Technika
thebearspook
0
Dvoulitr Hondy LFB51 u full hybridu je stále open deck. Ono by to vzhledem k provozování asi jinak udělat nešlo. Ač se píše, že přeplňované motory by neměly být open deck, tak u VW jsou, ale mám k tomu systému zásadní odpor. V autě bych to nechtěl.
Ham.
1
@thebearspook 2.0 TSI je closed-deck, stejně tak 2.0 TDI je closed-deck. Open-deck motory u VW v současnosti jsou 1.0 TSI a 1.5 TSI.
thebearspook
0
@Ham. Dvoulitry už ale nejsou v běžných autech kolem milionu se slušnou výbavou.
praptak
0
@thebearspook Co taková Škoda Octavia 2.0 TSI 4×4. 😉
thebearspook
0
@praptak Občas jedu se známými oktávkami, ale ve všech mám problémy se zády, i kdybych chtěl, to auto si nemůžu koupit. Navíc furt nemám rád turbo. Je to něco, co se může pokazit a v autě to nemusí být. Zatím jsem měl jen atmosféry od 1.6 do 4.4 l. Teď jsem přidal pomocnou baterku, abych ušetřil na benzínu.
Ham.
0
@thebearspook A jak to souvisí s tématem?
Nepozdává se mi vyjádření autora "Protože stěny válců nemají v horní části žádnou oporu, začnou se pod obrovským spalovacím tlakem nepatrně deformovat do oválu a mikroskopicky vibrovat".
Žiji v domnění že ve válcové nádobě bez výztuh působí tlak rovnoměrně po obvodě nádoby a tedy deformace válců nebude oválná jak tvrdí autor ale kruhová a zvýší se nepartně průměr válců.
S tím oválem si to aoutor asi spletl s teplotní deformací pístů, kde ojniční čep brání roztažnosti a píst se roztahuje ve směru kolném na osu čepu.
Žiji v domnění že ve válcové nádobě bez výztuh působí tlak rovnoměrně po obvodě nádoby a tedy deformace válců nebude oválná jak tvrdí autor ale kruhová a zvýší se nepartně průměr válců.
S tím oválem si to aoutor asi spletl s teplotní deformací pístů, kde ojniční čep brání roztažnosti a píst se roztahuje ve směru kolném na osu čepu.
Vašek Herda zase rozdává rozumy a opravuje autora, přitom si plete ideální tlakovou nádobu se skutečným blokem motoru. Rovnoměrný tlak totiž neznamená rovnoměrnou deformaci, pokud konstrukce nemá po celém obvodu stejnou tuhost. Z vlastní školácké chyby tak opět vyrobil odborný posudek.
@Václav Hanzelín
"Chytrolin" Hanzelín...
Autor výslovně uvádí že tam nejsou žádná žebra po obvodu. Opravdu jste přesvědčen o tom že po obvodu válce má blok (stejný materiál) jinou tuhost?
Na základě čeho jste ke svému přesvědčení došel?
"Chytrolin" Hanzelín...
Autor výslovně uvádí že tam nejsou žádná žebra po obvodu. Opravdu jste přesvědčen o tom že po obvodu válce má blok (stejný materiál) jinou tuhost?
Na základě čeho jste ke svému přesvědčení došel?
@Václav Hanzelín jako tohle je hustý. Tenhle rádoby schopný analytik opravuje autora opět svými domněnkami. Njeprve to bylo o vlivu války v Íránu, pak o přistávání letadla a nakonec o deformaci tlakové nádoby. U první ignoroval fakta, u druhé vyšlo najevo, že o létání vůbec nic neví a u třetí zanedbává nepravidelnou konstrukci a upevnění. Není divu, že si rozumí s rohypnolem, který také každou chvíli vyplodů z palce nějaký očividný nesmysl. Začínám pochybovat o vzdělání jak tvrdil, tohle se učí na základní škole v 6. nebo 7. třídě pro ideální tělesa a na střední v 1. či 2. ročníku. ( přiznám se, že už si nepamatuji přesný ročník z gymplu, kdy jsme to probírali )
@Mikesus
Je nabídleni že "e😜erti" kalibru Mikeš, Ma***, "chytrolín" Hanzelín či přehřátý romský papoušek jen a pouzi ti ví vše nejépe!
Je nabídleni že "e😜erti" kalibru Mikeš, Ma***, "chytrolín" Hanzelín či přehřátý romský papoušek jen a pouzi ti ví vše nejépe!
@vencelín když se vrátím k těm 3 tématům, první o vlivu války v Íránu, tam jsi ukázal, jak ignoruješ fakta. Dalo by se dobře diskutovat, ale nedal jsi jediný protiargument k faktům, což vlastně kromě svého cucání z prstu není jak argumentovat. I pilotování letadla z tebe nakonec vypadlo, že narozdíl ode mne nelítáš a nemáš s tím žádné zkušenosti a ani se v daném oboru nepohybuješ. A pak tady jestli sis nevšiml ( předpokládám, že číst a chápat text umíš, když máš několi VŠ dle tvých slov ) jsem se k tématu nevyjadřoval, jen shrnul argumenty a tvé protiargumenty z diskuze s Hanzelínem. Ve statistice zanedbávání funguje, v roztačnosti a pevnosti těles fakt ne. Zkus se držet svého kopyta, třeba v něm přestaneš být špatný. A nejde o to, že máš jiný názor, ale že chceš v každém případě opravovat autora, ale přesto píšeš nesmysly. Narozdíl od tebe klidně řeknu, že v třeba tady roztažnosti těles vím minimum, ale základy si pamatuji a to, že ideální těleso rozhodně válec není a tedy dává smysl co píše Hanzelín, že v každém bodě má jinou pevnost a roztažnost.
@Mikesus
Takže shrnutí situace a fakta jak se věci v reálu mají, ne Mikešova dojmologie.
Není mi známu že bych s Vámi v nedávné minulosti (či ostatně kdykoliv) diskutoval na téma Írán. Můj názor na Irán je dlouhodobě neměný a založený na osobním pobytu v dané zemi a styku s místními lidmi.
To že něco prakticky nedělám neznamená že nemohu upozornit na exemplární botu v nějakém článku.
Pokud někdo chce mermomocí otravovat někoho, tak je to "chytrolín" Hanzelín, ostatně se k tomu nevědomky přiznal. Já jsem jen slušně vyjádřil mé pochybnosti k autorovo tvrzení v článku a jsem přesvědčen, že v praxi to bude spíše dle mých předpokladů. Beru seriozní a věcnou argumentaci kterou například naservíroval Kozakm a jeho argumenty beru v potaz.
To s čím se sem nakýbloval "chytrolín" Hanzelín je jen odpadní snůška keců neb jsem přišel primárně prudit, to ať se na mě nikdo nezlobí.
Mimochodem co je dle Vás ideální těleso? Bramboroid? Jehlan? 8 stěn?
Mě tedy učili že z hladiska distribuce tlaku je válec či koule právě ideálním tělesem. Asi máte nějaké "renomované" vzdělání kde se to učí jinak.
Takže shrnutí situace a fakta jak se věci v reálu mají, ne Mikešova dojmologie.
Není mi známu že bych s Vámi v nedávné minulosti (či ostatně kdykoliv) diskutoval na téma Írán. Můj názor na Irán je dlouhodobě neměný a založený na osobním pobytu v dané zemi a styku s místními lidmi.
To že něco prakticky nedělám neznamená že nemohu upozornit na exemplární botu v nějakém článku.
Pokud někdo chce mermomocí otravovat někoho, tak je to "chytrolín" Hanzelín, ostatně se k tomu nevědomky přiznal. Já jsem jen slušně vyjádřil mé pochybnosti k autorovo tvrzení v článku a jsem přesvědčen, že v praxi to bude spíše dle mých předpokladů. Beru seriozní a věcnou argumentaci kterou například naservíroval Kozakm a jeho argumenty beru v potaz.
To s čím se sem nakýbloval "chytrolín" Hanzelín je jen odpadní snůška keců neb jsem přišel primárně prudit, to ať se na mě nikdo nezlobí.
Mimochodem co je dle Vás ideální těleso? Bramboroid? Jehlan? 8 stěn?
Mě tedy učili že z hladiska distribuce tlaku je válec či koule právě ideálním tělesem. Asi máte nějaké "renomované" vzdělání kde se to učí jinak.
Vašku Herdo, stejný materiál opravdu neznamená stejnou tuhost. Tu určuje také geometrie, tloušťka stěn, vodní plášť, napojení na blok, sousední válce i zatížení od hlavy. Žebra nejsou jediná věc, která narušuje dokonalou osovou souměrnost. Takže ses podruhé pokusil školit autora a podruhé ses zasekl už u základního pojmu.
Hanzeline, tloušťka stěny bude stejná po celém obvodě.
A chladicí kapalina tuhost bloku opravdu neovlivňuje, to je vaše výstavní blbost.
Napojení na blok, co tím myslíte? Bavíme se o válci v místě styku s těsněním pod hlavou a hlavou. Tama žádné napojení na blok není.
A chladicí kapalina tuhost bloku opravdu neovlivňuje, to je vaše výstavní blbost.
Napojení na blok, co tím myslíte? Bavíme se o válci v místě styku s těsněním pod hlavou a hlavou. Tama žádné napojení na blok není.
Vašku Herdo, nejdřív si ujasni pojmy. Vodní plášť není chladicí kapalina, ale dutina v odlitku kolem válce. Kapalina statickou tuhost bloku neurčuje, geometrie této dutiny a množství materiálu kolem válce ovšem ano.
Napojením na blok jsem myslel konstrukční uložení a podepření stěny válce v celém odlitku, nikoli nějaký zvláštní spoj přímo v rovině těsnění. U open decku je horní část válce právě proto méně bočně podepřená, zatímco níže je stále součástí konstrukce bloku.
Tvrzení, že tloušťka stěny musí být po celém obvodu stejná, sis bez konkrétního řezu nebo výkresu jednoduše vymyslel. Ani stejný materiál a stejná tloušťka navíc samy o sobě nezaručují stejnou deformaci, rozhodují také okrajové podmínky, geometrie, hlava, její šrouby, těsnění, teplotní pole a provozní zatížení.
Férově řečeno, autorovo připsání oválné deformace samotnému spalovacímu tlaku je zjednodušené. Ty jsi ho však nevyvrátil; pouze jsi zaměnil chladicí plášť za kapalinu a vlastní domněnku vydal za konstrukční fakt. Výstavní je tu tedy především sebejistota, s níž hodnotíš věc bez jediného výkresu.
Napojením na blok jsem myslel konstrukční uložení a podepření stěny válce v celém odlitku, nikoli nějaký zvláštní spoj přímo v rovině těsnění. U open decku je horní část válce právě proto méně bočně podepřená, zatímco níže je stále součástí konstrukce bloku.
Tvrzení, že tloušťka stěny musí být po celém obvodu stejná, sis bez konkrétního řezu nebo výkresu jednoduše vymyslel. Ani stejný materiál a stejná tloušťka navíc samy o sobě nezaručují stejnou deformaci, rozhodují také okrajové podmínky, geometrie, hlava, její šrouby, těsnění, teplotní pole a provozní zatížení.
Férově řečeno, autorovo připsání oválné deformace samotnému spalovacímu tlaku je zjednodušené. Ty jsi ho však nevyvrátil; pouze jsi zaměnil chladicí plášť za kapalinu a vlastní domněnku vydal za konstrukční fakt. Výstavní je tu tedy především sebejistota, s níž hodnotíš věc bez jediného výkresu.
Hanzeline, vliv interface stěny válce s blokem u paty válce má v místě těsnění pod hlavou marginální vliv, tedy spíše žádný.
Vašku Herdo, právě jsi ustoupil od kategorického tvrzení k neurčitému slovu marginální. Ano, u horní části válce bude vliv uložení u paty zpravidla menší než vliv horní roviny bloku, hlavy, těsnění, šroubů, teplotního pole a spalovacího tlaku. Menší ale neznamená nulový a spíše žádný není technický údaj, zvlášť bez konkrétního výkresu, výpočtu nebo měření.
Deformace válce se neposuzuje jako izolovaný kroužek v jediné rovině, ale po celé jeho výšce. Její velikost i harmonický průběh se v jednotlivých řezech mění. O tom, nakolik se okrajová podmínka u paty projeví nahoře, rozhoduje konkrétní geometrie a tuhost celé sestavy, nikoli tvůj odhad.
Původní argument jsi tedy nevyvrátil. Jen jsi svou domněnku přejmenoval na marginální vliv a přidal slovo interface. Anglický výraz ale z odhadu výpočet neudělá.
Deformace válce se neposuzuje jako izolovaný kroužek v jediné rovině, ale po celé jeho výšce. Její velikost i harmonický průběh se v jednotlivých řezech mění. O tom, nakolik se okrajová podmínka u paty projeví nahoře, rozhoduje konkrétní geometrie a tuhost celé sestavy, nikoli tvůj odhad.
Původní argument jsi tedy nevyvrátil. Jen jsi svou domněnku přejmenoval na marginální vliv a přidal slovo interface. Anglický výraz ale z odhadu výpočet neudělá.
Neuveritelne:
absolutne vyborne zvladnuta fotogaleria s postacujucimi 8 fotkami, ktore dokonca boli k clanku. A aj s popismi.
A k tomu zrozumitelny clanok, po ktorom nezostane viac nezodpovedanych otazok ako pred precitanim.
Pomylili sa v redakcii? Galeria byva vacsinou uplne od veci.
absolutne vyborne zvladnuta fotogaleria s postacujucimi 8 fotkami, ktore dokonca boli k clanku. A aj s popismi.
A k tomu zrozumitelny clanok, po ktorom nezostane viac nezodpovedanych otazok ako pred precitanim.
Pomylili sa v redakcii? Galeria byva vacsinou uplne od veci.