Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen ID.1 zřejmě nevznikne. Nejlevnější elektromobil má dostat známější jméno

25 komentářů

psel
Platforma MEB? Vždyť to má být první SSP, sice ořezané, ale na Rivian?
Pokud koncern umi mixovat SSP s MEB+ tak je to zajímavá informace…
Kasprik
@psel
Myslím, že tam rozhodně OPBH a ROH. Když to neklapne,tak jedině RVHP .
Hendly
@Kasprik
Proc urazis cloveka ktery ma co rict k tematu?
psel
@Kasprik stýská se ti po EGR, DPF, DSG nebo ti jen přebývá Ad Blue nebo zase schází IQ když jsi mi to tady tak nandal?
ryccardo
@psel nevim proc by se mu melo styskat po EGR, DPF A DSG kdyz uz to ma z narizeni moci nejvyssi kazdy spalovaci auto.
JirkaVejrazka
@ryccardo Moje auto nema ani DSG, ani DPF. A velka spousta jinych take ne.
ryccardo
@JirkaVejrazka Moje taky ne, ale jak je tvoje auto taky starý. Já si ho vyloženě vybíral, aby žádný z těchto nesmyslů nemělo.
Stejsn
ID.Up se vyslovuje úplně stejně blbě jako ID.1, takže za mě je to úplně ID.Fuk
ericn
@Stejsn to pak bude “fuk” těm lidem, kdo by takovou plečku koupil? 🤔 Up bylo použitelné auto za málo peněz i s litrovým TSI pod kapotou (298tis kč)… iD.Up s vmax 130kmh a 250km dojezd? No way…
Stejsn
@ericn Zákazníci budou stejní jako u Up a Citigo: Pizzerie. Akorát teda nevím jestli za tu cenu.
traveldrive
@ericn S tým asi nič nespravíš. Popravde ale nechápem to neustále vydeľovanie a extra označovanie elektrického pohonu. Taký Renault má nové Twingo, a že je výhradne elektrické, je akosi až sekundárna informácia, hlavná informácia je, že je to Twingo, malé, milé, šikovné autíčko s odkazom na populárneho predchodcu.
ericn
@traveldrive No já jako to pojmenování chápu, nicméně bych to vrátil k označení e-Up. Dávalo by to větší smysl... nicméně i kdyby to dorazilo, tak za 20tis eur je s těmi parametry nesmysl...
traveldrive
@ericn Ani to nie je dobré. Prečo e-Up, ani b-Up nebol. Prečo e-Golf, keď nebol b-Golf ani d-Golf, maximálne označenie pohonu až za menom. Začnime už elektrinu brať ako jeden z možných pohonov, nie ako stigmu, po ktorej jedna skupina ľudí šalie a iná ju nenávidí.
ericn
@traveldrive Ale lidi to tak neberou, elektro je prostě jiný svět a nefunguje stejně jako spalovák.

Proto to jiné označení, je to jako TSI a TDI, všichni vědí, že to je benzin a nafta, stejně jako všichni vědí, že iD znamená elektro a kdo ho nechce, tak se tomu vyhne... e-Up proto, že to je elektrický UP, nic víc, nic míň...
Hendly
@ericn
Ta cena je z jakeho roku?
ericn
@Hendly Vím kam míříš, ale takhle se to brát nedá 😄

298tis z roku 2017 je dnes inflačně asi 450tis Kč, nicméně za tuto cenu malé auto neprodáš a nestálo by tolik.

Aktuálně za tyhle peníze seženeš o třídu výše VW Polo Love. Když vezmeš skladovku, můžeš být i na 415tis Kč 😉
Hendly
@ericn
Takze je dnes lip nez driv.
No a ted za tu cenu koupis i elektromobily.
ericn
@Hendly ty zas plácáš, jaké slušné elektro koupíš za 450tis? To mi prozraď a hlavně nevytahuj tu rikšu od Dacie a podobné šroty... Dnes za to koupím Sandero, Fabii i Polo, čili B segment.

Tuhle jsem Spring potkal na Hradecké dálnici a pána, co se s ním udělal výlet do levého pruhu při předjíždění náklaďáku a brzy za sebou vytvořil dlouhou kolonu 😁
Hendly
@ericn
Bavime se o Id1. Ten snad nebude daleko od 450.
Cele roky tu ctu vykriky jak je konec prodeje EV, jak budou vzdy draha atd.
Behem par let jsme v situaci kdy se realnou cenou dostavame ůi v nižších kategoriích na uroven spalovaku pred par lety.
ericn
@Hendly Ale to tu není a bude začínat opět s pidibaterkou (36kWh?) a za 450tis Kč určitě nebude... Když i pominu to, že 20tis Eur je 482tis Kč. Za to dostaneš mini oholené na kost a nikam nedojedeš.

Ten Up 1,0TSI 66kW Beats měl slušnou výbavu i to dobře jelo a i s 35l nádrž to dalo v pohodě 600km 😄 Dneska za to koupíš Polo Love s 1.0TSI 70kW se slušnou výbavou a dojezdem 700km.

Dá to iD.1 menší auto za větší peníze? Dost těžko...
Hendly
@ericn
Vw up je presne to auto se kterym pojedes 600km v kuse…
ericn
@Hendly No klidně můžeš, je borec, co to auto použil jako cestovatelské a jel z Nizozemí až do Yakutsku 😁

Prostě proto že můžeš, s iD.1 by to nejel 😉
Hendly
@ericn
Dojel by uplne stejne.
Jsou lidi co cestuji s EV jen pomoci FV panelu. To je asi stejne validní argument.
Fakt jen hledání nesmyslu.
ericn
@Hendly tak to by si jednoho rozesmál 😉
Mad Pete
Podle parametrů to bude v pohodě autíčko do města a okolí. Bohužel komplexy řady spoluobčanů se do něj nevejdou a dají pro sebe nebo své dítko přednost tradičnímu bezpečnému, rychlému, sportovnímu ojetému SUV. Které pak šťastný řidič bude rovnat do stání 5 minut, jak jsem včera opět viděl.