Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Auta Martina Vaculíka: Prodeje Chery v Česku chce rozhýbat dvojice sympaťáků. Mají morální dilema?

35 komentářů

rohYpnol
Morální dilema? Má morální dilema Ford? Stellantis? Renault? VAG? ... 😁

Má morální dilema Martin Vaculík, který před 15ti lety doporučoval diesel, zatímco dnes jej "haní" a doporučuje elektromobily? A nebude elektromobily stejně tak za 15 let odsuzovat úplně stejně jako dnes diesel? 😉
KANKUNEN
@rohYpnol No to je kec, před 15ti lety EV byly na začátku, TSI braly vice oleje než TDI nafty. MV jde z dobou.
topten
@KANKUNEN
v ty dobe sem mel uz castecne olitanou 1.8tsi, na kterou nejspis narazis, a az do skoro 300kkm brala litr oleje ma 15kkm
Jon Bon Novy
Tak uz nam nechyba nic ine, len aby nam tu Borat predaval cinske sroty....
Sa uchechtam ....
Nejaky zufalec zaplati za kopu srotu cinanovi a marzu Boratovi.... Ha-ha
rohYpnol
@Jon Bon Novy
Souhlas, budeš se smát vlastní hlouposti a tuposti, až tady toho bude 30% 😁
Barry Lyndon
@rohYpnol Pokud vezmu volební preference ANO&AUTO&SPD, pak by bezpáteřních slizmošů mělo být cca 50 %, ale je fakt, že řada z nich na nové auto nemá a to ani čínské... Takže 30 % zřejmě odpovídá...
psel
@Barry Lyndon motorista by bez spalovače mrtvol zemřel, důchodci si na to těžko zvykají (jak se tu spousta vyjadřuje že to s tím spalovákem nějak doklepají) a SPD to s podporou Číny asi potenciál má, ale 100% jistý si nejsem teda.
rohYpnol
Půjčte mi tu devítku na měsíc a já zablokuji D1... 😁
Petr Janek
@rohYpnol
Půjč si mozek.
rohYpnol
@Petr Janek
Máš pocit že jsi vtipný nebo že mě urazí někdo jako jsi ty? Tak to tě zklamu 😁
Petr Janek
@rohYpnol
Ne. Jen ti nastavuju zrcadlo.
Zesměšnit se zvládáš sám.
rohYpnol
@Petr Janek
Chyba lávky, Nastavuješ zrcadlo jen sám sobě.
Petr Janek
@rohYpnol
Hezký pokus. Teď ještě něco vlastního.
rohYpnol
@Petr Janek
Tvůj maloformát není hodný mého zájmu. Plácej si tu co chceš, věcně nejsi schopen napsat zjevně nic 😁
Petr Janek
@rohYpnol Na někoho, kdo není hoden tvého zájmu, mi odpovídáš podezřele pilně. A věcnost od autora infantilního blábolu o blokování D1? To už je opravdu roztomilé.
rohYpnol
@Petr Janek
Přesně, proto si važ toho, že ti vůbec odpovídám.
Petr Janek
@rohYpnol
Tvé odpovědi nejsou pocta. Jen důkaz, že bez mé pozornosti nevydržíš.
rohYpnol
@Petr Janek
Řekl sis o to sám. Jsi na HL, můžeš vyvrcholit nad mojí poslední reakcí na tebe 😁 😁 😁
topten
@Petr Janek
nejspis mu vytek mozek uchem na stul, jak se ted deje hnedo-rudejm motousum, jmenovite nicinkoj
jestli teda nejake mel
Milan Teichmann
Vlastním Chery Tiggo 9 a jsem s ním spokojený. Každá automobilka má nějaké drobné mouchy, ať už v systému, nebo jinde, a Chery stejně jako ostatní není výjimkou. Přístup k jejich řešení je však opravdu perfektní.

Zpočátku jsem měl určité pochybnosti, zda vozidlo koupit, ale přístup prodejce i servisu Chery Praha mě přesvědčil. Nemám k němu jedinou výhradu – ani před koupí, během ní, ani následně, když jsem potřeboval něco vyřešit. Tento přístup jsem u jiných a řekněme prestižnějších značek nezažil, spíše to byla liknavost a neochota cokoli řešit.

Měl jsem nepříjemnou závadu týkající se příjmu rádia, protože vůz nemá klasickou venkovní anténu. Během měsíce však servis našel řešení a namontoval zesilovač rádiového signálu. Od té doby vše funguje bez problémů.

Také jsem zjistil, že v zemích mimo EU je ve vozidle namontována přední palubní kamera, zatímco u nás se nenabízí. Začal jsem to řešit s prodejcem a servisem a během krátké doby se podařilo zajistit, že bude dostupná i u nás. S takovým přístupem jsem se u žádného jiného prodejce nesetkal.

Nyní mám najeto 7 000 km a zatím panuje naprostá spokojenost. Auto nabízí pohodlí na opravdu vysoké úrovni. Kolega, který přesedl z Kodiaqu, je rovněž spokojený. Nic mu nechybí, pouze poznamenal, že Kodiaq je uvnitř o něco prostornější.

K dostupnosti náhradních dílů se zatím nemohu vyjádřit, protože vše funguje a nebylo potřeba nic opravovat.

Za sebe mohu vozy Chery doporučit. Záleží jen na tom, jakou preferujete velikost, výbavu a druh pohonu. Nikdy by mě nenapadlo, že budu takto pozitivně psát o voze z Číny. Osobně jsem ale zjistil, že dřívější názory na kvalitu čínských výrobků již neplatí. Čínské automobilky evropské výrobce v kvalitě i bezpečnosti dohnaly a v přístupu k zákazníkům by se od nich mohly některé zavedené značky učit.
PavelK_
@Milan Teichmann díky za info, ikdyž jste vlastně neměl o čem psát 🙂
lamal
@PavelK_
Uzasny pristup funguje ked maju par desiatok zakaznikov, kolko sa predava Skodoviek ? Nahradne diely sa zhodnotia po 10rokoch, to uz bude Cinanom sumak za tu dobu dosiahnu ciele.
rohYpnol
@lamal
Dostupnost náhradních dílů po letech paradoxně nemusí být až takový problém. Protože Čína vyrábí sice hodně modelů, ale obecně minimum specifikací, techniku sdílí napříč a vyrábí obrovské objemy. Takže i náhradní díly produkuje logicky ve značném množství a i budoucích poptávka o díly bude velká.

Realitu ale ukáže až čas. každopádně BYD, Chery/Omoda/Jaecoo to myslí s evropským trhem zjevně zcela vážně. A těchto značek bych se opravdu až tak nebál.
sachs800
@rohYpnolJasně, stejné kapoty, světla, blatníky........nebo dostanu polotovar s návodem, jak jej upravit na určitýž typ.....
Pro 8 leté MG HS nelze sehnat světlo v aftermarketu dodnes. Jen originál. Dostupnost a cenu jsem nehledal, to mě trápit nebude.
Milan Teichmann
@PavelK_ Neměl, ale něco jsem napsal. 😉
psel
@Milan Teichmann no Cherry za 1.2M je docela odvážný počin, klobouk dolu, ale chápu že každý má priority jinde. Navíc teda klasická čínská jednofázová 32A nabíječka, to je prostě nepoužitelný plugin... Navíc jsem zvědav na cestu po dálnici s vybitou baterkou a tím malým motůrkem a skoro 2.4 tuny, to je proboha stejně jak Škoda Peaq s velkou baterkou.
A má Cherry taky běžný čínský přeposilovaný playstation volant?
Každopádně si troufám tvrdit, že cena toho Kodiaqu RS po podepsání RKS na dvě auta vyjde stejně, takže to jste moc neušetřili teda.
Až to budete prodávat, myslím si, že za Kodiaqa RS dostanete podstatně víc než za tohle.
A jak tu někdo v diskuzi psal, jak to bude s díly je otázkou.
Každopádně palec nahoru za odvahu, teda pokud nejste jejich prodejce a nebavíte se o dvou předváděčkách 😄.
houmer56
@psel Může to být šokující zjištění, ale existuje poměrně velká skupina lidí, kteří si nekupují auto podle toho, kolik za něj dostanou při prodeji nebo podle toho, jestli budou náhradní díly, protože ho před zárukou prostě otočí na protiúčet za jiné. A tahle skupina nejspíš ani nedá na "rady" zdejší, jedním village ****m neustále zaplevelené a znehodnocené, diskuze...
rohYpnol
@houmer56
Pokud se bavíš o lidech, co kupují auto pravidelně co 3 roky, tak Čína (zatím) zcela postrádá smysl. Takže typicky firmy a fleet. Protože tam je ti relativně jedno, kolik auto stojí, ale zajímá tě, kolik bude amortizace. Čína logicky bude padat na hodnotě mnohem rychleji, takže ve výsledku bude mnohem dražší.
psel
@houmer56 Jak je to s tou potrefenou husou, nebo vlastně Pilukou? Už tu zase kejhá. Ještě že to nemusím číst.
Je to každého boj, za mě to riziko je prostě v této cenové úrovni příliš velké. Navíc jako zastánce BEV tam vidím spoustu alternativ, které mě v provozu vyjdou laciněji a bez servisu a nutností návštěvy benzínek a spalování fosilních paliv.
Milan Teichmann
@psel Prodejce opravdu nejsem. Auta měním po cca 5 letech a to bude ještě 2 roky v záruce. To za kolik se prodá ještě uvidíme, to stejné se to říkalo o Hyundai že se potom prodá za pár korun a on se prodal velice dobře. Náhradní díly budou, jak tady již někdo psal oni sdílí součástky napříč modely. Síla pomoci volantu se dá nastavit, nemám s tím problém připadá mi to tak akorát. S auty bez posilovače jsem jezdil a už se k tomu nechci vracet 😉. Po dálnici to jede dobře, udržuje to baterii na cca 30% a za jízdy to dobíjí jak benzínovým motorem tak elektromotory, nestalo se mi že by to kleslo tak že bude totálně vybitá baterie a snad to ani nejde.
igigreat
@Milan Teichmann da se sjednat nejaka sleva u noveho Chery? Nebo se jede podle cenikovych cen? Dekuji.
Milan Teichmann
@igigreat Slevu jsem nedostal, ale vyhandloval jsem zimní gumy a roletku, na Tiggo 9 moc akcí není.
psel
@Milan Teichmann tak to jsem rád že jde o nebiasovaný příspěvek 😄.

Ještě k těm sdíleným dílům, ono je to taky důvod proč jsou ty ceny konkurenční, protože prostě spousta těch dílů je stejných. Pokud o diferenciaci rozhoduje software tak je to asi jedno, ale tak daleko zatím ještě nejsme, ale divil bych se, kdyby třeba všechna auta měla stejný motor. Asi by byl nejlacinější, kdyby byl všude, ale je otázka kolik z té láce by se ve finále dostalo k zákazníkovi a jestli by tak vůbec celý automotiv neskončil v nějaké indiferentní šedi, kdy ti všichni nabízí to samé, jen s jinou cenovkou a možná tvarem sedaček uvnitř. Asi by to bylo nejlacinější...
Je otázka jestli to chceme a myslím si, že se bude opakovat to samé co s mobilama, kde jsou dva výrobci co to vedou a pak peleton indiferentní šedi, kde nikdo není schopen uloupnout dostatečný podíl na trhu (mimo Čínu) aby byl brán vážně. Dokonce i Xiaomi (aka čínský Apple) padá a dokonce se první čínská firma z Evropy stahuje...
Navíc máme velké geopolitické riziko, pokud Čína vlítne na Taiwan, tak tohle party skončí ...
Každopádně držím palce aby to byla dobrá zkušenost až se to všechno po pár letech sečte.
daa001
Hlavní důvoda proč bych si nepořídil čínské auto a ani evropský či korejský automobil, dělající auta primárně pro čínský trh je objem motoru do 1.6 litru z důvodu daňových úlev v číně. Tyto downsizingové hajtry vycházející v laboratorních podmínkách spotřebou faj při reálném provozu lezou se spotřebou nad mnou preferované 2 litry a nebudu se bavit o výdrži motoru, pokud se v otáčkách budu dostávat mnohem výše než vozy z větším objemem. Pro mně ať si tyto maloobjemáky prodávají v číně jak chtějí, já si vyberu vůz podle svých evropských zvyklostí. A to se ani nebudu bavit o jejich šasi při sportovnější jízdě.
Dalibor Bartoš
@rohYpnol Doba se nějak změnila za těch 15 let . Běž radši péct bábovku,když tomu nerozumíš