal a nezajímá je skutečný obsah. Fialu volí ti, co jsou schopni věřit jeho lžím, jsou to prostě oběti jeho lží, to je celé. A nebo ocení závažná zjištění, že nutela v Německu je větší, kvalitnější a levnější... 😁
Fialu uz nikdo nevoli, protoze rezignoval. Neco co v sekte Ano nelze.
A co se aktuálně dej?
“ Od května začnou Ministerstvo zemědělství (MZe) a jeho podřízené organizace ve veřejném stravování více využívat lokální potraviny. Cílem je, aby do konce roku 2028 dosáhly minimálně 65% podílu lokálních potravin z celkového objemu nákupů potravin.”
Ciste tunelovani statu Babisem.
...jistě, podporovat lokální výrobce je zlo... zajímavé, že podporovat lokální výrobce aut a nekupovat Čínu je známka hrdinství a chrabrosti za bílého lva ... 😁
Zde ale nejde o podporu lokálních vyrobcu. Zde jde o podporu oboru kde ma dominantní postavení na trhu predseda vlady.
A to je ten zasadni problem. Totalni stret zajmu.
1. lež
Potravinářství spadá na 26 % konsolidovaných tržeb koncernu Agrofert =nejde o žádné dominanntí postavení
2. lež
dominantn postavení na trhu predsedy vlády je jen tvojí další lží, Agrofert není Babiš, střet zájmů vyřešen v souladu s právem a i v souladu s požadavky Pavla, který překračuje ústavní pořádky.
Smolík, co tam máš dál?
Aha. Takze Agrofert uz neni Babis, ale jeho rodina.
A tak je to vlastne v pořádku….
Tohle je fakt sektářství.
Vubec fakt, ze se obtom musime bavit ukazuje jak strašně spatne je to, ze Babis je v politice na teto urovni.
Nastavuje bez limitu pravidla statu tak, aby to vyhovovalo jeho soukromým zajmum.
Sileny.. a přitom realita.
Hendlíček plný pirátské komoušské nenávisti a konspirací, lží a spekulací.
Ano, Agrofert mají Babišovy děti. A co jako? Nevím, co na tom je špatného. Ale podle tebe Babiš díky svému úspěchu dostal nálepku davidovy hvězdy, kdy by měl být odsouzený k politické doživotní diskvalifikaci, stejně jako jistá skupina obyvatel za jistého pana malíře, co...
Znova. Bavis si nastavuje pravidla statu tak, aby sel zisk firmam jeho a jeho rodiny.
To je je proste vrchol mafie. Tunelování statu v nejčistši podobě. Motoriste mu ktomu jeste podávají navrhy zakonu aby bylo vše legální.
Jestli tohle někoho nechá chladnym a dal veri nejedna se o nic jineho nez ztratu rozumu.
Ty kráso. takže ty říkáš, že Babiš se má snažit, aby se domácím firmám nedařilo, aby se nedařilo i firmě dětí babiše!!! Protože pokud se bude dařit domácím firmám, tak se bude dařit i firmám dětí babiše... 😁
Jak říkám, komoušský pirát plný nenávisti. Hendlíček.
Jenze on to dela tak, ze se soustředí na to, aby se dařilo těm oborům kde na podnikání.
Zajlad je, že clovek s tak obrovským střetem zájmů nemuze byt ve vrcholné politice.
Tohle je cise tunelovani statu a vlastne vrchol mafie.
pri lonskych volbach "nanecisto" na strednich skolach a ucnacich
- na gymplech vyhralo Spolu pred Piratama a Stan s celkem 76%
- na ucnacich vyhrali motousi pred StBakem s celkem 47%
.
to jasne ukazuje, koho voli vzdelana a inteligentna budoucnost naroda a koho hlupaci, kteri videj jen do pristiho kapesnyho
.
podle toho kdo komu tady fandi si muzes udelat obrazek, jestli to je hlupak bez rozhledu nebo opak
ten kdo voli podle slibu a nema vlastni usudek je hlupak a vsichni vime, jak dopadly volby "nanecisto".
.
pocet duchodcu se od krachu komousu diky lepsi
zdravoni peci zvysil z 1M7 o skoro dalsi milion.
a jsou jen 2 realny moznosti jak se s tim vyrovnat - snizit duchody nebo zvednou vek odchodu do duchodu
tohle dobre vi i StBak a pritom slibuje nesmysly a hlupaci mu na to skacou
.
v nemecku zvedaj odchod do duchodu na 68, v dansku na 70
Krásně ses vybarvil... označit děcka z učňáků za hlupáky!!! Bravo!!!
Ano, přesně proto je naše společnost rozdělená, potože lidi jako jsi ty tady jen šíří nenávist, nálepkuje a uráží druhé.
letos jsme delali prijimacky (gympl)
na ucnak sel ten nejvetsi odpad
"odpad"... bravo! tohle je opravdu hnědá rétorika par excellence!
Jestli je děcko na učňáku nebo na gymplu nevypovídá vůbec nic o jeho chytrosti (inteligenci).
Je až s podivem, kolik zloby, závisti, nenávisti a jedu vůči ostatním lidem se dokáže linout právě z toho pohádkového domečku na severním předměstí.