Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Brabus poslal svůj styl na vodu. Ultima 55 je luxusní karbonový katamaran s výkonem 1.450 koní

37 komentářů

Othello
Techniku nekomentuju, ale černá loď je v tropickém slunku určitě snem každého rekreanta
vencelín
@Othello
Zapomněl jste na zdejší bandu místních "e😜ertů" jenž Vám budou donekonečna tvrdit, jak barva exteriéru vůbec neovlivní teplotu uvnitř 😊.
Václav Hanzelín
@vencelín
Chudák Armani. Celý život se věnoval módě, a přitom ho ani nenapadlo zeptat se tě na tvůj zasvěcený názor na barvu vlastní jachty.
www.boatinternational.com/…ni-at-sea--24723
vencelín
@Václav Hanzelín
A co my s tím?
Když se chce někdo škvařit a líbí se mu pohřební černá, tak ať ji má.
Mimochodem opět píšete kecy mimo téma diskuze, což je pro vás typické.
Václav Hanzelín
@vencelín
Nejdřív ze svého osobního vkusu uděláš technický argument, a když dostaneš konkrétní příklad černé jachty, prohlásíš ho za mimo téma.
Není mimo téma, jen ti rozbil pointu. Typické je spíš tohle tvoje trapné couvání.
vencelín
@Václav Hanzelín
Vážený mimoni, to že barva exteriéru ovlivnuje teplotu interiéru je nepopíratelný fakt a na to tu upozornil Othelo.

Proč myslíte, že drtivá většina jachet a karavaníků je světlých a nikoliv černých, co?

Pokud si myslíte že v některém z mých příspěvků je můj osobní vkus, tak máte více než bujnou fantazii a přibásnujete si co se vám zrovna hodí do krámu. Další vlastnost vám typická.
Václav Hanzelín
@vencelín
Nikdo nezpochybňuje, že tmavá barva absorbuje víc tepla. Jenže pohřební černá a posměšky o škvaření nejsou fyzika, ale přesně ten tvůj osobní vkus, který teď tak komicky zapíráš.
Než začneš druhým vyčítat bujnou fantazii, zkus nejdřív pochopit vlastní věty.
vencelín
@Václav Hanzelín
Takže super "veselá" černá je lepší????
Když uznáváte, že v černém objektu bude větší teplo tak škvaření je vcelku adekvátní termín, nebo jsem snad měl dle vás napsat že tama bude drcat klendru, to by jste byl spokojen????
Václav Hanzelín
@vencelín
Ne, stačilo by pochopit rozdíl mezi fyzikálním faktem a tvým osobním hodnocením pohřební černé. Místo toho sis vymyslel veselou černou a začal s ní polemizovat.
Působivé, jen škoda, že diskutuješ už jen sám se sebou.
vencelín
@Václav Hanzelín
A vy ten fyzikální fakt chápete? nezdá se tak......
Nebo mě snad chcete tvrdit že v černém objektu je chladněji??????

To že černá barva je asociována s pohřebnictvím je nepopíratelný fakt. Zatím jsem nikde neviděl třebas žluté či červené pohřební auto. Ani zelené. Ale těch černých jsem viděl nepočítaně.
To že v černém objektu je větší teplo je taky fakt. A tedy mnou použitá terminologije je vcelku objektivní a nijak nevyjadřuje můj vkus.

Takže tu zas jen exhibujete a prudíte ostatní, neb nic jiného nedokážete. Tím bych se zaobírání s vaší maličkostí pro dnešek ukončil. Mějte se.
Václav Hanzelín
@vencelín
Takže shrnutí: třemi odstavci jsi dokázal, že černá je černá, pohřební auta bývají černá a stále jsi nepochopil jedinou větu, kterou ti vysvětluji.
Nikdo nezpochybnil absorpci tepla, zpochybněna byla tvoje směšná snaha vydávat vlastní asociace a nadsázky za objektivní terminologii.
To závěrečné „ukončil“ je pak jen tradiční ústup člověka, kterému došly argumenty dřív než otázníky.
vencelín
@Václav Hanzelín
Takže shrnutí.
Při ctvrtečním večeru se Hanzelín nudí, tak vleze do diskuze a začne prudit aniž by chápal objektivní skutečnosti.
Václav Hanzelín
@vencelín
Takže skutečné shrnutí: několik příspěvků bojuješ s tvrzením, které nikdo nevyslovil, své osobní asociace vydáváš za objektivní skutečnosti, a když se do toho definitivně zamotáš, označíš oponenta za prudiče.
To není shrnutí, ale epitaf tvé vlastní argumentace.
vencelín
@Václav Hanzelín
klaun Hanzelin se snaží a snaží neb na nic jiného než na pruzení jiných se nezmůže.
Takže tedy shrnutí č. 2😒br />
- je černá asociována s pohrebnictvím? An👋Ne?
- je v černém objektu na slunci tepleji? An👋Ne?
Prosím o odpovědi. Děkuji.

P.S. Doprkvančic redakce, kdy už něco uděláte s těmi věčnými ksichty, které se do diskuzí generují. Nejen X s P a dojtečka dělají problém, ale evidentně už i písmeno O následované dělítkem...........
Takhle se bude za chvilku místo psaného textu generovat jen různé ksichty. Dělejte s tím něco!
Václav Hanzelín
@vencelín
Už počtvrté chceš odpověď na otázky, na které ti každý odpoví stejně: ano a ano. Jenže o tom se tu nikdy nevedl spor. Spor je o tom, že své osobní asociace vydáváš za objektivní skutečnosti.
Když už čtyři příspěvky bojuješ s tvrzením, které nikdo nepronesl, není problém ve fyzice. Je v pochopení psaného textu.
vencelín
@Václav Hanzelín
Pokud jsou vaše odpovědi v obou případech ano, pak vám děkuji za potvrzení že tu prudíte a oháníte se tu mojimi domnělími asociacemi.
Evidentně jste poněkud rozpoluplná osobnost (slušně řečeno). Na jednou stranu uznáte že černá je asociována s pohřebnictvím a na druhá straně se tu zbytečně a dokola oháníte, že termín "pohřební černá" je můj subjektivní výraz......
Václav Hanzelín
@vencelín
To, že je černá v určitém kontextu spojována se smutkem a pohřebnictvím, ještě neznamená, že označení konkrétní jachty za pohřebně černou není tvůj subjektivní hodnotící výraz.
Stejně tak je červená spojována s krví, ale z každého červeného Ferrari se tím nestává „krvavé auto“.
Ten rozdíl není rozpolcenost, ale elementární porozumění významu slov. A právě to ti už několik příspěvků uniká.
vencelín
@Václav Hanzelín
Mankote, vy jste natvrdlík......
Já se nevyjadřuji k jedné konkrétní jachtě ale k určité barvě a to černé barvě jako takové (a je mi jedno, zda tu barvu má jachta nějakého Lojzy z Horní Dolní, nebo B777 právě přistávající na JFK, či Vaše přibližovadlo nebo cokoliv jiného) a ta je jak jste sám uznal je barvou pohřební. Tak už tu konečně přestante prudit s hovadinami!
Co sem zas taháte "krvavé auto", boha jeho vy sem taháte akorát guláš, páté přes deváté, bez ladu a skladu a bez návaznosti na obsah článku a obsah příspěvků v diskuzi.......
Václav Hanzelín
@vencelín
Ne, černá není pohřební barva jako taková. Je to barva, která může mít podle kontextu desítky různých asociací: eleganci, luxus, autoritu, techniku i smutek. Ty sis vybral pohřebnictví a svůj osobní výklad teď vydáváš za objektivní vlastnost barvy.
Po tolika příspěvcích už není problém v mém přirovnání, ale v tom, že odmítáš pochopit úplně jednoduchý rozdíl.
Další nadávky ho za tebe nevyřeší.
vencelín
@Václav Hanzelín
černá a autorita???
černá a technika???
To jste vycucal kde????
A pak kdo se tu ohání osobními výklady.......
Ty asociace co jste sem vysypal jsem nikde neslyšel.
Václav Hanzelín
@vencelín
To, že jsi ty osobně nějakou asociaci nikde neslyšel, opravdu není argument.
Černá se běžně používá jako symbol elegance, moci, profesionality i technického minimalismu.
Tvoje omezená zkušenost neurčuje význam barev pro celý svět. Jen znovu potvrzuješ, že vlastní asociaci s pohřebnictvím vydáváš za jedinou možnou a objektivní.
vencelín
@Václav Hanzelín
To že si vy neco vsugerujete a asociujete není důkaz, že taková asociace platí obecně.

Vaše asociace jsou asi jako bych řekl, že modrá asociuje dobrou náladu......
Václav Hanzelín
@vencelín
Před dvěma hodinami ses se mnou slavnostně rozloučil, a od té doby se pořád vracíš, protože tě nesnesitelně svrbí poslední slovo.
Teď jsi navíc příkladem s modrou sám potvrdil přesně to, co ti celou dobu vysvětluji: význam barev závisí na kontextu a asociacích. Modrá může evokovat klid, důvěru i dobrou náladu, černá eleganci, luxus i smutek.
Jediné, co tu skutečně platí obecně, je tvoje potřeba dál psát, i když už dávno nemáš co říct.
vencelín
@Václav Hanzelín
Ty asociace co píšete vy jsou specifické člověk od člověka.
To že černá je pohřební je však obecně platná asociace a mají ji tak zakořeněnou téměř všichni a to globálně po světě.
Pokud nemá někdo co psát jste to vy, neb to jen pořád dokola blábolíte různé hovadiny.

A když už jsme u těch asociací, tak vám prozradím ještě pár, zde na diskuzích obecně zažitých asociací.
Hanzelín = prudič a žvatlal obecný
Václav Hanzelín
@vencelín
Poslední slovo nemá ten, kdo píše nejdéle, ale ten, kdo jako poslední řekne něco věcného.
Ty ses od argumentů přesunul k osobním urážkám, takže jsi ho ztratil už dávno.
Další výlev na tom nic nezmění.
vencelín
@Václav Hanzelín
Co jste věcného napsal vy, že jsem tak smělý? No je to prosté milý Watsone, zhola nic. Sorry jako 😁.

P.S. Slušné konstatování reality není urážkou 😊.
Václav Hanzelín
@vencelín
Děkuji za další potvrzení. O článku už dávno nepíšeš vůbec nic.
Celá tvoje argumentace se smrskla na osobní poznámky o mně.
To o úrovni téhle debaty vypovídá víc než všechny tvoje smajlíky dohromady.
Othello
@Václav Hanzelín
Ta Armaniho jachta je tmavě zelená, a jsem si jistý že na slunku bude pěkně pálit i tahle. Vy jste se ho ptal jak je po letech s volbou barvy spokojený ?
Václav Hanzelín
@Othello
Ne, neptal. Giorgio Armani už bohužel nežije. O to absurdněji působí, když se tu vy tváříte, že za něj víte, jak byl po letech se svou vlastní volbou barvy spokojený.
Já jeho vkus respektuji, vy mu jeho jachtu dodatečně reklamujete ze břehu.
A mimochodem: zjištěním, že je tmavě zelená, jste definitivně potopil celou předchozí ságu o „pohřební černé“.
Othello
@Václav Hanzelín
No mám osobní zkušenosti s plavidly různých barev a vím že ti co si naivně vybrali "vkusnou" tmavou barvu - a nemusí to být jen černá - pak už jen vytrvale nadávají.
Václav Hanzelín
@Othello
Takže „sen každého rekreanta“ už se mezitím rozšířil z černé lodi na všechny tmavé barvy.
To je docela pozoruhodný vývoj.
Othello
@Václav Hanzelín
možná pro vás je to pozoruhodné, ale pro všechny co si sami zkusili že tmavé barvy na slunku pěkně pálí to až tak překvapivé není.
Václav Hanzelín
@Othello
To je na tom právě to úsměvné. Už několik dní dokazuješ něco, co ti nikdo nevyvrací. Zato původní „sen každého rekreanta na černé lodi“ mezitím tiše zmizel.
Václav Hanzelín
Vašku Herdo, ve 45 letech bys už mohl poznat, kdy se jen veřejně zesměšňuješ.
Tak si seď v Plzni, buď zticha a přestaň už mlít hubou.
vencelín
@Othello
Na Hanzelína raději nereagovat. Pán jsem přišel evidentně prudit, což jej patrně jen tak neopustí.
Sakra Hammuna
Příspěvek podléhá schvalování.
salamoon
nechapem, komu toto chyba ku stastiu...