Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Renault příští rok představí nové Twingo a Espace

Dva modely francouzské značky čekají velké změny. Z Twinga bude zadokolka, Espace by se mohlo stát velkým SUV.
Zpět na článek
4. 5. 2013 00:23
Re: Nove twingo
Ty videa jsem viděl a teď čekám, co nakonec z toho vznikne. Jestli se Renault trochu odváže a tento skvělý design Twinga protlačí až do série. Bylo by potom stylovkou hodně podobnou Fiatu 500. No ale jestli VW nepokazí Taigun tak stejně všem vypálí rybník :-)
3. 5. 2013 22:55
Re: Twingo
Jsou to všechno jen dohady. I lidi z francouzského Renault fóra moc nevědí, co se v Renaultu děje. Nikdy prý nebyly úniky, tak hlídané jako teď. Třeba Captur se taky provalil až na poslední chvíli.
3. 5. 2013 22:51
Re: Jedno rozhodnutie horšie ako druhé
Takovou snůšku blábolů by nevypotil ani Áda. :-)
Avatar - jozephko
3. 5. 2013 22:47
Jedno rozhodnutie horšie ako druhé
Je veľmi zaujímavé, ako Renault doslova preflákal nie meno, ale v podstate symbol Espace. Posledná generácia prišla na trh pred 12 rokmi, a ešte aj teraz je jej kokpit ako z budúcnosti - bohužiaľ.
A namiesto toho, aby Renault využil potenciál mena Espace pre veľké MPV (na rozdiel od SUV-čiek veľkých MPV-čiek nie je až tak veľa), tak ide uvažovať o SUV. Pritom Koleos sa nedá nazvať inak ako prepadákom.
Podobným nezmyslom je návrat k 60 rokov starej koncepcii "všetko vzadu". Pre super mini auto ako Smart to nie je zlé riešenie, ale pre klasické mini to bude podľa mňa ďalšia pohroma. Aj VW kedysi uvažoval o tejto koncepcii pre Up, ale nakoniec zvolil klasiku "všetko vpredu".
Renault dopláca aj na nenávisť Francúzov alebo skôr francúzskych ekologických aktivistov k SUV-kam a veľkým autám všeobecne. A ťažko presvedčiť kupcov v zahraničí, keď sa veľké autá od Renaultu nepredávajú ani doma.
Francúzske odbory tiež nie sú tým článkom, ktorý by pre automobilku bol prínosom.
Z celého toho mám dojem, že v Renaulte zavládla panika, ktorá všetkých ochromila. A vedenie už nerozmýšľa nad rozumnosťou ďalších krokov - chce len niečo vyrábať - hocičo. Len aby si mohli povedať, že majú nejakú novinku.
Keby mali Nemci vo vedení Renaultu agenta-záškodníka, tak by nemohol lepšie konať ako súčasné vedenie.
3. 5. 2013 18:47
Nove twingo
Ked uz je tu teda zobrazeny koncept elektrickeho twinga, tak pridavam link na normalny motorovy Twingáč :-) Twingo zatial vyzera skor, ze zahodi svoju variabilitu a stane sa skorej imidzovou zalezitostou, co si myslim vobec nieje na skodu, predaj sucasneho twinga nieje taky ako by vsetci chceli a treba prist na trh s niecim novy co zaujme a celkovo Renault sa snazi budovat si iny imidz co sa mu celkom dari, aj ked si to niektori nepripustaju :-)
[odkaz]
Avatar - dr.biker
3. 5. 2013 16:24
Twingo
Bude nové Twingo opravdu zadokolka s motorem vzadu? To musí vymyslet hodně plochý motor, aby auto nepřišlo o variabilitu interiéru. Nevíte někdo více informací?
3. 5. 2013 11:34
Re: co viem...
To není nějaký Renault vliv. Samsung je prostě Renault. A řešit u dnešních globálních značek a jejich globálních platformách, kde se auto vyvíjelo asi nemá moc smysl. Stejně do toho nikdo nevidí.
Avatar - sargis
3. 5. 2013 11:27
Re: co viem...
Ee, niektore modely su derivaty Samsungu, ktore ich vyvijali a produkuju (aj ked s Renaul vplyvom). Mokka je nemecky vyvoj s vyrobou v Azii. Antara azijsky vyvoj aj vyroba.
Avatar - 3_diamanty
3. 5. 2013 11:27
podla mna by to mohlo fungovat
velke SUV spravi renaultu lepsiu sluzbu a lepsi predaj ako velke MPV a zcasti stejne espace nahradza terajsi grand scenic ktory je skutocne dost velky... vidime ze trieda velkych MPV fakticky je uz na ustupe.... a je mozno lepsie ist do vacsieho SUV ktore renaultu chyba.... a oslovi novych zakaznikov ....
Avatar - Pekelná Micinka
3. 5. 2013 11:19
Fantasy
Jsem zvědavý, jak ten Espace bude vypadat. Umím si představit, že současná tvář Renaultu by slušela i k čumáku obgeneraci staršího modelu (J66).
3. 5. 2013 10:31
Re: co viem...
Já nevím, co tady pořád máte s tím Samsungem. Samsung je normální Renault a i v Korei se ta auta jmenují Renault Samsung. Je to normální továrna Renaultu. To by jsi klidně mohl řešit, že Opel Moka je nějaký korejský hybrid Daewoo. Jinak nový Espace bude crossover a bude se vyrábět ve Francii. A určitě se se stejně jako Captur objeví jako Renault Samsung i v té Korei. Těch představ grafíků je docela dost. Tady je jedna z těch lepších:
[odkaz]
[odkaz]
3. 5. 2013 10:12
Re: co viem...
Spíš by mi to šlo k budoucí podobě Grand Scenicu, v kategorii SUV by byl za exota ;-) Ačkoliv, je to Francouz, originalita je očekávána.
Avatar - nalimer
3. 5. 2013 09:15
Re: co viem...
Nie, Samsung nevyvyja ziadne MPV, takze Espace bude čistý Francúz.
Tu je predstava (či povinná jazda grafika), ako by mohol vyzerať
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - sargis
3. 5. 2013 08:50
co viem...
tak Espace mal skoncit a nahradit ho do istej miery Grand Scenic. A zrazu SUV. Alebo crossover. Ked automobilka nevie, kam z konopi, ide do crossovera...len dufam, ze to nebude nejaky hybrid od Samsungu.