Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lexus CT 200h: České ceny a výbavy

Ceník nového prémiového hybridu začíná na 699.000,-Kč a končí na 979.000,-Kč.
Zpět na článek
Avatar - Norge
2. 12. 2010 20:24
Re: HSD
..jo,jo det stemmer.
Takk skal du ha og ha det fint dag
;-)
Avatar - Blue Sun
2. 12. 2010 08:44
Re: HSD
Já se přestěhovat můžu. Ty už rozum těžko dostaneš...
Avatar - Blue Sun
2. 12. 2010 08:43
Re: HSD
:yes:
V Norsku jsem strávil před pár lety tři týdny a velmi rád bych se tam zase vrátil. Velice krásná a příjemná země, vzato celkově. Hlavně ta pohoda mi tam vyzařovala snad ze všeho, i z městského provozu.
neregistrovaný "RayBan"
2. 12. 2010 08:41
Re: Další hybridní nesmysl
Je od tebe hezké, že jsi to všem na rozdíl od autora vysvětlil.
Avatar - Blue Sun
2. 12. 2010 08:13
Re: Hybrid - nehybrid
Není 3D v nižší střední dnes trošku sebevražda? Nějak se začínají ze silnic vytrácet ve prospěch pětidveřových univerzálů a to i ve sportovnějším provedení. Ovšem mohli by to zkusit, třeba by se chytlo.
Avatar - Blue Sun
2. 12. 2010 08:10
Re: Další hybridní nesmysl
Další, kdo má problémy s chápáním psaného textu. Je hezké, že autor článku něco počítá, ale počítá nesmysly. Jak a proč vysvětlovat nebudu, stejně bys mě zase z něčeho nařkl.
Avatar - Norge
2. 12. 2010 00:22
Re: HSD
..prepac, ja rozumiem tvoju pohladu na vec, ale bohuzial si mimo, resp. pozeras sa na svet ako amik, a to je v tomto smere chyba. Vysvetlovat ti to, by bolo asi na dlho, ..preco asi vasa vlada odmieta uz roky podpisat Kjotsky protokol, ...vasa ekonomika stoji na rope a to je problem ..., na ktory by som potreboval pre teba aspon 50 stran. Ludia co mozu , uz to vedia a dalsie generacie ako i tvoji potomkovia toto budu muset riesit. Je trocha skoda, ze si este nezachytil ze je 21.storocie.
Ak si myslis, ze truck je bezpecny, mylis sa, len pozri NCAP, ale ze je nebezpecny pre vsetko okolo je uz vedlasie ... Male dieta ci chodca prejdes ako kokosovy orech, ..wow skvely prostriedok do mesta, pre okolie, sak portebujes min.300 koni a kazdy den kupit skrinu do nejakej izby ...
Myslim, ze nebudes akceptovat suvislosti, mate vlastne normy a vlastny styl ... * na buducnost, teraz je a chem mat vela a pokial mozno vsetko ...
Typicky prikladom vaseho myslenia je Las Vegas a voda ..., len si pozri, ako myslia vasi myslitelia
Ale odpoviem ti v skratke a ty si odpoved tiez sam :
Pokial nevies : scandinavia resp. norsko ma ropu, ktoru posiela do EU, benzin stoji ako flasa vody, ale o to nede ... Ropa je proste pomynutelna ! Cim neskor zacnu staty konat, tym to bude tazsie. Takze ta nasa Norska i ked ma ropu este na 20 rokov, uz 5 rokov ..reorganizuje system..., zatial co ta vasa bojuje po celom svete, prave kvoli rope !
Electromobily ako i ine vozidla by mali jazdit.- jazdia v meste max.40, ..nikto sa tu neponahla, nestresuje, bezpecnost je vysadou scandinavie..tak o akej bezpecnosti hovoris ? O tej nasej ci vasej ???
Dalsia vec scandinavske krajiny patria medzi najvyspelesie krajiny nasej planety a su par miest pred US, len aby si si nemyslel ze zijes v raji ... tak to je omyl.
Bohaty ludia sa spravaju a chodia u nas tak isto ako menej majetny ..., clovek sa u nas podla to nerozdeluje, zakony zivota ako i tie ludske platia pre vsetkych.
Verejna doprava je vzdy cista a nemas problem si sadnut, ..vravi sa tomu kultura ! ..nemusim dochadzat do prace autom 20mil ako u vas, a ked musim tak si zoberiem vlak ci buss, kde si pozriem tv, dam si kavu ci precitam noviny, ci pripadne este zdriemnem na chvilku... to je co ??! ...lepsie ako sediet v zacpe, no ?! .. a ked uz som egoista a chcem ist autom, tak aspon v takom co nechrli do vzduchu bordel a nerusi okolie hlukom, atd.
Vlaste na co to pisem?! ..pekny den ti prajem.
Avatar - Krispos
1. 12. 2010 23:19
Re: Hybrid - nehybrid
Mě tam nejvíc vadí ty zadní dveře.... jako třídvířko by se mi to auto velice líbilo...
Avatar - dicky
1. 12. 2010 22:08
Re: HSD
jasne a ty chudi co nemaji na elekro nesmysl budou chodit pesky >:D
to nemam strach to nikdy nenastane....
Asi se budes muset prestehovat >:-[]
neregistrovaný "RayBan"
1. 12. 2010 22:06
Re: Další hybridní nesmysl
Tendenční je tvoje odpověď, v článku máš hromadu technických čísel, ty hovoří jasně i kdyby autor byl zaujatý.
Avatar - Blue Sun
1. 12. 2010 21:51
Re: HSD
No ty jsi ukázkový... opravdu >:D
Upřímně - městská rozvážková služba může klidně fungovat čistě elektricky, stejně jako MHD, popeláři nebo zásobování vnitřních obchodů. Ten systém je přitom naprosto primitivní, jenže to by prvně museli vychcípat všichni lobbisti a lidi jako ty dostat rozum. Dovedeš si to představit? Asi ne, protože na takové věci nemáš zatím mozkovou kapacitu. Ta tvá se zmůže jen na ubohé a laciné napadání.
Avatar - dicky
1. 12. 2010 20:24
Re: HSD
Tak si voz vsechny potraviny a zbozi na voziku za sebou vyzen vsechny auta z mesta vcetne popelaru >:D a mej tam jen elektricky chacha.
A nebo se odstehuj na venkov do baracku mimo mesto tak jsem to udelal ja a ve meste jsem za chvilku.
Je tu svoboda nikdo te nenuti bydlet v tom jak podotykas ZANERADENEM MESTE :no:
Hlavne tu nenarikej ze auta smrdi zatim si muze jezdit po meste svobodne kazdy a je to dobre.
CHUDAS NEBO MILIONAR A TAK JE TO V DEMOKRACII SPRAVNE
Avatar - Blue Sun
1. 12. 2010 18:42
Re: Hybrid - nehybrid
Problém přeplechovanosti je u většiny dnešních aut, bohužel. Vysoké dveře, místo oken už téměř průzory jak v tanku, masa kovu a plastu vpředu i vzadu a prostor uvnitř přitom stejný jako před deseti lety, leckdy i menší. Díl toho je vlivem bezpečnostních požadavků, díl vlivem požadavků ekonomických - plech je levnější, než sklo.
V tomhle případě asi patří vyzdvihnout Golf, který si ponechává poměrně velkou prosklenou plochu (byť od G IV se taky zmenšila) nebo třeba Peugeoty.
Avatar - Blue Sun
1. 12. 2010 18:39
Re: HSD
Svobodu a rovnost? V ČR? Panejo, kolik ti je, patnáct i s cestou a plánováním?
Já třeba svobodu nemám. Nemám svobodu žít v čistém městě, které nebude zaneřáděné hlukem a emisemi v kolonách postávajících aut.
Kecáš stejné nesmysly pořád dokola.
Avatar - Blue Sun
1. 12. 2010 18:34
Re: Další hybridní nesmysl
Tendenční článek, ze kterého vyloženě křičí autorova nenávist vůči elektromobilům, vůči čemukoli novému a jinému, navíc také naprosté nepochopení a mezery v technickém vzdělání. Znalým jen voda na mlýn, ale chápu, že hlavně neznalí ti dají palce nahoru, jak jsi to elektrikářům nandal...
:no:
1. 12. 2010 16:11
Hybrid - nehybrid
Ten dizajn interiéru je veľmi pekný a vodič sa tam musí cítiť veľmi príjemne. Potom ale škoda toho oplechovaného exteriéru. Mám pocit, že to auto má na sebe príliš veľa karosérie. Napríklad dvere sú strašne vysoké a pôsobí to na mňa ako kopa plechu. Mohlo to byť štíhlejšie. ;-\ Ale aj tak pekné!
Avatar - positivemind
1. 12. 2010 15:18
Má smysl
Jakékoliv hybridní káry mají smysl. Když často jezdíš po městě. Účelem je co nejvíc snížit spotřebu právě tady. To, že ti mimo město jsou baterky a motory přítěží, to je věc jiná, ale o to nejde. Kdo jezdí dálky, sáhne po dieselu.

Mým snem je velké SUV pro rodinu s elektrickým motorem, který po městě rapidně sníží spotřebu, nebo ještě lépe - bude moci jet jen na elektřinu.

Je to první vlaštovka, kterých přiletí víc - a přiletí rychle. Pak už si na dostatek výkonu stěžovat nebudeš, stejně ho víc ve městě nepotřebuješ.
Avatar - positivemind
1. 12. 2010 15:14
Re: Další hybridní nesmysl
Proč by sis kupoval E-class nebo 5er, když ti Superb nabídne za poloviční cenu stejně místa?
Avatar - dicky
1. 12. 2010 14:57
Re: HSD
Tady na rozdil od vas v Oslu maji jeste svobodu a rovnost mezi obcany
At jede ve skode 120 nebo v maybachu oba si dojedou a zaparkuji kde potrebuji a nikdo je neomezuje do niceho jim nemluvi a nebo ty bohatsi nezvyhodnuje..
Jestli vy si na zapad od teto zeme predstavujete svobodu jinak je vase vec.
V usa si tyto nesmysli par lidi take zkousi ale rychle je z toho obcane u voleb vylecili a to plati i o dieslech.......
A planovany socialismus EU do 2 let stejne sejde na ubyte a s ni zmizi vestsina doufa nesmyslne a omezujici EURO -5-6- a snad planovana 10 >:D
A propo ja si sve deti do skolky a do skoly vozim ve svem trucku se 6.2 motorem a tim si vozim i tu bezpecnost pro ne.
A nejaky prtavy elektronesmysl az zazijes poradnou nehodu te nezachrani...
JESTLI TO PREZIJES BUDES VERIT JEN PORADNE HROMADE OCELI JAKO JA PANE EKOCHYTRY .
Nevim na co si tady hrajou ekologove a co kamiony zasobovaci nakladaky taky je daji na proud?? Nebo z jejich ridicu udelaji obcany 3 tridy alias nosit to v ruce...
Zarnym prikladem je tento lexus ma spotrebu o 1 litr mensi nez renault megane z roku 1999 s motorem 1.4 16V co mame ve firme...komzumuje 4.8 -5 litru je nenarocny na udrzbu a drzak..
A vrchol 11 leteho pokroku co tady vise obhajuji je uspora 1 litru benzinu to je k smichu..stejne jak cena u velkeho lex mela sve opodstatneni ale tenhle hatch :no: to neni symbol uspechu v byznysu cloveka
Avatar - Ricardo
1. 12. 2010 14:30
Re: Další hybridní nesmysl
Článek dobrý, ale míjí se s jedním podstatným faktem - dnes se blíží zavedení flotilových emisí CO2, to nikdy předtím nebylo. A nulou se průměruje velmi dobře, ještě líp než 90 g/km tady u toho Lexusu
1. 12. 2010 13:55
Re: Spotreba
Nechapu, co tim chces rict. Jako ze kdyz nekdo dokaze jezdit s Aurisem HSD za 5.6, tak je to realny vysledek, a udaj vyrobce je lez? V uvodu testu pisou, ze s Golfem 1,4l TSI jezdili za 8.6, coz hovori samo za sebe a jejich ridicske umeni nebudu komentovat.

S tvrzenim, ze "realna" spotreba je vzdy o litr vyssi nez udavana nemuzu souhlasit. Spotreba se meri v definovanem zatezovem cyklu a prinejmesim porovnavani mezi auty je fair, pokud nesrovnavas evropsky a japonsky nebo americky, ale stejne cykly. Hybridni auris testovali na spotrebu uz mnohokrat, a vetsinou jezdili za cca 4l.

Ja osobne jezdim zatim s kazdym autem za o neco mene, nez je udaj vyrobce.
1. 12. 2010 13:06
Re: Další hybridní nesmysl
Dík za odkaz na výborný článok! :yes: Mali by si ho povinne prečítať všetci, ktorí ma za presne rovnaké tvrdenia v diskusii o ocenení Nissanu Leaf ako auta roka v Európe, chceli ukameňovať!

Len dodám, držme ale tomu vývoju palce. Ak sa totiž niekedy vymyslí podariť efektívne skladovanie elektrickej energie a bude to cenovo dostupné aj pre bežných ľudí, potom sa veľmi rád povozím v nejakom elektromobile... ;-)
Avatar - Norge
1. 12. 2010 12:33
HSD
..ci sa to nekomu paci, alebo nie..., buducnost je prave v alterntivnych palivach.
Tieto kroky Toyoty su velmi spravne, iba ze nie v CR a na vychod.
U nas jazda na electo viac druhov vozidiel od Smarta az pod Think, ci
autobusy jazdacie na vodik ci kombinacia pohybu diesel-electro zatial, kym nebude jasne presne kam dalej..., no jedno je iste fosilne paliva pojdu do uzadia kazdym rokom viac a viac ... Ropu potrebuje priemysel, a ak sa da nahradit v nejakom smere..tak prave v automobiloch, navyse ak ich pouzivame na beznu prepravu do 50-100km kazdy den.
Takze v Tokiyu, Londyne ci inych mestach Eu a US ci v Sydney, su electromobily a ine alternativy uplny standart a podporuje sa viac a viac a bude sa. Viete vobec ake je to cestovat v autobuse na vodik ?! ...
U nas v Osle je mat electro absolutne vyhodna vec, ..nabijam gratis, parkujem gratis a na vyhradenom vzdy! .. jazdim v buss-pruhoch a vlastne, clovek ani nepotrebuje mat auto co spaluje fosilne paliva... Pretoze auto potreujem iba pre deti do skolky, ci vedcsi nakup, inak iba bus ci metro.
Ak ma niekto hobby moto-sport ci veterany, co je prve moj pripad, ale sorry pani a dami, nevydim dovod preco ne-ist do prace bez auta ci prave s autom ktore nespaluje ropne produkty, a hlavne v mestach je to velky problem.
Takze kludne si kupujte auta s class. spal. motormi, ale nebolo by od veci zvazit aj iny pohlad na buducnost vas a vasich deti...
Dnes som tu cital, ze Praha obnovuje autobusovy vozovy park a chce kupovat este dalsie....ale vsetko na diesel ... Vkuse iba dobiehame-te svet, ale je smutne a trochu ironicke, ze asi na to nemame - byt lepsi a mat kvalitnejsi zivot. Preco je take tazke rozmyslat a naozaj zmenit zivot a pomoc tak vsetkym okolo seba...
Rulez Toyota ! Go,Go ...
Avatar - LEGOPARK
1. 12. 2010 12:23
Re: Spotreba
Wartburg: [odkaz]

Plautus: Nemas pravdu v Tvojom tvrdeni "každé auto v reálnej premávke dosahuje min. o 0,5 - 1 liter vyššiu spotrebu ako je normovaná". Minimalne u VW (a to vratane Touaregu) mavam nizsie spotreby, ako uvadza vyrobca. (meriania ako podla palubaku, tak podla tankovania)
Avatar - Plautus
1. 12. 2010 11:43
Re: Spotreba
a navyše, každé auto v reálnej premávke dosahuje min. o 0,5 - 1 liter vyššiu spotrebu ako je normovaná...takže v tomto je príspevok legoparku úplne bezpredmetný.
1. 12. 2010 11:13
Re: Spotreba
Vazne? Cituji: "S výsledky spotreby pro vuz Auris HSD zustávají testery ADAC nepatrne nad jeho bežnými hodnotami. S hodnotou emisí CO2 ve výši 89 gramu a prumernou spotrebou 3,8 litru je tak Auris HSD jedním z nejekologictejších rodinných vozů."
1. 12. 2010 10:58
Re: Další hybridní nesmysl
Tady ani tak nejde o to ,co si myslí lexus o evropských zákaznících,ale o výši zdanění automobilů v evropských státech,který je oproti americe-mírně řečeno napálenej jak *** a to je právě ten cca 150000,- rizdíl oproti ameru 8-s
Avatar - KANKUNEN
1. 12. 2010 10:44
Re: Další hybridní nesmysl
Chápej, někdo si vybírá auto nejen podle vnitřního prostoru.
Avatar - LEGOPARK
1. 12. 2010 10:23
Spotreba
Hlavne ta spotreba je nezmysel. Pri teste Aurisu vykazovali o vyse 1 litra vyssiu spotrebu, ako uvadzal vyrobca.
Avatar - dicky
1. 12. 2010 10:13
Re: Další hybridní nesmysl
skvely clanek presne podle pravdy.
Lexus se zakladni cenou700 000 kc a prostorem ala megane nebo golf je fakt k popukani.
No tady v tom state pujdou na dracku >:D vidim to na front
A propo v americe bude cena kolem 30 000 dolaru to samo o sobe trochu napovida co si lexus mysli o zakaznicich v evrope....
Avatar - 125S
1. 12. 2010 09:43
Výkon
Zajímavé auto to možná je, ale furt čekám nějakou výkonější verzi, když chce být Lexus CT200h v prémii ;-\ .
Avatar - KANKUNEN
1. 12. 2010 09:41
Re: Další hybridní nesmysl
Dotovat auta a pak zkrachovat - vaše EU.
neregistrovaný "RayBan"
1. 12. 2010 08:56
Další hybridní nesmysl
Nissan Leaf se dokonce už dotuje, tak to tady budou další solární tunely ... Jinak k problematice třeba [odkaz]