Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Opel Zafira L 2.2 CDTi – Nač SUV, když můžete mít tohle?

28 komentářů

KANKUNEN
Tak si dáme shrnovačku na zlatý ventilek: zadní převis je prodloužený o 35 cm - kola jsou v rozích a proto si nemusím najíždět do zatáček. Ten nový motor už mám a je teda velmi kulturní.
gil54
@KANKUNEN

Zadní převis vem čert, ten vůbec nesouvisí s nadjížděním do zatáček. To řeší jen a jen délka rozvoru. Čím delší rozvor, tím víc se musí nadjíždět.

A ano, napsal to úplně blbě.

Nehledě na poněkud zvláštní slovní obrat, že nápravy " jsou umístěny co nejvíce na krajích vozidla," což s tím prodlouženým převisem jaksi nejde moc dohromady. Takže taky blbě.

(Jen pro upřesnění.)
Jiří Kalabza
Nejsem zastánce SUV (spíše naopak), ale tahle verze dodávky je pořád jen dodávka i když je to MPV nejblíže. Za mne je hlavní problém, že to nemá otevírací okna jinde než vepředu což znamená permanentně klima což znamená větší zátěž na auto, peněženku a přírodu pochopitelně 😄
KANKUNEN
@Jiří Kalabza Je to dodávka, žádné MPV, ale někdo dnes větrá zadními okny, to je na ohluchnutí skrz turbulence .
johny555
@Jiří Kalabza Ve svém osobáku někdo otevře zadní okno jednou za uherský rok, takže rozhodně to není nic zásadního. Jezdit s otevřeným zadním oknem, to fakt nee.
Jinak, ano, je to komfortní verze dodávky a nemyslím si, že je to nevýhoda. Naopak, proti MPV bych očekával větší životnost/odolnost, praktičnost a využití prostoru. MPV byla jednu dobu taková módní vlna, kdy dodávky a mikrobusy byly fakt nepohodlné. Dnešní doba je však jinde. Kdybych měl 3+ děti, do něčeho takového jdu.
Tomogo
SUV? To je to auto, co skoro nikdo nepotřebuje a skoro každý chce? 😉
mimomisu
Mně se to líbí. Spousta dobrých kompromisů
vencelín
Otázku bych formuloval jinak, proč osobní dodávku když pro běžného smrtelníka je mpv lepší volba?

Bohužel v dnešní době automobilky zarizly téměř všechny moc, což je škoda a lidé pak končí u dodávek ...
ericn
@vencelín protože MPV už nejsou...

Až se jednou budu rozhodovat za co vyměním Sharana (rv 2020), tak moc na výběr nemám...
vencelín
@ericn
Však to říkám 😊.
A je to škoda. Je to nejpraktičtější a nejuniversálnější karosářská varianta.
ericn
@vencelín Víš jak, mě se třeba iD.Buzz jako auto líbí a byla by to varianta, ale ne s parametry EV. To by mě zabilo, nejede to víc než 145kmh a dojezd sotva 300km.

Musel by to mít alespoň PHEV nebo lépe HEV 😉 To by jeho použitelnost vzrostla násobně... 😉
Mad Pete
@ericn Nestraš, kdyby EV zabily všechny klauny co hubou najedou 500 km denně průměrnou 167 km/h byla by na světě nuda.
ericn
@Mad Pete ten tvůj příspěvek moc smysl nedává, ale budiž. Já např D3 jezdím dost často a těch 160kmh tacho se se Sharanem svezu. Naposled jsem tam jel tento týden 2x 😉 No a na Lipno to mám z Prahy 211km a se 70l nafty v nádrži to dám na otočku klidně 2x aniž bych se musel starat o doplňování energie. Co tam máš dál?
Mad Pete
@ericn Jsi můj hrdina, vyhlásím víkendovou akci Z a postavíme Ti pomník z vypálených DPF! To bys mohl zvládnout dojet 180kou na 2 tankování do Teheránu a domluvit světový mír??
vencelín
@ericn
Mě Buzz neosluvuje ani vizuálně, ale to je můj vkus a tedy i můj problém 😁.
ericn
@vencelín No jasně, jsou barevné kombinace, které bych taky nedal 🤣 Ale tmavě modrá je fajn, ta samá v kombinaci s bílou taky 👍 Ale to je individuální…
vencelín
@ericn
Copak baravné kombinace ty mě navadí, barvy mám rád. jde mi spíše o ten tvar jako takový. Na mě už je moc "ožižlanej", když to tak napíši. Sharan či Pacifica se mi páčí více. Nebo i ta T7 je taky ješte cajk.
ericn
@vencelín T7 už je dost velký a hlavně mu chybí výkon, musíš vzít benzin nebo PHEV. nafta ve 140kW není...
vencelín
@ericn
To je druhá věc, pohony jsem neřešil, referoval jsem k čistě k vnějšímu vzhledu.
kari.laz
@vencelín To mě se Buzzík vzhledově i líbí, za mě se jim docela povedlo. S 2,0TSI 150kw by to mohlo být zajimavé. A nebudeme si nalhávat, ale s naftou by se to taky prodávalo a možná nejvíce.
vencelín
@kari.laz
Vzhled je (většinou) subjektivní záležitost, takže to Vám rozporovat nebudu. každý má jiný vkus.

Souhlasím s tím, že s Vámi uváděnými motorizacemi ty prodejní úspěchy byly o poznání vyšší.
ericn
@kari.laz On by možná stačil i nový hybrid 125kW a prodeje i cena mohli být jinde 😉
robert olah
Já stím respektive Citroenem najezdil skoro 200k km. Ten 8 kvalt nepřežil 150.000 a motor je ready ma GO. Zadní neotviratelme okýnka mi přišlo jako výhoda, Klíma to utahla A byl z nich dobrý a nerušený výhled. Už bych to nekoupil, furt se něco kazilo. Vedie Proč ten motor vymenili. Převodovka prý taky potichu byla předělaná..
KANKUNEN
@robert olah A jak jsi měnil olej?
robert olah
@KANKUNEN jednou rocne nebo 15.000km. a ktomu porad dolejvat, Adblue se vysypalo cele, vymena celeho cerpadla a nadrzky, prevodovka vymenena za novou, motor ted pada do nouzaku, zere olej jak prokopnutej.. loziska v kolech nedali ani 100.000km, to same vodni pumpa. automaticke dvere se opravovali na kazde strane 2X, parkovaci senzory funguji jenom obcas, temopomat si dela co chce, atd, atd
Jaroslav Kozák
Nechápu jak je možné, že autor uvádí hned dvě zásadní nepravdy
1. elektrické páté dveře pro vozidlo neexistují
2. stejně tak ani v nejvyšší výbavě neexistuje 360 stupňová kamera.

!!!!
Meky
Hlavne je to Pežot = vo vlastnom záujme nebrať.
johny555
@Meky Normálně bych souhlasil, ale v kategorii dodávek (ano, tohle dodávka v komfortní verzi) bych nesouhlasil. Zde jsou Francouzi dobří. Stejně jako Renault Traffic, rozumná volba pro velké rodiny.