Novinky
Závist nezná mezí. První zákaznický Koenigsegg Gemera zničili vandalové před luxusním hotelem
11 komentářů
Mimochodem, tu daň tam máte blbě. Toto není pravda: "Na každé nové vozidlo v hodnotě přesahující 237.400 dánských korun, tedy zhruba 750.000 korun, se vztahuje daň ve výši 150 %."
Sazba 150 % je samozřejmě marginální, tzn. 150 % se vztahuje na to, co je nad touto částkou.
Sazba 150 % je samozřejmě marginální, tzn. 150 % se vztahuje na to, co je nad touto částkou.
@vecernicek2 Děkuji za upřesnění, i když si myslím, že při hodnotě auta se tři čtvrtě milionu snadno ztratí. Zejména proto, že není známa přesná cena této konfigurace a tato částka může být klidně cena jiného odstínu látky v interiéru. Ale máte samozřejmě pravdu. JL
@Jiří Landa Jasně, v ceně tohoto extrémně drahého auta to nehraje příliš roli, ale ve většině případů je to zásadní. V každém případě je tato daň velmi přísná, ale Dánům to asi nevadí - nová auta si kupují, vozový park přestárlý nemají.
@vecernicek2 V Dánsku jsem půl roku žil a nejsem si jistý, zda jim to "nevadí". Tento daňový systém zvýhodňuje levná auta a elektromobily, což je na dánském vozovém parku opravdu hodně vidět. Samozřejmě movití majitelé si pořídí i dražší a větší auta, netroufám si však tvrdit, že jim to nevadí.
Například mladí jsou kvůli tomuto zdanění často odstřiženi od zajímavých vozů a tuningová scéna je v Dánsku vyloženě tristní. Městská supermini v hrůzném stavu a s modifikacemi z čerpací stanice jsou naprosto běžným úkazem, jelikož je to jediná možnost, jak se "bavit" a zároveň za auto neplatit majlant. Ale to je jen můj osobní názor, navštívil jsem v Dánsku i opravdu kvalitní automobilové akce a muzea. JL
Například mladí jsou kvůli tomuto zdanění často odstřiženi od zajímavých vozů a tuningová scéna je v Dánsku vyloženě tristní. Městská supermini v hrůzném stavu a s modifikacemi z čerpací stanice jsou naprosto běžným úkazem, jelikož je to jediná možnost, jak se "bavit" a zároveň za auto neplatit majlant. Ale to je jen můj osobní názor, navštívil jsem v Dánsku i opravdu kvalitní automobilové akce a muzea. JL
@Jiří Landa Zajímavý vhled. Tak jenom jestli ti mladí v Dánsku také chodí k volbám, aby tento svůj postoj vyjádřili.
Těžko ale říct, jestli to přežije ten vandal, až mu přijde faktura od pojišťovny. To bude asi celkem pálka.