Článek obsahuje několik nepřesností, tak je buď smažte nebo opravte. Například😒br />
1. Červené bliknutí není viditelný blesk, ale IR přísvit, který má přesah do viditelného světla. Běžný je také u bezpečnostních kamer.
2. Kdyby kamery fotili v setinách sekundy, tak by vyfotili pouze šmouhu.
3. Klasické radary nekontrolují zapnuté pásy ani hraní se s mobilem, slouží na to specializované systémy.
4. AI systémy pokuty automaticky neposílají, pouze na to upozorní obsluhu, která to musí vyhodnotit.
Takto to dopadne, když autor tématu nerozumí, protáhne zahraniční článek přes AI a vydá to pod svým jménem.
Docela by mě zajímalo, jestli ten článek vůbec někdo četl, než to bylo zveřejněno.
Jan Faltýsek
0
@Miorolo Díky za věcné podněty. U úsekových kamer a čtení RZ jde skutečně o IR přísvit s přesahem do viditelného spektra. Vedle toho fungují i ony klasické blesky s červeným filtrem, aby bílá výbojka v noci neoslepila řidiče. A přesněji jde o tisíciny, nikoli setiny vteřiny, v článku jsem zpřesnil.
Miorolo
0
@Jan Faltýsek A kde ty červené blesky v ČR jsou? Já ještě na žádný nenarazil.
Jan Faltýsek
1
@Miorolo „červený blesk“ je standardem hlavně v Německu či Rakousku, u nás jsou radary s bleskem vzácnější obecně, starší výbojky nahradil onen infračervený přísvit. Českému úřadu díky odpovědnosti provozovatele stačí i méně zřetelný detail kabiny.
Miorolo
0
@Jan Faltýsek Ano, a jelikož je článek určen pro českého čtenáře, tak by měl být dle toho také napsán. Popisovat nějaké "červené blesky" a nenapsat, že se to netýka ČR za mě není správné. Pak lidi můžou nabýt dojmu, že to, co na ně bliká je blesk, přitom to jsou IR přísvity.
praptak
0
@Miorolo Článek je psán všeobecně a čeští řidiči nejezdí jen po vlastním státě. O blescích se v článku hovoří v souvislosti s Německem a Rakouskem. Tam jsou kvůli jiné právní úpravě potřeba.
MihiCZ
2
Mě spíš štve, že hodně radarů takto v noci "cvaká" i když člověk jede v limitu. Opravdu otravné. Některé pošahané vesnice, třeba jako Říčany u Prahy, se v tom doslova vyžívají.
praptak
0
@MihiCZ V Praze typicky ty co snímají jízdu na červenou a rychlost.
2. Kdyby kamery fotili v setinách sekundy, tak by vyfotili pouze šmouhu.
3. Klasické radary nekontrolují zapnuté pásy ani hraní se s mobilem, slouží na to specializované systémy.
4. AI systémy pokuty automaticky neposílají, pouze na to upozorní obsluhu, která to musí vyhodnotit.
Takto to dopadne, když autor tématu nerozumí, protáhne zahraniční článek přes AI a vydá to pod svým jménem.
Docela by mě zajímalo, jestli ten článek vůbec někdo četl, než to bylo zveřejněno.