Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Cupra Formentor 2.0 TSI 4Drive Tribe – Rozum má dvoulitr a čtyřkolku

16 komentářů

Kasprik
Tyhle Cupry mě nechávají chladným. Je to něco jako když dám plechovou kostku do vakuovačky, a ono z toho něco vypadne a nevím přesně co.
kozakm
1,25 mega za malé auto se 150 kW
Lord Owl
epocha automobility pro bohaté již se píše.... ještě je k tomu nutno dodat, že tady si bohatí koupí levné věci (v článku je to zmíněno, automobilka zabíjí cenou dvě mouchy jednou ranou....).
lamal
@Lord Owl
No, ale prej su tie Cupry pekne osetrene zospodu a maju dobre odhlucnenie, tym sa mysli lepsie nez Skoda a asi aj VW...
Mad Pete
Tohle SUV beru na milost. Není obludně velké, nehraje si vzhledem na e😜ediční speciál, výkon je ještě rozumný a navíc mám rád Španěly. V cuprách taky nepotkávám inkluze, které brzdí levý pruh jízdou 10 km pod zákonným limitem, asi abychom se vynadívali na jejich prémyjový nápis uprostřed a příklad z malé násobilky (4x4).
idam.i
@lamal navyše majú vzadu vždy viacprvkovú nápravu a dvojspojku vždy v oleji.
thebearspook
Auto pro dva, případně s mrňatama. Rodinný vůz to není. Cena celkem vysoká, když to nabízí jen utahaný dvoulitr. Chápu emise, ale takový výkon býval ještě nedáváno ve slušné atmosféře, kde nebylo co pokazit. Toto má ještě o 10 kW víc než standard.
U koncernových aut mi vadí přeplňování a dvouspojkový automat, který v zimě fakt cuká. Majitelé už to asi ani neregistrují, co jsem si všiml. A pak pověstná spolehlivost elektroniky.
idam.i
@thebearspook a čo by si chcel,v dnešnej dobe?
Apropo je v ponuke aj 5-válec.
S akou dvojspojkou máš skúsenosti?
šofér
Nemyslím si, že ten, kdo má na to, vypláznout za auto 1, 25 mega místo BMW 2 nebo Audi 3 půjde pro noname Cupru, značku bez historie a image.
idam.i
Bez historie možná no bez image by som nepovedal.
Pozri globálne predaje.

Rázvor zhodný s Karoq a pod.
Vcelko v poho pre 4 osoby.
šofér
@idam.i - jaké globální, když se prodává pár kousků po Evropě?
idam.i
@šofér globálne v EU.
Za rok 2025 celkovo Cupra 328.800 ks.
Hm ,pár kusov.
Mimochodom Seat 257.400 ks.
šofér
@idam.i - to je hodně? Cupra je jak Leon, tak Ateca, Formentor, elektrický Born….
Jan Dobes
Ty kráso 1.25mil za 150Kw a 320Nm to musí být teda stíhačka v levém s tou 4x4.. jako fakt si to ty lidi kupují? Ale na akce ke Kauflandu asi dobrý 😁
Comrade
Prý diesel bude ve městě dosahovat podobných hodnot spotřeby. Autorovi bych doporučil, aby alespoň jednou v životě zkusil diesel.
thebearspook
@Comrade Když dýzl, tak do města.