Novinky
KANKUNEN
7
To byly kdysi ceny, na lesing za 139t za hotové 189t. Za mě je auto při své složitosti a počtu dílů velmi levné, když zahradní traktor stojí 100t jak nic.
igigreat
1
@KANKUNEN v Mountfieldu za tretinu. To same ma platit pro Dacii, Skodu a dalsi low-endy ve svete aut.
traveldrive
0
@KANKUNEN Záhradný traktor na to má právo, vyrába sa v oveľa väčšej miere manuálne a voči autám v minimálnych sériách, to sa s autami nedá ani približne porovnávať. Vymysli si niečo lepšieho.
Má někdo představu, o kolik alespoň řádově auta zdražují ti démonizovaní euro-asistenti nebo je to jen osvědčené ukazování na Brusel? Logicky - přidávám hardware, který tam nebyl - rostou mi náklady. Přidávám další funci stávajícímu hardwaru - náklady jsou jen rozšíření obslužného kódu (který chytrým firmám píše AI a těm ostatním předražený, ale naprosto komplájentní, spolehlivý a regulérně vysoutěžený dodavatel). Instaluju novou funkci plošně do všech verzí auta - klesá mi počet variant (takže i náklády) a výrobou/nákupem většího množství komponenty dosahuju větší úspory z objemu. Skoro bych se divil, že součástka za pár euro (třeba kamera na sledování řidiče) skutečně znatelně zdraží auto.
@Mad Pete Tady je zajímavý přehled https😐/www.autohled.cz/…ze-vypnout/13345
Z většiny mi přijde, že to je jen software, případně jen dodatečná funkce něčeho, bez čeho by auto stejně dnes neprodali (tempomat, parkpilot).
Z většiny mi přijde, že to je jen software, případně jen dodatečná funkce něčeho, bez čeho by auto stejně dnes neprodali (tempomat, parkpilot).
@Mad Pete Babka k babce... Každý úkon, každá sekunda naviac zdraží výrobu. Cena komponentu, cena práce, cena výrobného času, a najmä cena vývoja a testovania. Áno, každá kravina naviac zvýši náklady citeľne. A áno, za kopu tých kravín môže Brusel, nikto iný. Bez ohľadu na to, či sa budeš diviť alebo nie.
V roce 2013, kdy se auta moc neprodávaly a automobilky se fakt podbízely, jsem koupil nový Citroen C4. Byl za ceníkových 270 tisíc, myslím že jsem dostal ještě od autosalonu 5 nebo 10 tisíc slevu. Šlo jít ještě níž, na nějakých 240, ale za cenu slabšího motoru a horší výbavy.
Takže za 260 nebo 265 tisíc jsem měl auto (s tehdy velmi slušným) 120k motorem a na tu dobu skvělou výbavou. Dneska stojí srovnatelně (nebo spíš o něco lépe) vybavená C4 skoro 600 tisíc.
Jenže průměrná mzda tehdy byla 24 tisíc a dnes je 50.
Takže za 260 nebo 265 tisíc jsem měl auto (s tehdy velmi slušným) 120k motorem a na tu dobu skvělou výbavou. Dneska stojí srovnatelně (nebo spíš o něco lépe) vybavená C4 skoro 600 tisíc.
Jenže průměrná mzda tehdy byla 24 tisíc a dnes je 50.
nějak se v té historii ztratila Corsa, v devadesátých letech tehdy Opel doslova rozpoutal cenovou válku, kdy malé zahraniční auto se dalo pořídit pod 240.000,-Kč, což mělo posléze vliv i na cenovou politiku ostatních zahraničních výrobců ....
Tak to se jdu hned objednat na nástřik podvozku a dutin, abych našemu rapidovi v edici "sociál" o trochu víc prodloužil život. Po přečtení článku jsem totiž zjistil, že zřejmě nejsem čech, neboť patřím mezi Ty, kteří bohatou výbavu ani trochu neocení. Mě prostě bohatě stačí mechanická klima, kvedlačka, servo a vždy dám přednost zadním bubnovkám před kotoučema. Nic víc nechci, protože to prostě pro své použití a nájezd nepotřebuji. Vše ve smyslu "kde nic není, tam se nic nepo...."
Stale mi hlavou vrta otazka zda autor ma opravdu tak omezene rozhledy a nebo to pise schvalne tak, aby vyvolal emoce.
Uz prvni odstavec je nesmysl a autor jo nasledne sam vyvraci.
Proste 150 tis byl v te dobe stejny balik penez jako dnes castky 400 tis.
A udavat ceny z roku 2013?
V te dobe zde byla silna ekonomická recese a prodej aut klesal jak padajici kamen. Tím samozřejmě i ceny.
Proc kdykoliv se nekdo z redakce pusti do neceho co neni citit benzinem to skonci jak kdyz kocicka a pejsem pecou dort?
Proc se nikdo z redakce nikdy nezepta na to, proc zadna automobilka nejde do souboje se znackou Dacia? V teto kategorii je Dacia sama. Proc?
Uz prvni odstavec je nesmysl a autor jo nasledne sam vyvraci.
Proste 150 tis byl v te dobe stejny balik penez jako dnes castky 400 tis.
A udavat ceny z roku 2013?
V te dobe zde byla silna ekonomická recese a prodej aut klesal jak padajici kamen. Tím samozřejmě i ceny.
Proc kdykoliv se nekdo z redakce pusti do neceho co neni citit benzinem to skonci jak kdyz kocicka a pejsem pecou dort?
Proc se nikdo z redakce nikdy nezepta na to, proc zadna automobilka nejde do souboje se znackou Dacia? V teto kategorii je Dacia sama. Proc?
"Tata auto prezentovala jako nejlevnější auto světa, což se ukázalo být chybou. Nikdo nechtěl být v takovém autě viděn."
Asi tak. Kazdy sa hanbi nasadnut do nejakeho lacneho smejdu, aby ho v tom nikto nevidel
Preco si potom jednobunkovec kupi cinana?
Mna by hanba fackovala, keby ma susedia videli v nejakom cinskom komunistickom zazraku.
Asi tak. Kazdy sa hanbi nasadnut do nejakeho lacneho smejdu, aby ho v tom nikto nevidel
Preco si potom jednobunkovec kupi cinana?
Mna by hanba fackovala, keby ma susedia videli v nejakom cinskom komunistickom zazraku.