Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Nový Hyundai Ioniq 6 je auto, na kterém se těžko hledají chyby. Mrkněte na videotest

11 komentářů

salamoon
1:20 no a u mna je prave ta chybajuca stredna cast dovod preco sa mi to nepaci... 😁 nie-Nline vyzera lepsie, aj vdaka mensiemu poctu ciernych kontrastnych ploch.
ericn
“ Nový Hyundai Ioniq 6 je auto, na kterém se těžko hledají chyby” - aha a proto se v podstatě neprodává? Jako 15ks letos nesvědčí zrovna o bezchybném autě.

Když si to vezmeme na první dobrou, tak vzhled mu zrovna nepomáhá, cena také ne, stejně jako pouze elektrický pohon, vzadu bude asi za trest sedět a ty kamery místo zpětných zrcátek bych opravdu nechtěl. Nejen, že ty displeje hyzdí interiér, jsou tam jak pěst na oko, tak drobná kolize na parkovišti bude sakra drahý špás… 👎
simson33
@ericn Taky mě to napadlo, že je divné, když skoro bezchybné auto nikdo nekupuje...
Já jsem designu Ioniqu 6 ani po letech na chuť nepřišel (záhadný bolid), stejně jako Ioniqu 5 (přerostlý hatchback). Přitom design jiných modelů od Hyundaie se mi i líbí (Tucson, i30).
ericn
@simson33 Tak Ioniq 5 mi celkem nevadí, proporce crossoveru jsou celkem fajn a je prakticky. Ioniq 6 si hraje na sportovní auto, ale není jím a krásy moc nepobralo…
rohYpnol
@ericn
Ne. To je absolutní nepochopení i6. Na žádné sportovní auto si nehraje.
i6 si hraje přesně na to, k čemu je určený. Je to dálniční křižník. V rámci BEV má extrémně dobrý dojezd a efektivitu a tomu je podřízeno vše. Vč. vzhledu. Proto to vypadá tak jak to vypadá. Proto to není pro každého.
rohYpnol
@ericn
Zrcátko (kameru) máš myslím za 20t./ks pokud si pamatuji správně... Teď si nejsem jistý, jestli to bylo 40 za ks nebo za pár...
multicar
@ericn
Vidím to takto - to je manažerský sedan o délce 4,9metru. Kupec zároveň musí být individualista, protože vzhledem je toto auto dost...nekonsenzuální.
Jenže i tyto skupiny zájemců budou časo chtít , aby auto dobře plnilo rodinnou roli... ale to s kufrem 408L moc nepůjde. Za mě moc úzká cílová skupina.
No ale stejně: podívejme se na registrace EV Hyundai 2026: 18 ioniq 5, 15 ioniq 6 a 32 ioniq 9. Takže zas tolik nevyčuhuje (dolů).
imartas
Ale hnusný je to jak pr...
Mad Pete
Kdybych ho nafasoval na objíždění republiky coby obchodní cestující s rannými bramborami a hlávkovým salátem asi by mě potěšil. Jinak bych si ale vybral menší a levnější elektroauto s prostorem pro 2.
Barry Lyndon
Chyby: 1. příliš divný design a hlavně 2. je to sedan. Být to liftback, prodává se o poznání líp... 😊
rohYpnol
@Barry Lyndon
DIvný design vyplývá z toho, k čemu to je určené. V rámci BEV je to dálniční křižník, který má za úkol dojet co nejdál. A tak to zkrátka taky vypadá.