Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Buick Verano Turbo je americké OPC

Sportovní verze amerického sedanu se začne prodávat ještě během letošního roku.
Zpět na článek
Avatar - DaewooMaster
14. 6. 2012 13:24
Re: Verano
Není to zdaleka tak striktně jednoznačné, jak se domníváš... Např. Buick je nejprodávanější značka koncernu v Číně (www.buick.com.cn), ale prodávají se pod touto značkou auta i v Kanadě (www.gm.ca/gm/english/vehicles/buick), Mexiku (www.buick.com.mx) nebo v Izraeli (www.buick.co.il). Holden se prodává i na Novém Zélandu (www.holden.co.nz). Opel pod svou značkou léta prodává také např. v Jižní Africe (www.opel.co.za) a od příštího měsíce bude zaveden Opel jako značka také v Austrálii (stránky už mají připravené: www.opel-australia.com.au).
13. 6. 2012 19:49
Re: Verano
U Vauxhallu bych jeste rozlisil kontinentalni Evropu a VB a Irsko :-)
Avatar - GM.rja
13. 6. 2012 09:14
Re: Verano
To je sice pravda, ale kromě Chevroletu nenabízí ostatní zmíněné značky současně na jednom trhu. Opel/Vauxhall - Evropa, Holden - Austrálie, Buick - Amerika atd.
Ty značky jsou historicky zavedené na těchto trzích a prosazovat jinou a novou značku na trhu je finančně náročné, tak je to pochopitelné. Nebo je lepší být schizofrenní a nabízet pod jednou značkou jiná auta různé kvality Evropě, Americe a Asii, jak to dělá VW?
Avatar - Barrichello
13. 6. 2012 09:11
Re: Verano
To už dělal General Motors v 70. letech.....to zas někdo objevil ameriku
Avatar - PeterLuk
13. 6. 2012 08:54
Verano
Ani Buick nevyzerá zle, sluší mu to, zvlásť v tej modrej metalíze. :yes:

Generals Motors je však najlepším príkladom na Badge engineering. Taká Mokka sa predáva ako Opel, Buick, Vauxhall, Holden, Chevrolet... >:D