Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Lancia překonala nesmyslný rekord. Pomalu kroužila kolem Paříže

37 komentářů

Stejsn
Vidím to denně. Elektromobily jedoucí na dálnici devadesát v pravém pruhu mezi kamiony, aby to vůbec někam dojelo.
Hendly
@Stejsn
Fakt nevim kde jezdite..
Peťas
@Hendly nejspíš po D1. Cca 90% tabletů na kolečkách jede pomalu v pravém pruhu, zbylých cca 10% jede podstatně rychleji, než je povoleno, v levém pruhu (asi musí něco dokazovat). A za chvíli ho vidíte stát u nabíječky.
ryccardo
@Hendly dneska jsem par takovych EV krapu malem zezadu nacoudil na D10 a to jsem se plizil sam jen 120, ale necekal jsem ze neco bude jeste vyrazne pomalejsi.
Jakub Antoš
@Stejsn
Tak to mám štěstí že patřím k té "menší" skupině lidí, která jezdí se EVčkem stejně jako se spalovákem (tzn na dálnici klidně v levém pruhu) a rozhodně nejsem brzdou v provozu. Ano nedosahuju takové udávané spotřeby jakou se chlubí výrobce (WLTP) ale i tak mě to neomezuje
Pepa_007
@Jakub Antoš do levého bych se s BEV v Německu neodvážil. Němci to tam sekají kolem 160-200 a to BEV moc nedává (viz. to 600 koňové Volvo). By mně ostatní tlačili očima.
Hendly
@Pepa_007
Kde?
topten
@Pepa_007
... jejich tempo je vrazedne ...
moc koukas na semira
Jakub Antoš
@Pepa_007
No zrovna před 14 dny jsem se proháněl po autobahnu směr Švýcarsko a to včetně levého pruhu. užíval jsem si legálních rychlostí těsně pod hranicí 200km/h co EVčko umí. Obecně to s tou neomezenou rychlostí v Německu není tak horké, dost úseků je omezených dokonce na 110 nebo 100, dost se jich opravuje tam je klasicky 80 a tam kde je opravdu neomezená většina stejně jela do cca 140/150. Jen pár jedinců jelo rychleji. Ono při současných cenách phm a spotřebě při takto vysokých rychlostech, se není čemu divit.
Hendly
@Jakub Antoš
Stejná zkušenost. Proto se ptam kde jezdi.
Malo kdo jede nejak rychleji nez v CR. Ono je taky malo aut kde je cestovni rychlost 150plus pohodlná.
ryccardo
@Hendly Oktavka, Superb uplne bezne. Neni problem v takovych autech frcet 180 delsi dobu a pohodlne.
Hendly
@ryccardo
S jakým motorem?
ryccardo
@Hendly Krom 1,0 TSI a 1,6 TDI, který takový tempo udrží jen horko těžko asi s každým. I když i ta 1,0 TSI zvládne do 160 na tempomat držet se spotřebou kolem 6 litrů a otáčkama lehce přes 3000. 2,0 TDI, 1,8 TSI, 2,0 TSI i 1,4 TSI a 1,5 TSI zvládnou i těch 180 - Krom 1,4 TSI osobně vyzkoušeno na všech motorizacích. Musí být samozřejmě volno na dálnici.
Pepa_007
@Stejsn není to úplně tak. Mně občas tak jeden či dva předjedou výrazně rychleji (cca 160) než jedu já. Zbytek jezdí v pravém max 110.
Radek Holodňák
@Stejsn a co jako? tak jedou pomalu, nikoho neomezují a neohrožují..
topten
zajimavy, ze kdyz se o rekordni dojezd pokusi chrochtava tdi, ktera se osmdesatkou plazi nebezpecne za kamionama v pravym, tak se o tom pise v superblativech
ericn
@topten No když jedeš jako člověk (tj normálně, ne s průměrem 42kmh), tak s tím TDI, při spotřebě 5,5l / 100km, můžeš mít dojezd 1200km úplně běžně😉
topten
@ericn
a kolik na tom okruhu za provozu asi udelas prumer, kdyz tam je maximalka 50, mereni vsude a i za maly prekroceni pokuta pres E100 ?
se starym tdi te tam pres den vubec nepusti a brzo s zadnym a naftu tam na mnoha mistech uz nenatakujes
a to jeste nedavno byli zabozrouti tak posahani, ze naftaky davali i do tech nejmensich auticek
ericn
@topten Tvl já nemluvìm o okruhu, ale normálnim provozu a o novém TDI z letošního roku 😋 Těch 5.5l je moje včerejší spotřeba na cestě z Lipna do Prahy 👌Aniž bych se o ni snažil, jen jsem jel podle předpisů…
Bull Shit
@ericn
Tak co to bylo tentokrát: Sharan TDI, Golf GTI TSI, nebo Superb iV? A v kterém z nich se zázračně objevil ten „nový TDI z letošního roku“?
Z jedné cesty z Lipna do Prahy děláš univerzální etalon spotřeby, přestože nejsi schopný ani jasně říct, o jakém autě vlastně mluvíš.
Tenhle bullshit si nejdřív srovnej s vlastními předchozími verzemi.
topten
@ericn
nebavime se tady o provozu v parizi, resp. jinem velkem meste, kam te s chrochtem brzo nepustej, ani tam nenatankujes naftu?
Hendly
@ericn
A jakou myslis, že bys na tehle trase mel spotrebu s EV?
5,5 s TDI je teda sakra dost, jestli se teda bavime o 4 valci.
ericn
@Hendly Bavíme se jako o Superbu Combi, poměrně velké a ne úplně lehké auto. Za mě super, bez jakékoliv snahy o nízkou spotřebu na reálné trase 😉 A ne že 300x obkroužíš město...

Ať zkusí s tou elektrickou "Ypsiolonkou" dát tuhle trasu, Praha - Lipno a zpět, normálním tempem (cca 430km) a smeknu 😉

Btw s iD.3 jsem měl průměr 16,9kWh / 100km a ten okruh jsem nedal...
Bull Shit
@ericn
Takže nakonec Škoda Superb Combi. Po dieselovém Sharanu, Golfu TSI a Superbu iV se nám tedy konečně narodil nový skvost: Škoda Superb iV TDI. Nádherný model - škoda jen, že existuje pouze ve tvém diskusním vesmíru.
Než začneš z jedné cesty z Lipna dělat odborný závěr o spotřebě, nejdřív si srovnej vlastní verze a přestaň tu šířit tenhle bullshit.
Lord Owl
Kdyby to byla tak chloubná technika, jak tvrdí funkcionáři, tak to orestují klima-max, okruh-rychlost max a naměří hodnoty, které předčí konkurenci v dojezdu. Se Stellantis inside to je ovšem mission impossible....
vecernicek2
Tak jistě, že jde o "nesmyslný rekord", ale na druhou stranu, o podobné nesmyslné rekordy se usiluje se spalováky odjakživa taky, dělali to třeba ve Světu motorů už v 80. letech.
Hendly
Utrpeni je sledovat pokles urovne auto.cz
Jon Bon Novy
Dalsi nesmyselny rekord.
Rovnako nezmyselne meranie, ako je nezmyselna aj metodika WLTP.
Cloveka zaujima jedine - priemerna, realna spotreba v beznej premavke a nie posahane nezmysly.
Mr.Murphy
Smyslem té akce bylo aby se o Lancii zadarmo psalo - to auto.cz splnilo, takže pohoda.

Že nikdo normální takhle trávit čas nebude je věc jiná....
topten
@Mr.Murphy
denne okruhem projede 1M2 lidi
kdyz bydlis u okruhu a praci mas na protejsi casti okruhu, tak ti baterka da s rezervou na 3 tejdny dojizdeni do prace
tech lidi, co jezdi par km po parizi, je dalsi vic jak milion++
ericn
@Mr.Murphy Ono by to i dávalo smysl, kdyby ta Lancie nabízela něco zajímavého, ale má jen přebouchaný klon P208 a navíc ošklivý a drahý 🤔
Pepa_007
Úžasné. A prý BEV mají malý dojezd. Nene, špatné používání, stačí jen eco style 30-50km/h bez topení, radia a klima a šup, je tam hned spotřeba 7kwh/100km.
Tomogo
Mě se víc líbil Vaculíkův test EV s přívěsem. Je tedy fakt, že když jedu s naloženým přívěsem tak mám taky spotřebu od 8.5 do 12, ale mám nádrž 73 litrů, tak mě to, krom peněženky, tolik netrápí... Ale je pak veselé sledovat ta EV, když je s vozíkem na dálnici předjíždím. 😉
Mad Pete
Smysl může mít v připomenutí konzervativním spoluobčanům, že denních 50 km po městě lze s elektrikou v pohodě zvládnout (i v zimě) bez panické hrůzy z nedojezdu a hledání nabíječek na sídláku. Samozřejmě kdo před pravdou oči schválně zavírá osvícení nedojde.
DonVito
Despekt?
Zbytečnost?

Mně přijde spotřeba 6,2kWh/100km u sériového auta fantastická.

"E😜ert" Pepa mluví o 10l/100km jako o super spotřebě...
Jenže tady mluvíme o ještě nižší spotřebě v kWh.

Jen dodám, že úplně nejdražší kWh stojí cca polovinu co litr benzínu.
salamoon
ty brdo na obchvate maximalka 50kmh...
Freddka
Polaci dali osmdesatkou s passatem myslim 25h jizdy pres 1800km jestli si dobre vzpominam.
Urcite by slo jet pomaleji a dal.