Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Fiat Freemont 2,0 MultiJet 4x4 – V sedmi až na Praděd

Velké MPV, místo pro sedm lidí, úsporný turbodiesel a nejnověji i pohon všech kol. To je Fiat Freemont.
Zpět na článek
Avatar - blackfree
11. 2. 2014 14:56
Freemont
Zdravím pánové, zhruba před rokem jsem prvně zkoušel Freemonta a opravdu mně nadchl. Zhruba po dvaceti minutách kdy jsem na prodejně čekal na prodejce který obsluhoval jiné zákazníky, tak s jeho svolením jsem prolezl a vyzkoušel celý vůz a prolezl jsem úplně vše. sledoval kvalitu zpracování, použitý materiál atd atd. Za tu chvilku jsem se do něj můžu říci opravdu zamiloval a když mně pak prodejce řekl na můj dotaz na tažné zařízení, že nemá pro evropu zatím homologaci a nemůže tedy být namontováno tak zklamání nebralo konce. Takový kočár a nemůže táhnout ani vozík. Ted když ti již jde neváhám a jdu do něj, Passat combi 2006 již stojí více a více peněz a nízká dvoukolka na mé ježdění již není, jezdím hodně v kopcích i v zimně a dnešní provoz vyžaduje pro bezpečnost větší vůz a rozbité silnice něco jako SUV a široká kola. Skrze děti uvítám i zadní sedačky polohovatelné sedáky, není potřeba dětský podsedák a nepřekáží pak v autě, vozím dva. jen mně jde o motor a proto vám sem píši, sleduji tak čtrnáct dní komentáře na Freemont a osobně jdu do verze Black Code v červené perleti s doplnky jako spoiler patých dveří a rozšíření prahů vč. tažného. ale motor upřednostnuji 2,0 Multijet 170k 4x4, aut. co mně k tomu můžete napsat? benzin nechci a myslím že pro mé užívání jako normální ježdění sice tak cca 80tis. ročně ale normální jízdou, zatím po rozbité D1 a většinou né lepších okreskách myslím že mně to bude vyhovovat. Jen jsem četl že automat drží ten diesel trošku ve vyšších otáčkách? Co poradíte??? Rád bych reálné fakta děkuji
Avatar - ZiP2150
19. 6. 2012 12:55
Re: Mám dotaz
Doma mam 2x BMW. Jedno kupovane v BMW Banska Bystrica, druhe Presov. Jedno na objednavku, druhe skladovka. Do servisu som jazdil do BMW Trencin. Nikdy som s autorizovanym predajcom / servisom nenadobudol dobre vztahy... i ked snaha bola. Prosim, GTI, osviet ma, ak je na tom koncern VW lepsie :-) Uprimne, vsetky auta servisujem v meste Piestany i pocas zaruky vozidiel. Nie je nad dobre vztahy a kvalitnu pracu... ale tu som u autorizovaneho servisu nenasiel.. teda okrem kvality a premrstenej ceny.
18. 6. 2012 20:40
Něco ale Volkswagenu nejde upřít ....
.... GTI se nechá parádně vytočit. Včera jsem si tady tu radost dopřál, proč ne, bylo hezky, ale pak křump - bác a stříkala z něj pára až do večera.

O to víc jsem si tu jízdu užil. Ještě přidám pro znalce něco oblíbeného "posměšného smíchu" :-) :-) :-)
18. 6. 2012 19:56
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
"..jsem se pokusil poměrně podrobně a rozsáhle popsat základní skupiny, do kterých můžememe při logické troše věcné a formální velkorysosti zařadit nás, kupce aut. Ve zkratce jsem to členění učinil... "

Ako mozes na zaklade svojich halucinacii skalopevne tvrdit, ze takto je to spravne a logicke a vsetci sa tym maju riadit a zaradit sa tam???

Si nemocny clovek, trpis [odkaz]
a [odkaz] a tu si tiez o sebe precitaj: [odkaz]%C5%BE#Sebekl… O.i. mas syndrom zakladatela spolocenstva a este by sa nasli aj dalsie.

Nemozes od nikoho ocakavat "Samozřejmě jsem čekal, že někdo posune dál to mé nastínění skupin, třeba tam, že se to v životě mnohdy i posouvá... " napredovanie temy, ktoru si si vyfabuloval vo svojej hlave a snazis sa vnutit ostatnym.
Len ty sam s tym zijes, takze v tomto diskurze si osamely.

Transylvan je obyvatel Transylvanie a nie: "Transylváni (slídiči) - život jim velí prošmejdit svět a hledat slevové akce..."
To pomenovanie subjektu nahodnym objektom bez vonkajsich a vnutornych spojitosti a to je vyplod nemocnej mysle.
18. 6. 2012 18:20
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
:-) ano, mam to odzite, nakoniec ma kazda kategoria rovnaky koniec, radost a hrdost z noveho auta...

Ps: pamatam si akoby to bolo vcera, ked som sa v predajni v Bratislave ohanal cennikom z Viedne >:D
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 15:51
Re: Kultivovaný automat?
Že to pořád řadí sem tam a musíš to hnát do otáček.

To je tak když se to těžkýho auta dá slabej motor. To známe i z amerik, že. Takovej Stratus 2,0 R4 se taky musil točit, zatímco 2,5 V6 si jen tiše švitořila....

Ale když to zákazník kupuje......Papírová spotřeba je holt dnešní modla.

To je jako když si někdo koupí na zahradu 1800 m sekačku určnenou na 1500 m2.
Pak se diví že mu za 4 roky zakuká. Kdyby si koupil traktor na 2500m2, bude ho mít 10 let, protože když je něco předimenzováno, tak to neuženeš.
18. 6. 2012 15:46
Re: Kultivovaný automat?
Co znamena nestiha?
Podla testerov nestiha ani 125kW TDI v Tiguane a to ma o 350kg menej.
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 15:42
Re: Kultivovaný automat?
4,2 V8 kompresor.

Myslím že podle toho poznáš značku i model >:D
18. 6. 2012 15:31
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
A opět je to tu, Varšavské bonusy, které jsi do diskuze zatáhl ty - překroucení toho, co člověk napsal ti jde dobře a snažíš se toho držet a vydávat to zde za pravdu - doufám, že je zde dost inteligentních lidí, kteří si přečetli i předchozí diskuzi a pochopí, co se tu snažíš dělat - překrucovat něčí názory, vkládat lidem do úst to co neřekli :no: Víš, přijde mi, že v prvotní reakci na mě, jsi si prostě špatně přečetl mou informaci o Polsku a vyvodil jsi si z toho, že chci koupit nějakou skladovku, nebo ojetou předváděčku - což samozřejmě nebyla pravda - stačí si najet na prvotní vlákno a tvou reakci. Pak jsi už nezvládl uznat svůj omyl a rozjel jsi tu agitku o tom, jak vyhledávám slevy v Polsku. Ale prvotní informace je o základním oficiální ceníku ve třech zemích a srovnání cen - Slovensko, Polsko, Česko - rozdíl 100 000. Pěkná částka - dojezd do autosalonu cca pět hodin - podle mě a soudě i 99 % zde reagujících velmi zajímavá alternativa nákupu NOVÉHO vozu. Rozdíl zhruba 20% ceny. A ano, to se vyplatí - za jeden den ušetřit 100 000.

Nevím také, kdo tě zde přesvědčoval o tom, že věrní neexistují - to zde nezaznělo ani jednou - opět tvoje dedukce a výmysl.

A jak se auta kupují - v mém okolí, co probíráme , když si někdo kupuje nové auto, tak to probíhá tak, že člověk popřemýšlí o tom, jaké auto vlastně potřebuje a jaké by mu nejvíce vyhovovalo. Koukne se na nabídku na trhu a vybere si několik aut, která by splňovala jeho požadavky. Zhodnotí své finanční možnosti a určí si částku, kterou je ochoten do nového auta investovat. Po výběru proběhne návštěva autosalonu, prohlídka a předváděcí jízda ve vybraném modelu. Tímto se zúží výběr třeba na dva modely a teď přichází na řadu jak, kde a za kolik auto koupíš. Pokud extra neřešíš finance a jedno auto se ti vyloženě zalíbí, ale je dražší - vybereš to. Pokud jsou pro tebe nastejno, vybereš pravděpodobně to, které vyjde finančně lépe. Pak zajdeš za prodejcem a oznámíš mu, že máš zajem koupit ten a ten model, s tou a tou výbavou a probereš s ním finální ceny, kterou ti je schopen nabídnout - asi hned nepodepíšeš smlouvu o nákupu - ani to prodejce od tebe nečeká - jdeš domů a v klidu si opět vše promyslíš - pak normální člověk srovná i jiné nabídky jiných prodejců na ten stejný model - nevěřím přece okamžitě tomu, co ti poví prodejce - on se snaží také prodat za co nejvíce. A pokud při dnešním volném trhu najdeš v rozumné vzdálenosti jiného prodejce, který ti je schopen vybrané shodné auto dodat za jinou cenu, spočítáš si jaký bude finální rozdíl po odečtení nákladů a pak se rozhodneš - je to pro mě finančně dostatečně zajímavé, koupit auto u vzdálenějšího prodejce? Ano - pak není co řešit a koupíš u něj. Ne - koupíš u původního prodejce. Nějaké tahání familierních vztahů a navazování důvěrnějších vztahů s prodejcem bych do toho netahal - je to jen a pouze obchod! A i ten původní prodejce ví, že nebude škodný, protože na 90% procent budeš u nového vozu jezdit na servis právě k němu.
18. 6. 2012 15:24
Re: Kultivovaný automat?
hádat nic nebudu.... prostě napiš, co momentálně drtíš... ;-)
Jsi tady proslulá figurka, tak se pochlub :yes:
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 15:20
Re: Kultivovaný automat?
Mopar nic. Já sem přešel do prémie >:D

Nějak mě to spojení s fiatem otrávilo no, tak sem přešel od amerik k jediný možný evropský alternativě.
Můžeš hádat :-)

BTW: koukal sem že Fiat rozjel po netu reklamu na Themu, odkazy všudemožně, ale zatím nějak bez fektu. V Květnu v kanadě vyrobili 5 ks a k tomu 33 ks Falvie Cabrio.....

Nic proti, ale za chrysleru se toho měsíčně pro evropský trh vyrábělo trošinku víc , hehehe
18. 6. 2012 11:49
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
:-) :yes: Velmi dobře akcentuješ také to postupné zažívání jednoltivých "skupin", ano o tom je život.
18. 6. 2012 11:47
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Jistě, svět není pohádka a člověk se musí orientovat, s tím souhlas. Velmi oceňuji věcnost příspěvku, je to pro mne potešitelné čtení. Příště budu tahle "těžká" témata fakt volit na pracovní dny :-)
18. 6. 2012 11:40
Re: Kultivovaný automat?
no tak tys tady opravdu chyběl :yes:
Se svými zemědělskými stroji a šestiválci, co nežerou.... :yes:
Realita (to je to, co se děje kolem tebe, ikdyž to nechceš vidět) je taková, že přesně tahle dvoulitrová nafta je to, co lidi od auta typu Freemont chtějí.... ;-)
Řekl bych že za rok se Freemontů v naftě prodalo víc, než Journeyů za celou dobu, co se to tady někdo snažil prodávat...

Ale jo, dál spamuj.... už je to takový kolorit a snad by mi to i chybělo.... ;-)

Mimochodem, co šedej dovoz? co E85? co Mopar? Nerozepíšeš se....? >:D
18. 6. 2012 11:37
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Definitívna kúpa je podľa mňa štádium finálne, už (konečne) na to auto mám...
Je to bod pri ktorom si každý sám pred sebou rozhodne ako si (konečne) kúpi svoje auto.
Tvoje rozdelenie do skupín chápem ako snahu o kategorizovanie možného správania práve pri tejto kúpe. A osobne si myslím, že nebude žiadny zázrak, ak si postupom času každý z nás jednotlivé skupiny osobne aj zažije ;-) (tvoj výborný blog o kúpe Škodovky...)
Kupoval som Favorit, bežal som tam kde ho mali (1992)
Kupoval som Felíciu, výborné podmienky boli v Zlíne, šup ho tam!
...a tak išiel čas, keď prvým impulzom je nákup tam kde žijem a podmienkou tohto nákupu je, že dostanem profesionálny prístup, kafe a sacherka je len čerešničkou, ktorá (môže) byť, ale je to len vizitka prístupu predajcu...
Predaj a servis by mal byť na jednom mieste, ale je realistické uznať, že nie vždy je to objektívne možné...
Avatar - Emel
18. 6. 2012 11:34
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
No dobře, individuální dovoz je přece jen nějaká překážka, do které se každému nechce. Ale nakupovat v sousední zemi takový problém není a automobilka by na to měla brát při hlídání koncových cen ohled.

Procentuálně je to stejný rozdíl jako u té Alfy...
Avatar - Emel
18. 6. 2012 11:32
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Pokud bych měl tedy přispět do diskuse, pak se sám řadím do kategorie přelétavých. Znám své priority, znám aktuální proevropskou produkci většiny automobilek a vnímám na trhu dobré nabídky... i když auto zrovna nekupuju, mám obecnou představu o tom, jaké modely připadají v úvahu a jaké jsou cenově atraktivní.

Kupříkladu v mé stěžejní mainstreamové střední bylo teď dlouho nejzajímavější volbou Mondeo, za zkoušku by stálo ještě pár dalších aut. V nižší střední jsem měl v hledáčku Octavii TSI, ta akce teď ale zřejmě skončila.

Bonusy vnímám s rezervou... někteří prodejci totiž považují věrného zákazníka jen za vhodnou oběť, která jim bez ptaní zaplatí požadovanou částku, aniž by vůbec uvažoval o tom jít někam jinam. A toto se bohužel děje i v prémii... zeptej se Webpaji, proč změnil značku ;-).
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 11:32
Re: Kultivovaný automat?
To máš sice pravdu, ale ten dvoulitr od Fiatu v tom evidentně taky nestíhá. S HDM automatem, a dvojspojka v nabídce, narozdíl od původního Dodge Journey, který se tu v evropě prodávalo - není, protože moudrý fiat zařízl stavbu továrny na dvojspojky kterou měl Chrysler započatou s Getragem.

Smůla no. >:-[] >:-[] >:-[]
Ale někdo má rád točivý motory.
Já mam zas rád když to točí ve 120ti 1200 otáček :o))
18. 6. 2012 11:28
Re: Kultivovaný automat?
Do Freemontu se diesel od VM Motori nedává.
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 11:26
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Největší sranda je, pokud je v auto v čechách za 1 500 000,- a z USA vyjde to samý na 1 150 000 Kč.
To by bylo káviček, celej kontejner >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 11:24
Re: Kultivovaný automat?
Ono je problém ne s automat ale s tou dieslovou plečko od VM Motori, která se pořád musí toičt aby to vůbec jelo.

To víš, benzínová V6 je benzínová V6, na to trubochrhlák od VM nikdy mít nebude >:D >:D
Avatar - Emel
18. 6. 2012 11:21
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Jedno shrnutí beru, ale proč pět?

Kupovat u svého prodejce je logický stav, tak by to mělo fungovat. Pokud je ovšem jedno a totéž auto v cenové relaci 500.000 v Polsku o 100.000 levnější... nu, pak je to anomálie, kterou by automobilka neměla dopustit, svým způsobem tak dělá ze svých zákazníků blbce, což jistě k jejich spokojenosti nepřispívá. Pokud si koupím nějaký produkt, pak chci mít pocit, že má takovou hodnotu, jakou jsem zaplatil. A kávička s prodejcem těch 100.000 nesrovná.
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 11:18
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Já žádnou ameriku už nemam, hehe. Ale za 12 jezdím furt >:D >:D
Avatar - Barrichello
18. 6. 2012 11:15
Re: Pentastar
Ale jo, nějaký Pentastar se prodá - v květnu 2x Freemonst s Pentákem; 2x voyager a ještě nějaké Grandčíro
18. 6. 2012 11:07
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Skutečná trefa... 8-s :-( Můžeš si podat ruku s tou víkendovou diskusní pubertou.
18. 6. 2012 11:06
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Vysvětlím ti, proč jsem napsal to shrnutí, je to proto, abych srovnal rozptyl postojů. Je přece otřesné, aby se na nejlepším autoportálu vedly regulerní diskuse o tom, že nejlepší je si koupit auto co možná nejdále od bydliště, pokud možno skladovku, abys mohl lépe smlouvat, případnbě gůglit varšavské slevové bonusy.

Tématem nebylo, lépe řečeno nemělo být to, jak si někdo koupil svoje konrétní auto, ale snaha o zobecnění toho, jak se auta kupují.

Ty to pojímáš více teoreticky, než prakticky, a výhradně přes cenu. To je ale přece až to poslední. To prvotní je to, jak jednotlivé nákupní skupiny žijí, jak realizují nikoliv nákup jednoho vozu, nýbrž to, jak s vozy celý život soužijí a jak je tedy též pořizují. Samozřejmě jsem čekal, že někdo posune dál to mé nastínění skupin, třeba tam, že se to v životě mnohdy i posouvá... to je přece témíčko, a nikoliv to, aby mě tu nějakej moula přesvědčoval, že Věrní neexistují, případně že jsou to paka.

Ani věrní ani Transylváni nejsou žádná paka, jsou to lidé, kteří kupují auta. Možná že právě tohle je pro leckterého diskutéra nepředstavitelné či netravitelné.

Nejde o žádnou tvou metalízu, jde o standard života daného kupce. Pokud tě pak zajímají cenové souvislosti, a to jistě svojí reálnou logiku má, pak pozor na to, zajímej se též o to, jakých výhod požívají právě ti Věrní, případně "nevěrní" v pozici vybraných profesí... Též jsem čekal na případný rozvoj diskuse tímto směrem. Neuvědomil jsem si ovšem, že jsem jednak zvolil špatný čas pro tuto diskusi (víkendy tu okupuje především puberta), jednak jsem podcenil, že burago asi tyhle bonusy neposkytuje... :-)

Chceš-li můj vnitřní názor, pak velmi cením skupinu Srdcaře, absolvoval jsem na toto téma poměrně rozsáhlou diskusi se dvěma svými kolegy-srdcaři a má to hloubku, samozřejmě cením Věrné, jako v podstatě jistý realistický ideál, zejména u některých značek, velmi samozřejmě chápu Přelétavé (asi nejsilnější ceněná skupina) a respektuji Transylvány, neb znám život.
18. 6. 2012 10:39
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
nejsi správný eurodrzek ;-)
Avatar - Emel
18. 6. 2012 10:21
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Nevím, proč sem opět píšeš stejný příspěvek pětkrát... ale jinak je to docela zajímavé dělení.

Souhlasím, je hezké mít blízký vztah s prodejcem a užívat si výhod stálého zákazníka, je to takové dospělé řešení. A možná i trošku více než dospělé, řekněme zastaralé - je globální doba a je potřeba mít ceny v nějaké globální rovnováze. To platí jak pro nová auta, tak třeba i pro nové díly. Pokud jsem například schopen dovézt palivovou pumpu Bosch Made in Czech Republic z Austrálie za polovinu toho, co se prodává tady, pak je něco špatně a já jsem jako zákazník prostě šizen. A totéž je nové auto... kvůli metalíze zdarma se nezblázním, ale rozdíl 20% ceny vozu už bych také neakceptoval.
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
18. 6. 2012 09:38
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Wow! Tak takhle to GTImu jeste nikdo nenatrel. Smekam...
18. 6. 2012 09:00
Re: Kultivovaný automat?
otáčky drží automat vysoko jen pokud šlapeš pořádně na plyn (což je vzhledem k hmotnosti auta docela často). Jakmile nasadíš ustálenou rychlost, spadnou dolů a jede to naprosto v klidu....
18. 6. 2012 00:45
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Pravil plakátový teoretik který se stydí za svoji garáž. :no:
17. 6. 2012 22:41
Re: Kultivovaný automat?
Svez se s ním v létě. Automaty drží otáčky vysoko pokud je zima, dokud se motor nezahřeje.
17. 6. 2012 21:54
Kultivovaný automat?
Zajímavé. Byl jsem se s Freemontem 4x4 svézt hned jak přišel na trh (někdy v zimě, přesně už nevím) a můj dojem z automatu byl: velké zklamání. Držel otáčky strašně vysoko, většinou kolem 3.000 ot./min., čemuž odpovídala i spotřeba 10,7 l/100 km. Že by soudruzi z Itálie udělali změnu?
17. 6. 2012 19:58
Re: DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Neprdol a zveřejni svou garáž!
17. 6. 2012 15:45
DEFINITIVNÍ KOUPĚ
Nahoře jsem se pokusil poměrně podrobně a rozsáhle popsat základní skupiny, do kterých můžememe při logické troše věcné a formální velkorysosti zařadit nás, kupce aut. Ve zkratce jsem to členění učinil takto:

- Skupina věrných - jezdí opakovaně jednu značku, požívá těsného vztahu s prodejcem, servismanem,
- Skupina přelétavých - mění značky aut, vazba na prodejce méně výrazná.
- Srdcaři - svojí značku kupují ve fabrice (Zuffenhausen atd...)
- Transylváni (slídiči) - život jim velí prošmejdit svět a hledat slevové akce v širokém okolí.

Nepracoval jsem nyní s flotilovými nákupy a bazarovými kovboji, a to nikoliv pro nezáživnost, jen pro možná už nad rozsah potřebného jdoucí materie.

Ti diskutéři, kteří mě tu nejvíce kritizují za předmětné příspěvky, jeden mě tu dokonce připoutal po havárii na lůžko, ochrnutého od krku dolů (zíráš co?) s tím, že prý příspěvky píši pomocí úst a brčka (ano, takto píší lídé na diskusi), tak ti mi to vysvětlili vskutku impozantně:

Sepisuji souhrn:

- auto nikdy nekupuj poblíž svého bydliště
- ber skladovku, můžeš smlouvat, a zajeď si pro ní na druhý konec republiky
- prodejce a servis v jednom je jen pro amatéry
- pokud vygůglíš ve Varšavě levnou Alfu, vyměň ji okamžitě za mégana, byť jsi si ho pořídil jako funglovku teprve před rokem a půl.

Vážení kolegové, toto je tedy výsledek diskusního klání dvou názorových táborů na zadané téma - na to, jak se kupují auta. Každý, ať si obrázek učiní sám :-)

P.S. Já vím, jsou to děti...
17. 6. 2012 14:11
Re: JAK KOUPIT
Já jsem chybu přiznal - což zřejmě ty nepobíráš, protože ti není vlastní svou chybu přiznat! Tak napiš, co jsem v původním příspěvku změnil obsahově - byť jediné písmeno - ve dvou prvních větách!!! Když jsem to začal dopisovat, žádná reakce tam zatím nebyla - dopsal jsem to do tří minut. Já vím, co čest je, ale ty jsi o ní četl tak maximálně v pohádkách. Tím s tebou končím. Jsi pro mě diskuzní nula :no:
17. 6. 2012 14:00
Re: JAK KOUPIT
Čest hochu, čest ti chybí.
17. 6. 2012 13:42
Re: JAK KOUPIT
Ano opalcoval ses dobře, jsi opravdu diskuzní spodina - v tom s tebou musím souhlasit.
17. 6. 2012 13:35
Re: JAK KOUPIT
Cože - tak to už trošku přeháníš. V tom co jsem odeslal poprvé, jsem nevyměnil ani slovo!!!! Přidal jsem tečku a smajlík na konci věty - pak jsem přidal zbytek od "O buragu jsi tu psal ty, ale to ..........." pvodně myšleného ale nedopsaného příspěvku - nikdy se ti to nestalo viď, že jsi něco omylem odeslal, než to bylo dopsáno. Já svou chybu aspoň umím přiznat. Propadi se ty, protože s tvýma demagogickýmá názorama opravdu nejsi partner pro rozhovor. :no:
17. 6. 2012 13:32
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
At ti chutna, transgender. :yes:
17. 6. 2012 13:25
Re: JAK KOUPIT
Propadni se neskutečnou diskusní hanbou, ani čestný nejsi :no: :-!
17. 6. 2012 13:24
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Díky za upřímnost... transylváne >:D
17. 6. 2012 13:24
Re: JAK KOUPIT
Bohužel jsem odeslal příspěvek dřív, než byl dopsaný - určitě sis při své bystrosti všiml, že v něm nebyla tečka. To byla má chyba - nehledej hned za vším křivárny - bude se ti zle žít :-)
17. 6. 2012 13:18
Re: JAK KOUPIT
Dobře, tak toho nechme, snesme to na tvojí diskusní úroveň: >:D směju se ti >:D

P.S. :-(

Edit: Reagovaljsem tim na tvůj původní příspěvek, který jsi stačil přepsat, asi ti došlo, že to už by sis opravdu zoufale naběhl... No, tak tyhle praktiky zkoušej na někoho jiného :no:
17. 6. 2012 13:06
Re: JAK KOUPIT
>:D musím se ti už regulerně smát >:D Opět pár rádobyvzletných vět, překroucené informace jiných a upravení je ke své potřebě. >:D O buragu jsi tu psal ty, ale to tak nějak z tvých vět každý pochopil, že máš zkušenost s nákupem pouze angličáků. Každý rozumný člověk pochopil, proč platit o 100000 víc u toho samého auta - jen tobě to nějak nedochází a stále se tu oháníš nějakým budováním vztahu s prodejcem a dáváním si kafíčka - chápu to tedy správně, že pokud chceš mít s někým dobrý vztah, musíš mu nutně namazat, protože jinak se k tobě bude chovat jako k somrákovi - v tom případě tě opravdu lituji a zjevně to nemáš v životě jednoduché. Realita je taková, že přijedeš do servisu na pravidelnou prohlídku a servisák tě rád vidí, že jdeš utratit peníze právě k němu - a to kafe ti nabídně také, když ti o něj jde předevší - pokecat s ním můžeš taky, pokud ho tedy nebudeš nudit podobnýmy moudry jako zde na diskuzi. To jsou MÉ zkušenosti - zdůrazňuji mé - tys zde nabídl akorát nic neříkající výlev, bohužel ;-\
17. 6. 2012 13:00
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Napisal som: "V konecnom dosledku si nemyslim, ze si na toto vsetko bol zvedavy, aj tak budes nadalej presadzovat a vsetkym obijat o hlavu svoje echt betontvrde predstavy."

A ty to hned potvrdis: "...patříš do skupiny přelétavců (zatím v prvním hnízdě), s akcentem na ten kilometry neomezený servis částečně možná i do skupiny transylvánů, ...."
Kecy kecy, same kecy.

Ja ziadne obecne meritka nedavam, na rozdiel od teba. Mas problem s chapanim textu.
Ty vsak podla seba a svojich hranych vystupov (kde si MOZNO kupoval auta) sudis vsetkych ostatnych.
Vlastne to robis vzdy, si tu svojimi skatulkami preslaveny.

O.i. ja som nic neuznal za vhodne, TY cely cas nabadas k tomu, aby tu ludia opisali svoje skusenosti s nakupom, div si sa tu nerozplakal: "Nyní tedy prosím vypiš, jak se auta kupují v reálném světě." ... "Co takhle , kdybys tu všem napsal, jak kupování aut chápeš ty?"
Daj si konecne dve a dve dokopy, lebo bludis ako Alica v risi divov medzi vlastnymi poziadavkami. Si dusevne nemocny, ked zapieras a prekrucas svoje vlastne tvrdenia.

Si proste strateny pripad, sam svoj na opustenom ostrove s hlbavymi myslienkami bez naznakov reality. Zbytocne s tebou stracat cas.
Cau.
17. 6. 2012 12:55
Re: JAK KOUPIT
Když si přečteš svůj příspěvek, pak jediný kdo tu nyní kádruje jsi přece ty sám. Já jsem nahoře napsal poměrně hodně rozsáhlý (ovšem neadresný, obecný) příspěvek o tom, jak se kupují auta. Ty do tohoto příspěvku kopeš argumentací o fikci, aniž bys byl schopen napsat jediný přehledný příspěvek o tom, jak se tedy vlastně auta opravdu kupují.

Vezmu-li tvá velmi intimní tvrzení o nákupech na chvilku vážně, pak patříš přesně do skupiny transylvánů. V širším pohledu do toho zapadá i ta včerejší Varšava. Nebo jsi snad Srdcař, či Věrný? Máš s tím snad problém? Já ne? Sám vidíš, že se potvrzují mnou shora definované skupiny (věrní, přelétaví, srdcaři a transylváni). A protože si tu na rozdíl od tebe nečiním jakýkoliv neurvalý nárok na absolutní názory, čekám, že někdo doplní předznačenou úvahu o kupcích aut. Nikoliv samozřejmě tak, že tu bude s pěnou u pusy počítat kolik burag koupil za poslední kvartál, nýbrž že se bude spolupodílet na diskusi, která třeba vygeneruje dokonalý popis toho, jak se kupují auta.

Mrzí to, ale musím ti napsat, že jsi k diuskusi zatím přispěl jen tím, že si tu plácáš játro o Varšavě a o tom, že auta kupuješ jak na běžícím pásu (vím, budeš nyní lehce přesročního nového mégana měnit ve Veršavě za alfu), ale to s předmětem diskuse nemá nic společného. Tématam je nikoliv kolik, ale JAK se kupují auta. Už jen ten nadpis - JAK KOUPIT... Uvažuj trochu a uč se zobecňovat.

Prostě nepiš tu do umření stále to "já já já já", napiš zobecňující příspěvěk. Začni ti třeba takhe - Domnívám se, že auta se kupují takto:...

Jinak samozřejmě omluva za zkomolení nicku.
17. 6. 2012 12:29
Re: JAK KOUPIT
Auta jsem kupoval nová dvě, teď to bude třetí - jinak to bude mé osmé auto, takže mám víc zkušeností než ty - proto se laskavě neotírej o mě a spíš napiš, že to bude obohacení pro tebe, abys měl aspoň nějaké zprostředkované zkušenosti s nákupem nového auta - jenže to by ses zde na diskuzi měl začít chovat trošku jinak a ne hned každého ocejchovat po desetiminutovém psaní si s ním - to je dobře míněná rada. Škatulkování lidí, vnucování jim názorů, které ty považuješ za správné - ano, to jsme tu již měli, byla to doba v které jsi ty prožil podstatnou část svéhio života a zjevně jsi si z tohoto období vzal pro svůj další život to nejhorší ;-\ A ještě malá rada, pokud chceš něčí nick zmínit v reakci, napiš ho aspoň správně, je to ukázkou diskutérovi slušnosti, po které tu tak často voláš.
17. 6. 2012 12:24
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Chápu to nyní dobře tak, že jsi tu vypsal nákup jednoho (prvního svého?) vozu segmentu B a z toho generuješ obecná měřítka pro to, jak ve společnosti lidé auta kupují? Nebo tento svůj nákup považuješ za natolik originální, žes uznal za vhodné s ním seznámit diskusní veřejnost?.

Mimochodem, jestli jsem tě dobře pochopil, patříš do skupiny přelétavců (zatím v prvním hnízdě), s akcentem na ten kilometry neomezený servis částečně možná i do skupiny transylvánů, přičemž už máš do budoucna představy o nějakém voze kategorie MPV. Nebo se hodláš držet "své" značky a budovat tak postupně vztahová pouta v rovině skupiny Věrných?
17. 6. 2012 12:11
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Nakup auta mam podla aktulanych poziadaviek na dobu cca 5-6 rokov.
Momentalne mam auto segmentu B, ktore plni ulohu dojazdu do prace + obcasne vylety vo dvojici. Nepotrebujem tucny kufor, ani obyvacku na zadnych sedadlach. Az to bude nutne, pride napr. nejake MPV.

Lenze budovanie obchodneho vztahu neznamena, "požívá těsného vztahu s prodejcem". Ty ziadny tesny vztah nepotrebujes.

Nakoniec, ak kupis auto na standardnu zaruku 5rokov, kolkokrat by si sa rad ukazal v predajni? a servise???
Podla mna je bezna vec 1x za rok v servise pri prehliadke a v predajni mozno tak na nakup doplnkov ako siltovka, tricko, polepy na dvere a pod.
Spotrebny material ako voda do ostrekovaca, stierace, zimne/letne gumy atd... si zdravy financne uvazujuci jedinec (toboz to plati o tych, ktori maju volne miliony, ti v prvom rade) nebude kupovat v predajni automobilky (ibaze by islo o bonus v ramci jarnych/zimnych/etc.. prehliadok).

No pokial je tvojim cielom kazovy model, aby si mohol otlacit svoj portret zadku do ich stolicky, tak budiz si tesne vztahy buduj.
17. 6. 2012 11:51
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Nepíši o žádném muchlování s prodejcem, píši o budování přirozených mezilidských, obchodních vztahů. To snad ale chápeš... Samozřejmě, že jsem na to byl zvědavý. Beru na vědomí tvou myšlénku o hledání dobrého servisu (bez ohledu, kde jsi auto koupil), přičemž pro tebe není rozhodná vzdálenost dojezdu. Píšeš o nákupu jednoho vozu, nebo o dlouhodobém, dejme tomu dvacetiletém období nákupŮ aut?
17. 6. 2012 11:45
Re: JAK KOUPIT
Děs běs, pane vrchni, v texte vidim plavat masiteho ovada.
17. 6. 2012 11:41
JAK KOUPIT
Nahoře jsem napsal poměrně rozsáhlý příspěvek o nákupu aut. Je to asi příliš dlouhé, pokud se to někomu nechce číst, zde je krátký výcuc:

Kupce lze rozdělit takto:

- Skupina věrných - jezdí jednu značku, požívá těsného vztahu s prodejcem, servismanem,
- Skupina přelétavých - mění značky aut, vazba na prodejce méně výrazná.
- Srdcaři - mají svojí značku, kupují ve fabrice (Zuffenhausen atd...)
- Transylváni (slídiči) - život jim velí prošmejdit svět a hledat slevové akce v hodně širokém okolí, kupují skladovky (viz gil54)

Kluci nahoře se neumí vyjádřit, ani jeden z nich nenapíše pozitivní příspěvek, jak se podle nich auta kupují. Vyzívám tedy ctěné ostatní a zkušené kolegy, zda by se někdo mohl chopit případně důstojné polemiky k danému tématu. Rád se nechám poučit, myslím to vážně a upřímně. Je tu tedy někdo, kdo by mi mohl přehledně vysvětlit, jak se vlastně kupují auta podle jeho představ či zkušeností? Zde nemám na mysli samozřejmě kolegy, kteří si koupili první auto a ten nákup tu budou považovat za celosvětově referenční, myslím kolegy, kteří žijí roky s auty, kupují je a mohou se podělit o zobecňující zkušenost. Právě tohle by totiž mohlo pro všechny ty zdejší gily,kapice a makovníky být zásadným přínosem.
17. 6. 2012 11:35
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
V prvom rade to nebude umelecky vyron, lec pragmaticke podanie, tak nech tvoje krasopisne ego netrhne mrtvica.

Pises tu: "Nahoře jsem se pokusil nadto o jisté zobecnění." To nie je pravda ani nahodou. Rozdelenie do 4 skatuliek nie je zovseobecnenie.

Kupec auta je solo osobnost kazda jedna a ma kvantum poziadavok, preco si auto kupuje. Jeden je fanusik aut, druhy nie je, dalsi je fanusik a ma peniaze, dalsi je tiez fanusik a nema, ma oblubenu znacnu/nema, kupuje ho na rok, lebo chce stale ine/kupuje na 20rokov dopredu, kupuje len sebe/rodine, vie aku potrebuje presne velkost/nevie, ma vyhliadnuty model/nema, ma specificke poziadavky na vybavu/nema atd.. atd... mozeme pokracovat dalej.

Z toho vsetkeho vygenerujeme aj 100000 kombinacii a zrazu tvoje skatulky postradaju zmysel, lebo su len prazdne gaucove fabulacie, ktore si pre svoj hrejivy pocit "poznania reality" vymyslel.

Ciste z mojho pohladu - auto je tovar. To, ze sa onho staram, aby bolo pekne, ciste, bezporuchove atd... nemeni nic na fakte, ze je to vec.
Ja, ako jedna osobnost z tych XYZ... kombinacii si ho kupim tak, ze viem aku chcem znacku, viem, aku pozadujem velkost, vybavu, preto si viem vybrat model, ktory si davno predtym, nez stupim na prah predajne poskladam a s hotovou predstavou idem za predajcom. Dohadovanie uz je len o cene a finesach, co mozem za svoje peniaze dostat.

Nepotrebujem sa s predajcom ani servismanom muchlat, ani bratrickovat; prisiel som na nakup, nie budovanie rodinnych vztahov.
Auto si budem servisovat kde chcem, aj povinne prehliadky budu tam, kde budu najlepsie referencie, hoci to bude 100km daleko.

V konecnom dosledku si nemyslim, ze si na toto vsetko bol zvedavy, aj tak budes nadalej presadzavat a vsetkym obijat o hlavu svoje echt betontvrde predstavy.
17. 6. 2012 11:29
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Svůj názor jsem k tomu napsal.
17. 6. 2012 11:25
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Ale tohle jsi tu přece již psal, dobře, považuješ mé texty za fikci. Nyní tedy prosím vypiš, jak se auta kupují v reálném světě. Předpokládám, že to víš. O tom je přece diskuse, ne mi tu donekonečna opakovat, že píši fikci. Napiš proboha projednou pozitivní příspěvek.
17. 6. 2012 11:22
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
No este si odpluj a pohov. Stacilo.
17. 6. 2012 11:21
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Nepíši o fantasy světě, píši nahoře o tom,jak lidé kupují auta. Pokud máš na tohle jiný názor, soustřeď se na diskusi věcně, napiš svou představu, případně své zkušenosti. Ty neustále jak moula píšeš, že mám fantasijní představy, ale nikdy nenapíšeš pozitivní příspěvek k tématu. Čekám tedy na tvou představu o tom, jak se kupují auta. Předem ti děkuju.
17. 6. 2012 11:20
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Proč bych ti měl odpovídat - vždyť ty sám nejsi schopen odpovědět na konkrétní dotaz - už ti to píšu podruhé - docvaklo ti to už. A napsal jsi to správně - na diskuzi jde o to, jak se kupujou nová auta - k tomuto tématu ty bohužel z vlastní zkušenosti nemáš co napsat, proto je s tebou diskuze na toto téma ztrátou času. Popisuješ tu jen své představy - a fikci já s tebou opravdu rozebírat nebudu, na to mám svuj volný čas moc rád.
17. 6. 2012 11:18
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Nejde o megakauzu, jde o otřesný, nelidský, jakoukoliv stopu humoru postrádající primitivismus toho njespodnějšího odsouzeníhodného lidského hnusu. Je to vrcholná morbidita, neuvěřitelná nepřiměřenost, ostudnost!
17. 6. 2012 11:16
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Rozoznam, ale na rozdiel od teba sa nad nezmysly dokazem povzniest a nespravim tu z toho megakauzu, ktoru treba vybubnovat na vrchne ustredie OSN.
17. 6. 2012 11:12
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Vždyť tu většinou snad všichni píšeme o vlastních zkušenostech, nemyslíš? Nahoře jsem se pokusil nadto o jisté zobecnění. pOkud s ním nesouáhlasíš, napiš to ty, napiš jak se kupují auta. Nebo to nedokážeš? Ty jenom kopeš do mého příspěvku a tématu nenapíšeš nic.

Pochop, třeba jsem ten slídil, co obráží republiku a hledá nejlevnějšího logana. No a třeba jsem jiný kupec aut. O mně ale přece na diskusi nejde. Jde nyní o to jak se kupují auta. Pokud k tomu máš co napsat, napiš to, rád si to přečtu.
17. 6. 2012 11:07
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Co takhle , kdybys tu všem napsal, jak kupování aut chápeš ty? To by myslím bylo přínosnější, než tu škrtat zápalku, nemyslíš?
17. 6. 2012 11:05
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Musíš rozlišovat mezi diskusním špičkováním a mezi tím, když tu někdo o někom píše, že je po havárii ochrnutí od krku dolů a příspěvky píše brčkem zastrčeným v ústech. Pokud nerozeznáš hranice humorného špičkování a lidského hyenismu, pak se na mne nezlob, ale nepatříš na veřejné diskuse.
17. 6. 2012 11:05
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Skrtnem nad tebou zapalkou, zhori vata... a ostane mi len ta zapalka.
17. 6. 2012 11:02
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
To nejsou škatulky, to je jisté zobecnění skupin kupců aut. Znáš snad jiné skupiny, sem s nimi. Jak, že jsem funglovku nikdy nekupoval? :-) A jak asi myslíš že žiji? Jsem dospělej chlap co celý život jezdí auty, pravda, za komančů těmi, které jsem jaksi jezdit "musel" no naštěstí po revoluci už těmi, která jezdit chci, a to přesně tak jako moje manželka a tak jako můj starý otec, kterému jsem též koupil nový vůz s nímž jezdí. Manželce jsem ostatně kupoval vůz vloni pod stromeček. Tak se zklidni a pokus se mě intelektuálně uspokojit názorem, který bych mohl brát vážně.

Ptám se tě, jak se tedy auta kupují, když ne tak, jak popisuji nahoře.
17. 6. 2012 10:54
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Snes to do vážnější diskusní roviny. Jak to tedy "chodí" při nákupech aut, když můj příspěvek neakceptuješ?
17. 6. 2012 10:53
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
>:D Ty to píšeš v humorné rovině, ale ono to v podstatě v těch bazarech i takto bude, asi ne výhradně, ale i tam je samozřejmě bohatost vztahů. Docela jsi uhodil na hlavičku, a jistě by stálo za to to zde trochu rozebrat, ostatně můžeme se dimnívat že vysoké procento diskutérů jsou právě bazaroví kovbojové.

No, k druhému odstavci... >:D Mě tedy ke 30 tisícům gratulovala akorát nová... klávesnice >:-[] Musím ale přiznat, že před lety tu probíhala diskusní soutěž, organisovaná redakcí, měli jsme psát na pikantní téma - Můj erotický zážitek v autě. Tehdy jsem si "vypsal" jedno z redakčních trik :-) Měl jsem tehdy velkou, upřímnou a hlubokou radost. Tričko mám dodnes a píši v něm náročnější příspěvky ;-)

P.S Jak ty vnímáš kupce aut?
Avatar - shamal
17. 6. 2012 10:53
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Moc jsi mě pobavil! Ty škatulky, hmmm... Jak je vidět tak jsi asi ještě nikdy "funglovku" nekupoval. Protože to co píšeš je teorie, naprostá. Bohužel. Jezdit do servisu nebo k dealerovi jako na návštěvu k přátelům se poštěstí jen velmi velmi zřídka.
17. 6. 2012 10:52
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Jo, ve filmecha reklamních spotech to takhle funguje - v tom máš přehled - o skutečném životě a nákupech nových aut víš s prominutím h...o >:D Uděláš tu na diskuzi ze sebe v podstatě šaška, ale dál se v tom budeš rýpat - zajímavá obsese :-)
17. 6. 2012 10:50
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Ten uz svoje skusenosti umelecky opisal v tych jeho telenovelach ako napr. [odkaz]
Ked su tie opisane zazitky skutocne, tak s panom bohom. V predajni museli mat riadnu zabavwu, ked im tam nabehol taky strojeny klaun >:D
17. 6. 2012 10:47
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Ale ale kaspar, aky zrazu moralista.
Ten arogantny nrcis, ktory uraza vsetkych naokolo, ktori nemaju rovnaky nazor a vybudovany rovnaky fantazijny svwet, bude poucat o ludskosti a moralke???

To je taka parada ako ked Džordž Buš bude mliet prazdnu slamu bombardovani za slobodu.
17. 6. 2012 10:45
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Proč ty se ptáš někoho na zkušenosti, když sám nejsi schopen na přímou otázku napsat přímou odpověď - TVÉ zkušenosti >:D
17. 6. 2012 10:42
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Tu ti nikto ziadnu dalsiu skupinu neponukne, lebo tak absurdne vyfabrikovane delenie na vsetko tu mas len ty.
Sam vo svojom fantasy svete.

""soužití s autem, s prodejcem, servismanem, ..." aj s predavacom v potravinach, odevach a na reklamacnom si sa uz suzil?

Chora predstava.
17. 6. 2012 10:40
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Nejsem raněný, naopak, na nejvyšší mez šokovaný tvým bezduchým primitivismem, jsem doslova pobouřený z tvé malosti, z absolutní absence vědomí diskusně možného, z otřesné, morbidní, nelidské fabulace!!!
17. 6. 2012 10:30
Freemont
.... shodou náhod jsem včera jezdil ve verzi 4x4 a musím říct, že na tom autě se těžko hledají chyby.... Samozřejmě, motor (2.0JTD 170k) s tím má nějakou tu práci (jeli jsme v pěti lidech....) a určitě jsou na trhu automaty, co řadí rychleji....

Co se ale komfortu jízdy i řazení týče, tam je to zcela OK.... Za ty prachy dobrá kára.... :yes:

Tip pro redakci: postavte Freemonta 4x4 proti nějakému SUV za bratru meloun.... Možná by ten srovnávací test dopadl docela zajímavě.... Myslím že takové Volvo XC90 se docela nabízí :-)
17. 6. 2012 10:29
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
No přece vždyť tom píši, píši nahoře o tom, jak se právě ty "hrnky" kupují. Tématem dnes není pocit za volantem, jízda, o tom jsem se tu snad již dost i napsal, nemyslíš :-) Tohle mi zde mimo tebe bude těžko někdo vyčítat :-) Tedy aktuálně je tu tématem ten nákup, pokud by sis s horním příspěvkem dal tu práci a přečetl ho, nepochybně by ses někde v "nákupních skupinách" našel. Pokud znáš další nákupní skupinu, vypiš jí zde, osobně nemám problém s čtením, velmi rád (myslím to upřímně nikoliv ironicky) se s tvým pohledem seznámím.

Mohu ti pořídit krátký výcuc o nákupních skupinách:
- Skupina věrných - jezdí jednu značku, požívá velmi silného vztahu s prodejcem, servismanem
- Skupina přelétavých - mění značky aut, vazba na prodejce méně výrazná.
- Srdcaři - mají svojí značku, kupují ve fabrice (Zuffenhausen atd...)
- Transylváni (slídiči) - život jim velí prošmejdit svět a hledat slevové akce v hodně širokém okolí, kupují skladovky (viz gil54)

Znáš ještě jinou skupinu? Předem děkuji za racionální odpověď.
17. 6. 2012 10:25
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
někteří tady prej mají vybudované i vztahy se svým bazaristou.... znáš to.... "hele teď mi dovezli fajn naftovýho fokuse v kombajnu, nafta.... Po starým dědkovi, nestočenej, voňavej.... Nechceš, kámo? Pro tebe za 150" ;-)

A samozřejmě vztahy s ofiko prodejcem se týkají i propagačních předmětů, něco ve stylu "dobrý den, vidíme, že máte v diskusích jubilejní oslavný příspěvek na téma VW - číslo 50.000. Gratulujeme, stavte se k nám pro šiltovku" >:D
17. 6. 2012 10:19
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Jen radost mi děláš jak jsi raněný.
17. 6. 2012 10:18
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
Ano, chybka :*) A co nákupy aut, soužití s autem, s prodejcem, servismanem, řada po sobě jdoucích (v životě člověka) nákupů aut, tedy to, o čem píši, a o čem tu píší kolegové? jaké máš ty zkušenosti, případně případně širší pohledy na tuto problematiku, nebo jdeš diskusně na věc výhradně ve vztahu ke gramatice? .

A díky, žes to poctivě přečetl :yes: kvůli čtenářům to ostatně píši.
17. 6. 2012 10:12
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Ty očekáváš smysl pro humor u příspěvku, v němž o kolegovi napíšeš, že je po havárii ochrnutý od hlavy dolu? 8-s 8-s As jsi někde ztratil hlavu, a nejen hlavu... :no: :no: :no:
Avatar - shamal
17. 6. 2012 09:53
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
On tyhle zlý a zaujaty žvásty někdo čte? Sorry milý GTI ale časy, kdy jsi býval vtipný a trefný jsou pryč. Tímhle nicneříkajícím blábolem se nikdo prokousávat nebude. Jen na okraj, že ty jsi ještě nikdy neřídil žádné pořádné auto? Že ty tady vaříš jen z vody? Že tys nikdy ve své garáži neměl nic co by stálo za řeč? Že ty tvé "chytré" řeči jsou jen bublina? Že jsi nikdy nezažil ten úžasnej pocit, když tě power dvou válců v zádech i se starou pětistovkou vytlačí na kopec? Tu radost, když tě boxující kachna houpá krajinou? Tu zvláštní útulnou atmosféru žigula, když je venku hnusně? Tu radost z malýho lehkýho auta? To potěšení otevřít si v tunelu okna a slyšet jak ti to chrochtá? Ten skvělej pocit z řízení ameriky, že s tímhle se dá dojet až na konec Světa? Tu chuť si zařadit s meziplynem, protože to chceš? Ten adrenalin, když se na kickdown opravdu něco stane a přimáčkne tě to do sedačky? To svědění v zádech, když ti pod kapotou ševelí hned dvanáct hrnků? A ne v půjčeném autě milý GTI. Ve tvém vlastním. V něčem na co jsis vydělal, našetřil, co máš rád! Čemu odpustíš nějakou nedokonalost, protože ani ty nejsi dokonalý a co je kousek tebe? Je totiž Svět mimo tabulky, racionální úvahy a propočty, tak jak je Světu předkládají články AutoBildu, kde srovnávací testy permanentně vyhrávají produkty jistého koncernu. Takže se připojuju ke zdejší výzvě a říkám: zveřejni svou garáž a dokaž svou autoritu a kompetenci.
17. 6. 2012 09:05
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Kde je tvůj pověstný smysl pro humor a nadhled ? Kde ?

Jen si trapně honíš triko odkazy na miliony tvých bezduchých příspěvků. Dokážeš si dělat legraci pouze z druhých, když se někdo dotkne tebe, tak jseš raněný.

Jsem rád a moc mě potěšilo, že jsem ti udělal radost, jak vyplývá z tvé reakce. Také je dobře, že se tady neurážíme. Humoru zdar.

A ještě něco "posměšného smíchu" :-) >:D >:-[]

S pozdravem charakterová kreatura, slídil, nelidská hyena a primitiv.
17. 6. 2012 07:20
Re: JAK KUPOVAT FREEMONTA
jistě máš na mysli transylvánské alpy ;-)
zbytek za reakci nestojí
17. 6. 2012 01:56
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Hmmm, po těžké nehodě, dokonce ochrnutý od krku dolů... na konec věty přidán posměšný smích... ;-\ ;-\ no, ty budeš pěkná charakterová kreatura :no: :no: :no:

Domyslel jsi vůbec, co jsi právě napsal? Člověče, můžeme se tu špičkovat, a často to zde i děláme, ale otřesnost, kterou jsi právě napsal, ta hraničí s lidstvím, to je hyenismus primitiva!!! :no: :no: :no:
17. 6. 2012 01:44
JAK KUPOVAT FREEMONTA
No myslím, že se to tu již jaksi... plakátově dost dobře vycukalo, sny, touhy a představy o tom, jak se vyžebrává auto tak tedy můžeme prozářit seriozní realitou dospělých kupců aut.

Tedy u průměrně tělesně i duševně vyvinutého jedince dospělého věku to funguje zcela přirozeně. Buďto jezdíš jednu značku (tedy - první skupina) , máš svého prodejce (přesně jako máš svého klenotníka, od něhož kupuješ hodinky, šperky) a k tomu jezdíš jak pro nová auta, tak samozřejmě na servis, nebo jsi přelétavec, tedy druhá skupina, a o té nížeji. . Vztah s prodejcem a logicky i se servisem se u první skupiny kupců časem sympaticky prohlubuje, dostáváš do kanceláře pozvánky na předvádění nových modelů, požíváš bonusy v servisních pracech, náhradní vozidlo, nový model na víkendovou zkoušku, kávička u šéfa, katalogy novinek atd. Tedy požíváš statusu stálého zákazníka, a to i s výrazným procentním bonusem při nákupu druhéhu a dalšího vozu.

Nepíši to nyní z pozice nákupčíka nějaké flotily firemních vozů, mám na mysli ten vějíř zákazníků, povětšinou tvořený buď fyzickými osobami, podnikateli, či reprezentanty manších obchodních společností, kde kontakt s prodejcem uskutečňuje přímo společník, často v dvojjediném postavení jednatele.

K uvedenému se zpravidla váže i vybavení pro manželku či přítelkyni, prostě jde o velmi těsné obchodní vztahy a z nich do lidské roviny přesahující i tomu úměrně kvalitní vztahy lidské. Stálý zákazník prožívá prostě poměrně radostné okamžiky při kontaktech se "svým prodejcem", rád k němu jezdí i na ryze "neservisní" návštěvu.

Jak píši shora, tohle neplatí jen v případě aut, ale například i při nákupu hodinek, šperků, tedy věcí u nichž je jejich věcná hodnota doprovázena jaksi hodnotou pocitovou, vjemovou. Ostatně jak jinak by ses chtěl dozvědět o tom, že dorazila nová zásilka klenotů od Choparda pro manželku či přítelkyni, kdybys neměl svého klenotníka a kdyby klenotník neměl tvé číslo telefonu? Když tak mi dole napiš jak třeba právě tohle řešíš.

Dalším z kupců bývá přelétavec, tedy sice též movitý avšak nevyhraněný zákazník. Nic mimořádného, při šíři nabídky se to pochopit dá. Tento zákazník samozřejmě soužívá s daným prodejcem a jeho servisem po dobu, kdy vlastní, resp. uživá daný vůz, poté volí vůz od jiné značky a logicky mění svého prodejce a servismana. . Zde již více do popředí vystupují kvalitativní třídy. U prémiové produkce jsou vztahy i k nahodilým kupcům kvalitní, tedy... prémiové.

No a pak jsou diskusní mistři, zde odkazuji na diskusní pláč kolegy gil54, avšak nejde samozřejmě výhradně o něho, vybral jsem ho ilustrativně, navíc pláče hned nad tímto příspěvkem, jinak jsou zde jistě i další "gallardi" Však je moc dobře znáš. Tak tohle je ukázka úplně jiného kupce, takzvaného - slídila. Takoví nákupčík je opravdu schopen si jet koupit logana v modelu "skladovka" přes půl republiky jenom proto, že mu k němu jako bonus prodejce přibalí věnec buřtů pro psa. Je to nepochybně nejméně inspirativní formát kupců. Není ovšem dán svobodným rozhodnutím, nýbrž nevyhnutelnou nutností... Samozřejmě tahle cestovatelská sebemrskačská nákupní zvěrstva se neodehrávají ve vyšších kvalitativních třídách, kde už jde jistě též o vysokou míru zcela přirozené lidské důstojnosti, pohledu na sebe sama, a především tam jde již o to, že prémiový kupec si auto vybírá nikoliv podle intenzity pocitu hladu, nýbrž svobodně, uvolněně a zcela přirozeně. Ale to je jistě pochopitelná věc.

Nad rámec dnešní úvahy jsou samozřejmě velké firemní nákupy - flotilové obchody, a bazaroví kovbojové.

Abychom to dokončili, zmiňme ještě "srdcaře", kteří nákup vozu považují za dokonalou slavnost. Ti si jezdí pro auta přímo k výrobci. Ovšem pozor, nikoliv do Transilvánských alp, nýbrž do Mnichova, Zuffenhausenu apod. Jedná se o společenskou, zpravidla též majetkovou elitu. V případě zájmu můžeme dát o tomhle způsobu nákupu podrobnější diskusi. Tedy, pokud tě více nezajímají ty Transilvánské Alpy...

Teď už jde jenom o to, jaký život žiješ a v jaké skupině se nacházíš.

A ještě jednu věc to chce možná probrat - kupce freemontů. Jak je vidíš v předestřené rovině?
17. 6. 2012 00:57
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Opet?
Tak tie prasky budu pravda >:D

Chcel si povedat, aspon raz; ale viem, ze si sa pomylil. Ved to je tvoja rola v diskusnej hantyrke auto.cz >:D

Auto.cz citam mozno 2roky, ale registroval som sa tu len nedavno iba preto, ze som cital nejakeho ujeteho cvoka s absurdnymi prispevkami a nedalo mi to sa nezapojit. No a on sa zapaja tiez rad >:D
17. 6. 2012 00:51
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
No možná je po těžké autonehodě ve VW, ochrnutý od krku dolů, počítač ovládá trubičkou zastrčenou do pusy a příspěvky jsou pro něj jediná možná realizace v jeho téměř virtuálním světě. >:D

(Placený asi nebude, nedovedu si představit, že by za to někdo mohl být ochoten vyndat jakékoliv peníze.) :-) :-) :-)
Prášky se vyloučit nedají, dokonce by zapadaly do konstrukce příběhu s autonehodou. :-)
17. 6. 2012 00:48
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
No vidíš, dokonale jsi se tu zesměšnil, a já mám opět pravdu.To je ostatně tradiční formát naší diskuze >:D
17. 6. 2012 00:28
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Tvl, "napsal jsi v tomto roce neuvěřitelných 7 203 příspěvků, což je průměr 20 příspěvků na den "
Ty si snad na praskoch >:D
Alebo plateny diskvwter >:D
17. 6. 2012 00:21
Nikdy u nejbližšího prodejce
Za svůj život jsem funglovek kupoval zatím šest. Ani v jednom případě to neklaplo tak, abych auto mohl koupit u nejbližšího prodejce. Víc než půlka byla kupována sice ještě za vlády komunisty, ale ani v demokracii nejsou všude stejné podmínky. Je logické, že si člověk vždy vybere takové, které mu nejlépe vyhovují. Pro nové auto si klidně zajedu i několik set km. A nemusí to být jen kvůli penězům, ale i třeba proto, že zrovna nemají barvu, výbavu atd. a nechci čekat měsíce, než mi auto vyrobí. A ani nemluvě o tom, že při koupi skladovky se dá lépe hovořit o ceně nebo bonusech.

Dnešní výkřiky do tmy VWšeVWědoucího byly mimořádně šťavnaté. Přesto mě již nevyprovokují k reakci, protože to je vždy marnost. Raději se jen bavím čtením a z obavy o další zhoršení duševního stavu VWšeVWědoucího si dovoluji doporučit ho příliš nedráždit reakcemi na jeho všudypřítomná moudra.
16. 6. 2012 23:39
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Do roku 2006 se tu nick neregistroval, ale tohle je pro tebe taková minulost, že se ti z toho asi točí hlava, viď :-)

P.S. Tohle ti udělá jistě velkou radost [odkaz] Příjemné čtení ;-)
16. 6. 2012 22:17
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
ak si naozaj nazval foxa mistrem elegance tak plati co napisal pan nad tebou mily GTI..
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
16. 6. 2012 22:14
Mojich 5 centov do debaty
Auto je vydarane a GTI ma uzasnu schopnost vela a kvetnato pisat ale malo rozumneho povedat....
Avatar - Johny.Rico
16. 6. 2012 17:53
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
No, co dodat, snad jen :yes: :yes: :yes:
16. 6. 2012 12:29
Re: Mám dotaz
Servis VW je hlavne samý podvod. Môj sused sa preto zbavuje Golfa 1.2 TSI - a pritom si ho chcel dopriať dosť dlho v nádeji na solídne a kvalitné auto. Každú chvíľu v servise, vždy tam bolo 2-3 dni, a porucha sa prejavila hneď pri ceste domov. Naposledy mu dali auto, že je opravené, nič nedostal podpísať a ako potom zisťoval, v servisných záznamoch v reáli nie je ani zmienka o tom, že by to auto niekedy bolo v servise opravované. Teraz má doma auto, a v ruke podpísanú zmluvu, že auto je stále v servise...tak čaká, ako dopadne súd, lebo si voči nemu nesplnili jedinú povinnosť vyplývajúcu zo záruky, a už ho to stálo pekne veľa nervov. Auto chce vrátiť, ale servis tvrdí, že je v poriadku, a podľa záznamov bolo v servise raz, resp. je tam doteraz... Na otázku, kde v servise teda to auto je, a prečo tam je, keď je vraj v úplnom poriadku, mu už nikto neodpovedal a najnovšie mu neberú ani telefón...
Tak ma napadá, ako by bol VW na tom reálne s poruchovosťou, keby poctivo spisovali všetky záznamy o servisných zásahoch, lebo ťažko niekto uverí, že toto je jediný prípad...
16. 6. 2012 12:24
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
tvoje príspevky sa už nedajú čítať, TY SI NEPOCHOPIL, ŽE NOVÉ AUTO sa môže a má kupovať tak, že sa s predvádzačkou rovnakého typu odvezieš ako vodič, vyskúšaš čo je úpodstatné ( napríklad ak máš deti, posadíš ich so ich autosedačiek na zadné sedadlá a odvezieš ich tiež, nie len brm brm ) a zistíš ako pevne sú urobené páčky, madlá a háčiky. Kolega to pochopil, na autách sa odviezol a spravil si názor aj na motor. NEPI TOĽKO, LEBO SA TI NAOZAJ ŽIADNY PREDAJCA NEDÁ ODVIEZŤ.
16. 6. 2012 12:12
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
;-) :yes:
16. 6. 2012 12:11
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
:-) :yes:
16. 6. 2012 12:11
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Díky, já byl v Alfě v Kladně a s přístupem byla naprostá spokojenost :yes:
16. 6. 2012 12:09
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
To není problémek, pokud český dealer nenabídne cenu, která by se blížila té z Polska nebo Slovenska, tak prostě jiná volba nebude, než nákup v zahraničí - Wroclaw, nebo Bratislava - to už je celkem jedno, buď pojedu s kamarádem, co umí polsky, nebo sám na Slovensko. Ale to auto bude, na to můžeš klidně vsadit to své :-) To proč auto měním, jsem snad vysvětlil dost jasně - nevím, co je na tom divného, prostě se chci teď radovat z benzínového oturbeného prcka :-)
Také přeji šťastné kilometry, ať už řídíš cokoliv ;-)
16. 6. 2012 12:05
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
"Poměrně úspěšně jsem se tu s ním již vyrovnal někdy v roce 2005. Najdeš to v článku 50 nej od GTI na hlavní straně. "
V 2005??? :-O
"GTI
Karta uživatele serveru auto.cz ( založen 2006-10-31 16:30:21 )"

Proste ty mlzis, dristas, prekrucas, klames a klames, vyhybas sa priamym odpovediam, lebo na nich nemas filipa a opat iba mlzis, odvadzas pozornost a dristas a dristas a dristas. >:-[]

S jossajelitom si mozete potriast chapadlami :-!

Teraz mi opat odpises znosku blabolov, ako to len ty vies. Ved bezcharakter tvojho formatu si chybu priznat nemoze ;-)
16. 6. 2012 11:56
Re: Mám dotaz
netreba googlovať ak je to na ofiko stránke zastúpenia. Určite by ma mrzelo, keby ma niekto obtiahol o 4.000 EUR. Pre teba to možno znamená ďalšie bazárové AUDI A6 ale 6000 je už R CLIO ( nie že by som ho chcel ). Ak sa nechce dať okradnúť ( čo iné je zaplatiť o 100.000 CZK viac ako v iných štátoch EU ?), potrebuje COC certifikát, doma zaplatiť DPH, povolenia. Všetko sa dozvie u policajtov a u nás je postup aj na stránke PZ SR (policajný zbor ). 4 dni a má ušetrené 100.000. Alebo sú u vás určite firmy, čo to za poplatok urobia a aj tak na tom ušetrí. 240 dní x 25.000 = 6.250.000 CZK to bude asi GTI ho plat keď sa mu kvôli 100.000 neoplatí porozmýšľať. A slušný predajca pri takejto úvahe zákazníkovi vyhovie, stačí keď mu správne funguje čuch na HOTOVOSŤ !!!
16. 6. 2012 11:55
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Jo, pojdme se ted vsichni poplacat po ramenech. >:-[]

peace :yes:

Kaplici preji Ti at vyberes to nejlepsi pro sebe a vyjednas slevu u CR deleara co nejvyssi. V alfe jsem byl jednou, v showroomu jsem byl sam a prodejce ani nepozdravil, nevstal od stolu - nechci z toho delat zavery pro celou alfu, ale pri mnozstvi dealeru alfy v CR je pravdepodobnost toho, ze se do alfy vratim blizka nule...ale urcite to neni jen v alfe - ale to je na jinou debatu....
16. 6. 2012 11:53
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
"..."To víš, člověk, který je schopen si ve společnosti dospělých lidí tajně zaměnit nick, člověk, který si natolik diskusně věří,...."

Budem sa zase opakovat, ale ina moznost nie je. Opat si se...s do huby.

Ty, co mas este svoje schizofrenicke alterego, ktoremu v diskusiach tykas, "BURTIK", ides niekomu vykrikovat, ze si meni nick???
>:D >:D >:D
"To už není směšné, to je k pláči!" :-!
16. 6. 2012 11:43
Re: Mám dotaz
"...mnohočetnou a samozřejmě i mnoholetou zkušenost tu promítám do svých příspěvků. "
Lenze mnohorocne lizanie plagatov a listovanie katalogov sa za skusenost nepocita.
Skus matersku skolku, tam tvoje hlbokomyselne rozpravanie moze spravit dojem. ;-)
16. 6. 2012 11:39
Re: Mám dotaz
Jaj takto. Normalny clovek je ten, ktoreho si si ty vyfantaziroval a vybudoval vo svojich vzdusnych zamkoch.

V 1933 sa dostal k vedeniu naroda jeden pan s fuzkami a ten mal tiez isty vysnivany obraz o cloveku, ktory musel splnat tvar a formu, asi ako europske normovane uhorky.
Tiez za kratky cas svet dospel k tomu, ze je blazon.
Minidiskusny svet na auto.cz k tomu uz dospel tiez, takze vlastne iba posilnujes obraz o sebe.

Ostatne, toto je tvoj drist, ktory iba potvrdzuje to, ze si kompletne mimo: "...člověk, který jezdí Alfu romeo především nemění po jednom a půl roce mégana za tu alfu, a když pak si jde koupit alfu, ...."
Ten clovek este NEMA alfu, ma Megana a IDE SI KUPIT ALFU.
To, ze ti si si vo svojej mozgovni vybudoval inu konstelaciu, na zaklade ktorej budujes nejake mylne teorie, hovori iba o poruche vnimania. ;-)
16. 6. 2012 11:39
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Kapici, věř, nebylo mým záměrem tu rozdmýchat garážové vášně. No, ber to tak, že v těchto věcech zaujímáme rozdílné postoje. To je přece jistě pochopitelné. Ty máš ovšem malej problémek, po dnešní diskusi budeš muset asi fakt do té Varšavy ;-)

Avšak klid, nejsem neznalý diskusí, když tu za měsíc napíšeš krátkou zprávičku, že sis tu Varšavu rozmyslel, já osobně z toho žádný diskusní bugr dělat nebudu. Možná zklameš pár skalních nákupčíků, co mění ob rok nová auta (jako ty) ale takový už je svět.

Držím palce a přeji jen šťastné kilometry :yes:
16. 6. 2012 11:34
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Za vším hledej... Promethea :-) Tady vidíš, jak to Scott uměl dokonale (dokonale) nafilmovat ;-)
16. 6. 2012 11:32
Re: Mám dotaz
Ty si myslis, ze ked sa ti z huby (z klavesnice) rynie hov...zabalene v pozlatku a obviazane cervenou maslou, tak to ma vysoku intelektualnu hodnotu???

No zial, to si sa len pomiatol. ;-)

Informacna hodnota tvojich prispevkov je nulova len preto, ze do minusu ist nemoze.
Ale naopak, prejav tvojej narcistickej a enormne namyslenej osobnosti srsi z kazdeho jedneho.
16. 6. 2012 11:28
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Opět jsi zcela mimo, ale jako obvykle - už si začínám zvykat :-) Je logické, že člověk z Liberce, si nepojede pro novou Škodu do Budějovic, pokud se cena bude lišit v relaci plus mínus 5 000 - to člověk tak nějak neřeší ušetření 3000 korun. Poradím ti, musíš si spočítat náklady spojené s nákupem auta mimo své bydliště - a pokud mi vyjde, že na autě po odečtení nákladů ušetřím 80 000 z ceny, tak se už nákup auta jinde vyplatí - to jsou základní počty - ta auta ze Slovenska, Polska i Česka jsou naprosto identická - nemotej do toho budování vztahu s prodejcem kvuli následnému servisu a pokecání u kávy - jsi pak opravdu akorát za šaška a dokazuješ jen, že jsi nové auto kupoval tak maximálně ve snech.Pokud koupíš auto v zahraničí, tak normálně přijedeš do autorizovaného servisu a oni ti budou vděční, že budeš auto servisovat právě u nich - ano, budou od tebe mít peníze a za ně se tě budou snažit udržet u sebe co nejdéle. Tak to opravdu gunguje a nic s tím nenaděláš. Tvým narážkám na vesnice v Polsku, kde mají prodejny Alf lze dodat snad jediné - nejbližší dealer k místu mého bydliště - Wroclaw - město, které by bylo u nás druhé největší je opravdu klasická česká vesnice >:D Ty tady stále operuješ s Varšavou - to byl příklad - nedrž se toho prosím jak h...o košile (jak by řekla má babička), jsi snad natolik inteligentní a umíš využívat dostatečně internet, abys zjistil, kde jsou dealeři Alf a které je blízko českým hranicím. Bratislava také není zrovna daleko, autem tam jsi za šest hodin a pokud mi to ušetří 80 000 tisíc při jednorázovém nákupu věci, tak říkám ano, pro mě se to vyplatí a jsem rád, že díky EU a volnému trhu taková možnost existuje - nevím jak dlouho ty děláš na volných 80000, ale pro mě je to už zajímavá rozdílová částka.
16. 6. 2012 11:21
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Diky za odkaz a necht kazdy posoudi jak moc jsi vedle. Prometheus je asi tak dobry film jako vysoka gastronomie v McDonaldu - ale kazdy ke svemu, ze? Vcetne Tveho fastfoodoveho.

Jinak jsem samozrejme rad za Tve oslo-mustkove premysleni - to MUSI byt reakce na Promethea. Netrpis i nejakym velikasskym komplexem?

Jinak k tematu - situace je takova, ze je tu kluk (proti tvemu veku), ma Megana celkem noveho a zajima se o Alfa Romeo a narozdil od Tebe (ty osobni utoky jsem odkoukal od Tebe) o internetu nejen cetl, umi ho i pouzivat, takze pozjistoval ceny v CR a okoli a zjistil, ze v Polsku nebo SR se cena lisi o podstatnych 20%. A jediny Ty jsi zacal utocne a demagogicky (standard).

Namatkou:

1. Nove auto v Polsku --- GTI objektivni transformace ---> vyskakana predvadecka, dvakrat vylagrovany motor.

Nasleduje zobecneni na celou republiku --> V Polsku bych si nekoupil nic...

2. Polsko --- GTI objektivni transformace ---> Varsava.

Nevis kde ten clovek bydli, mozna je to ten jeho nejblizsi prodejce.

Moc se mi libi ten Tvuj styl, kdy nahodis neco co vubec neni v puvodnim prispevku a pak zacnes to co jsi do diskuze prinesl jenom ty povazovat za fakt a jako s faktem s tim operujes. Fakt genailni - cela Tva konstrukce prispevku je nakonec postavena na vecech, ktere jsi do diskuze prinesl, ohnul, vylhal Ty.

3. Trochu delsi:

Z citace : ""Giulietta byla prostě láska na první pohled a čím dál víc se prohlubuje To auto je pro mě prostě nádherné v každém detailu, navíc ten motor - paráda Šíro je taky krásné, trošku jinak než Alfa, ale zklamala mě palubovka (ta vypadá hrozně staře a tak nějak levně ) Navíc ten motor v Alfě je špička - troufám si říct nejlepší z oturbených prcků. Ale uznávám, že to bylo těžké rozhodování, ale nakonec vyhrála temperamentní italka""

ti vyplynulo, ze si to auto ten clovek koupil - jenomze z toho prispevku toto vubec nevyplyva. Nelze rozlisit jestli vybira nebo koupil, ale to se nehodilo do koncepce udelat z toho cloveka hlupaka, ze?
Avatar - Katikakus
16. 6. 2012 11:05
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Tohle je hodne slabe, GTI, nuda v Moste. Mas na vic, tak se trosku snaz, chlape!

O studu a propadani se hanbou, mindraku z vlastni garaze atd. tady s oblibou pises prave ty jinym. Zeby tedy nejaka zarazena prd(U)berta?

Ja ti naopak pisu, ze se za svou garaz stydet nemas. Podivej se na ty mlade kluky tady na macz. S jakym nadsenim a pychou pisou o svych 10-15 letych autech. Proc se za sve auto stydis ty? Proc se stydis za to, co jsi?
16. 6. 2012 11:03
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Pijete turka nebo máte domácí pressovar? Nebo ujíždíte na rozpustném? Nebo Nesspresso club? Ptám se zcela vážně. Arabica nebo robusta? Jihlavanka nebo speciály? Nebo je Vám to jedno?
16. 6. 2012 10:46
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Těmito příspěvky přece jen potvrzuješ tu svojí pubertu. Pochop, dospělý člověk se nepohybuje postoji v rovině studu za své auto, či za svůj mobil. Tohle je rovina mladých kluků, kteří si poměřují i velikost ušních boltců a stydí se před holkama i za špatně učesanou pěšinku :-) To jistě aktuálně moc dobře ze školy znáš. Uznávám svou (zde holt nezaslouženou) výhodu spočívající v dospělém věku, no jo, no, s tím, že na diskusi nemusí psát jen puberťáci, co si mažou automedy po skráních jako ty, se musíš alespoň pokusit vyrovnat. Já na rozdíl od tebe jsem si tím už v minulosti prošel a vím, že tví běsi, study a podobné hormonální projevy mladých býčků patří k věku, prošli jsme si tím všichni a věř, že i tebe čeká dospělost a podstatná změna předmětných postojů. Nic proti, beru tě s tvojí věkovou rezervou a rád si tu s tebou zapíšu :-) :yes:
Avatar - Katikakus
16. 6. 2012 10:28
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Kecy v kleci, jako obycejne. Rec neni o mne. Jakymi vozy jsem jezdil v minulosti a jakymi jezdim dnes je tady obecne znamo - ja se za svou garaz totiz stydet nemusim.

Pisu ti to ponekolikate - proc se za svou stydis ty?
V duchu tveho hesla "otevri garaz, koukas na sebe" dovozuji, ze se stydis sam za sebe!
Ocenuji tedy alespon tuto sebereflexi. Tve prispevky celkem jasne vystihuji "podstatu" tve osobnosti, takze stud je opravdu na miste. Za to mas u me... :yes:
16. 6. 2012 09:57
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Kouzlo jistě nechtěného - vždy když tě čtu, vrátím se pocitově do svých pubertálních let, ale upřímně ti píši, že je to svým způsobem milé. Volvo... hmmm, Drážďany, Benátky severu... hmmm, dokonce letité Volvo... zraje v čase, no, vidím, že si mě přes to všechno na diskusích ceníš, díky. Víš, že by mi ten tvůj tip teda ale vůbec nešel proti srsti? V tom jsme asi ale oba nastejno, viď.

Pokusím se danou problematiku přiblížit tvému pubertálnímu věku.

Samozřejmě, že auta si lidé kupují zpravidla u nejbližšího prodejce poblíž svého bydliště. Tohle si pochopitelně uvědomují především prodejci aut, proto se snaží své prodejny dostat co nejblíže k zájemcům. Ty nemáš zkušenost s nákupem nového vozidla, pak chápu, že je pro tebe ideální představa jediné prodejny, pravděpodobně ve Varšavě... >:D

Nevyjadřuj se však navážno k tématům, která přesahují rámec tvé možné realistické představivosti, snes to na svojí přirozenou věkovou a intelektuální úroveň, to jest někam k mobilu či přehrávači mp3. No, takže když se rodiče rozhodnou pořídit ti za vysvědčení nový mobil, také ho jistě nepojedou koupit do Košic, ale tatínek půjde s maminkou do nejbližšího obchodu s mobilními telefony, myslím tedy do značkového obchodu, ale tohle už samozřejmě záleží na majetkových poměrech vaší rodiny, no a tam ti ten telefon koupí. Věř, že obdobné to je v případě nákupu aut. O okrajových výjimkách píši opakovaně nahoře.

Co se týká těch barev na auta, to je zde letité téma. Poměrně úspěšně jsem se tu s ním již vyrovnal někdy v roce 2005. Najdeš to v článku 50 nej od GTI na hlavní straně. Ale čti to zvolna, pokus se o humorný nadhled, nevím jakou barvu má zrovna tvůj tatínek, abys neměl při čtení zase pěnu u pusy, jako při psaní horního příspěvku.

Jak je to s "vyjednáváním" o ceně auta pak najdeš v nekonečném občasném seriálu na mém blogu, jmenuje se to - Jak kupovat auto. O ceně píši zde - [odkaz] Člověče, psal jsem to v roce 2006... tos ještě chodil na základku :-)
16. 6. 2012 09:30
Pentastar ...!
Pekne si kupujte karcinogenni motory na naftu...! za par let vam na ne udelaji takove "ekologicke" zdaneni, ze jakakoliv vyhoda "ekonomickeho" provozu pomine..
A bude to samozrejme dobre.
My moudri kupujeme Pentastar - mam rocni praxi v Grand Cherokee a prave objednany Freemont se stejnym motorem. Uz nyni je provoz na ethanol vyhodnejsi, nez tzv. usporny a jinak tezky, coudici,turbo-crpadlo-filtro-v zime"spolehlivy " a na nahradni dily drahy naftak...! :-)
Avatar - curwasportiva
16. 6. 2012 09:25
Re: Mám dotaz
Děkuji ti GTI za toto vlákno. Nějakou dobu jsem byl na pochybám co jsi zač. Ale teď už vím že jsi jen obyčejný internetový tlučhuba, který nemá obsolutní "šajn" o tom o čem mluví. Vše čím se zde prezentuješ jsou jen pouhopouhé pohádky vycucané z prstu a možná načtené někde na internetu. Ale hraješ tu svou hru dobře.
Jen ono není zrovna obvyklé, aby člověk, který žije tak plný a nabitý život, jak se sám prezentuješ, měl několik tisíc příspěvků na fóru běhěm jednoho roku. Co během roku, během dne. Člověk, který je aktivní a svůj život opravdu žije, rozhodně netráví celý svůj produktivní čas vysedáváním na internetu a blábolením stále stejných nesmyslů pořád dokola v bezvýznamné diskuzu. Chápu, pro tebe je tato diskuze vším, tady jsi někdo velký GTI, ale v životě jsi asi hodně malé a zubožené stvoření. Ale jsem rád, že dnešní doba dává prostor pro seberealizaci i takovým jako jsi ty. A je to dobře i pro složky ZHS, protože mají o starorst míń s odklízením ostatků další sebevraha.
Tak diskuzím zdar a onanií nad nimi zvláště ;)
Avatar - Katikakus
16. 6. 2012 03:28
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Opravdu komicky vyznivaji moudra o nakupu vozu v miste bydliste od nekoho, kdo pro sve letite Volvo jel do bazaru v Drazdanech.

Zbytek pak uz opravdu nema cenu komentovat. Jak jsme si tady pred nejakou dobou mohli precist z tve klavesnice, spravny eurodrzek prece o cene nema potrebu smlouvat a akceptuje cenu nabizenou prodejcem-bez diskuse. Smlouvani je prece pod jeho uroven.

Dam ti radu do zivota, chlapce - vyjadruj se pouze k tematum, o kterych mas alespon spetku poneti - kdyz zustaneme u aut, zacni treba barvama. Pouze az to budes mit v maliku, muzes zkusit neco slozitejsiho, treba rozdily mezi sedanem a kombi - to bys snad mohl zvladnout i ty.
Nebudes (snad) za uplneho trotla, jako doted...
16. 6. 2012 00:17
Re: super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Měl bys tu korektně napsat, že se snažíš mi to tu (zcela nesmyslně) nandat protože jsi se nekonečně ztrapnil svými slepými příspěvky na mém blogu o filmu PROMETHEUS [odkaz] Já jen, aby tu bylo kolegům jasné, odkud vane ten tvůj útočný tón.

Ano, máš pravdu, většinou si lidé auto kupují u prodejce ve městě, kde bydlí. Má to svojí věcnou logiku. Tedy abys to pochopil obyvatel Liberce si zpravidla jde koupit Fabii do prodejny Škoda v Liberci. Do Českých budějovic si jezdí fabie koupit obyvatelé Liberce jen ve velmi, ale velmi omezeném počtu >:D

Jinak souhlasím s tím jídlem. Je vidět, že chápeš už svět, byl by nesmysl, abych si jel koupit rohlík ke snídani do Brna, když bydlím v Praze.

Co se týká vyjednávání o ceně, nepochopil jsi z diskuse tradičně nic. Naopak, jak jeden kolega trefně poznamenal, někdo holt jede do Varšavy, nekdo varšavskou cenu sdělí svému prodejci s otázkou, co s tím udělá... >:D ;-) Jinak samozřejmě, že v této době se cena auta sjednává velmi pružnou dohodou.

No a pak jsou fajšmekři, kteří upřednostňují dokonalý zážitek, a ti nejezdí pro porsche ani v rodném městě, ani do Varšavy, neb si je jedou vyzvednout přímo do Zuffenhausenu.

Tak se zklidni, svůj vetřelčí debakl si odžívej mimo hlavní diskusi a pokud už chceš diskutovat o autech, natrénuj si někde alespoň základy reality. Ale jak, viď, když neumíš pochopit ani jeden pouhý vědecko fantastický film... :-)
16. 6. 2012 00:04
Re: GTI - jako guru
Musím se nyní ohradit proti tomu, že tu snad někomu vnucuji, že koupě dajakého auta některým z kolegů byla "zlá volba". Možná jsi četl diskusi nesoustředěně, dnes nejde o nějakou zlou volbu, nýbrž o doslovná varšavská jatka >:D

Pokud pak reaguješ na můj horní příspěvek, doporučení o koupě cee´du, pak to není kritika alfy, naopak, to je v rámci diskuse dobře směrem ke kolegovi míněná rada - tedy, vyzkoušej si cee´da. Nemáš doufám nějaké zásadní výhrady k cee´du?

Že bych tu kdy nějakého kolegu odrazoval od koupi Jaguaru... no to mi prosím ukaž.

A... děkuju za pochvalu. ;-)
16. 6. 2012 00:02
super den a dalsi mysleeenka dne otce Furata
Taaak dneska jsme se dozvedeli, ze se auto nakupuje u nejblizsiho prodejce. Takze zapomente na kvalitu, cenu, chovani - ale vybirejte u nejblizsiho a prosim rozsirte to nejen na nakup auta - nakupujte jidlo, nakupujte benzin, naftu....nakupujte vsechno u nejblizsiho prodejce popripade primo z tovarny. Samozrejme netreba rici, ze vyjednavani o cene - je jaksi pod uroven - a kdyz uz vyjednavas a nevyjednas - jsi jasny plakat. A pak nezbyva nez jet do Polska nebo Slovenska...anebo....GTI do Nemecka, ze? :*)
15. 6. 2012 23:54
GTI - jako guru
Paci sa mi GTIho pristup, robi mudreho pri diskusiach s ludmi ktori si kupia realne auto, a on sa s nimi hada o tom ze to bola zla volba.

Ktosi si tu kupil Jaguar a GTI mu hned vysvetlil ze to bola zla volba.
Teraz zase cosi mele o Alfe.

GTI, niekedy mas rozumne nazory a niekedy ako keby si mal za tie dristy zaplatene.
15. 6. 2012 23:44
Re: Mám dotaz
No vidíš, jak ti to jde, když tu plodíš ta svá pseudomoudra, to je k pláči, no a když to pěkně po svém rozpálíš, hned je jasno :yes:
15. 6. 2012 23:42
Re: Mám dotaz
Do Varsavy nechod, tam nemas vybudovany vztah s predajcom >:D

Zato mam dojem, ze v Tesku som videl golf gti od Buraga. Kup si taky, aby si mohol soferovat aspon po dlazke; na plagat mozes iba slintat >:D
15. 6. 2012 23:35
Re: Mám dotaz
Normální člověk, který jezdí Alfu romeo především nemění po jednom a půl roce mégana za tu alfu, a když pak si jde koupit alfu, jede samozřejmě do prodejny, která je nebližšíé jeho bydlišti, tam s prodejcem dojedná cenu, tu zaplatí a odveze si novou alfu. Je ovšem také jiný způsob - Varšava >:D výměna nezajetého megana s někde tu napsaným kouzelným argumentem o změně pracoviště. Jo, takhle přesně to dělají ti mistři, kteří sice dokáží co rok obměňovat auta, ale pro sto tisíc korun by šli po kolenou snad světa kraj...

Neobracej se už na mne, je to směšné, útočíš jak komár na slona. Dětské naivistické plakátové představy, nic více :-!
15. 6. 2012 23:27
Re: Mám dotaz
Zde je to poměrně přehledné, komunikujeme přes klávesnice, a diskusní zrno je takříkajíc v mžiku oddělené od diskusních plev. Stačí na to tři čtyři delší příspěvky. Vezmi si třeba sebe, svůj diskusní rozhled, rozhled obecně, schopnost orientovat se, formulační dovednosti, slovník, zásoba. Tam je pravda o tobě. Domníváš se snad, že jsme tu všichni stejně chytří či hloupí. Nikoliv, je to zde rozprostřeno tak jako ve společnosti obecně - 75% velmi intelektuálně skromných jedinců, do 95 % kvalitní skupina, zbytek elita. Kam patříš ty, to holt musíš zjistit sám, mně se na to (raději) neptej >:D ;-)

Snad jen... moc si toho zde zatím nenapsal. Avšak vše co napíšeš je vždy a výhradně... špatně. Tak to je, s tím nic nenaděláš. Jen abys mě dobře pochopil, já tě nehodnotím, chraň bůh, jen konstatuji.
15. 6. 2012 23:05
Re: Mám dotaz
Ved sa tu vsetci snazia ti vsetko vysvetlit, ale jazyk pre zaostaleho tvora este nikto nevymyslel.

O.i., u vas stoji Alfa G. 170k Distinctive 593500Czk [odkaz] , u nas 19490Eur ~ 487250Czk [odkaz] .
Myslis (ak to dokazes), ze normalny dospely clovek pojde dobrovolne do obchodu a da 100000 viac za rovnaky tovar?
15. 6. 2012 22:59
Re: Mám dotaz
Budes to zbytocne vysvetlovat niekomu, kto si o sebe mysli, ze je obdareny "diskusní brilancí" a ma patent na rozum; pricom realita je iba to, ze je obdareny neskutocnou davkou arogancie, namyslenosti, narcizmu a poruchou vnimania.

To je uplne to iste, ako alkoholikovi vysvetlovat, ze je alkoholik.

Je to nekonecne a este dotycny sa bude smiat na vlastnej blbosti a tvarit sa, ze je nad vecou.
15. 6. 2012 22:26
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Neprskám, naopak, směji se ti :-) Takhle se tu z toho nevylžeš. To jsi ty. Vždycky jsi takový přece byl a vždycky takový budeš - křiváček.
15. 6. 2012 22:25
Re: Mám dotaz
Ty se tak snažíš... >:D musíš z toho mít boule za ušima >:-[]
15. 6. 2012 22:10
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
>:D >:D >:D

Taky ti přeju dobrou noc, naivní kádrováčku...

PS: Jednou se zeptej někoho kdo tomu rozumí, jak je to s IP adresami u více počítačů ve stejné budově resp. na jednom routeru. A že jeden mail může použít každý, kdo má heslo, to snad chápeš i sám, ne? ;-)

PS 2: Utři si tu poprskanou pusu a monitor.
15. 6. 2012 22:03
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Věřím, že úroveň hovorů o výběru a vítězství ferrari, které si následně koupíš na burze ve Varšavě je tvůj intelektuální horizont, strop. No takhle okatě to tu nemusíš dávat najevo. To víš, člověk, který je schopen si ve společnosti dospělých lidí tajně zaměnit nick, člověk, který si natolik diskusně věří, že si musí do nicku vetknout akademický titul... >:D s tím je v životě špatně úplně, ale úplně všechno. Dokonale mi mé životní přesvědčení zde potvrzuješ.

Myslím že tě tu znám již natolik dobře, že dokážu odhadnout (a potvrdit) že takové to domácí garážové žvýkání v podobě mazání si plakátových medů o alfě je přesně to, co tě naplní. No a měl bys vědět, že jsou i tací, co jim právě tahle rovina připadá nekonečně malá, nízká a směšná. To je vše... BEAUMONTE :-)
15. 6. 2012 21:55
Re: Mám dotaz
Ano, to co tu píšeš ty GTI, bývá zoufalé dost často. Je dobře, že si to alespoň uvědomuješ.
15. 6. 2012 21:54
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Klid, to byla od GTI-ho provokace na vyprovokování debaty. To by nemohlo myslet vážně ani slepé pětileté dítě...
15. 6. 2012 21:51
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
No vidíš, jak jsem se trefil: GTI = (ex-)kádrovák, vwrátný a euroburan.

To že se někdo rozhodl koupit nějaké auto a že ví jak jezdí, ještě neznamená, že už ho má v garáži. Já taky vím, jak Giulietta Multiair jezdí - a mám na ni stejný názor jako kaplic. To že nechápeš jeho psaný text, je tvůj problém. Všichni ostatní to tu pochopili.

A hlavně - mně je zcela fuk, jestli kolega to auto má, bude mít nebo jestli si to celé vymyslel. Já se tu s ním o tom autě rád pobavím tak jako tak, podobně jako bych se s ním klidně bavil o Ferrari, které nikdy nebude mít ani jeden z nás...
15. 6. 2012 21:49
Re: Mám dotaz
:-( Jestli tohle myslíš upřímně, pak... :-( Zoufalé, zoufalé.
15. 6. 2012 21:48
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Nevěřím, že ty jsi schopný myslet.
15. 6. 2012 21:45
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Možná, když si slovo po slově přečteš svůj příspěvek, pochopíš, kdo je tu tím MUDrlantem -kádrovákem, a kdo pouhým diskutérem, který se dnes královský baví, když holt spadla jedna fiktivní varšavská garážová slavobrána... ;-)

Musím tě však opravit i v hodnocení kolegy, ten tu napsal toto, cituji: "Navíc ten motor v Alfě je špička - troufám si říct nejlepší z oturbených prcků. Ale uznávám, že to bylo těžké rozhodování, ale nakonec vyhrála temperamentní italka" Zde se přiznávám k tomu, že tyhle rozhovory pro mne zatím v životě vždy znamenaly, že dotyčný mi sděluje, že pase v garáži novou alfu. Dnes jsem zásluhou i tvojí ač příznačně obsahově prostší diskusní aktivitou pochopil, že je ještě jiná rovina, v níž může zvítězit alfa, a sice rovina fikce, snu, plakátu. Díky, tuhle upřímnost speciálně od tebe velmi cením :-)

Ale máš recht vždyť...

Nechť plakáty hrdě a nad hlavou všem nám jen vlají,
to vítr, on mámením zhmotní nám silniční hlad.
Co na tom, že alfa přec v garáži není a není,
diskuse slupne to, však na hrudi mrazí tě stud(ený)... had ;-)

P.S. Četl jsem tvůj příspěvek, tradične s kopytama na stole. Normálně jsem vyprskl kafe ;-)
Avatar - DRBNUTY
15. 6. 2012 21:44
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Myslim ze clovek pre ktoreho je VW Fox mistr elegance by mal:
a, dostat dozivotny zakaz hodnotit design
b, vymenit ocneho
c, obmedzit halucinogeny
15. 6. 2012 21:34
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Je to asi trochu komplikovanější a promakanější. Systém AWD Freemontu umí odhadnout, kdy bude potřeba připojení zadních kol i bez jejich prokluzu a připojit je "preventivně", viz:
[odkaz]

Citát:
"Preventive control: in this phase, the system acts without considering wheel slip but only analyses the driver's action on the pedal according to the driving conditions. If the driver is requesting a lot of power, the AWD traction is automatically activated, transferring part of the torque (up to 50%) to the rear wheels. This prevents the front wheels from slipping, since the power is transmitted through all four wheels."
(...)
"This is achieved via the electronic control system, which is preferable to viscous couplings that transfer the torque to the rear wheels only after having detected a certain difference in speed between the front and rear axles."
15. 6. 2012 21:20
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Nu GTI, co k tobě dodat: jednou kádrovák, vždycky kádrovák...

Všichni ostatní kromě tebe pochopili, že kolega kaplic si vybral auto (Giuliettu) a nyní vybírá, kde a za kolik ji koupí. A klidně si ji může koupit v cizině, protože my, Polsko i Slovensko jsme členy Evropské unie.
Ostatně proto taky u nás může být tolik eurosprosťáků - nebo eurohulvátů? Už nevím jak to vždycky píšeš, prostě ti co mají pořád boty na stole jako ti největší burani. Aha, euroburani, to bude ono. Zřejmě k nim taky patříš, přinejmenším na to ukazuješ tím, jak tady pořád kádruješ všechny kolem sebe...

A že má kolega Mégana jen rok a půl starého? No a? To nemůže mít doma dvě auta? Nebo toho Mégana (třeba) prodat/přenechat někomu z rodiny nebo cokoliv jiného? A koneckonců - co by si s tím dělal starosti, když je to auto za cenu prodlouženého rodinného víkendu v kdejaké evropské metropoli, ne?
15. 6. 2012 21:11
Re: Mám dotaz
to mas tak, mne je to uprimne jedno co si kupi, teraz rozoberam teba a nie jeho. Teba ako reagujes na inych. Ty si si tiez pekne nakadil zopar krat do vlastnych ust, staci sa pozriet za posledne tri roky na anketu auto roka a diskusiu co si pisal ked vyhrala insignia, fiat 500 ci polo.. Tolko roznych nazorov na tuto anketu od jedneho cloveka som necital. Cize ste si s kaplicom zarovno. A este raz, ja pisem tebe a o tebe nie o chlapcovi vyssie.
Avatar - Aladeen
15. 6. 2012 19:44
No jo....
Mne sa to auto páči , mal som možnosť si ho aj vyskúšať a odporúčam strednú výbavu bez 3 radu sedadiel.... Netreba tam zbytočné prkotini .
Je to podľa mňa dobrý voz , určite lepší ako cenovo zrovnateľný VW Tiguan
do ktorého vám dajú pomaly aj 1.2 TSI a výbavu o neporovnateľne nižšiu ako u Freemontu (samozrejme môže sa dokúpiť výbava to Tiguanu , ale za každú jednú vec si VW dá pekne priplatiť ) >:D >:D >:D
15. 6. 2012 19:34
Re: Mám dotaz
Osobně se domnívám, že jsme svědky doslova učebnicového příkladu, jak dospělí lidé opravdu kupují auta - Rok a půl jezdí v méganu, vygůglí si levnou alfu ve Varšavě, no a toho mégana za tu alfu vymění. To by tak asi mohlo odpovídat, jak ty píšeš té euroturistice.

Naneštěstí si kolega neuvědomil, že asi před týdnem se tu svěřoval s tím, jak je spokojen s alfou... Ale jak se tu jistě někde dočteš, všechno je, bylo a samozřejmě i bude... jinak.

Moc mu to zobeš. Trochu přemýšlej.

No nic, BRAVO VARŠAVA ;-)
15. 6. 2012 19:27
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Zde je snad na místě připomenutí tvého nedávného příspěvku, cituji:

"Giulietta byla prostě láska na první pohled a čím dál víc se prohlubuje To auto je pro mě prostě nádherné v každém detailu, navíc ten motor - paráda Šíro je taky krásné, trošku jinak než Alfa, ale zklamala mě palubovka (ta vypadá hrozně staře a tak nějak levně ) Navíc ten motor v Alfě je špička - troufám si říct nejlepší z oturbených prcků. Ale uznávám, že to bylo těžké rozhodování, ale nakonec vyhrála temperamentní italka"

Aha, už chápu... konečně tě chápu - je to fikce, sen, nešlo o to, co parkuje u tebe v garáži, ale co parkuje v tvých představách...

Díky za výživné příspěvky, měl by sis ale ujednotit, za co tu chceš být, zda za majitele giulietty, či za internetového vybírače alf na internetových slevových portálech

P.S. Rok a půl starý mégane a ty už se ho zbavuješ? No tak nyní opravdu poznávám, co je to skutečnej velkej svět skutečně velkejch lidí...

BRAVO VARŠAVA :yes:
15. 6. 2012 19:24
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Jen jemnou avšak zásadní korekci tvého diskusního průjmu - Zásadně na tebe ve svých příspěvcích tajuplně neodkazuji, nenarážím, dokonce se musím přiznat, že jsem si dnes na tebe (ta pohroma) dokonce ani jednou nezavzpomínal... >:D Koneckonců, zjevil ses tu až nyní, a tak jsi mi nedal ani možnost se při čtení tvých diskusních slátanin usmívat nad monitorem.

Větu o nějakých nakradených penězích jsem tu nikdy o nikom nenapsal! Tvá vztahovačnost, fabulace, zášť a malost začíná dosahovat vskutku morbidních rozměrů. Tohle prober s lékařem. Myslím to opravdu zcela vážně, ty jsi duševně nemocný člověk!

Avšak zpět k freemontu. No, nahoře píši, že jsem se s ním setkal na německé dálnici, tak to je, nic tím podprahově nesděluji :-) jen že jsem ho předjížděl někde u Norimberka, a že mi jeho vizáž velmi, velmi nezalohodila. Vůbec pak nechápu, co má freemont společného prodeji aut Volkkswagenu. Neuhodil ses teď někdy silně do hlavy?

Vlastně Wolffe, když jsem si nyní ještě jednou přečetl tvůj příspěvek, člověče, ty jsi doslovná duševní troska. Ty neudržíš myšlénku, nit a smysl příspěvku, lítáš ve své zášti vůči celému světu jak nudle v kanystru. My se tu dnes poměrně slušně bavíme, freemont, to uznávám, zůstal poměrně ve stínu varšavské alfy, ale jestli ti tohle vyvolává žilní pnutí, není jiné cesty než hospitalizace. Opakuji, že to nyní myslím opravdu vážně. Tvůj duševní zdravotní stav je zřetelně vyosený.

P.S. Jinak bych se v zájmu korektní duskuse velmi přimlouval za to, abys utlumoval pokud možno své výrazové nepřístojnosti, nadávky se tu prostě nenosí.
15. 6. 2012 19:23
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Ano, vybral jsem Giuliettu - nikde jsem nenapsal, že jsem jí koupil - ano, zamiloval jsem se do toho kousku plechu a ano, koupím si ho. To jsou holá fakta, opakuji, jak sis to vyložil ty, není muj problém. Megana mám kvuli bývalé práci, kam jsem dojížděl 50 kilometrů - proto diesel. A teď mám práci přímo ve městě, proto si chci udělat radost a vrátit se k benzínu. Nevim, co je na tom k nepochopení a proč píšeš o světě velkých lidí - naopak, to je skutečný svět a ne tvá internetová fikce, v které žiješ. Já to auto opravdu budu mít a budu z něj mít radost, ty tu budeš na diskuzích dál slintat nad VW obrázky a pak ulehneš a budeš doufat, že se ti o těch kárách bude aspoň zdát. A to je ten rozdíl, já svuj sen přožiji ve skutečném světě - ty jen na monitoru.
15. 6. 2012 19:22
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
hele proč tak z ostra, nemá cenu se přece rozčilovat kvůli jedincům, kteří na sebe rádi poutají pozornost řekněme lehce agresívním stylem, já si to přečtu, usměju se, protože kdybych měl pořád jenom vysvětlovat lidem, že chovat se neslušně, povýšeně a bůh ví jak se nemá, furt bych měl klouby domodra ;-)
15. 6. 2012 19:14
Re: Mám dotaz
GTI, mozes pisat ako diskusny blbecek, mozes pisat ako dospley clovek a mozes pisat ako naivne decko. Tvoj pripad je bohuzial ten posledny co ta degraduje este za toho blbecka. Keby si ostal pisat pod clankami koncernu a robil osvetu, bol by si za dospeleho cloveka s vyhranenym nazorom na koncern. Tym ze ale vstupujes do diskusii o megane ci fiat len davas najavo ako si sam pred sebou musis dokazovat ze ten fiat ci megane nie su predsalen lepsei ako tvoj koncern.

Moja otazka ale je. Ty mas nejaky vseobecny recept na to ako si dospely kupuje auto? Lebo co ja poznam ludi, kazdy kupuje auto inak a kazy ma ine priority. A nakupna turistika v EU je bezna vec v EU neviem co je na tom divne kupovat auto v polsku ci francuzsku. Zaruka ti plati a autorizovany servis nie je problem najst. Uvedom si prosim Ta sam pred sebou, ze tu vsetci do teba busia lebo toto nie su ludia co si auto nikdy nekupili. Chodia sem ludia co si tie auta aj realne kupuju, mozno prave preto sem chodia.
15. 6. 2012 18:58
Re: Mám dotaz
Klidně jim dávej za pravdu, to je tvé svaté diskusní právo. Až koupíš tu varšavskou alfu, pak ovšem nezapomeň své kolegy, kterým dáváš za pravdu, informovat. Já jen, aby věděli, jak to chodí ve velkým světě... a bacha, aby tě o tu informaci nezačali urgovat. Ale tohle ty přece hravě vyřešíš dokonalou větičkou - "Já jsem si to rozmyslel". 8-s Propadni se hanbou.
15. 6. 2012 18:56
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
No je to prý něco jako haldex druhé generace...
Jinak nemáš myslím pravdu s tím připojováním a stálým pohonem... Dá se to dohledat... Si to najdi.
15. 6. 2012 18:55
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Já si dovolím ten tvůj dnešní výstup (sledovaný mnou z odstupu) asi zhodnotit takto:

- čekal sem jestli ze sebe uděláš ještě většího kašpiho, než jak tě tady tak nějak známe.
Odpověď? Povedlo se ti to.

- nejspíš vnímáš v kontextu trhu Freemont, jako ne nezajímavou alternativu a tedy jako produkt, který v jistém směru může opět něco ukrojit z koncernových prodejů
Odpověď? Ano je to tak. Ty totiž pokud je něco skutečně out, nemáš potřebu odvádět debatu jiným směrem, což tady ten tvůj pokus naprosto byl... jen si vyčíhnout správný okamžik a opět za každou cenu oponenta (bez důvodně) dehonestovat - svým způsobem, tak jak ty si myslíš, že to umíš. Podlé...

- Nepochopil sem, co v tobě jako má vyvolat Freemont na dálnici...?
Odpověď... to auto je primárně určený na dálnici a delší přesuny, ať už pro rodiny či firmy. Tedy znovu si mimo.

- Jinak pro tvé vysvětlení... pamatuji si totiž tvoje podobně nejapné narážky na mě...
jsou lidi kteří si své peníze slušně vydělají vlastní prací...
a nebo...pak jsou lidé, kteří si své peníze nakradou...

První skupina lidí při nákupu jakéhokoliv produktu hledají cestu jakým způsobem ušetřit... Mimochodem 80 000 na 550 000 Kč je 15% což je docela dost a je to víc, než jsou v současné době u jakékoliv automobilky standardní slevy z již tak akčních ceníků... tedy... pokud si někdo peníze vydělá vlastní prací hledá cestu jak je co nejlépe využít a případně za stejný produkt ušetřit... tedy ve Vroclavi je BMW prodávané stejné BMW jako v Praze a nebo v Mnichově. Nějaké přátelské vztahy v servisu budovat u nového auta (ano já vím tohle ty neznáš, u ojetin je to jinak, podobně jako u škodovky či koncernu obecně s motory TSI a TDI) nemá moc smysl jsi-li majitelem jednoho až dvou kusů auta dělat, neboť základní servis není tak častý, aby si se stihl spřátelit a v případě nějaké fatální závady bude tento přátelský servis v případě nouze prvním, který tě nepodpoří... a tohle platí bohužel u nás napříč všemi značkami... žiješ v Česku (pardon ty v Sudetech, ale i to je naštěstí stále Česko ať se ti to líbí a nebo ne).

A co napsat závěrem? Budu se opakovat, ale jsi milý GTI chudák a kašpar a tvoje léčení komplexů už tady nikdo asi ani nebere moc vážně. nevím proč se tady takhel zbytečně odvařuješ...

Ať se ti daří, chudáku. Já ti to přeji...

P.S. Když někomu doporučíš ke koupi Ceed a on ti řekne že řeší motor 1,4 MA (který patří mezi to nejlepší co v dané třídě můžeš koupit) a ty že motor neřešíš... mezi fandy aut a lidmi co o tom něco ví jsi za duševně méně schopného jedince... to jen tak na okraj...myslím, že si toho tady všimlo víc lidí...
15. 6. 2012 18:53
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
>:D Jo souhlas, je to někde mezi, obtížně to auto uchopuju. Naživo to bylo pro mne velké designové zklamání.
15. 6. 2012 18:49
Re: Mám dotaz
Zde je snad na místě připomenutí tvého nedávného příspěvku, cituji: "Giulietta byla prostě láska na první pohled a čím dál víc se prohlubuje To auto je pro mě prostě nádherné v každém detailu, navíc ten motor - paráda Šíro je taky krásné, trošku jinak než Alfa, ale zklamala mě palubovka (ta vypadá hrozně staře a tak nějak levně ) Navíc ten motor v Alfě je špička - troufám si říct nejlepší z oturbených prcků. Ale uznávám, že to bylo těžké rozhodování, ale nakonec vyhrála temperamentní italka"

Aha, už chápu... konečně tě chápu - je to fikce, sen, nešlo o to, co parkuje u tebe v garáži, ale co parkuje v tvých představách... >:-[]

Díky za výživné příspěvky, měl by sis ale ujednotit, za co tu chceš být, zda za majitele giulietty, či za internetového vybírače alf na internetových slevových portálech >:-[]

P.S. Rok a půl starý mégane a ty už se ho zbavuješ? No tak nyní opravdu poznávám, co je to skutečnej velkej svět skutečně velkejch lidí...

BRAVO VARŠAVA :yes:
15. 6. 2012 18:37
Re: Mám dotaz
Smát by ses měl vlastní blbosti - nechápeš, nebo nechceš chápat - o jaké slevě to tady zase mluvíš - snažíš se lidem podsouvat něco co neřekli. Je to ceníková cena u oficiálního dealera, platí v celém Polsku a na Slovensku je ten ceník velmi podobný - takže opět jsi si něco vymyslel a upravil tak, jak se hodí tobě. Myslel jsem, že jsi inteligentní člověk, ale zjevně jsem se spletl a musím dát za pravdu mnoha lidem odtud :no:
15. 6. 2012 18:32
Re: VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Podle téhle prezentace Dodge Journey to bude kdovíco...

"The available all-wheel-drive system works on demand, driving only the front wheels until power to the rear wheels is needed. AWD is also used on dry pavement, between speeds of 25 and 65 mph, to enhance handling during performance driving. The system provides added traction on snow, ice and other low-traction surfaces without having to be switched on and off."

Takže náhon na předek dokud není potřeba i pomoc zadních kol. Pochybuju, že to bude ve stylu Haldexu jedničky, tedy kopanec uprostřed zatáčky, ale nic vyspělýho to není. Co já vím, tak od třetí generace jde marginální část síly i na zadní kola, to tu asi neplatí.
Takže druhá generace. :-) Výrobce pohonu je "snad" Mitsubishi. Ze slečny jsem na prezentaci víc nevypáčil, ani číslo mi dát nechtěla. A to jsem tam přijel fungl novym Alfonsem. >:D

Cílovku bych viděl u lidí, co se nemohou rozhodnout mezi SUV a MPV. Mě se to funkčně líbí, vizuálně nic moc.
15. 6. 2012 18:28
Re: Mám dotaz
Je vidět, že díky věku si už senilita u tebe vybrala svou daň >:D Momentálně jezdím rok a půl starým Meganem Grandtour v dieslu - já nemám problém napsat, co mám před barákem, narozdíl od tebe, který na konkrétní otázku nedokáže odpovědět - proč asi :-) A klidně tu teď Megana pomluv :-) Psal jsem tu, že jsem se rozhodl pro Alfu před Šírem - ne že jsem jí už koupil a jezdím s ní, to že si nepamatuješ věci, není muj problém, ale pokud chceš někoho nařknout, že něco psal, tak si to radši ověř, jinak tu budež za pako - což už stejně asi jsi. Ono člověk když kupuje nové auto - což ty samozřejmě nemůžeš z praxe vědět o co jde - tak nejdříve, vybírá, co by se mu nejvíc líbilo, pak to projede u dealera, poptá se na ceny a doma si to ověří, popřípadě srovná u konkurence. Tak to funguje u normálního člověka. U tebe, jakožto virtuálního kupce nových aut jistě převáží to, kde ti dají lepší kávu - také kriterium >:D
15. 6. 2012 17:42
VARŠAVSKÉ KONSEKVENCE
Děkuji za dnešní diskusní lekci nákupu aut - když alfu, pak jedině z Polska, a když fiat, pak jedině z Ameriky. Možná právě tohle je jedním z kaménků mozaiky aktuálních (ne)úspěchů automobilky na evropském automobilovém trhu.

Test samotný je brilantní. Bez špetky emoce (jistě...) precizně popisuje vůz. Nic proti němu, levný, vybavený fiat-nefiat. Cílová skupina? No zde tápu, přiznám se, nestává se mi to zde často, nyní opravdu tápu. Viděl jsem freemonta na dálnici v Německu, a to mé tápání ještě umocňuje. Zde si nechám poradit.

A... prosím vás, kdyby mi tu snad chtěl zase někdo vyprávět, jak a kde auta kupují garážoví mistři, Varšava, Palermo a podobně, předem píši, že mě na vařené internetové gůgl-nudli neutáhne. Já jen, abychom tu rozlišovali mezi postpubertálním varšavským výprodejním kvikotem a dospělým realismem. Díky.

P.S. Ten haldex je opravdu v druhé generaci? :-|
15. 6. 2012 17:20
Re: Mám dotaz
Možná, že nekoupil, ale o tomhle přece tahle diskuse není, ta je nikoliv o minulosti, nýbrž o budoucnosti, o koupení Alfy romeo ve Varšavě... >:-[]

P.S. Jinak bych se v zájmu korektní diskuse přimlouval za to, abys krotil svůj přisprostlý slovník, zde si diskusní kolegové nenadávají :no:
15. 6. 2012 17:15
Re: Mám dotaz
Za to bych se přimlouval, nejméně srozumitelně tak, aby tomu především rozuměl... autor. >:D
15. 6. 2012 17:14
Re: Mám dotaz
BRAVO VARŠAVA >:D :yes: No ty ses tu zase dnes předvedl, tuším, že pod nějakým článkem o designu jsi mi psal, že jezdíš giuliettu, že už sis vybral, že je to tvoje srdcovaka, ale máš recht u aut se na diskusi nerozlišuje mezi přítomným a budoucím časem... >:-[] :yes:
15. 6. 2012 17:11
Re: Mám dotaz
Jo a ještě kupuji také Hot wheels. Samozřejmě nová :-! Teď jsem tu někde četl, že snad mají ve Varšavě levný alfy, nevíš jestli jsou to ty od buraga? >:D Okamžitě vyrážím.
15. 6. 2012 17:08
Re: Mám dotaz
Pokud máš dojem, že by ti tu měl někdo něco snad dokazovat, dokonce profilem na MACZ, tak sis to zde poplet s pohádkou o pinokiovi.

No právě, tu svou mnohočetnou a samozřejmě i mnoholetou zkušenost tu promítám do svých příspěvků. Třeba dnes do příspěvků o tom, že alfy romeo se nekupují ve slevě na varšavském trhu a informace o tom jak se auta kupují v Polsku si reálný kupec nezjišťuje na diskusi pod freemontem. Ale ty to asi ze svého života holt znáš jinak...

Dnes se tu směji. Dokonale ;-)
15. 6. 2012 16:58
Re: Mám dotaz
Špatně si vysvětluješ mé věty. To není provokace, píši jako dospělý člověk o tom, jak si dospělý člověk kupuje auta, nikoliv o tom jak si internetový náruživec "vybírá" alfu ve Varšavě :-) Asi si tě budu muset přesunout z fachu - dospělý člověk, do fachu internetových gallardů ;-) Neříkám, žes obdařen diskusní brilancí, ale alespoň se upřímně snažíš sdělovat své občasné dojmy o autech, to se samozřejmě počítá. Ale že tu budeš regulerně hájit vygůglovanou varšavskou alfu s tím, že budeš náruživě kolegovi vysvětlovat, jak se to dělá, když si někdo kupuje v Polsku auto, to dovol, to bys mě opravdu dojal. Podívej se, kdo ti zde přitakává, kluci, kteří o těchto věcech v reálu nemají šajna. To tě uspokojuje?
15. 6. 2012 16:53
Re: Mám dotaz
k cemu se ty hnupe vymetenej vubec vyjadrujes? nikdy si zadny novy auto nekoupil a furt placas jenom pomatene kraviny.
Avatar - 3_diamanty
15. 6. 2012 15:42
freemont
to je to auto ktore v redakcii vzdy radia do kategorie malych SUV v tabulke predaja?

bravo :yes: , tak ja mozem byt potom prezident :yes: ;-) a este si aj zaspievat :yes:
15. 6. 2012 14:57
Re: Mám dotaz
Ved uz hore pisal, ze nakupuje Matchbox a Burago.
Vsetko okolo toho je uz len folklor tohto "plagatovwo-garazovweho" (aby som pouzil jemu zrozumitelny sleng) honibrka. >:D

Pri nakupe takych modelov musi mat dobry vztah s predajcom, aby mu po case dohodil aj podpultovky >:D
15. 6. 2012 14:50
Re: Mám dotaz
To nevadi, hlavne, ze sa na teba pri tom technik usmieva a fakturu tiez dostanes s usmevom aj s kavickou.
Prides domov, zistis, ze ta kvalitne oj...li na cene, ale predsa mas vybudovany vztah, podaktori lepsi ako so svojimi blizkymi, tak ta to hreje na srdci.

Niet nad zaslepeny pohlad tu podaktorych pomylenych (netreba ani ukazat prstom) >:D
15. 6. 2012 14:28
auto ako z bazaru
Velmi zle vyzera na fotkach, keď je tam kopec prachu a spinave koberceky. Odporučal by som trochu pretriet palubovku a ručným vysavacom povysavat a az potom fotit, zaberie to len 3-5 minut a uplne inak to vyzera.
15. 6. 2012 14:21
hmmm
Auto je fajn, je to rodinne aj do lahkeho terenu, 4 x 4 uplne super aj tazne auto. Dizajn vnutri taliani velmi dobre zvladli, len zvonka mi to nejak nevonia. Parkuje sem tam jeden v ciernej farbe pri mojej praci, v tej farbe je to velmi nevyrazne auto.
15. 6. 2012 13:43
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Moc Barika nedráždi, nebo se tady s ním budeš muset dohadovat do pozdního odpoledne.
15. 6. 2012 13:24
Re: Mám dotaz
Asi tak, místní pan vwrátný GTI prostě provokuje, nic víc.
15. 6. 2012 13:23
Parádní auto,
téměř rodinný ideál. A ta cena je taky skvělá. :yes:
15. 6. 2012 13:21
Re: Mám dotaz
ale neodpovedal si na otazku stale.. Vypisujes tu miliony znakov ale nikde ziadny dokaz svojich slov. Nemas tu ani recenziu na MACZ nenapises tu ani ake auto mas, kde si ho kupil, cim chces podlozit svoje tvrdenia ked nie vlastnou skusenostou?
15. 6. 2012 13:20
Re: Mám dotaz
Bobe, tady jde snad opravdu o něco jiného, Slovensko a Polsko mají to konkrétní auto o 100 000 levněji - opakuji, ne pro tebe, že nové - jezdit na servis s tím budeš samozřejmě tady - myslíš, že se k tobě budou chovat jinak? Ne, nebudou, budou rádi, že mají práci a budou se tě snažit u nich udržet - ty jim budeš dávat peníze i nadále, pokud budeš se službou, kterou odvedou, spokojem - to je zákon trhu. To že se zeptáš místního dealera, jestli je s tou cenou něco schopen udělat, když konkurence je s cenou někde jinde, je snad v této době naprosto normální.
15. 6. 2012 13:19
Re: Mám dotaz
ze si pomatenec, nepochopil si to? Treba ti to pisat zretelnejsie?
15. 6. 2012 13:18
Re: Mám dotaz
preco na neho reagujes? GTI zije vo svojom VW svete, treba sa pousmiat a nereagovat, nech si pise co chce. Ved to co pise nema ani hlavu ani patu a niekolkokrat si tu sam nakadil do huby poriadne..
15. 6. 2012 13:17
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Ech, já jsem na devatenáctistovku úplně zapomněl :*)
15. 6. 2012 13:16
Re: Mám dotaz
mas silne vnimanie a dokazes vsetko pochopit na prvy krat ze? >:D
15. 6. 2012 13:09
Re: Mám dotaz
Jakých internetových >:D Ty zjevně nepobíráš základní věci, nebo snad po mě chceš, abych si pro ten ceník zajel osobně do Polska nebo na Slovensko? >:D Tam si pojedu případně až pro nové auto.
15. 6. 2012 13:06
Re: Mám dotaz
Tak jsi si tady pohonil své ego, ale k věci jsi nepřinesl do diskuze v podstatě nic. S kupováním nového auta žádné zkušenosti zjevně nemáš, jinak bys nemohl vyplodit podobná moudra. Zkus se občas zapojit do reálného života a nezískávat zkušenosti jen čtením článků a studováním prospektů. Překroutil jsi skoro vše, co jsem napsal. Plácáš tu o jednom autě ve Varšavě - ale znovu - je to oficiální ceník dealera a velmi podobný je i na Slovensku - takže pokud na to budeš mít, tak za stejnou cenu můžeš mít těch aut 100, ale to tobě zjevně při tvém věku už mozek nedovoluje chápat - ale co, musíme mít soucit se stařšími lidmi, kteří neradi mění své návyky a neradi přijímají nové věci - jako je internet a hledání nabídek od prodejců na něm - ty zjevně radši vše objedeš osobně - nebo koupíš první věc u tebe v ulici, ať je za jakoukoliv cenu - hlavně když si s tím člověkem pak dáš kafíčko - tomuhle se zase musím smát já, i když lidi jako ty jsou také už spíš k pláči.
15. 6. 2012 13:05
Re: Mám dotaz
hele já myslím, že se gti trochu v pátek nudí, no ne? jinak ta nabídka poláku je evidentně dobrá, což takhle si udělat nezávazný výlet do nějakého pěkného autosalonu,což?
15. 6. 2012 13:05
Re: Mám dotaz
No ja bych take pridal svuj nazor, drive jsem take vybiral podle ceny, dnes vybiram auto u prodejce kde jsem spokojeny se servisem! ;-)
Ono sice vstupni investice je drazsi, mensi prodejce treba neni schopen jit
na uplne nejnizsi moznou cenu jako ten velky ale presvedcil jsem se, ze casem se ten rozdil ceny u mensiho prodejce 100x vrati! Ja nyni auta servisuju u jednoho mensiho prodejce a novy koupim opet u nej, protoze v naslednem servisu se mi to vrati nekolikanasobne zpet! Potrebuju auto na garancku? nic neresim, prijedou si pro nej! a zpet vrati vypucovany se vsim vsudy!!! Potrebuju technickou? zvednu telefon a proste se staraji se vsim vsudy!!! a to je u Fiatu! ;-), nabouchnutej blatnik? najednou to jde za ceny, ze se nevyplati to resit s Frantou Vopickou s Horni Dolni! To je ma zkusenost!
Jinak jeste bych zkusil Motortec a nebo prodejce v Pisku, tam jsem taky kupoval jedno auto a bylo to OK. ;-)
15. 6. 2012 12:39
Re: Mám dotaz
>:D Je to zoufalé. Ti kluci nemají vůbec ánung. Jsou jen totálně vyšokovaní z brouzdání po internetu. Představuji si tu životní realitu někoho, kdo chce "jako" investovat do auta půl miliónu, přes internet si vygůgluje jednu giuliettu ve Varšavě a na internetu se ptá, jestli někdo neví jak to v tom Polsku udělat :-) Tomuhle se snad už ani nedá smát, nad tím lze opravdu jen plakat :-)
15. 6. 2012 12:37
Re: Mám dotaz
no jo, volný trh má svoje pozitiva, i negativa ;-)

a budování dobrých vztahů začíná třeba i tím, že ti neúčtují za dolití 1.5 kapaliny do ostřikovače 200Kč :-)
15. 6. 2012 12:36
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Já mám dojem (ne jistotu), že ta daň z aut nad dva litry už neplatí delší dobu, tak zhruba deset let. A mimochodem, pro diesely byla (nebo pořád je?) ta hranice výš, tuším právě nad 2.4 litru, viz pětiválce 2.4 TD / JTD.

Nová daň na luxusní auta už není/nebude podle objemu.
Avatar - strýček BOB
15. 6. 2012 12:27
Re: Mám dotaz
Vo tom to je, těžko tady budeš někomu vysvětlovat něco o budování dobrých vztahů se servisem, když se tady většina diskutérů je schopna pohádat s technikem, že mají dvacku dražší olej na faktuře, než má má Vopička Oil na webu. To samé s tou alfou, přijdu od Imofy - v Polsku mi to daj o kilo levněji, co s tím uděláte? Tomu říkám budování dobrých vztahů... >:D
15. 6. 2012 12:18
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
nevím o tom, že by se to už zrušilo. plus ještě letos zavedli (teda hodně chtěli, takže nejspíš jo) daň z luxusních aut - to se samozřejmě Freemontu asi týkat nebude >:-[]

já "testoval" E85 v poměru 1:2 v prospěch benzinu a u jednoho auta mi vylezla spotřeba jen malinko, u druhého docela výrazně (paradoxně na dlouhé trase...)
jiné to ale samozřejmě je při plném provozu na E85 - jestli nemáš upravený SW, tak se tam bude muset vstřikovat víc paliva kvůli nižší výhřevnosti E85. Pak zase v zimě si to vezme taky při studených startech výrazně víc - tady je možná vhodné to trochu promíchat s benzinem. Teď to budu řešit továrním SW a sám jsem zvědav o kolik mi to vyleze.

Samozřejmě důležitá je i aktuální cenový vývoj - E85 sa u nás na pumpě za poslední roky cena nehla. Loni když jsem testoval jsem měl benzina za 32/33Kč, teď na vrcholu jsem bral za 36/37Kč. Čím větší rozdíl, tím víc ušetříš. Když jsem si to počítal, tak ten rozdíl by měl být alespoň 7/8Kč na litru.
Každopádně potěší absence spotřební daně, která tím pádem nekončí v krabicích s vínem, případně pod parketami. >:D

tipnul bych, že většina Alf i Crom se prodala s 1.9JTD. Stačí se podívat na mobile.de jak to vychází v poměru k benzinovým variantám
15. 6. 2012 12:14
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Ovšem v Itálii se prakticky všechna auta od velikosti Brava/Giulietty včetně a výš kupují převážně v naftě (vyjma Ferrari, Lamba a Maserati ;-)
Avatar - Katikakus
15. 6. 2012 12:12
Re: Mám dotaz
Tady se konkretni odpovedi nedockas. Zadne nove auto totiz nikdy nekupoval. Je obecne znamo, ze jezdi hodne olitanym Volvem pritazenym z Nemecka - vonavka po duchodci - ten turecky bazarnik to alespon rikal.... >:-[]
15. 6. 2012 12:03
Re: Mám dotaz
Těžko můžeš pak při servise dělat haura před prodejcem, kterýho jsi vloni na kolenou prosil o koberečky a zimní gumy. >:-[]
Jak by to vypadalo?
15. 6. 2012 12:02
Re: Mám dotaz
Tady se vyšťaví klučina, dokonale nadržený z putování po internetu o tom, jaké to je mít alfu z Varšavy, se slevou sto tisíc, a diskuse je v ajfru >:D

Nepíši o tom, že je to dogma jezdit na servis do místa koupě, samozřejmě, že se můžeš nepohodnout na servisu, a změníš místo, o tom však není přece diskuse, diskuse není o výjimečnostech, nýbrž o tom, jak to chodí většinově. Prostě si koupíš auto a jezdíš ho tam servisovat, neboť tam máš dobré vztahy.
15. 6. 2012 11:58
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
Já mám s E85 celkem dobré zkušenosti, spotřeba vzrostla, ale nijak podstatně - Ecotec 1.0, nahoru to šlo asi o půl litru...pravda, to je asi 10 procent. Na druhou stranu jsem to míchal jen půl na půl s N95.

To zdanění pořád platí? Ještě si pamatuju skvělé V6T Busso nebo Fiat 16/20vt, ale dlouho už s ničím podobným nevylezli. Tak jsem myslel, že už ten zákon je zrušený.
159 i Croma měly až na výjimky samé motory přes dva litry, přesto to byly páteřní modely.
15. 6. 2012 11:53
Re: Mám dotaz
asi nechtějí mít familierní vztah s prodejcem, nechápu >:-[]
15. 6. 2012 11:53
Re: Mám dotaz
Pravděpodobně se domníváš, že naše koruna je něco jako švýcarský frank... >:-[]
15. 6. 2012 11:52
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
s E85 proti naftě nic moc neušetříš. Zvedne se ti spotřeba o 20% (při krátkých cukačkách výrazně víc). Nevěř kecům o malinkém zvýšení - sám to řeším na svém autě a je to úspora vůči provozu na benzin, ale je tam spousta podmínek - delší trasy, slušný (nejlépe) tovární SW, máš pumpu s E85 blízko a pod.

LPG ano, to je jiná věc.

Ale já bych ještě jeden důvod v Itálii pro naftu viděl - když pomineme oblibu nafty v EU + náklady při větších nájezdech:

italské daně - všechno nad 2 litry je nechutně zdaněno, proto třeba Saab/Volvo dělal ostré edice svých modelů ve speciální dvoulitrové variantě pro taloše
15. 6. 2012 11:52
Re: Mám dotaz
Mraky, Matchbox, Burago. Dělám to průběžně co týden. Díky za lekci, jak to chodí ve velkým životě - Varšava, Alfa Romeo... >:-[] :yes:
15. 6. 2012 11:50
Re: Mám dotaz
abys to měl komplet tak tady něco od Eurodrzků ze Švajcu kterak kupují prémiovky:
[odkaz]

citace: Důsledkem silného švýcarského franku je i to, že zdejší zákazníci raději kupují auta v okolních státech.

>:D
15. 6. 2012 11:49
Re: Mám dotaz
Duvod je ze polsky zloty devalvoval od prelomu roku o cca 10% takze to ma nejaky dopad na final cenu. Ja jsem si tam zajem koupit Honda sekacku a byla tam za 19tis CZK, tady je za 29tis CZK.....
15. 6. 2012 11:47
Re: Mám dotaz
A co jsi mi tím chtěl vysvětlit >:D
15. 6. 2012 11:46
Re: Mám dotaz
Na nic jsem se tě neptal, naopak, ptám se, zda kolega nakoupil všechna svá auta v Polsku, když tě tak náruživě do toho Polska pakuje >:D
Avatar - KANKUNEN
15. 6. 2012 11:45
Re: Mám dotaz
Tak to je rána pod pás, teď se ukáže, jestli pan Umělec není bychař.
15. 6. 2012 11:44
Re: Mám dotaz
spousta Čechů si nechávala funglovky Škodovky tahat z ciziny, to se dobře ví.... Asi to taky byli nějací pomatenci, co?
15. 6. 2012 11:44
Re: Mám dotaz
>:-[] :yes:

tak tak, servise je pro ně stejný business jako prodej. A záruka je celoevropská. Jasně, její vykonání (hlavně u některých supermainstreamových) značek může váznout, ale to je už jiná věc
15. 6. 2012 11:43
Re: Mám dotaz
Jasně, ty si přece pojedeš koupit Alfu Romeo do Varšavy :-) Kaplici, buď k sobě alespoň trochu upřímný, když už to děláš v životě tak, že na diskusi pod Freemontem sbíráš informace o tom, jak se kupují auta v Polsku.

Hele, mrkni ještě na stránky Portugalska, kdyby tam ta alfa byla přeci jenom o fous levnější, možná že v návštěva "hlavního města" bože >:D by se šikla, ne?

P.S. Jinak děkuji za lekci, jak se kupují Alfy Romeo :yes:
15. 6. 2012 11:42
Re: Mám dotaz
tak vidíš, odhalili jsme cenový rozdíl PL-CZ. V PL když budeš jezdit na servis dostaneš instantní kafe z automatu, v ČR cibetkovou, s dortíkem, obsluha bude nahoře bez >:-[]

jinak je samozřejmě zajímavý, že kolik lidí z ČR hlavně s prémiovými modely jezdí na servis do zahraničí - i zajet si pár sto KM navíc jim totiž stojí za ty ušetřené peníze a kvalitní služby.

A mimochodem - prodejci většinou při dnešních cenách žijí hlavně ze servisu, proto tě určitě odmítnou s tím, že jsi auto nekupoval u nich >:D no vždyť Guiliett se tady prodá víc než rohliků, takže práce mají určitě dost :-)
15. 6. 2012 11:41
Re: Mám dotaz
od se na to dívá z pohledu kupce VW s TSi - tam je potřeba ten vztah opravdu intenzivně navázat. Však tam budeš co měsíc s dotazy:"chlapi, už ten řetěz drnčí dost na to, abyste mi ho vyměnili na záruku?" a o něco později "hoši, prosím vás, dejte mi aspoň nějakou kulanci na ten zničenej motor, přece to u 4 roky starýho auta nebudu platit ze svýho" atd. ;-)

Realita je taková (aspoň co já mám zkušenosti s novými auty různých značek) že servisu se úplně jedno, jestli jsi u nich auto koupil nebo ne.... rozhodně se k tobě nebudou chovat líp nebo hůř....
15. 6. 2012 11:41
Re: Mám dotaz
Nová jsem kupoval dvě, zatím žádné v Polsku, jedno v Německu a jedno ve Strakonicích a s žádným jsem na servis nejel tam, kde jsem ho koupil, ale do autorizovaného servisu značky v místě bydliště - nikde jsem problém neměl. A teď tedy napiš ty, kde jsi kupoval svá nová auta? Já ti odpověděl.
Avatar - Renton
15. 6. 2012 11:40
Re: Mám dotaz
V niektorych veciach s tebou suhlasim, ale tomuto prispevku nerozumiem ;-\ Ake prosenie o zlutovanie? Ked tam maju nizsiu cennikovu cenu a oplati sa mu tam ist kupit auto, tak preco by to nemal spravit?

Vobec neplati pravidlo, ze tam kde som auto kupil, mam aj servisovat. Z akeho dovodu? Ja som nebol spokojny so servisom, kde som kupil auto, tak som siel inde. Nebudem tam predsa chodievat len preto, ze mi predajca (castokrat nema nic spolocne so servisom / prijimacim technikom) predal auto...

A inak Freemont je fajn >:D aby bolo aj nieco k teme
15. 6. 2012 11:38
Re: Mám dotaz
Asi ti nedošlo, že zde nejde ani o alfu a už vůbec ne o motor, tady jde o těch internetových mínus sto tisíc... >:-[]
15. 6. 2012 11:37
Re: Mám dotaz
A pokud bereš hlavní město Polska a Slovenska jako vesnici, tak to potom teda jo >:D
15. 6. 2012 11:36
Re: Mám dotaz
Kdepak jsi nakoupil všecha svá nová auta, která jsi za svůj život ojezdil, v Polsku? 8-s >:D
15. 6. 2012 11:35
Re: Mám dotaz
GTIho vůbec neřeš, to je prostě fanda všeho od VW a tak je to potřeba brát.... ;-)
Jestli chceš auto se spolehlivým turbomotorem, tak u Alfy jsi na dobré adrese :yes:
15. 6. 2012 11:34
Re: Mám dotaz
Proboha co to je za řeči >:D Tak mám nacpat prodejci o 90 tisíc víc, abych s ním pak mohl pokecat u kafe? >:D A na servis samozřejmě jezdíš k českému prodejci, i když auto koupíš jinde, nebo si snad myslíš, že jezdíš tam, kde to auto koupíš? :-) Kupoval jsi vůbec už někdy nové auto???
15. 6. 2012 11:32
Re: nechapem...
Aha! Tak toto ma nenapadlo. Ale uz mi je to jasne, vdaka... :yes:
15. 6. 2012 11:28
Re: Mám dotaz
Nevěř na zázraky, platí to, co si dohodneš s prodejcem. Se svým prodejcem, tedy s tím, k němuž budeš jezdit na servis. Koupě auta přece není jen o té koupi, to je o navázání vztahů s prodejcem, je to o dalším společném životě - ty koupíš vůz u "svého" prodejce, stavuješ se tam při cestách kolem třeba na kafe, probíráte novinky atd. Samozřejmě tam jezdíš na bežný i mimořádný servis, prostě žiješ. To nahoře, to internetové vyhledávání nejlevnějšího auta vesmíru jsou dobré plakátové prostocviky, s realitou běžného života to nemá společného nic.

Jediné co lze považovat za další možnou variantu je to, si jet koupit vůz přímo do továrny, to jest pro devětsetjedenáctku do Zuffenhausenu, pro BMW do Mnichova atd. Takhle to dělají ti, co ctí dokonalost zážitku. Ale přijet roztřesenej do první polský vesnice za hranice a prosit je o slitování... no dovol?
Avatar - KANKUNEN
15. 6. 2012 11:26
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
To nechápu, znáš to místní američani jezdí za 9 s V8 a to se neloudají. Jen ti blázni kamioňáci je vyblikávají na dálnici.
15. 6. 2012 11:25
Re: diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
A co když se Pentastar zplynuje a do nádrže se natankuje E85? Pak mi nafta moc smysl nedává. :-)

Trh to ale vidí jinak.
Avatar - Renton
15. 6. 2012 11:25
Re: Mám dotaz
GTI je stary srandista ;-) Pokial ti nevadi mensia vybava, tak kup Progression. Na Slovensku sa ale da kupit len vo vyssej vybave, cize vyjde drahsie. S nakupom v Polsku nemam skusenosti...

Auto Bild:
[odkaz]
15. 6. 2012 11:25
Re: Mám dotaz
taky mi to tak připadá :-) Cee´d je pěkné auto, ale motorově se nedá s Alfou srovnat - ale to žádné v dané třídě :-)
15. 6. 2012 11:20
Re: Mám dotaz
se Slovenskem máš pravdu, kouknul jsem na ceník a o 86000 tisíc levnější než u nás - nechápu, ale příjemné zjištění :-)
15. 6. 2012 11:19
Re: Mám dotaz
.... klasický šovinistický, čecháčkovský, ubohoučký názor.... korunovaný gigantickou perlou o nákupu Ceeda >:D
Dnes velmi zřetelně: :yes: :yes: :yes: >:D

Jinak nedávno jsem jel po nové D1 směr Ostrava a pokračoval pak v Polsku do Lodže.... A hochu, jak Poláci (ten čecháčky opovrhovaný národ) staví nové dálnice, to jim můžeme závidět.... Kvalita absolutně jinde a možná to umí i levněji....

Ale my jsme přece ti chytří Češi, na které si nikdo nepřijde, co? ;-)
15. 6. 2012 11:17
Re: Mám dotaz
tam jsem právě byl ;-\ A sleva tedy nic moc - ještě to zkusím s ceníkem ze Slovenska a Polska v ruce - třeba dostanou rozum :-)
15. 6. 2012 11:15
Re: Mám dotaz
žádná předváděčka, o čem to píšeš - nové auto z továrny - a jak píše kolega - na Slovensku stejná verze 1,4 MultiAir - stejná výbava - o 86 000 míň jak u nás - ceníková cena - auto přímo z pasu.
Nehledám nejlevnější Alfu - proboha, když už jsme v EU, tak se nemám kouknout za kolik nabízí konkurence ten samej vůz? Upozorňuji znovu že NOVÝ !!!!!!
15. 6. 2012 11:10
diesel 2.0JTD vs Pentastar 3.7 V6
jen tak pro zajímavost (než se tady rozjede flame na téma "jak někdo může brát čtyřválcovou naftu, když může mít Pentastar"):
v květnu se v Itálii prodalo 1652 Freemontů.
Z toho bylo v naftě.... 1650.... ;-)
A to je tam nafta fakt stejně drahá jak V6...
Inu, peněženka má přednost....
Avatar - Renton
15. 6. 2012 11:10
Re: Mám dotaz
Mas pravdu, v Polsku predavaju Multiair aj s vybavou Progression :-O U nas len s Distinctive. Takze kvoli vybave to bude lacnejsie. Inak vyborna volba :yes:
15. 6. 2012 11:10
Re: Mám dotaz
Vyskákaná předváděčka, přes noc na parkovišti zapomenutá otevřená okna, při současné průtrži polských mračen, dvakrát vylágrovaný motor... V Polsku bych si nekoupil ani instantní kafe, natož Alfu Romeo. Koneckonců, musí být zajímavé jezdit s mrazením v zátylku s "novou" alfou a čekat, kde se už sakra co konečně vyvrbí.

Tak ty si chceš udělat dokonalou radost, chceš investovat peníze v řádu statisíců, přičemž je zřejmé, že jsou to pro tebe současně velmi "vážné" finance, avšak jak tak čtu, chceš hlavně udělat radost nějakému polskému prodejci. Tohle nechápu.

Přečti se zdejší testy o giuliettě, nenech se unášet údajnou designovou jedinečností, hluboce se zadívej na alfu zpředu, posaď se do ní a pak si vyzkoušej nového... cee´da. To je mé doporučení pro ty, co hledají po Evropě nejlevnější alfu století. Chceš-li pak koupit to nejlepší, co daná mainstreamová ('supermainstreamová) třída za cca pět set tisíc nabídne, počkej do podzimu, přijde zlomová generace golfu, golf sedmý :-!
15. 6. 2012 11:08
Re: Mám dotaz
najskor zajdi do predajne a porozpravaj sa s predajcom, urcite Ti ponukne zaujimavu cenu mimo cennika alebo najde nejaku skladovku za cenu, ktora sa tazko odmieta ;-)
15. 6. 2012 11:07
Re: Mám dotaz
u nás 586 000, navíc v Polsku je možná i nižší verze výbavy, která je pro mě vyhovující - nechci například automatickou klimu - měl jsem jí ve dvou autech a spíš byla k zlosti než k užitku :-) Kouknu tedy ještě na slovenské stránky :-)
Avatar - Renton
15. 6. 2012 11:02
Re: Mám dotaz
Dobre si to ratal? Neviem, ake mate ceny v CZ, ale v SK stoji 1,4multiair 19490e. V Polsku pri sucasnom kurze 4,315 to vychadza na 19675e (alebo inak v zlotych 84900)
15. 6. 2012 11:01
Re: Cena
.... spíš to bude 99%, jinak máš recht.... ;-)
15. 6. 2012 10:58
Re: Mám dotaz
...to víš, u nás je alfa prémie, v polsku nejspíš lowend
15. 6. 2012 10:48
Mám dotaz
je to trošku mimo článek, ale budu kupovat Alfa Romeo Giuliettu a co mě celkem šokovalo bylo, že v Polsku v oficiálním ceníku u dealera Alfy vyjde nová 1,4 MultiAir o 100 000, - levněji - i více, než u nás - v bazaru bych tam nic nekoupil, ale tohle je dost dobrá nabídka. Nevíte někdo, co v tom může být za háček, nebo proč je tak velký rozdíl v ceně? Výbava je naprosto stejná a o DPH tam nikde nic nebylo? A jak by to bylo s dovozem, je to v rámci EU, tak by to mělo být v pohodě. Budu rád za každý názor - díky :-)
15. 6. 2012 10:39
Re: nechapem...
v zimě testovali kousek, kterýmu se točila i rezerva v kufru, však píšou "pohon všech kol", copak neumíš číst? >:D
15. 6. 2012 10:37
solidní kus železa
za rozumné peníze :yes:
vytkl bych trochu relativně atypický (tj. drahý) rozměr pneu, objem kufru při složených sedadlech je podprůměrný a opravdu vysokou hmotnost
ve srovnání s kombíky střední třídy za stejné peníze ale nabízí opravdu hodně navíc
jestli se povede tovární předělávka šestiválce na plyn, bude to bezkonkurenční
15. 6. 2012 10:21
nechapem...
"...Freemont se silnějším motorem a pohonem všech kol jsme testovali v zimě, zatímco provedení 4x4 přichází na řadu až nyní..."

Tam bude asi niekde daka chyba. "pohon vsech kol" a "4x4" mi pripada byt tak podobne, az je to to iste...
Avatar - strýček BOB
15. 6. 2012 10:16
Re: 4x4
Hm, Haldex druhé generace...tak v tom případě se tomu mlžení moc nedivím >:D ale za ty prachy, co by člověk chtěl, že?
15. 6. 2012 10:14
Re: Cena
ano, virtuálně by 90% rodinných "Schumacherů" dalo přednost Pentastaru, v té reálne "realitě" ale 90% dá naopak přednost naftě
15. 6. 2012 10:13
Re: 4x4
To je otázka, všude píšou něco o ECC, on-demand-system a s pravdou ven se jim moc nechce. Ale fakticky by to měl být Haldex druhé generace.

Holt někde se šetřit musí.
15. 6. 2012 10:11
Pentastar
Rovných 700k za haldexovou čtyřkolku se dvousetsedmdesátikoňovým šestiválcem?
Do nádrže E85, dodělat LPG (záruka podle všeho zůstává) a už se práší za kočárem. :-)
Diesel ať si nabouchají...prodeje ale budou jiné, no.
Avatar - strýček BOB
15. 6. 2012 10:09
4x4
V článku o tom není ani zmínka a hledat se mi to nechce. U pohonu 4x4 předpokládám Haldex, ale jaký Haldex?

Freemont musím opravdu pochválit. Po dlouhé době auto, které Fiat nedoprasil, ale opravdu vylepšil :yes:
Avatar - Emel
15. 6. 2012 09:58
Re: Automat
převodovka se totiž dokáže rychle zorientovat a najít převod s co nejnižšími provozuschopnými otáčkami. ...z toho dovozuju, že kickdown zvládá automat slušně.
15. 6. 2012 09:52
Automat
Proč není popis,jak ten automat řadí a jak se chová při kicdownu ? V článku jenom je,že na dálnici srazí otáčky a to je vše.Zajímá mě plynulost řazení a kickdown.
Avatar - Emel
15. 6. 2012 09:50
Cena
Nějak nechápu, proč je Diesel 4x4 automat za cenu benzinového šestiválce 4x4 automat" mezi mínusy. Přitom příznivá cena je uvedena jako plus. Autor tím chtěl zřejmě říct, že cena je sice dobrá, ale za stejnou cenu by dal přednost benzínu... dobrá, to je ale spíš pozitivum benzínu než negativum dieselu... navíc si troufám tipnout, že s tímto názorem bude v menšině.
15. 6. 2012 09:50
FandF
ano tohle je výborná nabídka. :yes: