Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Citroën C3 Aircross Hybrid 145 Automatic – Trumfne druhé nejlevnější sedmimístné auto dacii?

16 komentářů

KANKUNEN
Někdo tady nadává na testy čínských aut, ale za mě je to lepší než Peugeot tříválec 100x v trochu jiném kabátě.
igigreat
@KANKUNEN 100% souhlas.
Mr.Murphy
@KANKUNEN ten motor je v pohodě a auto taky, co teda reálně řešíš?
traveldrive
@KANKUNEN To si na omyle. Užraný štvorvalec 1.5 na sto spôsobov je podstatne horší. K tomu mizerné podvozky, mizivá protikorózna ochrana, koženkové sedačky, podivne (ne)fungujúca elektronika... Nezastávam sa modelovej politiky Stellantisu, ani Citroenu C3, ale stále je to vysoko vysoko nad čínskou produkciou. Ktoré čínske auto v cene C3 je bez výhrad? Ani jedno.
Meky
Nemá ani adaptívny tempomat…

Veľká skoda, mohlo to byt zaujimave auto.

Indický pôvod je však veľmi vidieť.

Je to nakoniec len lacné auto.
Až na to, že nie je lacné
praptak
@Meky Nedokážete jezdit bez adaptivního tempomatu? Spíše vadí chybějící otáčkoměr u nehybridní verze, u malého tříválce je nutné s otáčkami pracovat. Když se píše laciné v dnešní době, tak je nejspíše myšleno v poměru k ostatním, ne absolutně .
rohYpnol
Je na tomhle voze něco vyloženě dobře?
Je na tomhle voze něco co odpovídá Citroenu jak jsme jej znali...?

Nejvíc znepokojený jsem z toho, jak to auto je ošizené na výrobě...
del42sa
@rohYpnol je to přebouchaný Indický křáp, auto na levné platformě pro rozvojové země, které se naoko snaží být lepším, než jeho sourozenec z dálného východu....
traveldrive
@rohYpnol Nie je to uspokojivý Citroen. Ale je to uspokojivé auto.
dodo24
@rohYpnol áno, napríklad komfort podvozku. O takom sa môže číňanom iba snívať.
Mad Pete
(Ne)kvalitu Stellantisu posoudit nedokážu (nějakou skrytou, dědičnou nebo přehlédnutou chybu mělo asi každé nové auto z různých koncernů, které jsem použival), ale tříhrnek mi nevadil nikdy. Takže tenhle citrón se jeví jako obyčejné praktické auto za hodně dostupnou cenu. Musím se jít zase nasmát nad rozhovor s ředitelem TMMC kde plakal, jak se prodávají elektrická auta za cenu spalovacích. Tak určitěé..
praptak
@Mad Pete U toho stejného tříválce hodně závisí na zpřevodování, nechová se ve všech modelech stejně, někde je relativně příjemný, někde nepříjemný.
Mr.Murphy
Prostorná plechovka s dobrými vlastnostmi, ergonomií, spotřebou, cenou a komfortním podvozkem. Za mě cajk, paradoxně se divím že má jen 4* když vlastně kritika nebyla v testu skoro žádná.

Diskutující bych požádal aby místo řešení frází typu😒br /> "stejný tříválec ve všech autech od Stellantisu"
"ošizené všude" atd. uváděli konkrétní argumenty.

Já bych se za takové auto rozhodně nestyděl....
praptak
@Mr.Murphy Přesně. Jak je auto skutečně postavené, zjistíte, až se s ním seznámíte, ne takhle od stolu.
rohYpnol
@Mr.Murphy
To je konkrétní argument.

A chceš další? Tak zvedni svůj zadek a běž se podívat, jak je to auto vyrobený. Pak ti nezbude než smutně pozvednout obočí, povzdechnout a říct, že to je jen spotřební kopa šrotu na 5 let...

Mimochodem, umí to už aspoň zobrazit průměrnou spotřebu? A proč to neumí zobrazit otáčky (v manuálu fakt nepříjemné...).

Proč vůbec dělají tenhle pseudo 7-místný šrot, když to opravdu je pro lidi vzrůstu inda, ale normální konfekční evropan se do toho ve větším počtu jak 4 ks nevzleze...
pete64
Aspon si to po te AI prectete, ten turbotrivalec a 48 V mildhybrid jsou nejak aut. Cestina clanku o autech je vyzivna.