Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Akce Renaultu: K vybraným autům Twizy zdarma

Španělské zastoupení Renaultu se snaží pomocí speciální akce prodat modely, o které je malý zájem.
Zpět na článek
3. 8. 2012 15:32
Re: Ale veď laguna mala konkurovať passatom!
frantici jsou z jine planety...asi.
3. 8. 2012 15:30
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Tak to odhaduju, ze pocet reklamnich clanku o tomhle bazmeku bude vyssi, nez finalni pocet prodanych kusu. :-)

Tak to se nedivim, ze to rozdavaji "zadara".
Avatar - jozephko
3. 8. 2012 08:12
Ale veď laguna mala konkurovať passatom!
Keď Renault vyšiel s druhou a hlavne treťou generáciou Laguny, dušoval sa, že to bude revolúcia na automobilovom trhu, a že kvalitou, dizajnom a neviem čím ešte sa spoľahlivo vyrovná Passatom. Ale ako to už u Frantíkov býva v posledných rokoch a vo všetkom zvykom, bolo to len také táranie dve na tri. Ukázalo, že Fracúzi strácajú (alebo už možno aj stratili) zmysel pre realitu.
Francúzskym výrobcom nepomáha ani ekologický terorizmus, kedy z času na čas niekomu v Paríži napadne, že veľkým SUV-kam alebo limuzínam prepichne gumy, nepustí ich do centra miest alebo sa im inak snaží znepríjemniť život. Jednoducho majiteľ veľkého auta je vo Francúzsku verejný nepriateľ číslo jedna. Pritom práve toto sú tie kategórie áut, na ktorých automobilky majú najväčšiu maržu.
Možno keby Lagunu predávali za 8.000 € v plnej výbave, pár kupcov by sa našlo. Či? :-)
2. 8. 2012 22:00
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
podpasovka by to bola, lenze vw nema zatial produkt podobny twizy-mu. Este by som za tym videl pokus o vacsie rozsirenie medzi ludi a zaroven ziskanie nejakych statistik o pouzivani a tym aj moznost vychytat detske choroby a muchy.
Ta zlava vyzera byt vysoka, ale 5000€ je bezna zlava pri firemnych nakupoch vozidla strednej triedy ;-)

PS: ja by som na mestke jazdenie tuto konzervu bral
Avatar - white label
2. 8. 2012 21:07
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
Až začne nějak podobně lákat zákazníky VW, bude to podpásová cenová válka proti konkurenci, když to udělá Renault, Fiat apod., je to úplně něco jiného...
Já s podobnými akcemi kohokoli nemám problém, ale ať si pak frantíci a taloši nestěžují na nízké ceny VW apod.
Avatar - Dylan McKay
2. 8. 2012 20:01
Super nabídka
Naprosto geniální tah, takovou nabídku bych rád využil, protože Twizy chci. Zároveň by se hodil král všech MPV Espace.
V době krize v USA si příbuznej koupil Chrysler, a k tomu dostal druhý zdarma :yes:
2. 8. 2012 16:22
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
Adolfe obávám se že jestli k tomu vůbec kdy dojde tak se toho s nádorem na mozku nedožiješ. Ale jsem v jádru dobrák tak když napíšeš svoji adresu tak ti pošlu antistresový balíček. Clio od Bburaga a kladivo.
2. 8. 2012 16:11
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
Renault je i letos pořád ještě v zisku, takže si Áda ještě bude muset počkat a my alespoň nepřijdem o jeho milou společnost. Jinak je to od Ady docela velká pochvala. Nečekal jsem, že nazve Twizy autem.
2. 8. 2012 16:01
Re: Dvě auta za cenu jednoho...
No to urcite tazko, kto ma v hlave trosku sudnosti vie ze je to pomerne malo pravdepodobne. Neviem si predstavit ako by ho mohli zbalit cinania ked ma vacsinu v Nissane a v Dacii ktore su vo velmi dobrej kondicii, takze ma predpoklady prekonat momentalnu krizu lahsie ako PSA, Opel alebo Fiat ktory sa tak-tak zachranil Chryslerom. A navyse nejake akcie ma aj stat, ze VW :-) A co taky Seat, bude ho koncern dotovat donekonecna?
Avatar - Ada je zase tady
2. 8. 2012 15:45
Dvě auta za cenu jednoho...
... tak to je konečná, přátelé. Za rok, za dva bude firma rendlík už jenom vzpomínkou. :*)
2. 8. 2012 12:00
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Tak když nemáš papíry, tak to rychleji než 45 nejde, že. Pro lidi s řidičákem mají rychlejší. 4 ulice ve Francii ujdou pěšky, do Twizy stejně velký nákup neuložíš.
2. 8. 2012 11:51
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
hm, takze zatim o nicem. maximalka 45 km .. to je zajimave jen na hodne kratke trate, tak nekam skocit do kramu pres 4 ulice a zpatky, abych nemusel cekat na autobus nebo tahat nakup v ruce a na to zase nemame hustou sit nabijecek.
Kdyby byla pred kazdym barakem, tak snad.

Desim se predstavy, ze se s tim vydam na 40km dlouhou streku ve spicce na druhy konec mesta, to by me asi ostatni ridici sezrali zaziva. To uz tam radsi dojedu MHD a nemusim se stresovat, jestli me nekdo nesmete a jestli mi nekde po ceste nedojdou baterky.
2. 8. 2012 11:50
Re: Pro Toppera
Já proti němu nic nemám, ale myslím si, že si řada lidí neuvědomí, o kolik je tohle vozítko lehčí, tedy nevezme v potaz, že tenhle druh crash testů má vypovídající hodnotu pouze pro vozy o podobné hmotnosti. Bezpečnější než kolo nebo skútr? Nepochybně. Ale i při městské rychlosti srážka s autem nebude pěkná. Na tvé straně stojí skvělá manévrovatelnost a malá šířka.
2. 8. 2012 11:45
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Na západ od ČR je běžné, že lidé ve městech mají víc nákladů než jen palivo. Ano, poplatek za baterie je nepříjemný a nákladově staví elektromobil na úroveň městského auta, ale když připočítáš veškeré poplatky, omezení a fiskální výhody, tak je levnější. Pokud ti stačí dojezd a máš ho kde dobíjet, stojí za to nad tím zapřemýšlet.
2. 8. 2012 11:43
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Za první pololetí přes 1500 kusů. Celoevropsky pak přes 6 tisíc.
2. 8. 2012 11:41
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
a kolik to je na kusy :-)
2. 8. 2012 11:40
Re: A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Ve Francii tvoří Twizy zhruba 30% trhu s elektrickými vozy. Přeskočil už i Bluecar.
Avatar - Starfighter
2. 8. 2012 11:38
Re: Pro Toppera
Jak píše vrkuboy, je to alternativa ke scoterům. Při takové bouračce na moto by tě sbírali do pytlů na kosti.

Mně se ten nápad, jako auto pro jednu osobu čistě do města, líbí :yes:
2. 8. 2012 11:38
Re: Pro Toppera
Samozřejmě, chápu jeho přínos. Jen jsem chtěl dodat, že to nevypovídá o tom, jak si povede proti autu. Hmotnostně je Twizy proti autu jako auto proti (lehkému) náklaďáku.
2. 8. 2012 11:38
A KTEREMU MODELU POMAHAJI ?
Komu vlastne Renault pomaha ?

Lagune, Latitude Espace a spol, anebo
nikdo nekupuje to elektrické vozítko Twizy ?

Podle me b, je spravna volba.
Takove auto, ktere jede 45 max a jeste v tom zadrhel v podobe pausalu 50 ecek mesicne za pronajem baterek je zadarmo drahy - muj nazor.

Za 50 ecek si koupim plnou nadrz benzinu a v pohode si odjezdim to, co tohle elektrovozitko se svymi casy na dobijeni a omezenou rychlosti mozna ani neda.

A to kdovi kolik tam maji nabijecich stanic...
2. 8. 2012 11:35
Re: Pro Toppera
V porovnání s Aixamem GTO, který stojí 14 tisíc €, je za hubičku.
2. 8. 2012 11:34
Re: Pro Toppera
Na to bys potřeboval silnější motor. Což by mohlo znamenat baterie s větší kapacitou, popřípadě schopné dodávat víc energie, což by nejspíš znamenalo větší hmotnost. Tu 80 nevybrali náhodou. Pokud chceš víc, máš tu například Renault Zoe, Bolloré Bluecar, Nissan Leaf.
2. 8. 2012 11:27
Re: Pro Toppera
Já to nepopírám... váha a úzký rozchod kol toto vozídlo poněkud diskvalifukuje, ale musíme na to auto nahlížet jako na alternativu ke scoterům. V této roli obstojí na jedničku! Twizi nebo toto? [odkaz]
2. 8. 2012 11:21
Re: Pro Toppera
Problém je, že tenhle test simuluje náraz do vozu o podobné hmotnosti. Běžné auto má hmotnost trojnásobnou, nemluvě o dvoutunových "městských" SUV.
2. 8. 2012 10:56
Re: Twizy
Můžeš si koupit rychlejší verzi, tahle je pro mládež. Ale i ta má maximální rychlost "jen" 80 km/h. A navíc nad 50 to už není bůh ví co. Přesto se celkem prodává, v červnu byly celkové prodeje něco přes šest tisíc kusů. Kolik vidíš na okruhu skútrů? Pokud bys jezdil po okruhu, tak stejně tvůj největší nepřítel bude dojezd, protože při plném využití bude tak 50 km.
2. 8. 2012 10:38
Re: Pro Toppera
Přesně tak! A v čem se budeš cítit bezpečněji? Na kole? Na el. koloběžce z tržnice, na segwayi nebo ve Twizi? Bezpečnost v městském provozu je u Twizi na slušné úrovni a kromě levného provozu je bezpečnost jeden z atributů proč chtít Twizi. Chtěl bych vidět někho kdo by dokázal ve městě kde jezdíš od semaforu k semaforu, rozvášnit Twizi na těch 90km/h..... na to by byla potřeba hodně dlouhá rovinka :-)
Avatar - Tomas_2002
2. 8. 2012 10:34
Re: Pro Toppera
Ale vždyť klasický Twizy Urban s tím výkonnějším motorem má máximálku 80. Tak mi neříkej, že by to konstrukčně nezvládlo 90 km/h.
2. 8. 2012 10:33
Re: Pro Toppera
Realné nehody jsou opravdu různé a i tak NCAP použivá jeden a ten stejný systém desítky let. Já měl scooter který jel i 130km/h... zdá se ti to být bezpečné? Twizi jako alternativa k městským scooterům je výborná volba. Těch 90 to nejspíš i pojede, ale člověk který si tohle kupuje to nemá na sprintování. To by ta baterka byla hodně rychle vycucaná. Ta pomalejší verze je určena prakticky všem, protože ji lze provozovat bez řidičského oprávnění. Z toho důvodu je ta rychlost omezena. Silnější verze je především proto aby majitel dokázal držet krok v městském provozu. Pořád lepší než Aixam, který má pod kapotou rachotící dieselovou atmosféru která díky použití variátoru pořád řve jako kráva o chodu motoru ani nemluvě... navíc je hodně předražený. Twizi je alternativa ke všem Aixamům, Scooterům...
2. 8. 2012 10:33
Re: Pro Toppera
Jestli ona ta 45km/h rychlost nebude dana tim, abys na rizeni toho auta nemusel mit ridicak :-) Kdyby to jelo rychleji, auticko by pozbylo svuj smysl.
Avatar - 3_diamanty
2. 8. 2012 10:19
Re: Pro Toppera
realne zrazky su niekedy uplne ine a zo sikma alebo tak, no super takze ked sa v tom v 40tke nezabijem to je dovod aby ta mikromasinka mohla ist 100kou? Auto konstrukcne na to nie je robene to je ten problem a dalsi problem je ze keby to skutocne malo ist 100kou alebo 90 tak sa v tom urcite nejaky mlady nevybureny sofer hned v prvej zatacke zabije.... takze takto renault zachrani kopec zivotov... kto chce jazdit rychlejsie na to ma normalne auto....
2. 8. 2012 10:03
Pro Toppera
Tak a teď mudruj odborníku přez všechno [odkaz]
2. 8. 2012 10:00
Re: Twizy
Z toho je ta korejská kvalita cítit! >:D
2. 8. 2012 09:59
Re: Twizy
Tak a co skůtr? Na tom se při 45km/h zabiješ ani nevíš jak. Twizi je alternativa do městského provozu pro ty co chtějí něco bezpečnějšího než skůtr. Navíc je tohle auto úzké a pokud by tě brzdil tak ho objedeš. Takže myslím, že s bezpečností je na tom Twizi daleko lépe.
2. 8. 2012 09:58
Re: Twizy
Zajisté, ideální by to bylo až na rychlost chůze, počet smrtelních střetů s chodci by pak klesl nejméně o 98,351% >:-[]
2. 8. 2012 09:55
Re: Twizy
ja jsem pro, snizovat rychlost je potreba :-)
2. 8. 2012 09:52
Re: Twizy
Neboj, holt je to auto budoctnosti se vším všudy, za pár let bude stejně všude ve městech 30 8-s , teď to snad udělali v Karlíně a další městské části o tom také uvažují :no:
2. 8. 2012 09:40
Re: Twizy
Tak aspoň, že už víme, jaký stroj sedláš :yes:
[odkaz] [odkaz]
2. 8. 2012 09:37
Re: Twizy
Když se prodává Aixam, Jawa Chic apod. za čtvrt milionu je nabídka Twizyho "zdarma" zajímavá ne? Žehrání nad tím, že to nejede 200 mi přijde krapet úsměvná...
2. 8. 2012 09:37
Re: Twizy
nemam sebemenci problem na Prazskem "okruhu" jezdit i 50-60 a zadnej kamion me neslisoval :-) beztak je tam tech omezeni rychlosti dost a dost a pruhu jakbysmet
Avatar - 3_diamanty
2. 8. 2012 09:15
Re: Twizy
no to aj u nas na slovensku neboj.... tiez sa to prekracuje... ale podla teba je bezpecne s tymto malym akoze autickom ist 80 alebo viac? Ved uz v 50tke musis mat srdce v krku len sa na to auticko pozri lepsie.... bezpenost je myslis aka? Ked v tom v 40tke niekde napalis je ti amen,,,,to male auticko proste nie je stavane na taketo rychlosti celkovo konstrukcne a bezpecnostne...... takych 60 by som povedal ze ok ale ze by to mohlo ist 90? To uz je vela na konkretne toto male auticko..... mozno je jeho rychlost limitovana prave kvoli bezpecnosti a kvoli tomu aby to ludia napokusali po takych cestach ako ty spominas...
Avatar - Tomas_2002
2. 8. 2012 09:09
Re: Twizy
Ale prd. Co když najedu v Praze na okruh ? Tak tam na 80tce jezdím 90. Kdybych tam jezdil 70 tak mě tam slisujou kamiony. V Brně a ostatních velkých městech to samé.
Avatar - 3_diamanty
2. 8. 2012 09:04
Re: Twizy
45 je ozaj malo ale 90 v meste ti vobec netreba,,,, maximalka okolo 70 je v pohode... v meste viacej nepojdes....ak nechces porusovat predpisy.....

45 je ale ozaj malo... tolko davam na bicykli bezne po rovinke ak to rozbehnem a dole kopcom zo sidliska aj okolo 60...
Avatar - Tomas_2002
2. 8. 2012 08:57
Twizy
Kdyby to jezdilo aspoň 90 km/h tak neřeknu nic, ale 45 - to je opravdu bída i do města. :no: