Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Městským elektromobilem po horském okruhu: Nejen Cupra Raval na Red Bull Ringu

3 komentáře

Modrý blesk
Jak je možné, že tak drahé elektrické Cupry nejezdí po okruhu také celý den, stále zde na auto.cz chválíte elektrovozy a najednou s nimi nejezdíte po pořádném okruhu, když máte příležitost a můžete je řádně projet při pořádném zatížení? Přece Cupry mají také rychlé nabíjení, tak tomu nerozumím...
admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
@Modrý blesk já vím, že trollíte, ale budu to ignorovat a odpovím, že na akcích tohoto typu není tak úplně na výběr, s čím člověk bude kde jezdit - účastníků je hodně, čas a počet aut jsou omezené. To jednak, jednak rychlé nabíjení cupry sice umí, ale před Red Bull Ringem jsou myslím dva rychlonabíjecí stojany a kdyby mělo 10 elektrických aut jezdit po velkém okruhu, bylo by jich celkem potřeba tak 15, aby se střídaly u nabíječky a na okruhu, a k tomu by bylo potřeba zaplatit jednoho člověka navíc, který by celý den jenom běhal kolem nabíjení.

Elektromobily chválíme za to, za co si zaslouží být pochváleny, ale jistě jste u nás (zejména ode mě) četl i o situacích, pro které elektromobily vhodné nejsou. Dostávám tady za to pravidelně kartáč od některých komentujících, že používám elektromobily špatně a na základě toho je odsuzuji (což samozřejmě není pravda, používám je jen +- stejně jako spalovací auta, když podporovatelé elektromobilů tvrdí, že elektromobil už dnes dokáže nahradit spalovací auto).
Modrý blesk
@Marek Bednář
Dobrý den,
velice děkuji za reakci na můj příspěvek, myslím ho docela vážně, nechápu proč tam nejezdí Born VZ (baterka 79 kWh, výkon 240 kW) nebo Ravel VZ (baterka 55 kWh, výkon 166 kW), vždyť i při spotřebě přes 40 kWh/100 km by Born VZ mohl odjezdit v tahu 30 až 35 kol a Raval VZ 20 až 25 kol na Red Bullu Ringu (délka okruhu je 4,4 km, navíc má přes 60 m převýšení, tedy právě zde by to eletroautům mělo o to více vyhovovat - mají rychlý nástup kroutícího momentu i výkonu a neřadí, z kopce rekuperace). A to mě tedy úplně udivuje, že na Red Bull Ringu nemají alespoň 20-25 rychlonabíjecích stání - nechápu. Ale i kdyby elektrovozy dobíjely na klasické DC nabíječce 20 - 40 kW, tak auta můžou za hodinu znovu na trať,,,, Proto tomu nerozumím, proč tam Cupra neprohání elektrická auta?