Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Spy Photos: Hyundai Grandeur - Pokračování ve vyšší střední

I když by se mohlo zdát, že velké modely s pohonem zadních kol, které automobilka Hyundai nedávno představila, znamenají konec pro řadu sedanů Grandeur/Azera, nejnovější snímky potvrzují opak.
Zpět na článek
23. 8. 2010 12:13
neregistrovaný "michal.tuareg"
23. 8. 2010 09:38
Asie-Amerika-Evropa
Uplatnění Grandeuru mimo asijský trh je dost na spekulaci a určitě i na dlouhý běh. V US nejsou jeho (Azera) prodeje nijak relevantní a musel by se nejdřív velmi dobře umístit tam, aby si s ním pak Hyundai později troufl do Evropy. Nicméně stylistika nové generace je udělaná univerzálně jako global car. Ví se zatím, že má sdílet platformu s předním náhonem s K7/Kiou Cadenza a očekávají se větší objemy motorů 3,5L a 3,8L (Lambda). Zajímavé na designu je opravdu to zmíněné zalomení spodní linie bočních oken na druhých dveřích, souhlasím. Jelikož stejný prvek použil Hyundai na připravovaném větším MPV (nižší střední), je možné, že se ho chystá nějakou dobu uplatňovat.

Pokud jde o ta MPV, informace a zvěsti zatím nasvědčují, že Hyundai představí malé MPV - ic25 nebo jak se bude jmenovat (segment malé, dvojče Vengy) teď na podzim v Paříži. Nejspíš už silně pokročila příprava spuštění série - bylo by fajn, kdyby sem někdo z okruhu Nošovic dal info, jak je to u nich daleko. V optimálním případě by mohl Hyundai zřejmě pustit model na trh už teď na podzim.
Rozbalit vlákno
4
23. 8. 2010 12:27
Re: Asie-Amerika-Evropa
Dvojče Vengy - teď posledních 30 kousků na testy, začátek září 60 na první představení novinářům (tuším že v chorvatsku) a pak už normální výroba.
23. 8. 2010 14:17
Re: Asie-Amerika-Evropa
:yes: Díky za informaci. Takže Hyundai si nenechá utéct předvánoční trh.
Avatar - twistedTSD
23. 8. 2010 16:17
Re: Asie-Amerika-Evropa
kdysi jsem někde četl, že i40 nahradí v Evropě sonatu i grandeur, tak nevím...
24. 8. 2010 11:05
Re: Asie-Amerika-Evropa
Jako prodejní řešení na nepohostinném evropském trhu by to asi šlo. Jinak oba víme, že i40 = na jiných trzích Sonata a že Grandeur je jasně o třídu výš, takže s technickou podstatou věci by takové řešení nemělo nic společného. Když se ale podíváš na stylizaci toho Grandeuru, nechává si Hyundai vrátka otevřená, aby to s ním případně v Evropě mohl zkusit. :-)
neregistrovaný "michal.tuareg"
23. 8. 2010 12:13
Hyundai
tak kamarádi, není to ve skandinávii ale v rakouských alpách na Grossglokneru v červenci ;-)
Rozbalit vlákno
0
23. 8. 2010 16:04
Dvojče Vengy
V sobotu na dalnici na Slavkov u Brna (D 1 na Vyškov)mě malem vytlačili dva modely maskované a se značkou F a číslo (o čem jsem si myslel,že tato značka byla v ČR zrušena díky nehodě na dalnici)byli to modely podobné tvarem jako Venga,však hodně zamaskované. Bohužel nešlo to vyfotit v rámci bezpečnosti při řízení auta.
Rozbalit vlákno
0