Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Zemědělci zablokují kvůli zelené naftě až 200 silnic v ČR

Protestní jízdy budou probíhat především na silnicích první a druhé třídy, Praze se zřejmě vyhnou.
Zpět na článek
Avatar - Ronault.
19. 5. 2012 22:35
Re: fandím protestům
:yes: :yes: :yes:

Aspoň někdo s rozumem. Když tady v diskuzi čtu ty příspěvky všech těch obchoďáků, informatiků, kravaťáků a dalších kancelářských krys, kteří minimálně před rokem dostali novou židli, stůl, počítač, notebook, mobil, myšku či cokoliv, ale závidí nový traktor zemědělci, tak mi je ke zvracení.
Avatar - Ronault.
19. 5. 2012 22:30
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Co je to za protest, který neomezuje?
To nás tady naučili bolševici... protestuje, ale tak, aby si toho nikdo nevšiml.
Avatar - Ronault.
19. 5. 2012 22:28
Re: jezedáci
Aha, takže když někdo investuje do nových továren a do výrobních hal atd., tak je to dobře, ale když někdo investuje do nového traktoru, i když je to vlastně výrobní stroj, tak je to rozmařilost.
Co to píšeš prosím tě za hovadiny?
19. 5. 2012 20:30
Re: fandím protestům
dnešní traktory ti přesně nahlásí v palubních počítačích kolik bylo spalený nafty...zaměstnanci můžou mít ukládaný na svý SD karty přesně kolik hodin jezdili a kolik u toho propálili nafty...když ulejou něco bokem, hlavně to platí zaměstnavatel tak si to musí hlídat...a jestli projede autem za celý rok to co s tím traktorem za den...to už se v tom množství ztratí...v politice lítaj miliony do kapes skoro všude...podívejte se jak si bydlí a jezdí skoro všichni politici...kolik lidí bydlí v domku 3+1 a jezdí Fabií nebo MHD? vím o pár takových z toho jen 1 dělá politiku na vyšší úrovni...myslíte že to mají z platů všecko?? a destíky až stovky milionů na kampaň co dávají stranám zpřátelené firmy kterým zato dohazují veřejný zakázky...jsou větší problémy...a kdyby se s cenama obilí, hnojiv, postříků atd neděly divy nejsou problémy...
Avatar - Dylan McKay
18. 5. 2012 23:43
Re: danit
Kriminálka by si měla vzít na mušku každýho politika, to bysme se divili všichni... :-!
Avatar - petrumr
18. 5. 2012 20:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Dylan McKay
18. 5. 2012 14:54
Re: Kdo se díval na Máte slovo, zjistil, že někteří zástupci
A to se jim vysmíváš? Nebo jsi čekal, že zemědělec je vystudovanej pán v obleku a obratnej řečník?

Vylepšil jsem ti titulek, líp to teď sedí
:-!
Avatar - Shr3k
18. 5. 2012 12:00
Kdo se díval na Máte slovo, zjistil, že někteří zástupci zem
[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
18. 5. 2012 11:52
Re: zablokuj si svého jezeďáka
:yes: :yes: :yes: :-)
Avatar - Emel
17. 5. 2012 20:16
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Problém je, že EU potřebuje zajistit konkurenceschopnost svých zemědělců proti dovozům ze zemí mimo EU. To je strategické rozhodnutí, kdy EU chce být potravinově soběstačná, i když by bylo ekonomicky výhodnější třeba pšenici dovážet... a proto více než polovinu rozpočtu EU tvoří dotace do zemědělství. Pak je samozřejmě obtížné zajišťovat jakousi spravedlnost tam, kde se o to nestará konkurence..
Avatar - Emel
17. 5. 2012 20:13
Re: fandím protestům
Právě proto že traktor spolkne kubík za dva dny by asi nebyl problém pár litříků denně někam ulít. Ale budiž, to je jiná písnička.
17. 5. 2012 16:57
Re: fandím protestům
v USA zemědělství dotované není a jídlo je tam levnější než tady
17. 5. 2012 16:06
Re: zablokuj si svého jezeďáka
já ne, prvně si zjistěte kolik vyjdou náklady na vypěstování pšenice nebo ječmene a za jaké ceny se to vykupuje, s tím, že je to nekřesťansky drahé na konci v rohlících, chlebu a obecně pečivu to pak může každej nadávat...ale pokud se zruší dotace na zelenou naftu tak i kdyby se zrušila daň na základní pečivo v plné výši i tak by teda nestál rohlík 5 Kč ale jenom 4,2 >:D
Avatar - Katikakus
17. 5. 2012 15:52
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Tohle podepisuji... :yes:
17. 5. 2012 15:21
Re: fandím protestům
Ne, nikdo mě nepřesvědčí, že dotovat cokoliv je dobře. Je to vždy jen prostor pro odklánění a deformaci trhu. V některých státech si člověk může vybrat na co jeho daně půjdou. Známý takhle vyškrtnul např černo***níky a zemědělce, já bych to viděl stejně. Když se zemědělec bez dotací neuživí-ať jde dělat něco jinýho-nazdar :-!
17. 5. 2012 15:12
Re: fandím protestům
až na to že vrací jen 60% z daně a 40ti% procenty si jistí to aby nevraceli daň z nafty které projezdilo auto...a pokud si někde myslí že se dá s autem spotřebovat víc nafty než traktor který spolkne i kubik na 2 dny tak to ho chci vidět...a ještě každý litr musím být registrovaný na co byl a použít...a to že nějaký lojza má TDI je asi proto že na nočních si tu naftu pěkně ulívá a krade svému zaměstnanci
17. 5. 2012 15:06
Re: zlá doba?
je pravda že za tu řepku muže unie...s unii přišly zákony na ředění paliv bio složkou..a kdo by sel pšenici jak po roce pěstování neprojde testy na potravinářskou a musí se prodat jako krmná o 1,50kč levněji...toto je neskutečná ztráta..každý rok jsou testy jinak nastavené jak se ve Francii daří tak pšenici nikdo nechce jak se ve Fracii neurodí tak nějaké látky vůbec nevadí a proto zemědělec seje a pěstuje to o co je zájem stejně jak továrny nevyrábí to co nikdo nechce..a další věc je že u nás to neskutečná řada překupníku...v praxi to je asi tak zemědělec=obilí překupník mlýn=mouka překupník pekárna překupník obchodní řetězec a až zákazník každý si něco přihodí a pak my platíme...jako zemědělec vím kolik jsou výkupní ceny a udivuje mě za kolik se to obilí vrátí ve formě pečiva...
17. 5. 2012 14:55
Re: zablokuj si svého jezeďáka
jako zemědělec nesouhlasím ani s protesty a ani s se zrušením zelené nafty...protesty nejsou směřované správným směrem poštvou jen proti sobě občany ČR měli by blokovat naše slavné politiky...díky vládě nejde použít větu národ sobě ale národ proti sobě...zrušením zelené nafty dojde k výraznému zdražení potravin a všeho co navazuje a pod se dovezou stejně drahe potraviny ok ale odkud? z polska! a cenu to zneužijí prodejci tak jak s vajíčky...jde o 1,5 miliardy ale kolik peněz se v republice rozkrade např. teď pražský okruh a pan rath jen svoji osobou zpronevěřil minimálně 37 milionu..kdyby zrušili všechny vydaje tak stejně se to rozkrade...a to že někdo jezdi v John Deeru tak je třeba techniku na kterou je spolehnutí...je to stroj který je určený k práci co je to samé jak někdo má auto za x mega
17. 5. 2012 14:52
Re: fandím protestům
Ne, česnek jedině od tatínka ;-) , ale raději zaplatím dražší potraviny s možností volby, než daněma automaticky přispívat Lojzovi na naftu do jeho TDI (všíchni přeci víme jak to jézédáci s naftou umí koulet ;-)
17. 5. 2012 14:47
Re: zlá doba?
Tady v okolí Benešova taky samej New Holand-hrozný mastodonti. Jeden mi v zimě i s radlicí uklouzl do auta a málem mi ho shodil ze stráně dolu i s dětma uvnitř-nemám je rád :-( Mám pocit že zemědělci za posledních pár už umí jen zasadit řepku a vyžebrat dotace
Avatar - Slavek-TDM
17. 5. 2012 14:27
Re: fandím protestům
Sorry, ale tohle neni uplne presne. Proc tedy tu cast penez, kterou stat prideli zemedelcum na produkci potravin, tentyz stat neda prodejcum na jejich prodej? Zemedelci by prodali draho, prodejci by dostali dotaci a cena pro spotrebitele by byla nizka.. No proto, ze by to blbe vypadalo - ale finale je to stejny. Stat / EU ted vesele rozhoduje, co kdo muze delat (viz kvoty) a mame tu centralni planovani s celou paradou... A samozrejme jako vzdy, kdyz se hospodari s cizim majetkem a penezi, se znacna cast po ceste k zemedelcum vypari (at uz legalne v uradech nebo nelegalne - zarny priklad korupce v dotacich mame zrovna aktualni s doktorem R.). :no:
17. 5. 2012 13:34
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Podle mne by se dotace pro zemědělce měly zakázat na úrovni EU. Akorát to vede k tomu, že se jednotlivé státy předhání v tom, kolik těm svým přispějí. Máš to zaplatit v rohlíku a mouce, nebo na daních? A k čemu ti to je dobré, když pak produkt prodají v zahraničí? Pokud státu dělá vrásky cena, ať si třeba zavede nulové DPH pro základní potraviny. Sociální případy mají sociální dávky. Nebo dotace alespoň sjednotit. Ať si pak s traktory klidně táhnou na Brusel. Tenhle systém postavený na přerozdělování a dalším přerozdělování mi nevoní. A předhánění se v dotacích místo nákladech na výrobu je na hlavu. Tak zdravý trh nevypadá.
17. 5. 2012 13:33
Re: jezedáci
dotace, dotace, dotace.... na všechno

na druhou stranu je chápu - vláda nejdřív něco slíbí, oni podle toho naplánují výrobu, a pak najednou se to změní.... je to prostě mor tyhle státní, unijní a já nevím jaké zásahy, podpory, dotace....
Avatar - CHerokee
17. 5. 2012 13:11
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Špitál nemá dotace na benzín pro sanitky, taxikář nemá dotace na benzín a ani dopravce atp. Tak proč by měli mít zemědělci.
Avatar - ryman
17. 5. 2012 13:08
Re: fandím protestům
alespoň někdo s mozkem v hlavě :yes:
Avatar - Emel
17. 5. 2012 12:38
Re: fandím protestům
Nefandím žádným blokačním protestům, bez ohledu na to, jestli protestující mají nebo nemají pravdu. Brát si za rukojmí běžné občany a poškozovat ekonomiku je podle mého názoru nepřijatelné.

Zelená nafta je také placena z našich kapes. Pokud bych se měl rozhodnout mezi dražšími potravinami nebo zvýšením daní, beru raděj dražší potraviny.
Avatar - m.z.
17. 5. 2012 12:04
Re: fandím protestům
V každé zemi je zemědělství dotované, protože jinak by byly ceny potravin neúměrně vysoké a srovnávat zemědělství s jakýmkoliv jiným druhem podnikání je nereálné.
Komu to vadí extrémně, nechť si pořídí nějakou půdu a taky může dle jeho názoru požívat neoprávněných dotací, pokud na ně dosáhne...
17. 5. 2012 12:00
Re: jezedáci
To jsou samy protesty a koukni, cim jezdi.
To je John Deere tamhle, Fendt onde...Co traktor, to mega mega a k tomu vselijake prislusenstvi taky za mega... A odbory mi radeji ani nepripominej.
Avatar - Dylan McKay
17. 5. 2012 11:45
fandím protestům
Místním žvanilům chutnají polské brambory a čínský česnek. V případě prosazení dalšího nesmyslu tou podivuhodnou vládou by si při spotřebě traktorů a kombajnů ani nic jiného nemohli dovolit.

Možná je to cílená likvidace zbytku zemědělství, možná si několik politických sviňáků brousí zuby na úrodnou půdu za 8 kč/m...
neregistrovaný "HTPkiller"
17. 5. 2012 11:13
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Celý je to na hlavu. Jeden stát zavede nějakou dotaci (třeba na nový traktory). najednou mají jeho zemědělci výhodu, prodávají v unii jak čert. To se nelíbí ostatním, rolníci se jim bouří, blokují, pláčou, vyhrožují. Ok, tak to zavedou i další. Vlna protestů a hrození pěstičkou proletí během pár let celou unií a dotace mají všichni. pak ale v první zemi zjistí, že jejich zemědělci vlastně už tolik nevydělávají, že živoří (protože zemědělec ve Francii má prostě vyšší náklady než ten polský) a tak se vymyslí další dotace. Najednou mají tito zemědělci výhodu, prodávají v unii jak čert. To se nelíbí ostatním, rolníci se jim bouří, blokují, pláčou, vyhrožují....
Avatar - Slavek-TDM
17. 5. 2012 10:57
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Ano, protoze to ma soused, musi to mit vsichni, aby nebyli poskozeni. Takze jednem sebereme, druhym dame a mezitim se pulka rozkrade. Toliko filosofie EU... :no:
17. 5. 2012 10:40
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Tím samozřejmě nechci říct, že se zvolenou formou protestu souhlasím. Protest by neměl bejt mířenej tak, aby omezoval, nebo v některých situacích ohrožoval, ostatní
17. 5. 2012 10:37
Re: zablokuj si svého jezeďáka
Nesouhlasím s tím, že to není veřejný zájem. Ve všech okolních zemích to mají, čímž nechci říct, že musíme taky. Ale pravdou je, že pokud nebude dotace na naftu, výrazně se zvýší náklady na obdělání 1 Ha půdy, tím pádem se zvýší cena, za kterou musí zemědělci prodat obilí aby nebyli ve ztrátě, což často vychází i při dnešních cenách jen mírný výdělek nebo nula k nule. Tím pádem nebudeš v obchodě kupovat rohlíky za 2,50 ale za 5 Kč jeden a kilo mouky za 25 Kč. A protože trh nebude schopný tyto ceny příjmout, budou se všechny tyto suroviny dovážet ze zahraničí, místní zemedělci nebudou mít možnost uplatnění a zemědělská půda půjde do háje protože by nebyli lidi, co by ji obdělávali.
Avatar - 4hill
17. 5. 2012 10:36
zlá doba?
Nevím jak jinde ale tady na severu se prohání jeden traktor dražší než druhej..a z pár rozhovorů bych řekl že se rozhodně zle nemají.O to méně mám pochopení pro stávku která je mířená primárně mezi "normální" občany této země.. Můžem si jen přát aby při jejich spanilé jízdě nebyl nikdo zraněn.Já osobně systém braní rukojmí v jakékoliv situaci nesnáším. :no:
Avatar - Kolouš
17. 5. 2012 10:18
zablokuj si svého jezeďáka
český jezeďák se pomalu stavá evropským jezeďákem, alespoň to tak vypadá při pohledu na to jak se naučil protestovat jako jeho francouzský kolega.
Ač se sebevíc snažim, nenalézám rozdílu mezi tím, proč by měl být dotačně podporován jezeďák narozdíl od např. autodopravce. Zatímco jezeďákům se ulevuje na naftě, podkytují se dotace v době sucha, mokra, mrazu, tak prumerny cesky autodopravce narazi na prekazky kazdym krokem. Nafta a myto leti nahoru, zakazy jizd, celnik na kazdym exitu... Do toho ceny preprav jdou dolu.
Jsem odpurcem jakychkoliv dotaci na veci, ktere nejsou prioritne verejnym zajmem, proto nechapu zelenou naftu.
Avatar - kari.laz
17. 5. 2012 09:59
jezedáci
Doufám, že jim řepku smete krupobití. Půl republiky řepky, protože na tom rejžujou zdaleka nejvíc. Nesnáším když se někdo mstí na lidech (Odborářský hnůj a teď i jezedáci)
17. 5. 2012 09:52
Re: Něco pro policii
Jestli vytahnou traktory jako jsou na tom ilustračním snímku tak se PČR může tak leda dloubat v nose.
17. 5. 2012 09:26
Něco pro policii
No tak tento protest bych viděl jako ideální příležitost vyzkoušet novou buzerační pravomoc policie čr a hezky bych ty Lojžíky posílal s těma jejich traktorama na STK. To by se asi nestačili divit >:-[]
Avatar - lordlord
17. 5. 2012 09:17
.
to je omezování osobní svobody brát si mě jako rukojmí, mělo by se na protest jejich protestu zablokovat jejich výjezdy z farem
17. 5. 2012 08:58
inu co, silnice je tu pro všechny
když se může zbůhdarma projíždět gang motorkářů nebo eurodrzek v kabriu, co by si nemohl na projížďku vyrazit i pepa traktorista
je taky pochopitelné, že nezajedou do práglu, tam by totiž se svou průměrnou rychlostí nijak nevybočovali z rámce běžného provozu
tak nám ostatním nezbývá, než počkat do žní a zaparkovat před branou jzd
Avatar - Slavek-TDM
17. 5. 2012 08:36
Jak nas*at obcany
Neni nad to, kdyz skupina hajici svoje zajmy omezi zivot vetsiny (a nemluvim ted o spoluobcanech zijicich z davek). Misto aby protest smeroval k poslancum a vlade, smeruje presne naopak. Jo a o dotacich obecne si myslim svoje. Jak se jedna o cizi penize nebo majetek, vzdy je prostor pro zneuziti a korupci :no: