Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Proč mají auta hrdlo nádrže či nabíjecí zásuvku na různých stranách?

18 komentářů

rohYpnol
Protože na tohle ještě EU nestihla vydat směrnici.
praptak
@rohYpnol A nevydá.
rohYpnol
@praptak
Přesně, raději to zakáže.
Ale pozici na umístění nabíjecí zásuvky, na to určitě přijde... 😁
thebearspook
Rozmáhá se nám tu takový nešvar, že řidiči přijíždějí ke stojanu z opačné strany a natahují hadice přes auto. Pak blokují ty, co mají hrdlo na "správné" straně.
JirkaII
@thebearspook Některé čerpací stojany mají tak tragicky krátkou hadici, že tankování na druhé straně je, v závislosti od tvaru karoserie a umístění hrdla nádrže u nich nemožné. Doporučuji si je vytipovat 😄.
vencelín
Protože to tak konstruktéři vymysleli, vážená redakce, tak složité to je 😊
Tomas Novakoslav
a co mam delat ja kdyz bydlim v jednosmerce a barak s walboxem mam na prave strane ulice zastavim u baraku a muším kabele tahat do leveho zadniho rohu pres cele auto fakt chytry. proc neudelaji porty na obou stranach?
PavelK_
Aby se nějaká blondýna nespletla.
Ovo
Nějaký důvod tam asi bude, když identický typ auta mívá tankovací otvor na různých stranách podle motorizace.
Mikesus
@Ovo který model má hrdlo nádrže jinak podle motorizace?
gil54
@Mikesus

Třeba Trabant, 601 v motorovém prostoru, 1,1 v pravém zadním blatníku.
Mikesus
@gil54 já čekal něco aktuálního, ne 60 let staré auto.
Mikesus
Mám vlevo vpředu nad kolem. Ze začátku jse si říkal, že to je dost nepraktické, hlavně pro domácí wallbox, kdy je umístěn vpravo na zdi u parkovacího místa. Takže doma táhnu kabel kolem auta zpředu, v práci si zastavím opačně na podélné místo. Ale pak když jsem občas zastavil na veřejné nabíječce, zjistil jsem výhodu. Mohu k nabíječce zajet normálně popředu, mám přístupný kufr a stojan a ovládání je hned u dveří řidiče a tedy nemusím běhat kolem auta na odpojení nebo spuštění nabíjení.
Othello
V každém případě je fajn že je s umístěním hrdel trochu chaos, aspoň jsou stojany plynule vytížené z obou stran
traveldrive
@Othello Raz som videl na parkovisku niečo ako kei-car, asi nejaké staré Daihatsu, a to malo tankovacie hrdlá po oboch stranách. Za mňa ideálne riešenie. 😁
Mikesus
@traveldrive nemělo spíš nabíjecí porty? Protože používají běžně AC na jedné straně a DC na druhé.
vor
@traveldrive
Keď píšeš, že obojstranne, tak mi napadlo, že Citroën 2CV 4×4 Sahara to má tak. Popravde, sú to vlastne dve oddelené nádrže, pre každý motor zvlášť.
Ale celé to auto je exkluzivita na n-tú ☺
traveldrive
@vor No, keby som videl Saharu, asi by som si na nej všimol ešte ďalších 100 vecí a spravil 200 fotiek...
Toto bolo niečo staršie, vyzeralo to skoro ako Tico, len o čosi väčšie. Akurát staré s olúpaným lakom a nejakou tou hrdzou, logá a nápisy už asi dávno opadali, nevedel som to identifikovať. Možno sa mýlim, a nebolo to japonské, fakt neviem. Niektoré lacné miniutá sa vraj vyrábali čo najuniverzálnejšie pre pravostrannú aj ľavostrannú prevádzku, ale to už dnes len tak nevypátraš...