Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Tajný tip Martina Vaculíka: Volkswagen Golf ve verzi „Kupujte, než ho zakážou“

75 komentářů

salamoon
pekne, u nas Rline iba ako 2wd. 4wd je style a potom az cistokrvne R.
Daniel Bazant
Už se v té redakci dohodněte. Buďto neustálé elektrobláboly, nebo klasický spalovák....
dodo24
@Daniel Bazant akože sa nemôže chváliť jedno aj druhé? Toto nie je futbal, že fandíš jednému tímu. Proste si vyberieš to čo TEBE vyhovuje.
ryccardo
@dodo24 A to ti jako nevadí, že to je hnusnej spalovák, kterej otepluje klima a zdevastuje planetu našim dětem? Navíc do něj musíš kupovat ropu z Rusácka.
Modrý blesk
Pane redaktore, škoda, že při Vaší objektivní snaze informovat motoristickou veřejnost o elektrovozech také neuvádíte trvale udržitelný výkon, výkon při stavu nabití baterie pod 10 %, ztráty při nabíjení, ztráty při dálniční rychlosti z titulu používání pouze tzv. jednostupňových převodovek, ano jsou výjimky - to už je takový problém dávat do elektroaut při jejich nehorázné ceně v EU dvou nebo třístupňovou převodovky? A taky proč tak bagatelizujete ztráty kapacity baterií, např. po 4 letech a 100 tis. km je u elektrovozů ztráta kapacity třeba 8-10 % - to je z pohledu baterii o kapacitě např. 50 kWh už významná ztráta, A v testech Vámi zmiňovaný parametr SoH je také více optimistický než je skutečný stav kapacity baterii...
Kasprik
@Modrý blesk
No, nic moc. Nic dalšího tam nemáte? Franta v hospodě mi říkal i další věci.
praptak
@Kasprik Trvalé udržitelný výkon má smysl.
Jiri Jelinek
@praptak Trvale udržitelný výkon neexistuje, ale je tu údaj o výkonu, který EV musí zvládnout po dobu 30minut bez přehřátí kritických částí. Je obvykle max. poloviční, či ještě nižší než ten krátkodobý maximální. Ovšem pozor, i ten půlhodinový neumí EV v reálu udržet, protože se měří na vozidle vytemperovaným na 25° a hlavně se při testu nepoužívá vlastní chladiče elektromobilu, ale do chladící soustavy se přivádí externě (!) chlazené médium s definovanou teplotou 25+/-2°. Každému příčetnému jedinci musí být jasné, jak obrovská dopomoc to pro chlazení je.
praptak
@Jiri Jelinek Také jsem nemluvil o elektromobilu a jeho výkonu, ale o spalovacím autě.
topten
@praptak
je to podobny, jako kdyz behas
stovku jsem daval za docela dobrejch 11sec, tedy prumer lehce pres 30km/h, ale pulmaraton za bidny 2 hodky, tedy prumer lehce pres 10km/h
topten
@praptak
a k cemu to je dobry?
na stovku ti staci 10kW, na dvoustovku 80.
to snad da kazdy normalni auto.
k cemu ti je trvalejch treba 300kW v normalnim provozu, s kterjma udelas tristovku, kdyz maximalka je navic omezena klidne na 180 ?
rohYpnol
@topten
K čemu je auto, když ti stačí polobotky... Opět jsi dokázal své komoušství.
Hendly
@rohYpnol
Ale vzdyt ma pravdu.
Kde vyuzijes dlouhodobě trvale takovy vykon krome jizdy vysokou rychlostí?
gil54
@Hendly

Třeba když jedeš s rodinou a s karavanem na Grossglockner... 😀
topten
@gil54
300kW ??
s timhle vykonem, celkovou hmotnosti 3 tuny a prevysenim 2km bys tam byl za necely 4 minuty, kdyz to prepocitas jen na to prevyseni
v realu ti na to staci 30kW
.
grossglockner jsem vyslapal i na kole
vcetne Edelweißspitze
.
ale zajimavej priklad
gil54
@topten

Dobře, když je ti Grossglockner málo, tak Col du Galibier je lepší. 😀
Hendly
@gil54
Stejne si myslím, že ani tam ne.
Ale chápu to spis jako vtip 😉
topten
@Hendly
jj
kdyz to prepoctu na benzin
300kW, za hodinu = 300kWh energie
pri ucinnosti benzinaku 1/3 potrebujes benzin s energii 900kWh, tedy 100 litru
klasickou 50 litrovou nadrz vyjedes za pul hodiny = tristovkou ujedes jen 150kilometru, takze zastavujes casteji nez s vysmivanym BEV ...
mezi prahou a mnichovem bys musel zastavovat 2x
.
nevim jestli pilulka svym passatem b5 2.0tdi takhle jezdi, ale kazdymu normalnimu clovek to prijde jako pitomost
i na nemeckejch autobahnech
rohYpnol
@Hendly
Pravda je, že žít se dá i o kůrce chleba. To není o žádné pravdě. To je o tom, že to je komoušká ideologická teze.
Hendly
@rohYpnol
Bavime me se o tom kde lze dlouhodobě využívat vykony nad 100kW.
Čistě technická záležitost.
traveldrive
@Hendly A prečo by si ich mal využívať dlhodobo...? Airbagy máš na jedno použitie, a neprekáža ti to. Si rád, ak ich nepoužiješ vôbec, a pritom ich platíš. Detto iné bezpečnostné prvky, napríklad napínače bezpečnostných pásov. Na rozdiel od nich môžeš dostupný výkon motora využiť kedy chceš alebo potrebuješ. Prečo je to zrazu problém? 😉
traveldrive
@rohYpnol ...alebo blbosť...
Modrý blesk
@Kasprik
Tak si dejte s Františkem v hospodě další 3-4 piva a 2-3 velké panáky zelené, ať Vám to v diskuzi samo píše další velké rozumy..., a také byste se mohl o moudra co jste v hospodě vymudrovali podělit na diskuzi...
JirkaII
Kombík s 4x4, to bývala kdysi lákavá alternativa. Dnes už se ví, že na parkování je dlouhý a do terénu je nízký. Přes záplavu SUV, pickupů a dodávek z něj není nic vidět.
gil54
"Mně se velice líbí nastavení v tom autě, když si to uděláte tak, aby se samo odemykalo při odchodu - to mi nevadí - ale při příchodu se odemknulo až ve chvíli, když vezmete za kliku." (čas 14.34)

To možná nevadí panu Vaculíkovi a velice se mu to líbí, ale mně by docela vadilo, když by se mi auto samo odemykalo při odchodu. No a při příchodu je auto přece stále odemčené, tak jaký problém s braním za kliku. (Pokud tam tedy ještě vůbec bude. 😀)

Zamyky odemyky zamyky odemyky..... "Tak to prostě má být".... 😀 Aneb jak prosté přeřeknutí dokáže celou takovou hezkou scénku, se zrcátky, odchodem za auto a taháním za kliku, znehodnotit.
rohYpnol
V podstatě jen jedna zásadnější připomínka. Žehrat nad prodlevou v reakcích spalováku a na základě toho vyzdvihovat elektromobil je do jisté míry pokrytectví. Ne v tom, že tam ten rozdíl není. Samozřejmě že tam je. Ale opět, podstatné je PROČ tam je. A obrovskou měrou se celkově do jízdního projevu spalováku, od motoru po řazení, propisují NESMYSLNÉ emisní normy EU a CO2 ideologická šikana výrobců.

Takže spalovák je prostě optimalizován vzhledem ke všemu osttatnímu, jen uživatel je až někde na posledním místě. A že z toho pak vyleze paskvil, který znamená zbytečné a marné prodlevy a charaktery projevu? Ano. Ale ne proto, že by spalovák byl proti elektromobilu tak blbý.

Je to asi podobné, jako kdyby EU přišla s šikanou BEV a vymyslela, že účinnost nabíjení elektromobilu nesmí klesnout pod např. 98% (příklad). A pak by přišel nějaký novinářský mudrlant a začal elektromobil kritizovat, jak je blbý, když na nabíječce musí člověk strávit 4h... 😁
Hendly
@rohYpnol
Emisni normy nejsou nesmyslne.
rohYpnol
@Hendly
Samozřejmě že jsou nesmyslné. Jsou nesmyslné nikoliv obecně. Ale konkrétní podoba posledních Euro 6 a Euro 7 není nic jiného než nesmysl. Vždy platilo a platí, všeho s mírou. A navíc znovu, pane bonzáku, nejde jen o emisní normu, jde i o CO2 šikanu.

Chtít, aby z kohoutku tekla pitná voda, je správně.Vyžadovat, aby z kohoutku tekla kojenecká voda, je nesmysl.
CRASH BOOM BANG
Nahlásil jsem nevhodný a zbytečně urážlivý příspěvek, ve kterém byl diskutující označen jako „pan udavač“. Právě tuto formulaci jsem ve svém hlášení výslovně uvedl.
Po nějaké době byl příspěvek upraven a označení „pan udavač“ bylo změněno na poněkud mírnější „pan bonzák“.
Pokud tuto změnu provedl sám autor příspěvku, pak je namístě otázka, odkud věděl, která konkrétní formulace byla předmětem mého hlášení. Vzniká tím přinejmenším dojem, že uživatel Rohypnol má možnost se s obsahem hlášení seznamovat, případně má k dispozici určité moderátorské oprávnění.
Pokud je tomu jinak, jistě pro to existuje jednoduché vysvětlení. V každém případě bych považoval za vhodné, aby redakce objasnila, zda a za jakých okolností může běžný uživatel získat informace o obsahu hlášení, která se týkají jeho příspěvků.
rohYpnol
@CRASH BOOM BANG
Nemůže být urážlivé něco, co popisuje stav věci. Bonzák jsi i ty a ještě tady rozvíjíš zcela absurdní konspirační spekulace na adresu redakce podrývající jejich důvěryhodnost. Tvůj příspěvek by měl být okamžitě smazán. Ale já tě na rozdíl ot tebe (a jiiných bonzovat opravdu nehodlám, i když jsem k tomu měl stovky důvodů a příležitostí nabonzovat útočné příspěvky vůči mé osobě.

Navíc vykazuješ známky stalkingu vůči mé osobě.
Lenka Čížková
@rohYpnol Na stalking bys musel být nejdřív něčím zajímavý.
Lenka Čížková
@CRASH BOOM BANG No vida. Tak si toho konečně všiml i někdo další. Já už se nad zdejší moderací nějakou dobu ani nerozčiluji, spíš mě fascinuje, s jakou samozřejmostí se tu některé věci dějí. Něco se smaže, něco se přepíše, někdo dostane ban a u někoho se naopak přehlédne prakticky všechno. A všichni máme dělat, že je to úplně normální.

Tabletka a tr@veldrive jsou přitom jeden člověk, jen pod různými nicky, a jeho moderátorské možnosti tady opravdu nejsou žádným převratným objevem. Podobně se tu léta ví i o JáPrvní123 a Kankunenovi. Takže promiňte, ale když někdo nahlásí konkrétní urážku a vzápětí se právě ta konkrétní část příspěvku změní, považovat to za náhodu už vyžaduje docela slušnou dávku dobré vůle. Mně osobně na tom nejvíc vadí něco jiného. Ne že tady někdo moderuje. To je samozřejmě potřeba. Ale ten zvláštní pocit, že se pravidla ohýbají podle toho, koho se zrovna týkají. A přesně tohle dělá z jinak normální diskuse něco, čemu se postupně přestává věřit. Takže ano, jsem docela ráda, že to konečně někdo otevřel.
Bruce McLaren
@Lenka Čížková no, to je opravdu zajímavá a objevná myšlenka. Mě spíše zaráží, množství lajků místních ekofanatiků, které si zde rozdávají mezi sebou a je to do očí bijící na rozdíl od Vaší konspirace.

Ale pro Vás to samozřejmě do očí bijící nebude a čekám chytrý překrucovací argument, který má za snahu z toho co píši udělat směšná a zbytečná slova.

Typicky, jak jinak.

A jinak, EL mám rád ale čeho je moc..
Lenka Čížková
@Bruce McLaren To je roztomilé. Řeč je o moderování a přístupu k hlášením, ty odpovíš lajky ekofanatiků a ještě si předem připravíš výmluvu pro případ, že ti někdo odpoví.

Věcně tedy nic.
Jak jinak.
Bruce McLaren
@Lenka Čížková přesně jak jsem čekal😊)
Hendly
@rohYpnol
Ani z vyfuku aut EURO6 opravdu nejde cisty vzduch. Dokonce z neho nejde tak malo spalin jako je norma. Realne emise jsou daleko vyšší.
A to se stale bavime o novem aute. V případě vyšších najezdu uz se stava auto vpodstatě neplnici zadne a nebo jen velmi volne predpisy.
PS: tvá paranoia uz ma dalsi podobu nebo co ma znamenat tve urazeni?
rohYpnol
@Hendly
No a co? U BEV taky počítáš 0g CO2, což absolutně neodpovídá realitě.

Žádná paranoia. Jen na základě tvého udání mi byl smazán příspěvek obsahující označení "vemeno". Toto označení se netýkalo ani tebe, a netýkalo se přímo ani psela, neboť jsem nikde nenapsal že psel je vemeno. A jelikož on mě má na HL, tak příspěvek asi těžko mohl nahlásit...

Nehodlám osočovat redakci, nikdy jsem to nedělal a dělat nebudu. Jsem v jejich prostoru, má právo si mazat co chce. I když to mám za cenzuru, tak respektuji že oni určují pravidla hry.

Ale je vhodné aby ostatní věděli, kdo tady koho stalkuje a kdo tady koho bonzuje.
Severní Předměstí
@rohYpnol

Je až s podivem, kolik zloby, závisti, nenávisti a jedu vůči ostatním lidem se dokáže linout právě z toho pohádkového domečku na severním předměstí.
Hendly
@rohYpnol
Ono se ale ani u spalovaku nepočítá CO2 z výroby paliva.
Stejne tak casem se CO2 z elektřiny spise bude snižovat. U spalovaku se provozem zvysuje produkce jedovatých a rakovinotvorných látek.
PS: zadny prispevek jsem neoznačoval.
rohYpnol
@Hendly
A mám ti po těch neustálých lžích věřit???

Možná překvapím, ale ok, pokud jsi to nehlásil ty, pak se omlouvám za neprávněné označení bonzákem vůči tobě. Pak to ale potvrzuje, že tady v diskusi fungují jiní, kteří stalkují, bonzují...

Ale v tomhle ti skutečně jsem ochotný věřit. Protože tady se nebavíme na téma tvojí víry a ideologie, ale slušnosti diksuse. A ta z tvé strany vždy byla zatím v zásadě korektní.
topten
@Hendly
u elektriky je u nas emisni faktor 0.33kg CO2/1kWh
pri 20kWh/100km to dela 6.6kg CO2 / 100km u BEV
.
spalenim 1 litru benzinu vznikne 2.4kg CO2
pri 7 litrech to dela 16.8kg CO2 / 100km u benzinaku
k tomu pro vyrobu 1 litru benzinu je potreba 1.6kWh elektriky, tedy 7 litru = 11.2kWh = dalsich 3.7kg CO2
.
takze benzinak 20kg CO2/100km, BEV 6.6 kg CO2/100km u nas
benzinak 3x vic
neni v tom tezba ropy, uhli, doprava atdatd
rohYpnol
@topten
A?
traveldrive
@topten CO2 je vymyslený strašiak, nie škodlivé emisie. Inteligentní ľudia to vedia, retardom to ešte nedocvaklo.
vencelín
No to je tedy rada ohledně toho TZ pane redaktore jako od strejdy Bezouška, abych použil Vaši terminologii..........
Nejlepší je kupovat vozidla kde lze v budoucnu TZ v případě potřeby přidat a ne podporovat výrobce s takto pofidernými manýry, že je buď TZ z výroby nebo má člověk smůlu.
rohYpnol
@vencelín
Ale on samozřejmě i ten Karoq měl nejspíš položku "příprava na tažné" tak, aby se tam dalo aftermarketem kdykoliv dodělat. Jenže pokud za to původní majitel nepřiplatil, tak prostě smůla. Není sebemenší důvod trvat jen na továrním tažném zařízení. A nějaký mindrák že u nového auta mi přece nikdo nebude sundávat nárazník a nebude vrtat do nového auta, je zcela absurdní. Ale je to názor autora, prosím, jeho pohled.

Stejně tak poznámky na to, jak ve všech autech v áčkách lítají zvedáky a klíče, jsou úsměvné. Protože ono je to trochu jinak. Oni totiž v těch áčkách vesměs všechny tyhle věci z auta pokud to jde, tak prostě po výkupu před prodejem vykradou... Takže auto z áček je vesměs bez zvedáku, bez klíče, bez příslušenství... 😁
vencelín
@rohYpnol
To, že je v nabídce položka "příprava na tz" je sice fajn, ale pokud si ji nezvolím stále by v tp měly být hmotnosti přívěsů uvedeny, tak aby tz šlo do budoucna dodat i bez přípravy z továrny. Jinak je to jen další bod, kde výrobce rejžuje na zákaznících a nic více. Takovéto manýry výrobce jsou mi krajně nesympatické.
rohYpnol
@vencelín
Jenže znovu, ta položka příprava na tažné znamenala technické změny, to není jen o tom, že tam máš v kolonce v TP něco jiného, chápeš?

Už si nepamatuji do detailu resp. asi u každého modelu to bylo individuální, ale ta přáprava na tažné znamenala například solnější brzdy, větší chladič atp. A tyhle věci dodatečně nikdo nedoplní.
vencelín
@rohYpnol
Rohypnole Vy jste si buď můj příspěvek nepřečetl nebo nechápate text příspěvku.

Takže to napíši tedy polopatě aby jste to pochopil i Vy.
V textu nikde apriori nekritizuji opci "příprava na TZ" za předpokladu, že tato opce přinese fyzicky nějakou přidanou hodnotu (jak uvádíte tato přidaná hodnota je například v použití většího chladiče, jiné spojky, větších brzd, atd).

Co apriori kritizuji je ta skutečnost že základní verze má hmotnosti přívěsu 0 a s tím nejde v budoucnu hýbat. To je prostě ze strany výrobce habadůra na zákazníky a jsem přesvědčen že i základní verze bez opce "příprava na TZ" by měla mít uvedeny nějaké rozumné hmotnosti přívěsu.

Můžeme se bavit, že hmotnosti přívěsu základní verze budou slabě nižší než vozu s přípravou TZ ale čistá 0 je prostě podrazácký kopanec výrobce (zvlástě když s tím do budoucna nejde již nic dělat).
Jiří Bedřich
Příspěvek podléhá schvalování.
Lenka Čížková
@Jiří Bedřich Pane Bedřichu, vzhledem k tomu, že rohypnoI je zároveň moderátor, je asi celkem jasné, co se stalo. Tvůj komentář, který já samozřejmě vůbec nevidím, ti jednoduše neschválil.
Takže asi tolik ke slušnosti zdejší diskuse.
Jiří Bedřich
@Lenka Čížková děkuji za informaci, paní Čížková, že je rohYpnol zároveň moderátor jsem nevěděl, diskutuju tady poprvé po dlouhé době. Tento můj komentář zřejmě nebyl schválen protože jsem v něm použil výraz odvozený od čuníka, což jsem popravdě nečekal. O čem je ovšem každopádně diskuse s tímhle člověkem zač je vidět z mé diskuse s ním níže. Stručně řečeno už bych se s ním do žádné diskuse nikdy více nepouštěl ...
rohYpnol
@Jiří Bedřich
Ne. Lenka Čížková je jeden z místních lhářů a diskusních flamerů, který nikdy nepíše k věci a jen se navážejí do diskusí a šíří naprosté dezo lži. Stejně jako CRASH BOOM BANG a Horký Rom a pár dalších, tedy ono to možná je jen multi trollí účet, tedy minimálně Markýz de Sade a další dva účty...
To je právě to nebezpečí pro neznalé (nové) diskutující...
rohYpnol
Souhlasím a děkuji za upozornění na antikorozní ochranu. Opět potvrzení mých slov. Přesně tak to je. Z druhé strany, mám tady určitý názorový rozpor v tom, zda to vlastně je skutečně správně vzhledem k dnešní šílené době.

Obecně nepochybně a kdykoliv bych řekl ano, takhle má antikorozní úprava vypadat. Jenže doba je jaká je a má to v dnešní době vůbec smysl, dělat auto, které je antikorozně ošetřené a nachystané na 20, 30 let? Stejně za tu dobu auto bude odepsané z jiných důvodů, po 15ti letech stejně nebudou náhradní díly, nebo auto prodělá škodní událost a vzhledem k dnešním cenám dílů a práce to stejně půjde na totální škodu...

Takže není pro dnešní dobu to, jak auta odrbávají ostatní výrobci, vlastně úplně dostatečné? I ty holé plechy 10 let nějak vydrží a rozhodně neproreznou zcela a pak stejně EU bude činit všechno pro to, aby provoz takového auta nebyl udržitelný...

Doba, kdy auto mělo reálnou příležitost vydržet bez problémů sloužit majiteli 15, 20, 25 let, už dnes vzala za své. O Passat B5 2,0 TDI, co najede milion km a i po 25 letech nemá problém dál sloužit, dnes nikdo nestojí. Dnes auto po 15ti letech musí být v lisu, jinak tady mnozí prožijí klimatickou tíseň... 😁

Smutné je, že realita je takové, že to auto v lisu po 15ti letech tu klimatickou situaci nezlepší, ale jen a pouze zhorší... Ale toto se dnes nenosí říkat. Hujeři musejí mávat zelenými trenýrkami, a je potřeba být zelenými pionýry...
Jiří Bedřich
@rohYpnol plácáte nesmysly: o auto které má najeto milión kilometrů a po 25 letech nemá problém dál sloužit už sice opravdu stojí málokdo, kde je ale řečeno, že auto po 25 letech musí mít najeto milión kilometrů ??? Pokud je to auto jen pro soukromé účely, tak zpravidla má najeto daleko míň a je škoda, když určujícím faktorem omezení životnosti takového auta je právě koroze.
rohYpnol
@Jiří Bedřich
Chytáš se jen slov a zjevně nechápeš význam. Smaozřejmě, že milion je obrazně řečeno. Podstata je "mnoho km". Podstata není "25 let", ale "mnoho let".
Jiří Bedřich
@rohYpnol slov se chytáš TY !! Je úplně jedno jak je auto staré a kolik má najeto, pokud se musí odepsat primárně kvůli korozi, tak je to špatně !!
rohYpnol
@Jiří Bedřich
Já ale napsal úplně něco jiného. Já jsem napsal, že jelikož dnešní auto za 15 let jako 15tileté stejně z jiných důvodů nebude provozovatelné, tak nemá smysl dělat antikozozní opatření aby to neshnilo ani za 30 let. Takže ano, zjevně nechápeš význam.
Jiří Bedřich
@rohYpnol sorry ale jsi jako beran, hlavně nepřiznat že jsi napsal nesmysl ! Jak doprčic víš že jakékoli dnešní auto bude za 15 let neprovozovatelné ??? Samozřejmě že to nevíš, tak se nedělej chytrý, nepiš nesmysly a svoje prorocké předpovědi si laskavě odpusť. Prorok nejsi a do budoucnosti nevidíš ...
rohYpnol
@Jiří Bedřich
Hele, asi tě opět zklamu. Já jsem napsal úvahu a zamyšlení tímto směrem, takže to není nic ultimátního a nic jiného v tom nehledej. Samozřejmě že nikdo dnes 100% neví, co bude za 15 let. Tedy samozřejmě kromě EU, která má tu drzost tady diktovat zelené nesmysly a 2035 zakazovat spalováky atp.
Takže ano, zjevně nechápeš význam.
Nicméně k proroctvím, vesměs jsem se nesplatl a co jsem tu napsal, to se plní. Viz např. Čína, před rokem dvěma se mi tu mnozí vysmívali. A kde jsem dnes? Mercedes dává čínské motory... 😁
Jiří Bedřich
@rohYpnol takže ano, roHypnol opět potvrdil platnost těchto pravidel😒br /> Pravidlo A: roHypnol má vždycky pravdu !
Pravidlo B: pokud roHypnol nemá pravdu, platí Pravidlo A !
Shrnutí: roHypnol je beran se kterým se pokoušet pouštět do diskuse je předem ztracený čas a energie.
Končím diskusi ! Howgh !
rohYpnol
@Jiří Bedřich
Když mám pravdu, tak nebudu dělat že ne snad. Mimochodem jen tak, 1M km na 25 let není tak moc. Je to 40 tis. km/rok, což odpovídá dennímu nájezdu 109 km...
StaIker
Rohypnole, smiř se s tím, že ani ty, ani ty tvoje samozvané pravdy nikoho nezajímají. @rohYpnol
vencelín
@rohYpnol
Potvrzení jakých Vašich slov že má býti toto video Rohypnole?????? Nevím zda jste článek četl či shlédl video, ale článek je o poslední generaci golfek a to je přeci jen poměřně krátká doba hodnotit protikorozní odolnost. Vy do diskuzí cpete hlody o výtečné protikorozní odolnosti starých Octávíí (potožmo VW) a tam prostě a jednoduše pravdu nemáte a obsah videa Vaše názory taktéž nijak nepotvrzuje neb se zaobírá aktuální generací Golfek (nikoli Golfem 3, 4, či 5, např).

To že píšete bludy jasně ilustroje i to, jak uvádíte, že plech karoserie (řeknemež tlouštka 0,5 mm) bez upravy vydrží 10 let. To je prostě blbost, zvláště pokud se bude vůz pohybovat část roku v solném prostředí (což běžně bude splněno).
Ono stačí nechat takový plech bež úpravy venku na běžném dešti pár dní a už začne korodovat. Takže představa že plech vozu bez úpravy vydrží 10 let je čirá fantas magorie.
Jiří Bedřich
No je super pane Vaculík, že Vás tohle tažné zařízení tak nadchlo, ale např. Ford už přesně to samé (přesně takovým způsobem el. ovládané) TZ montuje např. na Focus už minimálně 10 let ...
_dan
@Jiří Bedřich však VW taky.
Jaros 00071
Konečně slušný rozbor ještě celkem normálního auta. Tento Golf má ale bohužel už pryč tlačítka z interiéru 🫤 pořád ale lepší než elektromobily..
Arese
Tak informovat o bzučácích pan Vaculík považuje za "nejdůležitější úkol současného motoristického novináře"?!! 🤮 A co když ekektroplečky nesnáším a nikdy si ji nekoupím? Já samozřejmě sleduju jen články o normálních benzinových autech! Nelíbilo se mi jeho dřívější až fanatické protežování dieselů a jeho současná adorace bzučáků je snad ještě odpornější, je to prostě zrada normálních automobilových fandů! 😧
rohYpnol
@Arese
Ano, je to zcela absurdní. Před 15ti lety tady propaguje diesely. Dnes úplně stejně propaguje elektromobily a diesely haní. Za 15 let bude co? Hanět elektromobily a vyzdvihovat městskou hromadnou?... Kdo jiný než novinář by měl hájit svobodu. Tj. svobodu volby a výběru, ať si každý sám posoudí, vybere a zvolí, jestli pro jeho využití je nejlepší BEV. ICE, HEV, PHEV, benzin nebo diesel. A ne že nám novinář bude podsouvat, kupujte elektromobily, protože všechno ostatní je špatné...

Chápal jsem to u Staňka, což samozřejmě ani nebyl novinář, který jasně názorově byl vyhraněný a řekl, hele, já jsem propagátor elektromobility. A taky z něj lezly samé elektrobláboly... Ale nezávislý odborný novinář podle mě nemá být názorově vyhraněný. To je můj názor.
vencelín
@Arese
Vnímám to podobně.
Mimochodem, koukám, že pojem "bzučák" se tu úspěšně etabloval coby označení pro elektropřibližovadla😁.
lordlord
Já nikdy neměl tažné zapsané v techničáku a na STK to nikdo neřešil, dokonce mi vynadali, když jsem k techničáku přiložil lejstro o tažném. Zarážející je, že kapota nemá plynovky. U nerezového tlumiče většinou reznou svary a nikdo to nechce opravit.
vencelín
@lordlord
Tak to buďte rád. Jinak kvůli nezapsanému TZ dávají se dává TK na 30 dní běžně.

Z dlouhodobého hlediska moc nechápu, že si tz necháváte nezapsané. Ten úkon zas tak dlouho netrvá a šiml si za něj neúčtuje horentní sumy (v porovnání třebas i instalací elektrického zapojení tz je to pakatel). Ale je to vaše věc samozřejmě.

Svařování nerezu není jen tak, to je důvod proš se to lidem nechce moc opravovat.
lordlord
@vencelín vždy koupená ojetina s nezapsaným tažným, různé STK a na nich to nikdy nebyl problém, u posledního auta v techničáku není, ale je tam zapsaná 3. SPZ na držák na kola
vencelín
@lordlord
Tak to může být způsobeno dvěma faktory
bud štěstím nebo úplatky 😊
johny555
Test dobrý, spotřeba dobrá, auto není špatné, ale 900k-1M za něco takového bych prostě nedal. Čtyřkolka v nízkém kombíku, někdo to chce, ale reálně mi to moc smysl nedává. Za pár let mrtvá kategorie.
boobika
Jak jsem koukal na fotky, průměrná spotřeba 8,9l/100km... No fajn, to ale nechci. Nezávodím, stejnou spotřebu má můj Multivan - jen v naftě. S Passatem jsem na dálku pod 6l/100km. 😉