Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektronické mýto v ČR: start od ledna 2007 není ohrožen

Ani posunutí začátku prací na jarní měsíce roku 2006 nebude podle představitelů firmy v ČR ohrožovat termín spuštění provozu výběru elektronického mýta. Zaznělo to na pondělní tiskové konferenci v Praze.
Zpět na článek
neregistrovaný "skdd"
10. 12. 2005 15:44
Re: ???
to preco siel vas ministersky panacik do bruselu vysvetlovat je snad jasne. Nevyhral to siemens, tak socialisticka masineria roztocila koliecka :-)
neregistrovaný "pepas"
9. 12. 2005 09:38
Když mýto, tak se závorou
Pokud vláda přemýšlí o mýtu, tak bych byl pro Chorvatský systém,
Závory a budky, Zaměstná to lidi, a máte hotový peníze, žádné převody. Navíc si myslím, že se najdou koumácí, kteří příjdou na nějakej fígl, jak el. mýto ošidit.
neregistrovaný "našrot"
8. 12. 2005 23:05
Re: ???
No, vzhledem k opravdovým odhadům příjmů z mýta (při uvažování objíždění, které u nás není naprosto žádný problém - mimochodem, kdo si tu dělá hlavu z nějakých zákazů vjezdu...), které se rozumně pohybují v částkách kolem 3-4mld. ročně maximálně, tak budeme prvních 10 let jen splácet Kapschovi jeho obludné brány a provoz mýta (ono to taky nebude stát "jen" 22mld.) a až za těch 10 let nebude kde jezdit, protože všechny silnice budou v dezolátním stavu, tak se konečně dočkáme toho, že u nás už kamiony jezdit nebudou, stejně jako jiná silniční doprava kromě teréňáků (ve verzích Heavy Duty ;o) ) a horských kol. A my, co nebudeme mít ani na džíp ani na kolo, co by vydrželo terénní "silnice", tak si koupíme slušné pohorky a budeme chodit pěšky (takže budeme dělat aspoň něco pro zdraví), zatímco Šimonovský a další jeho hoši budou kolem nás jezdit v džípech za peníze z mýta ;o) Tak nějak mi to připomíná starý vtip: Je to černé jako uhel a klepe to na dveře, co je to? Naše růžová budoucnost...

A pokud jde o Galileo a spol. - povinností těch satelitních palubních jednotek je spolupráce i s GPS, takže ať Galileo bude teď nebo za 10 let, je z hlediska mýta jedno. No a kdyby klekla i GPS, tak je tu ještě Glonas... A taky by mě zajímalo, proč byl po tom "úspěšném výběrovém řízení" pozván Šimonovský do Bruselu, aby vysvětlil, proč to tak zvláštně Kapsch vyhrál a proč se neřídil jejich doporučením řízení zrušit? A proč se tam bojí jet, když je to všechno tak správě a fér? ;o)
neregistrovaný "Alessio"
7. 12. 2005 23:06
Re: ???
galileo zdaleka není a stav na našich je donebevolající(jsme sice významná tranzitní země,ale co je moc, to je moc! Pěkně na vláčky,pánové!),takže zpoplatnění jenom podporuji.
neregistrovaný "xganga"
7. 12. 2005 19:16
Prachy
Mýtné je pro stát určitě výhodnější než dálniční známky,za rok to dělá mnohonásobně víc peněz,ale člověk se eště musí ptát,jetli se ty miliardy využijou na pozemní komunikace a nebo v tom horšim případě(teda jak pro koho,že ;-) ),že si politici udělaj pěkný Vánoce a dálnice,silnice a různý šousky budou dál a dál eště v katastrofálnějšim stavu, jak je to teď.To se teprve uvidí(doufám)
neregistrovaný "Tomas"
7. 12. 2005 17:56
Re: ???
Galileo sice zprovoznen byt ma, ale kdo vi, jestli se to vubec podari. Uz ted na nej chybi 430 milionu Euro a jeste ke vsemu se Nemci, Francouzi a par dalsich hadaji o to, u koho postavit ridici centrum. Ve svetle penez, ktere se jeste do toho projektu musi vrazit, mi prijde jednotny evropsky mytny system jen jako jakesi ospravedlneni, proc z nas tahat dalsi penize. Takze bych se moc nevztekal, ze si postavime svuj. A minimalne si myslim, ze nemame tolik penez, aby jsme mohli cekat nez se "Evropa" rozhoupe postavit ten jednotny.
neregistrovaný "ciello"
7. 12. 2005 15:30
Re: ???
a někdo si rád nechá nasypat, když daňový poplatník nerad ale zaplatí aniž ví co a proč...
neregistrovaný "Lib"
7. 12. 2005 14:44
Re: ???
Danovy poplatnik rad zaplati
neregistrovaný "10mm"
7. 12. 2005 13:25
???
Snad se nepletu, ale za pár let snad má být zprovozněn evropský satelitní polohovací systém Galileo na základě kterého má být údajně zaveden jednotný evropský systém pro tyto aplikace(mýtné, řízení dopravy ...). To máme(ČR) tolik peněz(nebo někdo dostal tak pěkně zasypáno), že si můžeme dovolit za pár let znovu budovat to stejné znovu, jen na jiném principu? :no: