Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: BAIC za techniku Saabu zaplatil 200 mil. dolarů, do vývoje hodlá investovat 4,8 mld. dolarů

Čínská společnost BAIC zaplatila 200 milionů dolarů (zhruba 3,7 mld. Kč) za technologie švédské automobilky Saab, na jejichž koupi se dohodla tento měsíc. Osud automobilky Saab, jejíž mateřskou společností je americká GM, zůstává nadále nejistý.
Zpět na článek
27. 12. 2009 10:32
Re: A za pár let
Problém je v nemožnosti volby. Chtěl bych kupovat zeleninu z ČR, jogurty z ČR, i všechny ostatní výrobky z ČR nebo alespoň EU a ne šmejdy z Číny co se hned rozpadnou a jsou plné jedovatých sloučenin. Ale už to nejde. Dovolili jsme aby se k nám z Číny vozilo levné nekvalitní zboží, vůbec nechráníme trh dovozními cly které by mohly vyrovnat minimální výrobní náklady Čínských firem ve srovnání s Evropou. Nelze konkurovat Čínské firmě, která nemusí čistit ani odpadní vodu, platí zaměstnancům 10x míň, platí nižší daně a poplatky. A proč nemáme dovozní cla aby se trochu zvedla konkurenceschopnost našich firem? Protože pracháči co nám vládnou buď do Číny něco vozí, nebo naopak vyrábí v Číně a na těchto rozdílech výrobních nákladů tvoří svoje bohatství. Těm by se asi nelíbilo kdyby součástky pro jejich evropská auta (které si chytře vozí z Číny) stály najednou 10x víc. Dalším problémem který nás ničí jsou výrobní kvóty EU které zcela zničily konkurenci a konkurenceschopnost EU v mnoha oborech.
Takže se budeme pořád víc zadlužovat, potom se předlužíme a dostaneme se na úroveň středověku až naše peníze bez hodnoty už nikdo nebude chtít. A potom přijdou čínští majitelé kterým už tu bude všechno patřit a my pro ně vydrancujeme zbytek našich nerostných surovin a budeme za pár šupů makat v jejich továrnách. ;-\
24. 12. 2009 10:47
Re: A za pár let
Verim, ze Volvo je a bude v lepsich rukou nez Saab u Cinanu! Proc? Protoze jestli se jim povede oprit o technologie konecne bude vetsi konkurence v automobilovem prumyslu rekneme za 10 let.

Nevim proc ale hrozne je mi proti srsti kdyz lide hledaji zase nejakeho vynika, pred xy lety to byli komunisti, ted jsouto Cinane... pritom napriklad v rusku nejvetsi tezba stromu je vedena rusama, ale sami nechaji zamestnat cinske firmy jak prostrednika aby vinu svedli na nekoho jineho.
24. 12. 2009 09:27
Re: A za pár let
TO co vrvais nie ej celkom pravda...
Vela aj Tebou menovanych firiem by kludne mohla existovat, keby sa jej vlastnici uspokojili s primeranou mierou zisku...
A čo sa týka Prostejova... minulý týždň som si u nich kúpil aj sveter aj rifle...

A čo sa tka SAAB-u... asi ani sám neveríš, že toto je dobrý krok..
24. 12. 2009 00:27
Re: A za pár let
Muzes jen podekovat sobe, sve rodine a vsem pratelum co kupuji chamtive vse levne za nejnizsi cenu aby si sami meli doma toho spotrebniho zbozi co nejvice a pote si mohli koupit dovazene kurata a veprove z holandska a kdo vi jeste odkud.

Bez poptavky neni nabidka frajere a radej se podivej do zrcadla jak chamtivost vypada u Vas doma:

Pokud bu jsi pouzival psaci potreby od Koh in Noor, obleceni od Prostejov, sklenice ze sklarny Kvetna a tak bych mohl pokracovat a vyjmenovat 10 Ceskych firem minimalne od priboru, az po zaclony. ani tvuj nick neni v cestine a TY chces neco vycicat Asiatum.

Vycitej sam sobe

:no: :no: :no: :no: :no:
23. 12. 2009 19:28
A za pár let
budeme kupovat čínský auta všichni, protože budou vyrábět stejně kvalitní auta jako evropské automobilky, ale za nižší cenu. Teď za pár dolarů získají kompletní dokumentaci moderních Saabů a když k tomu přidají svoje nízký výrobní náklady, mají vyhráno. Jako zničili evropské obuvnictví a oděvní průmysl, zničí i automobilky. Jasně, už slyším že to vidím moc černě, ale bohužel to tak bude, vše tomu nasvěčuje, je jen otázka za jak dlouho. ;-\
neregistrovaný "viggen 93"
23. 12. 2009 17:12
škoda
je mi z toho smutno, těšil jsem se že automobilku koupí Koenigseg a budeme se moci těšit na fakt zajímavý káry no škoda doufám že to vyjde aspoň tomu Spikeru.