Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Řetězec supermarketů zakázal elektromobilům střešní parkoviště. Důvody jsou dva

24 komentářů

KANKUNEN
Článek pro rádoby petrolheady, pro ty, kteří pod spalovákem neobjeví, ale blijí pod BEV.
speedfred
@KANKUNEN
Tak si tu prvý za petrolheadov.
traveldrive
@speedfred
👍
rohYpnol
Správně. Proti zákazům spalováků dejme zákazy BEV 😁
vecernicek2
@rohYpnol Podle vzoru když oni jsou ***i, tak my budeme taky 😁
vecernicek2
@vecernicek2 Cenzurní šiml zaúřadoval. Mělo tam být slovo, které začíná na k a končí na okoti.
Lenka Čížková
@vecernicek2 Typický slovník Ph.D.
rohYpnol
@vecernicek2
Přesně 😁
Lenka Čížková
@rohYpnol A opět jsi statečně přikývl, abyste nemusel formulovat vlastní myšlenku.
vecernicek2
To je tak typicky francouzský. Bojí se o hmotnost, tak místo aby omezili vjezd vozidel nad určitou hmotnost, tak omezí elektromobily. Takže Dacia Spring ne, Cadillac Escalade ano, protože Dacie je hrozně těžký elektromobil.
praptak
@vecernicek2 Bojí se kombinace hmotnosti a složitého zásahu při hašení. I ta Dacia Spring by hořela stejným způsobem. Navíc jen hmotnostní omezení by vyřadilo nejvíce elektromobilů.
_Teddy_
@vecernicek2 Ciste len tak zo zvedavosti: kolko asi Dacii Spring jazdi v Bruseli? Povedal by som, ze vela ich nebude...
Mad Pete
Davá to smysl, ale přišlo to z Bruselu, takže prostě musím nesouhlasit.
motorol
Jo jo, dat tam ceduli s omezením hmotnosti by bylo asi složitější…
No a pokud píši o nebezpečí baterek nmc, tak proč omezuji i bev s jinými typy baterek, kde nebezpečí nehrozí?
RiMa
@motorol PHEV ma taky baterie a jeste nadrz benzinu, to fakt dava smysl ten argument
JirkaII
@motorol Tak jako spousta řidičů s jistotou neví, na co jejich vůz jezdí, určitě podstatně víc lidí nemá potuchu, jaký typ akumulátoru má elektromobil, ve kterém sedí.
traveldrive
@motorol Tak nech zakážu parkovanie na streche úplne, nie? 🤦‍♂️
Mad Pete
Kousavá poznámka k místním procesním protinávrhům- kolik řidičů zná váhu auta, které užívají? Samozřejmě krom těch nadšených, kteří si i lajnu kokeše řežou ORV a proto všechny údaje z něj vysypou zcela přesně i o půlnoci. Jistě, řidič má hmotnosti znát, a ctít otce svého a třídit odpad a neklít..
Já např. když jsem auta fasoval nezajímalo mě z jejich tabulkových údajů vůbec nic. Takže jedině dát k závoře AI kameru napojenou na registr. Ale nebyla by pak nehorázná diskriminace za tučné odškodné nevpustit arabskou lesbu s prázdnou X7 e67i M x-drive M² koupit si bagetu?!
Barry Lyndon
To mají blbý, znamená to, že v budoucnu k nim žádní zákazníci jezdit nebudou. Ale je to soukromá firma, ať si dělají, co uznají za vhodné. Jejich střecha, jejich pravidla...
praptak
@Barry Lyndon Mají plochy okolo.
ice1
Tady je vidět, jak jsou příznivci EV "bystří" ...
Důvody jsou dva!
Omezení hmotnosti to fakt nevyřeší. 😁
praptak
@ice1 Jsem si říkal, zda to všichni pořádně četli.
Uživatel_5100058
Mám starou i3 a není tak těžká proti těm spalovacím obrům co potkávám v Praze.
Arese
Jen houšt a větší kapky! Aspoň elektrohujeři poznají, jak chutná normálním motoristům současná zelenorudá levičácká medicínka! 😊