Novinky
Uživatelsky vrchol je u aut někde mezi léty 2005 - 2010, která nebyla připojená. Automatika všeho oblbuje.
Za mne období od po 2000 do cca 2015. V tomto období už byla auta dostatečně dobře vybavená, už většinou moc nerezla, byl velký výběr motorizací, karosářských variant, prevodovek, bezpečnost již na úrovni, přitom auta byla ještě relativně jednoduchá a spolehlivá.
Pak už to více či méně šlo šupem dolů.
Pak už to více či méně šlo šupem dolů.
@vencelín
Tohle hodnocení samozřejmě nemůže být objektivnější.
Majitel Renaultu Grand Scénic II F4R 2.0 16V z roku 2006, Peugeotu 807 RHR 2.0 HDi 16V z roku 2006 a Citroënu C8 2.0 HDi 16V, rovněž z roku 2006, právě nezávisle dospěl k závěru, že vrchol automobilového vývoje nastal přesně v době výroby jeho kompletního vozového parku.
Jaká až dojemná shoda okolností 👍
Tohle hodnocení samozřejmě nemůže být objektivnější.
Majitel Renaultu Grand Scénic II F4R 2.0 16V z roku 2006, Peugeotu 807 RHR 2.0 HDi 16V z roku 2006 a Citroënu C8 2.0 HDi 16V, rovněž z roku 2006, právě nezávisle dospěl k závěru, že vrchol automobilového vývoje nastal přesně v době výroby jeho kompletního vozového parku.
Jaká až dojemná shoda okolností 👍
@Horký Rom
tvoj predrecnik, na ktoreho reagujes, zacal svoj prispevok slovami "Za mne", cize jedna sa o cisto subjektivny nazor, cim sa z tvojej reakcie stava blabol. Ale chapem, je to ako droga, proste musis👍👏
tvoj prvy pripevok zacinas vetou
Každý to má samozřejmě jinak a v autě ocení něco jiného
ale to samozrejme plati len ked sa to tebe paci....ci?
tvoj predrecnik, na ktoreho reagujes, zacal svoj prispevok slovami "Za mne", cize jedna sa o cisto subjektivny nazor, cim sa z tvojej reakcie stava blabol. Ale chapem, je to ako droga, proste musis👍👏
tvoj prvy pripevok zacinas vetou
Každý to má samozřejmě jinak a v autě ocení něco jiného
ale to samozrejme plati len ked sa to tebe paci....ci?
@Radovan Pastucha
Tak oddaného fanouška jsem tu ještě neměl 👍
Tak oddaného fanouška jsem tu ještě neměl 👍
@Horký Rom
tak oddaneho diskusneho zobraka sme tu este nemali👍👏
dobrovolne a s piesnou na perach♥️♥️♥️
tak oddaneho diskusneho zobraka sme tu este nemali👍👏
dobrovolne a s piesnou na perach♥️♥️♥️
@Radovan Pastucha
Takže potvrzeno: dobrovolně, oddaně a s písní na rtech za mnou běháš od komentáře ke komentáři 👍
Takže potvrzeno: dobrovolně, oddaně a s písní na rtech za mnou běháš od komentáře ke komentáři 👍
@Horký Rom
mozes sa krutit ako had, mozes sa snazit upliest z hovna bic, stale vsak ostanes objektivny roztlieskavac. Si ubohy diskusny zobrak, ktory sa snazi kadrovat....zrejme mas skusenosti z praxe👏👏👏
mozes sa krutit ako had, mozes sa snazit upliest z hovna bic, stale vsak ostanes objektivny roztlieskavac. Si ubohy diskusny zobrak, ktory sa snazi kadrovat....zrejme mas skusenosti z praxe👏👏👏
@Horký Rom Ale on má pravdu, buď to co jsi napsal v úvodu platí " každý to má jinak" nebo si děláš z úst odpadkový koš. Já třeba nějaké 360 kamery vubec nepotřebují ale uznávám že pro tebe je to dobrá věc
@Horký Rom
Tak jste nelenil a opět sem vypotil obsáhlý soubor kydů, tak jak je u Vás obyklé. Nicméně stačilo, kdyby jste napsal "Jen a použe přehřátý romský papoušek má objektivní hodnocení" tak by to obsahově bylo totožné.
Tak jste nelenil a opět sem vypotil obsáhlý soubor kydů, tak jak je u Vás obyklé. Nicméně stačilo, kdyby jste napsal "Jen a použe přehřátý romský papoušek má objektivní hodnocení" tak by to obsahově bylo totožné.
@vencelín
Když ti dojdou argumenty o autech, nastoupí etnická narážka.
Výstižnější vizitku sis vystavit nemohl 👍
Když ti dojdou argumenty o autech, nastoupí etnická narážka.
Výstižnější vizitku sis vystavit nemohl 👍
@Horký Rom
Jaká argumenty o autech jste předvedl vy, smím-li být tak smělý? OdpověĎ JE ŽE ŽÁDNé.
tAKŽE SE ZAME´TTE PŘED SVÝM PRAHEM NEŽ TO ZAČNETE KVÁKAT NĚCO O ORGUMENTECH "profesionální" diskutéte.
Jaká argumenty o autech jste předvedl vy, smím-li být tak smělý? OdpověĎ JE ŽE ŽÁDNé.
tAKŽE SE ZAME´TTE PŘED SVÝM PRAHEM NEŽ TO ZAČNETE KVÁKAT NĚCO O ORGUMENTECH "profesionální" diskutéte.
@vencelín
Argument byl jednoduchý: za vrchol automobilismu označuješ právě období, z něhož pocházejí všechny tři tvoje vozy - Renault Grand Scénic II F4R 2.0 16V, Peugeot 807 RHR 2.0 HDi 16V a Citroën C8 2.0 HDi 16V, všechny z roku 2006. Ty jsi místo věcné odpovědi nabídl etnickou narážku, caps lock a pravopisnou havárii.
Takže ano, před vlastním prahem máš tentokrát opravdu co zametat 👍
Argument byl jednoduchý: za vrchol automobilismu označuješ právě období, z něhož pocházejí všechny tři tvoje vozy - Renault Grand Scénic II F4R 2.0 16V, Peugeot 807 RHR 2.0 HDi 16V a Citroën C8 2.0 HDi 16V, všechny z roku 2006. Ty jsi místo věcné odpovědi nabídl etnickou narážku, caps lock a pravopisnou havárii.
Takže ano, před vlastním prahem máš tentokrát opravdu co zametat 👍
@Horký Rom
Etnickou narážku to máte tak maximálně vy, respektive jste ji tu zavedl a já k ní referoval.
Jaká vozidla mám není vůbec relevantní. Když už tu někdo nabídl havárii, tak vy a to diskuzní, což je u vás běžný jev (prostě od vás sem dopadne vždy sousty kydů ale obsah žádný). Vaší reakcí a i vaším posledním příspěvkem to jen a pouze potvrzujete.
P.S. Takže tedy říkáte že objektivní názor máte jen a pouze vy? je to tak?
Etnickou narážku to máte tak maximálně vy, respektive jste ji tu zavedl a já k ní referoval.
Jaká vozidla mám není vůbec relevantní. Když už tu někdo nabídl havárii, tak vy a to diskuzní, což je u vás běžný jev (prostě od vás sem dopadne vždy sousty kydů ale obsah žádný). Vaší reakcí a i vaším posledním příspěvkem to jen a pouze potvrzujete.
P.S. Takže tedy říkáte že objektivní názor máte jen a pouze vy? je to tak?
Václav Hanzelín
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
vencelín
@vencelín
Doma mám toustovač. Je mladší, spolehlivější a technologicky dál než celý tvůj francouzský trojboj z roku 06 a zatím kvůli němu nemusím prolézat půl internetu a zjišťovat, co zase nefunguje. A rodinu do toho netahej, ta za tvůj pojízdný skanzen opravdu nemůže.
Doma mám toustovač. Je mladší, spolehlivější a technologicky dál než celý tvůj francouzský trojboj z roku 06 a zatím kvůli němu nemusím prolézat půl internetu a zjišťovat, co zase nefunguje. A rodinu do toho netahej, ta za tvůj pojízdný skanzen opravdu nemůže.
vencelín
Václav Hanzelín
vencelín
Václav Hanzelín
vencelín
Václav Hanzelín
vencelín
Václav Hanzelín
@Václav Hanzelín
Co jste přednesl k autům vy "chytrolíne" hanzelíne? No nic, tak mlčte vrchní prudiči diskuzí auto.cz (a řekl bych že vzhledem k tomu, že pruzení je vaše dvorní zábava, tak určo prudíte i v jiných diskuzích či fórech jako řádný profesionální prudič).
Co jste přednesl k autům vy "chytrolíne" hanzelíne? No nic, tak mlčte vrchní prudiči diskuzí auto.cz (a řekl bych že vzhledem k tomu, že pruzení je vaše dvorní zábava, tak určo prudíte i v jiných diskuzích či fórech jako řádný profesionální prudič).
Václav Hanzelín
@vencelín takže on má pravdu a máš nebo jsi měl ty 3 vraky? Francouzské auto snad ani nikdo krom francouzů nemůže nikdo závidět. To je spíš na politování.
@Mikesus
Mikeší, hezky jste se odkopal.
Váš text (to co jste vyplodil nelze klasifikovat jako příspěvek, neb příspěvek je od slova přispívat a obsah příspěvku by měl přispívat něcím podnětným do diskuze) krásně charakterizuje vaši morálku a to že jste plný zakomplexovanosti a opovrhování majetkem jiných.
Tedy abychom si to trochu shrnuli😒br /> - vše co nevlastní Mikeš je automaticky vrak nezávisle na stavu daných věcí
- vše starší než 1 s je automaticky vrak, nezávisle na stavu věcí (a samozřejmě platí výše uvedené)
- vše vyrobeno jinde než v zemi Mikešovi zaslíbené (bůh ví jaká zem to je, asi Čína či Sovětský svaz) je automaticky vrak nezávisle na tom jak dané věci v reálném životě fungují (samozřejmě platí vše výše uvedené).
Doufám, že mi v tomto dáte zapravdu.
Mikeší, hezky jste se odkopal.
Váš text (to co jste vyplodil nelze klasifikovat jako příspěvek, neb příspěvek je od slova přispívat a obsah příspěvku by měl přispívat něcím podnětným do diskuze) krásně charakterizuje vaši morálku a to že jste plný zakomplexovanosti a opovrhování majetkem jiných.
Tedy abychom si to trochu shrnuli😒br /> - vše co nevlastní Mikeš je automaticky vrak nezávisle na stavu daných věcí
- vše starší než 1 s je automaticky vrak, nezávisle na stavu věcí (a samozřejmě platí výše uvedené)
- vše vyrobeno jinde než v zemi Mikešovi zaslíbené (bůh ví jaká zem to je, asi Čína či Sovětský svaz) je automaticky vrak nezávisle na tom jak dané věci v reálném životě fungují (samozřejmě platí vše výše uvedené).
Doufám, že mi v tomto dáte zapravdu.
@vencelín Přispěl jsem otázkou? A když budeš vypouštět ten smrad jen sám sobě do interiéru, jezdi si čím chceš. Ale jakmile to jezdí po silnici a musí to dýchat všichni kolem, pak je opovrhování majetku na místě. To ses odkopal ty. Ukázal jsi, že jsi bezohledný, sebestředný, arogantní a za pár korun a své pohodlí klidně všem v okolí budeš ničit zdraví. Asi neznáš výrok "moje svoboda končí tam kde začíná svoboda druhého". Přestaň ostatním upírat jejich právo ( na zdraví a zdravé životní prostředí ) a jezdi si pak čím chceš. A ano, diesely z roku 2006 jsou vraky, ty už dávno emise nesplňují a aby prošli ME, musí se nejprve nanečisto protáhnout a doufat, že se dostanou do koeficientu. V reálném provozu pak produkují násobek emisí.
Jo a ještě jedna technická? můj nick je trochu složitější, zkus to přečíst znovu, třeba ho zvládneš i napsat.
Jo a ještě jedna technická? můj nick je trochu složitější, zkus to přečíst znovu, třeba ho zvládneš i napsat.
@Mikesus
Zdalipak Mikeši víte jaká sorta lidí je nejhorší pro civilizaci. Prozradím Vám to, aby jste nemusel škádlit vaše velectěné mozkové závity.
Nejhorší pro lidstvo jsou arogantní sebestřední kimáčtí diktátoři Vašeho ražení, jenž by chtěli všem ostatním do všeho kafrat, zakazovat, přikazovat, nařizovat, poroučet, omezovat, diktovat co ostatní mohou či nemohou.
Takováhle lůza tu vládla 40 let a jen a pouze jejím vlivem jsme v marastu nejen ekonomickém ale i morálním.
Zdalipak Mikeši víte jaká sorta lidí je nejhorší pro civilizaci. Prozradím Vám to, aby jste nemusel škádlit vaše velectěné mozkové závity.
Nejhorší pro lidstvo jsou arogantní sebestřední kimáčtí diktátoři Vašeho ražení, jenž by chtěli všem ostatním do všeho kafrat, zakazovat, přikazovat, nařizovat, poroučet, omezovat, diktovat co ostatní mohou či nemohou.
Takováhle lůza tu vládla 40 let a jen a pouze jejím vlivem jsme v marastu nejen ekonomickém ale i morálním.
Václav Hanzelín
@vencelín Jezdil jsem Volvem XC 90 V8 ze zmíněného období. Motor prima, víc jak 300 koní umělo tu krávu rozpohybovat slušně. Ale na delší trasy už to bylo poněkud únavné a pro člověka co nespatřuje v řízení nic moc pozitivního celkem nepohodlné. K tomu "solidní" spotřeba. Současné auto můžu na dálnici prakticky nechat řídit samo, takže přesuny jsou daleko méně únavné. Na skle vidím rychlost a navigaci, takže nemusím čučet někam do displeje, při delší cestě už ani nevím, jak budíky vypadají. Už bych se nerad vracel zpět u auta na normální ježdění.
@thebearspook
Chápu Váš úhel pohledu. Mě řízení nevadí, když je to vklidu a bez nějakého extra stresu.
Je pravda že na delších přesunech pak už se únava kumuluje a když chci být doma v nějaký čas pak by se teoreticky autonomní řízení šiklo. Úmyslně píši "teoreticky", protože aby pro mě bylo využitelné i prakticky, musel by v době autonomního řízení všechu odpovědnost převzít výrobce (což se v praxi nestane). A to abych seděl v autě při nočním přejezdu a sice nemusel točit volantem ale stejně musel být plně v pozoru si myslím že ztrácí pro mě efekt. To už raději někde zastavím a přespím nebo budu plně řídit sám (tak jako doposud).
Mimochodem s tou navigací a rychlostí jste to trochu zveličil, že 😊
Chápu Váš úhel pohledu. Mě řízení nevadí, když je to vklidu a bez nějakého extra stresu.
Je pravda že na delších přesunech pak už se únava kumuluje a když chci být doma v nějaký čas pak by se teoreticky autonomní řízení šiklo. Úmyslně píši "teoreticky", protože aby pro mě bylo využitelné i prakticky, musel by v době autonomního řízení všechu odpovědnost převzít výrobce (což se v praxi nestane). A to abych seděl v autě při nočním přejezdu a sice nemusel točit volantem ale stejně musel být plně v pozoru si myslím že ztrácí pro mě efekt. To už raději někde zastavím a přespím nebo budu plně řídit sám (tak jako doposud).
Mimochodem s tou navigací a rychlostí jste to trochu zveličil, že 😊
ABS, Airbag, klima, fosilní hydroměnič, to by mi stačilo
takže někdy devadesátá léta made in Germany
takže někdy devadesátá léta made in Germany
Čím novější, tím lepší. Hlavně žádný vrak bez euro6d. Je vidět kolik trotlů se neumí udržet v pruhu ani na rovině, natož v zatáčce. Takže to udržování v pruhu je jen plus, ještě by ho měli nařídit nevypínatelné, kdo umí řídit, tomu to zasahovat nebude.
No ale jinak za mne hlavní výbava? ABS, ESP, AEB a hlídání mrtvého úhlu jsou samozřejmostí z bezpečnostních prvků. Z komfortních 3zónová klima, paměť sedačky, volantu i zrcátek, digitální vnitřní zrcátko, elektrochromatická vnější, při dnešních výhledech i 360 kamery, ventilace sedaček, vyhřívání volantu, pokud si člověk nemůže vyhřát auto dopředu, tak i čelního okna, a AA/CP pro zrcadlení telefonu.
A když člověk nemusí poslouchat klepání motoru, neustále cítit jeho vibrace a nečekat na odezvu od plynového pedálu, je to jen další skvělý bonus.
No ale jinak za mne hlavní výbava? ABS, ESP, AEB a hlídání mrtvého úhlu jsou samozřejmostí z bezpečnostních prvků. Z komfortních 3zónová klima, paměť sedačky, volantu i zrcátek, digitální vnitřní zrcátko, elektrochromatická vnější, při dnešních výhledech i 360 kamery, ventilace sedaček, vyhřívání volantu, pokud si člověk nemůže vyhřát auto dopředu, tak i čelního okna, a AA/CP pro zrcadlení telefonu.
A když člověk nemusí poslouchat klepání motoru, neustále cítit jeho vibrace a nečekat na odezvu od plynového pedálu, je to jen další skvělý bonus.
@Mikesus Udržování v pruhu je naprd, pokud se dá vypnou a pokud chybí středová čára. Jet proti nebo za takovými hňupy, je vždycky zážitek. Předjet se nedají kolikrát i za stálého troubení.
@Mikesus S autem, ktere ma nevypinatelne udrzovani v pruhu, bych jezdit nechtel. Tvuj problem je to, ze predpokladas, ze se auta pohybuji jen v dobre definovanych standardnich situacich.
Ted zrovna koncim cestu po Skandinavii, kde byla spousta silnic s hodne uzkymi pruhy, zato ostrymi zatackami. Jet tam se zapnutym asistentem udrzovani v pruhu musi byt zazitek pro otrleho ridice.
Ted zrovna koncim cestu po Skandinavii, kde byla spousta silnic s hodne uzkymi pruhy, zato ostrymi zatackami. Jet tam se zapnutym asistentem udrzovani v pruhu musi byt zazitek pro otrleho ridice.
@JirkaVejrazka jezdím po silnicích 3. třídy, kde se sotva vejdou 2 auta vedle sebe a není s tím vůbec problém. Naopak lehkou vibrací volantu člověk přesně ví, kdy je na krajnici. Respektuji, že ne všechny systémy jsou dobře odladěné ( to asi nemá 100% zatím nikdo ), ale to je problém výrobce, ne daného systému.
@Mikesus to je prave to - tobe vibruje volant, mne se auto aktivne snazi "vratit do pruhu" a volantem otaci, coz je na uzkych silnicich dost neprijemne, zvlast pokud je provoz proti.
Proto se mi nelibi tvoje generalizace "udelal bych to nevypinatelne", a "dobremu ridici to nemuze vadit", protoze nemas zkusenosti s tim, jak to nekdy muze byt neprijemne az nebezpecne,
Proto se mi nelibi tvoje generalizace "udelal bych to nevypinatelne", a "dobremu ridici to nemuze vadit", protoze nemas zkusenosti s tim, jak to nekdy muze byt neprijemne az nebezpecne,
Když ale vezmu zhruba posledních deset let a zamyslím se nad tím, co nejvíc zpříjemnilo řízení mně osobně, jsou to asi tři věci. Především systém, který dokáže auto včas zastavit před překážkou, ať už jedu dopředu, nebo couvám. Potom automatické parkování společně s 360° kamerami a dvanácti senzory. A nakonec matrixové LED světlomety, bez kterých bych se dnes už opravdu nerad obešel.
Možná to nejsou největší revoluce automobilových dějin, ale jsou to přesně ty věci, jejichž užitek člověk pozná při úplně obyčejném každodenním ježdění.
P.S. A teď už se jen těším na tradiční vzpomínkový koutek, v němž se dozvíme, že nejlepší auta byla ta, která neměla žádné asistenty, žádné kamery a ideálně ani nic, co se nedalo opravit kladivem u krajnice. Protože bezpečnostní a komfortní technika je samozřejmě jen zbytečná komplikace - až do chvíle, kdy během jediné vteřiny zachrání nejen nárazník nebo auto, ale i život člověka, kterého milujete. Anebo někoho úplně cizího, kdo měl zrovna tu smůlu, že vám vstoupil do cesty.