Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Testujeme nové škodovky Peaq a Epiq. Ptejte se, co vás zajímá

40 komentářů

topten
svetla vyska epiqa a jestli bude neco na zpusob paketu pro spatne cesty
a kdyz drbnu spodek, jak je chranena baterka proti poskozeni
diky
.
.
a jeste jeden dotaz :
v ceniku neni tepelne cerpadlo ani za priplatek.
je to maly auto, mozna lip tepelne izolovany, takze spotreba bude mensi nez treba u peaq ...
zajima me, kolik kWh si to vezme na vytopeni, kolik kWh pri stani a jak se zvedne spotreba pri jezdeni po meste a okoli. vse pri 0C, pripadne -10C
diky
psel
@topten v SK ceníku stojí od KW48 k dispozici, proč s tím u nás dělají ofuky a v ceníku to není .... To by mě třeba zajímalo 😄.
topten
@psel
jj
neco pres 25k na nase
asi si nas tolik nevazej
.
i tak me zajima, kolik sezere vyhrati a udrzeni teploty bez TC
Pavel Hruška
Viděl jsem oba předprodukční vozy v Plzni u Šmuclera. Epiq se mi líbil což o Peaqu uvnitř říci nemohu, ne útulný dodávkový styl (na to že vrchol). Zvláště ve srovnání s Enyaqem RS stojícím opodál, který má uvnitř více stylu.
psel
@Pavel Hruška a ja to měl přesně obráceně a to hlavně díky tomu divnému materiálu na opěrce ruky, doufám že tohle jednou třeba Epiq sportline odstraní.
U Peaqu se mi zdála ta tlačítka na regulaci klima větší než by měla a teda sedačky oproti Eny podstatně lepší, včetně masáže….
Jan Viki
Dobrý den, zajímá mne výška sedadla od země u Epiqu ( např vůči výšce u Karoqu, nebo Kamiqu), a také jak zvládá pohlcovat nerovnosti našich vozovek vzhledem k malé délce vozidla. Děkuji !
psel
Ja mám prosbu, pokud budete mít na testy Peaq v pětimístném provedení o foto jak vypadá prostor mezi sedačkami ve druhé řadě a kufrem. V 7 místech je tam díra a vypadá to překvapivě když je třetí řada sklopená.
DonVito
Zajima me vykon rekuperace.
Vykonova krivka motoru.
Maximalni otacky a zprevodovani.

Diky
rtomas
Mě by zajímalo, proč se o koncerovém autě vyráběném ve Španělsku mluví jako o českém autě.
praptak
@rtomas Asi proto, že výrobce sídlí v Mladé Boleslavi, japonská auta a německá auta se také vyrábí různě po světě, přesto se o nich hovoří jako o japonských a německých. Namátkou "americká" BMW X.
topten
@rtomas
porsche cayenne se vyrabi na slovensku a pritom asi nikdo normalni nebude tvrdit, ze to je slovensky auto
Dalibor Zacios
@rtomas A namátkově Honda Civic X sedan v Turecku... A spousta Hond se dříve vyrábělo v Británii.
Pan Koktejl
Jdou sedačky sklopit do úplné roviny?
Jde sklopit přední sedadlo?
Dá se v autě přespat?
Jde slyšet kompresor v noci?
Má auto hepa filtr?
Má auto místo na rezervní kolo?
Má auto zamykací schránku?
Jdou vypnout displeje?
Dá se střešní okno zatáhnout proti světlu a teplu?
Vleze do auta jízdní kolo?
Jiří Stoš
Příspěvek podléhá schvalování.
Arese
Jsou to bzučáky, takže nic. Ale díky za nabídku! 🙂
Michal Chmelař
@Arese
- Vážený zaměstnavateli, cizí jazyky neumím, o zahraničním obchodě nic nevím, s počítačem neumím, vyjednávací dovednosti nemám a nesnáším lidi.
- Dobrá, a proč se tedy hlásíte do výběrového řízení na pozici referenta zahraničního obchodu?
- Já se nehlásím, já vám jen píšu, abyste se mnou nepočítali.

Pardon, nic ve zlém, já jsem jen po přečtení vašeho příspěvku neodolal 😄
KANKUNEN
Aresi, naprosto zbytečně sis vytvořil odpor k novým věcem.
rohYpnol
@KANKUNEN
Odpor bohužel vytváří každý BEV 😄 😄 😄
Dalibor Zacios
@rohYpnol Pokud jsi s BEV aspoň pár tisíc km najezdil a po této zkušenosti BEV nesnášíš, je to zcela relevantní averze.

Pokud s BEV osobní zkušenost nemáš, je Tvá averze zcela iracionální a budeš terčem nejrůznějších poznámek čím dál víc.
rohYpnol
@Dalibor Zacios
Bohužel jsi vůbec nic nepochopil... 😄
rohYpnol
@Dalibor Zacios
Ke zkušenosti, ano, najel jsem s BEV pár tisíc a právě proto vím, že BEV není žádnou obecnou náhradou spalováku.
Navíc, všichni, co mají BEV a k tomu jiné další (srovnatelně velké) auto, tak jakoukoliv delší trasu vždy zvolí spalovák. Proč asi... 😁
Flajzi
@rohYpnol Protože auto, které nejezdí, tak se se*e? Mám TMY a Audi Q8 a jelikož s TMY jezdím už 99% času, tak diesel aspoň jednou za čas protáhnu dlouhou cestou po dálnici a vyjel tak i naftu v nádrži. Nicméně i letos dovolené v Chorvatsku a Itálii jsem dal už s TMY, protože nabíjecí infrastruktura je už tak hustá, že do cíle dojedu ve stejný čas jako s naftou, během přestávky se auto v pohodě nabije a nikdy jsem nečekal na nabíjení. A to je TMY, která nemá nijak rychlé nabíjení, s iX3 nebo Q6 e-tron to bude ještě rychlejší.
Ještě mám V-Klasse, ale to už tahám jen na velké bagáže typu lyže, atd. (za 10 let nájezd 55 tisíc km). Až se jednou rozsype, tak další bude MB VLE. Protože to ticho na palubě a dynamika elektriky stojí za to.
rohYpnol
@Flajzi

Ne. Zrovna Chorvatkso je infrastruktura naprosto tristní a zrovna to je země, kam jednoznačně je BEV úplně mimo. Pokud jsi tam nečekal, tak jsi měl jen štěstí a navíc nejel příliš na jih.
Flajzi
@rohYpnol Co ne? Jakože auto, které nejezdí tak se nesere? Já mám teda za těch 30 let, co jezdím se spalováky, naprosto jiné zkušenosti.
Co se týče Chorvatska, je možné, že jejich infrastruktura je naprosto tristní, ale to je mi nějak jedno, když tam kam jezdím dojedu bez problémů. Tím nijak nevylučuji, že Chorvati musí na celkové infrastruktuře ještě dost zamakat.
rohYpnol
@Flajzi
Jakože na jihu opravdu není dostatečné ani množství ani hustota nabíječek. Jenže to ani na severu. Prostě cokoliv v zahraničí se s BEV stává problémem.
PowerHouse
Spotřeba po dálnici
Praha Brno a zpět ve 140. Nemůže se měřit jenom jedním směrem, jak se to často při okružních testech dělá. Tam po dálnici, zpět po silnicích je k ničemu když fouká vítr.
KANKUNEN
Mě zajímá spotřeba při 140 tacho, dobře no, 135.
Emil Holub
Software - jak infotainment, tak aplikace. Hlavně spolehlivost. Zapamatování si profilu řidiče (obnoví se vždycky všechno nastavení pro daného řidiče, sedačky, zrcátka, rádio, klimatizace?). Spolehlivost CarPlay/android auto. Bezklíčové otevírání- funguje spolehlivě?

A pak co stojí vzdálený přístup, na jak dlouho je v ceně auta?
šofér
Mne zajímá, které asistenty jdou vypnout, zda je v autě rezerva, a proč Epiq stojí raketu a ne slibovaných 25 tis eur.
psel
@šofér stačí se podívat na web Škoda auto, a dozvíš se jak to s 25ti tisíci EUR je 😄.
A rezerva tam není.
Lord Owl
@šofér Schade si ze zákazníků v reklamě vždy dělala churynu....
Vzpomeňme na reklamu na úžasně prostorného Roomstera, kterého museli speciálně vyvinout pro reklamní účely, aby se tam vešla vyzubená rodinka vevnitř i s jízdním kolem....
Tomogo
Odpověď na otázku: Nic.
Je to jako psát o chlebu. Můžete mít celý, půlku a čtvrtku.
Martin Miškeje
Ja by som rad videl priame porovnanie Epiqu a Kamiqu, pros, cons. Vdaka.
salamoon
preco nema epiq fyzicke ovladanie klimy? superby ho maju, peak ho ma... len epiq co vysiel medzi nimi ho nema... jeho brat vo VW ho ma. ze by preto? aby mal vw vyhodu?
rohYpnol
Zajámá mě, kolik g CO2 vznikne při výrobě Epiqu a kolik při výrobě Peaqu? A o kolik pak stoupne hladina středozemního moře😁

Pak mě zajámá, kolik kg mědi, niklu, kobaltu, platiny a dalších kovů auto obsahuje ? 😁

Jaká je předpokládaná životnost auta, motoru, baterky?
Jak moc je integrovaná baterka do zbytku vozu?

Kdo vyrábí baterie, myšleno nejen celek trakční baterie, ale jednotlivé články, z nichž to je poskládané?

Jaké pneu budou v prvovžrobě a pro jednotlivé verze i výbavy?

Jaká je výška sedáku NAD PODLAHOU (vepředu/vzadu) a srovnání s Kamiqem/Kodiaqem?

Srovnání rozměru sedadel vepředu/vzadu - srovnání s Kamiqem/Kodiaqem?
WinDiesel
Dejte do toho diesel a budou se stát fronty.
Kryštof Pomahač
Zajímá mě pohodlí v Epiqu i Peaku pro velmi vyskou osobu s dlouhými stehny (2m). Prosím posaďte tam nějakého obra ať to srovná s nějakým superbem 3 apod.
Karel M
Zajímá mě světlá výška, nájezdové úhly. Na jakou výšku obrubníku u parkoviště mohu bezpečně předkem najet? Budou elektricky ovládané sedačky? A páté dveře vzadu?
Spk_tv
Kdyz se Epiq Škodovkou prezentuje jako rodinne auto, tak prosim o simulaci rodinneho vyletu z Prahy do Ostravy se dvema ridici, aby se mohli pri rizeni stridat a jet na jeden zatah s jednou 15 minutovou zastavkou na WC. Zajima me celkovy cas cesty ze stredu mesta do stredu druheho. Diky.
Franta Plachý
Dobrý den, Peak - zajímá mě spotřeba na dálnici při ustálených min. 130 km/hod, jízda ideálně alespoň 200 km (tam a zpět pro odstranění vlivu terénu). Děkuji