Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Martin Vaculík proklepnul BMW i3 94 Ah REX za 269.000 Kč. V jakém je stavu?

20 komentářů

Mad Pete
Takže v Česku 50% veřejných nabíječek nefunguje a zbytek mě skemne, to jsme dobrá bánanová republika. A to jsem si chtěl tohohle prcka na žiletkách koupit na lítání po republice.
Ne, fakt nechtěl. Do města se i za menší peníze dá sehnat Renault Zoe 41 kWh (52 je taky na dostřel). Nebo Nissan Leaf, který už by se dal s kompromisy používat jako hlavní auto v rodině. Ten je od cca 360 se štěstím k sehnání i s 62 kWh, ale to už jinde jsme.
jinrys
@Mad Pete Tohle BMW je sympatické a chytře vymyšlené (REX i čisté elektro), ale je to BMW, takže s extrabuřty. Třeba kufr je celý překrytý jedním sklem (včetně světel). Známým to nějaký vandal rozbil. Oprava až za 100 000 Kč. Tak to obalili fólií...
Pepa_007
Proč nabíječky na BEV nemůžou fungoval jako čerpací stojany? Žádný paušál. Jedu kolem, vidím cenu na totemu. Zastavím, nabiju, platím bankovní kartou a jedu.
Stávající systém je nepřehledný, zavádějící, nekonkurenční.
Miorolo
@Pepa_007 Protože trh je mladý a neregulovaný, tak si každý dělá, co chce. Mrkni na AFIR regulaci.
Pepa_007
@Miorolo směrnice bude platit AŽ od 2030. Pozdě. Dlouho. Měla už plně platit pár let zpět.
motorol
@Pepa_007 je to jinej svět, ale neznamená, že je horší. U Tesly člověk jede okolo superchargeru vidí cenu v autě, jen se zastaví připojí, odpojí a cenu si to strhne samo. U cez neni problém si udělat za pár minut aplikaci a paušál bez měsíční platby. Tam to tedy strhává zálohy při připojení, ale zase člověk nic neřeší. U Pre stačí čip nebo aplikace či obojí a zase je to bez měsíční platby pokud člověk nechce. Výhodou oproti tankování je, že člověk nikam nemusí chodit platit, ale strhne se to z karty uložené u daného dodavatele. Další výhoda je, že daný dodavatel má většinou ceny všude stejné, takže je fuk jestli je to u dálnice, v centru, u obchodu nebo někde v lese. No a stejně jako u spalovaku člověk dobíjí většinou u pár nabíječek a něco jiného řeší jen parkrat za rok.
Pepa_007
@motorol chápu. Aplikace, aplikace, aplikace, ..... . Není lepší mít bankovní kartu a tou platit?
motorol
@Pepa_007 ne tak docela, aplikaci mam jen od cez, tu jsem použil 2x. Tesla na dobíjení na supercharger nepotřebuje nic navíc a od pre mam zatim jen chip pro strýčka příhodu. Obecně stačí dvě/tri věci na celou ČR. Hádám, že spousta lidí se spalovakem má více věrnostních kartiček k pumpám.
houmer56
@Pepa_007 Ono snad valná většina benzínek nemá svojí aplikaci, aby člověk dostal PHM za lepší cenu? Často až o korunu, u prémiových paliv klidně o tři. Stejně tu aplikaci vytahuju a často ještě musím k paní za pultíkem... O tolik složitější to u EV zase není, že ano? Největším bonusem je "tankování" doma, takže hodně návštěv "pumpy" odpadá úplně. Jediný trochu problém nastává až u cesty na dovolenou, kde to chce asi trochu přípravy, pokud člověk nechce zaplatit nesmysl. Ale to se dá dvakrát do roka zvládnout, teda pokud nemá majitel auta v hlavě úplnou bramboračku...
Uživatel_5100058
@motorol PRE docela používám, jak je možný udělat, aby se to strhávalo automaticky? Mně posílají každý měsíc fakturu a je to opruz.
motorol
@Uživatel_5100058 napsal jsem to trochu blbě pre posle fakturu a ta jde platit kartou. Pre chip jsem si zřídil, ale jeste nepoužil. Nabíjím pres 90% doma
Ja Prvni 123
Proc uz tomuhle panovi neverim ani slovo?
Allo
@Ja Prvni 123 možná proto že pro pana Vaculíka je spostu lidí: "proruSSká filcka" číst někdy jeho politické komentáře na fb je k zblití...
Nevěděl jsem že je takový, každopádně i přesto ho stále jako moto novináře mám rád, i když teď hodně propaguje EVčka.
Ja Prvni 123
@Allo Zrovna tento bod mam stejne, taky nemam rad proruske filcky.
Ale jako motoristicky novinar se stal jen momercnim subjektem.
Pise stylem: reknete mi jak to chcete, a ja napisu proc to jinak nejde.
Placza
@Allo Podle mě jsou všichni voliči dotačního podvodníka Bureše proruský filcky, nemůžu si pomoct.
topten
@Allo
taky par lidi radim mezi prorusky filcky
i tady na acz
patris mezi ne ?
Placza
🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Tatra 700
rohYpnol ma dovolenou ? ze tu neni nablito 😄
houmer56
@Tatra 700 Je začátek měsíce. Ještě stojí frontu na poště na dávky. Odpoledne to tady zebleje, o to bych neměl strach.
Zdeněk Boháč
Tak kdo pozdě kouká, má smůlu. Pan Vaculík říkal sprintovat… no, já asi sprintoval moc pomalu 😄