Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Auta z pekla: Peugeot 1007. Kvůli takovým nápadům jsme skončili ve finanční krizi

24 komentářů

Bravo37
Žena ho měla a je to pár měsíců co ho kvůli korozi nechala zrušit. Podotýkám auto z roku 2005! A se slzou v oku na něj stále vzpomíná. Ano v zimě byl občas problém se zamrznutím dveři,ale pokud se správně namazalo těsnění tak se to minimalizovalo. "robot" nebyl výkvět techniky,ale mi na to auto krom normální údržby prakticky nesáhli. Jednou za dva roky prostříkali vedení spojky a auto jezdilo do poslední chvíle. Všude auto dost haní,ale žena jeho sešrotování oplakala. Bylo to prostě její milované vozítko
ericn
Tohle auto do města nebylo úplně špatné, naopak záměr byl dobrý, dostat 4 cestující a bagáž na malý půdorys s dobrým přístupem dovnitř 😋 Chvályhodný zamér, ale nebyli by to francouzi, kdyby to nepos…

Vysoká cena, těžké posuvné dveře, špatný výběr motorů a hlavně k silnému benzinu jen ta příšerná robotizovaná převodovka? No tvl 🙈
Ja Prvni 123
@ericn Oni se trochu zvrhli: misto spatnych aut tady uvadeji auta, co nemely komercni uspech.

To vubec neni to same.
ericn
@Ja Prvni 123 přesně tak 😋
vencelín
@ericn
Naopak bych řekl, že šoupačky v městském provozu mohly být hodně praktické, praktičtější než konvenční dveře. Nevím zda byly u 1007 elektrické třebas jako jsou na 807. Elektrické ovládání je zbytečné, zvláště v městském provozu, ale jen mechanické si myslím že byly prima volbou.
ericn
@vencelín no jo, v tom byl ten problém, byli elektrické. Navíc autu chyběl manuál i benzinu 1,6l, byl tam jen “robot” s příšernou pověstí a hlavně v té době chyběl slabší 1.6HDI 66kW, byl jen dražší 80kW. Základní 1,4 55kW a 1.4HDI byly na auto slabé, auto bylo těžké cca 1200kg. Takže zbyla jen 1,4 16V 65kW jako jediný použitelný motor, což bylo málo. To vše způsobilo, že se model nechytl, drahá řešení, která byla vlastně dost špatná a jen auto prodražovala 😉
tomaskrtek
VelSatis bylo perfektní auto. S Nissaní 3.5 V6 skvělý polykač kilometrů. Ty sedačky neměly chybu. Ale když je řeč o 1007, kdyby dveře byly mechanické a převodovka manuální, tak by to bylo daleko prodejnější auto.
Stejsn
@tomaskrtek perfektní, ale STRAŠNĚ hnusné.
ericn
@Stejsn VelSatis se designově vůbec nepovedl narozdíl třeba od Avantimu, který byl za mě krásný, zvlášť v modré metalíze 😋
traveldrive
@ericn Bol v inom štýle. Nepáčil sa každému, ale rozhodne to bolo dosť dobré a zaujímavé auto.
Trtkal
Posuvné dveře jsou super, hlavně když máte malé děti. Ale i bez nich je to mnohem praktičtější řešení. Bohužel, jak to jednou máte, nechcete jinak. Což velmi silně omezuje výběr nového auta.
Pepa_007
V automobilové krizi jsme skončili diky GreenDealu a sázky na BEV.
ericn
@Pepa_007 přesně tak, dodal bych ještě slovo “bezhlavé” sázky 😋👌
Ja Prvni 123
@ericn Asi tak.
Nevadi mi, ze existuji auta na baterku.

Vadi mi, ze tohle reseni nuti vsem.
ericn
@Ja Prvni 123 tak na to máme stejný názor 😉
dodo24
@Pepa_007 prečo potom klesajú predaje spalovákov?
traveldrive
@dodo24 Že by boli stále drahšie? Že by stále menší výber? Že by skoro všetko malo napasovaný aj nejaký elektromotor a hrdo sa nazývalo hybridom?
Arese
Při nabídce patřičně výkonných motorů v kombinaci s manuální převodovkou a s ručně posuvnými dveřmi a patřičně sníženou cenu by to bylo úspěšné autíčko. Jenže Peugeot tento zajímavý projekt totálně podělal...😧👎
Jon Bon Novy
Nepovedal by som, ze patri medzi Auta z pekla.
Bolo to fajn auticko, len s tou cenou nemalo uspesne predaje.
Pozeram, ze asi uz dosli tipy na hrozne auta, ktore by sa do tejto rubriky hodili.
Treba skusit cinske. Je ich tu hodne, na niekolko desatroci prace pre Auta z pekla. Uplne vsetky cinske polotovary, pekne podla abecedy.
Ja Prvni 123
@Jon Bon Novy
🤓
vencelín
@Jon Bon Novy
Zatím jsem zaregistroval jen 1203, kterážto by si zasloužila pekelníkovu pozornost.

Jinak to byla zatím dobrá auta.
traveldrive
@vencelín Tá tiež prakticky len kvôli svojmu veku. V dobe, keď prišla na trh, bola požehnaním a napriek nedostatkom to bol voči Škode 1202 poriadny skok vpred. Detto Lada Niva, Barkas a kopec ďalších áut. Problémom bolo len to, že nedostali adekvátnych nástupcov a tým pádom sa vyrábali aj v čase, keď už patrili histórii, lebo nič iného proste nebolo.
vencelín
@traveldrive
No asi takhle, to že 1203 tu byla jediná volba v této kategorii neznamená že to bylo dobré vozidlo.

S 1202 mám osobní zkušenost. Už jen to že 1203 měla stejný motor jako 1202, je jasný signál o tom, že 1203 byla vcelku křáp už v té době. I v 1202 ten motor nebyl výkonově nic moc a dávat jej do 1203 (těžší a větší auto) je dost mimo.
Zdeněk Chevy
Nová Francouzka auta NIKDY!!!!