Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Internet v ČR slaví 20 let

Dnes je tomu přesně 20 let, co se tehdejší Československo připojilo k rodící se celosvětové síti Internet.
Zpět na článek
Avatar - zdravy rozum
16. 2. 2012 18:06
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Barrichello
14. 2. 2012 11:25
Re: 12,5 roku
Tak všechno špatné není, ale třeba diskuní forum nebo Formuli 1 převálcovali jiní, kteří to dělaj mohem lépe....
14. 2. 2012 09:23
Re: 12,5 roku
Jo,jo Bariku mluvíš mi z duše. Zhruba ve stejné době jsem tady začínal v diskusích taky. Ale hodně se změnilo. A já to hodnotím že jednoznačně k horšímu. Z mého hlediska např. dnešní úprava grafiky stránek, člověk si sice zvykne ale tak nějak to není ono. :yes:
Avatar - Barrichello
14. 2. 2012 09:13
12,5 roku
na auto.cz; jo to to letí, pamatuju si na pozdim 1999 kdy sem tady začínal.....za tu dobu se hodně zmenilo.....v řadě oblastí se nedá říct že k lepšímu

Třeba pamatuju na slavné časy zdejšího diskuzního fóra, ale ty už sou v propadlišti dějin
14. 2. 2012 00:32
Re: AUTO.CZ
Poprve za celou dobu, co te na mistnich diskuzich ctu, s tebou naprosto souhlasim. A pozor, jsem jeden z tech mladych zobaku a uvedomuji si, ze mnoho z mych "odbornych" postrehu neni zas az tak odbornych. Na druhou stranu, v dnesni dobe... vem to cert. Neni dulezite vedet, ale hlavne umet prodat. ;-)
13. 2. 2012 23:15
AUTO.CZ
Patnáct let... opravdu neuvěřitelné, a na velkou pochvalu :yes: Já tu zažil fantastické roky, fantastické diskuse, samozřejmě též nájezdy falešných sobů v manšestrových sakách, co si lžou i do vlastních kapes, zažil jsem tu neskutečné primitivy, a ovšem i kolegy, kterých si vážím.

Hlavní strana mi pak doslova otevřela svět aut. Na dva kliky tisíc testů, do tří kliků vyčerpávající informace o kdejakém autě, o kdejaké piksle. Samo, občas se stane, že nějaký ten článek uletí, nějaký (dvoj)testík se nevyvede, ale nad tímhle mávněme rukou, neboť to hlavní, to těžiště, to má stále svou vysokou úroveň.

Ne tak ovšem diskuse. Je to až trochu smutné, ale dnešní mladí zobáci trpí žalostnou nemocí - oni se umí jen dívat. Jim ta obrovská záplava informací nemá kam vplouvat, oni nemají ty příslovečné mozkové... garáže. To je mimochodem mé největší zklamání z AUTO.CZ, to poznání jak velké procento mladých lidí, zdejších diskutérů neumí myslet. Samozřejmě se najdou výjimky, a je zajímavé, že ruku v ruce s vědomostmi jde u těchto kluků i charakter. Ono to ale není nic překvapivého - malý člověk, malý mozek, malý diskutér, malý... charakter.

Jistou logiku to má, dříve člověk nasál za rok tolik informací co dnes z monitoru za deset minut, a to doslova! Jenomže ty tvrdě nakradené myšlénky z tirákem propašovaného AMS z Německa se v hlavě usazovaly a tvořily hodnotová měřítka. Dnešní hošík si otevře monitor a z AUTO.CZ na něho vyskočí ve vteřině padesát nových testů, dvacet novinek z garáže a deset nových sloganů na diskusích. Jak se v tom má vyznat? Nevyzná se, ani nemůže.

Cesta jak z toho ven vede výhradně přes vnitřní otevřenost a upřímnost k sobě samému, a přeneseně i ke světu vně. Je to kolikrát dlouhá a trpká cesta. Na konci však na tebe čeká pravda dní. Pro ní lidé umírali, na tobě je, aby ses za ní rval alespoň na diskusích. Tak se to proboha nauč.

No, jistě se k těm patnácti letům zde budeme ještě vracet. Je k čemu, a bylo by nakonec i moc příjemné nacházet ve výročním roce tu a tam starou známou tvář článků, článků v nichž se rodila dnešní současnost, článků, v nichž byla skryta ovšem i zítřejší budoucnost.

P.S. Vůbec první má internetová otevřená stránka byla... hádej - AUTO.CZ.

BRAVO AUTO.CZ :yes:
Avatar - Ronault.
13. 2. 2012 22:45
Re: Moje první návštěva internetu
Nevím, jestli první stránka, kterou jsem navštívil, byla auto.cz, ale určitě jedna z prvních. Taky jsem si vždy stahoval z auto.cz fotky aut, které jsem pak měl na ploše doma, kde ještě net nebyl. To už bude taky dobrých 12 let
Avatar - Perun
13. 2. 2012 20:43
Re: Moje první návštěva internetu
;-) :yes:
13. 2. 2012 20:27
Re: bez téhle zprávy
bych neusnul, kdybych si nepřečetl tvůj přínosnej komentář

btw. je to poměrně zajímavá informace, kolik let na hrbu už má auto.cz... 15 let je na internetové poměry skutečně dost :yes:
13. 2. 2012 19:29
Moje první návštěva internetu
Vzpomínám si, jako by to bylo dnes. Před nějakými určitě víc než deseti lety jsem jako kluk chodil na kurzy práce s počítači. A tam nám poprvé ukázali i internet. Ukázali nám tehdejší Internet Explorer, možná nějaká verze 4, a řekli, ať si zkusíme do adresního řádku napsat nějakou adresu a otevřít webovou stránku. Jedinou adresu, kterou jsem v té době znal, byla www.auto.cz. Naťukal jsem si, učitel mi poradil, že musím odklepnout Enterem a voilá, první webovou stránkou, kterou jsem ve svém životě otevřel, bylo auto.cz :-)
13. 2. 2012 19:16
Re: bez téhle zprávy
Presne tak, ale vypit se prece taky da >:D
Avatar - 3_diamanty
13. 2. 2012 19:13
Re: bez téhle zprávy
este ze si nam to vsetkym povedal >:D , prispevky od veci a bez pointy s cielom rypnut si milujem

:yes:
13. 2. 2012 18:42
...
aj auto.cz si je vedomé že už nieje to čo bývalo a preto napísali: ...který *byl* ve svém oboru průkopníkem ...
Avatar - petrumr
13. 2. 2012 17:11
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ondore
13. 2. 2012 14:50
Bude oslava!
15 rokov je na gratuláciu, celkom vážne - veď väčšina čitateľov v tom čase o internete ani netušila...
Avatar - Kubass
13. 2. 2012 14:25
bez téhle zprávy
bych neusnul, na AUTO.CZ trošku prapodivná, ale to je poslední dobou vše tady, holt okurková sezona, tak ztoho uděláme blesk...