Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Citroën Berlingo XTR 1,6 HDi – O centimetr navíc

Po čtyřech letech od premiéry a těsně před nástupem modernizovaného provedení jsme se setkali s Berlingem v dobrodružně pojatém provedení XTR.
Zpět na článek
18. 6. 2014 20:13
spotreba
uvadzana spotreba je hlupost, mam tento motor a mam najazdenych prvych 11tis km. Priemerna spotreba doteraz je 5.8l. Na dialnici BA - BB pri priemernej rychlosti 110km/h mam realnu spotrebu 5.5l.

130km/h este nechodim, chcem ho poriadne zabehnut ...
2. 2. 2014 00:03
Berlingo nikdy více, mám jej od 7/2012 s motorem 1.6 HDI a n
Zdravím

Daný automobil mám zakoupený od 7/2012 jako nový kousek s motorem 1.6 HDI 92 PS, ale již nikdy více bych daný vůz nekoupil. Cena/kvalia :no:

Možná se ptáte proč?

Automobil je sice pohodlný, prostorný atd., dokonce bych řekl, že spotřeba je dobrá , ale motor je dle mne trochu hlučný v kabině, ale vzhledem k tomu, že se nejedná o klasický osobní automobil, tak se to dá přehlédnout.

Daný automobil má i jinou stránku, a to je v případě mého kousku poruchovost, nevím zda je velká, malá nebo standardní...

Během roku a půl záruky mám již za sebou pár malých závad na vozidle, jako oprava loketní opěrku řidiče, výměna vestavěné jednotky hands-free, výměna volantu.

Dále pár závad na přední nápravě, jako 2 x provedena výměna tyček řízení, výměna stabilizátoru, výměna předních tlumičů a myslím, že se nejedná ještě o konec, jelikož mám podezření na kmitání volantu a opětovné zvuky z přední nápravy. Toto jsou závady, které byly prováděny na vozidle o kterých vím, ale nikdy nevíte.

Možná se ptáte kolik má automobil najeto kilometrů ?

Současný stav tachometru je 29200 km , stav podvozku dle technika Citroenu ČR odpovídá stavu tachometru a dnes je 1.2.2014.

Posouzení kvality, zakoupení atd. nechám na každém z Vás. Veškeré opravy uvedené v tomhle příspěvku jsem schopen doložit. Sám jsem zvědav co s vozidlem ještě zažiji než mne přestane bavit :-( :-(
Avatar - Perun
25. 3. 2012 21:31
Re: Pri 130km/h spotreba 9,2l ?!!
Ne, opravdu to není možné. Stačí, aby si pan redaktor neověřil, jestli jede do mírného kopce a prostě jen při sto třicítce odečetl aktuální spotřebu. Test sice dobrého, ale jinak nezáživného Berlinga je nejspíš v každé redakci tak trochu test/trest. Takže honem, ať už to máme za sebou.

Co na tom, že v opačném směru to bude o čtyři litry méně.. Spotřebu Berlinga s tímto motorem při dálničním limitu PO ROVINĚ odhadnu na 6,5-7 l/100 km.
25. 3. 2012 20:48
Pri 130km/h spotreba 9,2l ?!!
To snáď nie je možné... Chápem, že je to vysoké, krabicoidné so slabým motorom. Ale je to diesel a ten by predsalen mal žrať menej.