Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Škoda Auto chystá na příští rok modernizaci Fabie a Roomsteru, později příjde nástupce Octavie Tour

Škoda Auto chystá v příštím roce výraznou modernizaci modelů Fabia a Roomster. Následovat pak má malé městské auto vyráběné v Bratislavě a také nástupce vozu Octavia Tour. Vyplývá to z vyjádření předsedy představenstva Reinharda Junga pro týdeník Profit.
Zpět na článek
11. 6. 2009 09:09
Re: Súhlas
Mno no, mně se zase facelift Octavie 2 docela libi... To holt vidi kazdej jinak, kdyz jde o design.
Avatar - Hammunasakra
9. 6. 2009 21:38
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
Přiznávám že s "čítať" mám občas maličko (s nějakými slovy) problém, ale ČÍST mi relativně JDE :-)
Nu - ten ROZDíL v našem "chápání" prodeje škoda koncernu vw je, že já VÍM že žím ŠkodaAuto de facto SKONČILA a dnes je to "výrobna" (montovna dílů) koncernu vw, kdežto vy si MYSLÍTE že automobilka ŠkodaAuto za pomoci koncernu vw "vzkvétá" ;-)
Takže vlastně NEjde o "skutky" (tam se asi SHODNEME), ale o "slova" (tam možná NEee) ;-)
Předpokládám, že v POSLEDNím slově vašeho příspěvku VYPADLO "d" - takže budu "reagovat" jako by tam to "D" BYLO:
Pokud Opel "vskřísí" značku Wartburg - tak ten nový současný bude mít s minulostí společného cca STEJNĚ, jako dnešní vozy s logem škoda s těmi Š105/120 apod. - TAK to zase vidím já :-)
PS: To s tím HLINÍKOVÝM motorem znám (a je to PRAVDA), ale "šířit" takovéto věci/"šeptandy" mezi lidmi - právě TO je m.j. práce MARKETINGU (a teď jsem "v ohrožení", protože TAKovéhle věci se NEvyzrazují ;-) )
Mimochodem NECHÁPU, co je "samozejmého" na tom, že se KONCERNovému motoru dala "přednost"? Ať fungujete v JAKÉMKOLIV oboru, když koupíte s firmou něco co funguje/je kvalitní/lepší NEŽ vaše vlastní zboží - prostě "použijete" - jen BUB by "to lepší" prostě VYHODIL (navíc vývoj motoru je HODNĚ drahá záležitost, vyhodit/nepoužít/alespoň NEprodat nový povedený motor - na to by slovo "bub" bylo dokonce možná NEdostatečné ;-)
K tomu mému "chápání/NEchápání" - já jsem taková "jiná" a OPRAVDU na věci "nazírám" trochu JINAK (což je občas PLUS ... ale ne vždy ;-)
Pěkný den :-)
neregistrovaný "tomi1289"
9. 6. 2009 21:31
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
viete čítať???

napísal som, že som rád! že Škoda je v koncerne VW - to znamená že si myslím že to bola pre Škodu dobrá voľba... viac krát som napísal!! že bez nich by to neutiahla a keď by aj hej tak zle... tak čo znamená toto: ekonomické studie/prognózy než na názor "tomi1289" - a DOBŘE udělala (kdyby bylo "po vašem" - škoda by s hodně velkou pravděpodobností již NEexistovala, vzhledem k tomu že bylo "po mém" - docela "prosperuje" (a teď si NEdělám legraci!)

o tej 1,6 OHC so vstrekovaním nikto vlastne nič nevie takže to som napísal ako príklad aby ste pochopila to čo ste aj tak nepochopila...a to že akú takú schopnosť vyvíjať mala... mimochodom ten motor mohol byť po určitých stránkach dokonca lepší pretože údajne bol hlinkový(čo sa o koncernovom nedá povedať)...to že sa dala prednosť koncernovému motoru je myslím samozrejmosť...
s ABS som to myslel tak že ako aj z favoritom tak aj s ABS by si mohla pomôcť inde... trebárs ako z favoritm na západe alebo licenciou atď vy nepoznáte základne udalosti minulosti...)aby bolo raz a navždy jasné myslím že urobili dobre že sú vo VW!!! posunuli sa oveľa ďalej a to čo som písal by sa mohlo ale nemuselo stať je to fikcia!!! presne ako vaše príspevky...

nič v zlom ale vy nielen teraz reagujete
na príspevky ktorých obsah nepochopíte alebo neviem...potom to tak vyzerá...

mimochodom všetko čo sa stalo v minulosti má na prítomnosť vplyv-základná poučka života, platí to aj pre škodu a je pri tom jedno či má Octavia z 50-60 rokov spoločný s Octaviou II len názov aj to je niečo a nie náhone!!!
9. 6. 2009 06:46
Re: Milý Hendly!
Přiznám se že je nad moje síly vysvětlit vám že to je asi 2 týdny co bylo i přes šanci 0,0000000 rozhodnuto o rozšíření závodu v MB o výrobu převodovek.
Historie přesunu na slovensko je snad dost známá. Stejně tak továrny v číně a indii nejsou přesunování výroby z MB. Je to výroba na novém trhu. Doba kdy si v evropě koupíte škodu made in india je stále v nedohlednu.
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2009 22:40
Re: Milý Hendly!
Opravdu si myslíte, že ty "prognózy" jsou "MOJE" (že si to "made in doma po večerech" vymýšlím) :-)
PS: NEvím kolik se dnes (v tomto roce) vyrobí vozů škoda v česku, kolik na slovensku v indie či číně, ale tento poměr se BUDE přesouvat čím dál tím VÍCE směr východ - a ještě jednou, to není MOJE "představa", to NE"vykoukáte" při návštěvě v Mladé Boleslavi ani zítra ani za rok, ale (pochopitelně) to tak bude ;-)
Pěkný den (a NEbojte se, to NEznamená, že by se továrna v Ml.B. nějak brzy zavírala či tak něco.. :-)
8. 6. 2009 22:02
Re: Milý Hendly!
Koukám že jste se nám tu zas nějak rozvášnila:) Absurdno vám není cizí pojem.
Takže jen krátce. Výroba se v MB rozšiřuje i přes vaše 0,00000000 prognózy a výroba na východ je přesunována zatím pouze z DE. Do závodu škoda se dostávám skoro každý měsíc už pár let a tak mám o vašich příspěvkách celkem jasno.
Avatar - Hammunasakra
8. 6. 2009 18:05
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
NEmyslím si že by současná ŠkodaAuto měla cokoliv společného "s minulosťou" jak píšete ;-)
Dle mne je to DOBŘE (!) a zlom nastal modely fabia, octavia ...
Není na nich ŽÁDNÁ souvislost (ani technická ani vzhledová) s poněkud "tristním" výrobkem zvaným Favorit (vítězem testů spolehlivosti, který měl "technický náskok" asi jako dnes čínské vozy).
Ta vámi zmiňovaná 1.6ka byla tak "výjimečná", že připravený motor vw "vyhodil" (přitom jeho vlastní motory tohoto objemu NEbyly ještě dlouhé roky "nic/moc" - myslím že s 16ti ventilovou verzí přišel jako úplně POSLEDNí - kdyby by vámi zmiňovaný motor alespoň TROCHU "použitelný" - jistě by RÁD "dotáhl" vývoj a motor používal)
NEchápu co myslíte tím "..že by na ABS...ESP musela byť sama" - tak jako to Volvo, Jaguar a další by prostě NEzvládla "ufinancovat" koupi dalších motorů, aplikaci elektronických systémů, airbagů a to VŮBEC NEmluvím o servisní a prodejní síti (prostě přežití automobilky ve verzi prodat/NEprodat bylo ne 99:1, ale poměr byl spíše HORŠí). Tehdejší vláda naštěstí dala spíše na ekonomické studie/prognózy než na názor "tomi1289" - a DOBŘE udělala (kdyby bylo "po vašem" - škoda by s hodně velkou pravděpodobností již NEexistovala, vzhledem k tomu že bylo "po mém" - docela "prosperuje" (a teď si NEdělám legraci!) ;-)
"EKONÓMKA" - to jsem ;-)
"Kylie" - to také :-)
"všade bola" - to (bohužel) NE (dokonce ani na všech kontinentech ne) ;-)
"všetko vie" - ani "vzdáleně" (trochu více o hudbě - tedy dokud na návštěvu nepříjde kamarád muzikolog ;-) ; trochu o autíčkách - ale jen v kategorii "koníček/zábava" č. 2 )
TAK to (prostě) je (ale že vám dnes 100oktanová injekce DODALA "sílu" ;-)
Pěkný den (a buďte RÁD, že škoda "skončila" v náruči/majetku vw, jinak by totiž na 99,99% SKONČILA :-)
neregistrovaný "tomi1289"
8. 6. 2009 17:25
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
koniec!...vy ste zase nepochopila môj príspevok.... :no:

celé to začalo tým že ste napísala ako súčasnosť škody nemá z jej minulosťou nič spoločné-to ste si sama vyvrátila vo Vašich príspevkoch

potom ste začali s tým každému dobre známym faktom že bez VW by zrejme neprežila-čo som nikde nespochybnil...

a na koniec tá Vaša veľká dávka nechápavosti...

mimochodom keď si tak rada predstavujete možnú budúcnosť:
k tej 1,6ke, škoda mala niečo podobné pripravené a bolo to schopné...a nikde nieje napísané že by na ABS...ESP musela byť sama... ani Favoryt nerobila úplne sama, pomohli jej s ním na západe a to bol socík...len pre ujasnenie: myslím si že je veľmi fajn že je Škoda v koncerne VW-teším sa tomu a nikde som nenapísal že bez neho alebo inej pomoci by určite prežila nebodaj na tom bola lepšie... ide len o to že máte strašne pomýlenú predstavu čoho bola aj za tej nelichotivej situácii schopná(predstavte si že si to myslí aj bez toho aby som bol šialený fanda Škody)...dosť by ste sa čudovala..."EKONÓMKA" Kylie čo všade bola a všetko vie >:D ;-\ :-( :'-( :no:
Avatar - Hammunasakra
7. 6. 2009 14:22
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
To BYL od vás ale PŘÍSPĚVEčeK ;-)
NIC víc NEumíte?
A v AUTíčkách jste STEJNĚ NEschopný/znalý? :-)
A v ... tam taky? ;-\
No tak alespoň "sem" KLIDNĚ pište (ale ZKUSTE psát trochu "k tématu" = o autíčkách)
PS: Kdyby vám to NEšlo a něco jste NEvěděl, něčemu NErozumněl - NEbojte se, RÁDA poradím ;-)
PPS: To víte - ty ROKY čtení AutoZeitung jsou znát :-)
7. 6. 2009 12:11
Re: Milý 100oktane!
Ano, kdejaká uklízečka našla na záchodku nějaký Auto Zeitung a odtud pramení trochu jiný směr vašeho zaměření že? >:D :yes:

Ne opravdu se nesnažte zda dál psát, protože mě ty vaše žvásty o ničem vůbec nezajímají, stejně jako 99% dalších diskutérů na auto.cz....
Avatar - Hammunasakra
7. 6. 2009 10:23
Re: Milý 100oktane!
OCEŇUJi váš "přehled" v oblasti ZÁCHODů mladoboleslavské automobilky (a jejich uklízeček) - já se v autoprůmyslu soustředím trochu JINÝM směrem ;-)
PS: To je "profesní" zájem či jen "amatérský" koníček?
Pěkný den (na nějakém POŘÁDNĚ UKLIZENÉM ŠkodamladáboleslavAuto "záchodku") ;-)
5. 6. 2009 18:42
Re: Milý Hendly!
Jo máš Kylie pravdu. Swiss cleaning skončil s úklidem hajzlíků v bolce právě v roce 1997... ono to je tak, když nevyučené pipky místo úklidu pokuřovaly za halami apod...
Avatar - Hammunasakra
5. 6. 2009 10:49
Re: Milý Hendly!
Vy to špatně "vyhodnocujete" ;-)
NEstalo se mi tam pochopitelně NIC špatného a s tím "rudým hadrem" - to na mne tak NEpůsobí ŠkodaAuto (či její výrobky), ale SMÝŠLENí lidí o ní/nich - TO je občas až "za hranicí ABSURDNA" ;-)
PS: Ten "přesun" na východ POCHOPITELNĚ bude (v budoucnu) probíhat (ono to skoro ani jinak NEjde) - a ta šance na rozšíření 0,000... bez prodeje KOMUKOLIV samozřejmě "platí" :-)
PPS: A NEodpověděl jste co VY a ŠkodaAuto? ;-)
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
5. 6. 2009 10:27
Re: Milý Maranello!
Realita opravdu bývá (chlapče - to zní ale "bubě", že?) JINÁ, než si (asi) představujete (a asi NEjen vy - rozdíl je, že zaměstnancům a vůbec lidem se to NEříkám tak "naplno" jak jsem to napsala já ... lidé totiž RÁDi "pohádky" - a samozřejmě NEjen v tomto případě) ;-)
Tohle opravdu NENí "vyčtené" a BEZ urážky, myslím že o "zázemí" toho JAK to "funguje" vím "maličko/malilinko" VíCe...
PS: Ale evidentně jsem se (nejen u vás) "dotkla" nějakého "národního cítění" či tak něco .. a OPRAVDU to "stejně" probíhá i v jiných oborech a v případě vw stejně při převzetí škoda i seat - howgh ;-)
Pěkný den :-)
5. 6. 2009 06:19
Re: Milý Hendly!
A co se vám tam stalo že je pro vás značka Škoda jak červenej hadr na býka?
Ono VW nekupovalo pozemky protože koupě pozemků by je všude vyšla o hodně levněji. Kupovala značku která měla trhy na východě a kupovala právě to "know-how" a to ne ve smylsu nějakých pro ní nových technologií, ale v tom že koupila lidi kteří umějí dělat auta. Samozřejmě Škoda nemohla sma po 40 letech izolace na volném trhu přežít, to se povedlo jen minimu a většinou menším podnikům v méně nákladných oborech.
"Vaše" šance na rozšíření 0,00001% kupodivu dopadla Škoda má novou zakázku na převodovky. stejně tak výroba NSF v Bratislavě není přesun na východ z MB, ale z DE. A o tom jak se změnila továrna už asi nemá vzhledem k vaší 1 návštěvě cenu diskutovat.
neregistrovaný "Meade"
4. 6. 2009 23:16
Re: Maranello!
Víš jak se to říká? Myslet, znamená "..." ...

Osobně nemám problémy s Historií Škoda Auto, nepíšu tu blbosti o něčem, kde jsem nebyl a co jsem nikdy neviděl a nevyvracím to kopírkama a faxama :-)

Realita je holka někdy drobek jiná, než co si vyčteš z časopisů a odborných deníků či portálů...
Avatar - Hammunasakra
4. 6. 2009 21:22
Re: Maranello!
Teď se přeci NEPTÁM!
JEN "reaguji" na váš "ostrý" příspěvek ;-)
Mne celkem NEzajímá ODKDY používáte svůj nick - mně se moc NElíbil "styl" vaše příspěvku vůči mně (a myslím že co se oné "historie" škoda auto týče - "mýlíte se" - toť VŠE)
Avatar - Hammunasakra
4. 6. 2009 21:00
Re: Milý Hendly!
Jistě (a vy?) ;-)
PS: Jako zástupkyně jedné švýcarské firmy ... L.P. 97 (?) :-)
PROČ se ptáte? ;-)
4. 6. 2009 20:49
Re: Súhlas
Já jsem se dneska projel Roomstríkem vzádu. Na jendé straně je tam hodně místa pro nohy - což je ale jasné když tam člověk sedí jako na židli, tak má v oblasti kolen hodně místa. Samotná pozice nebyla špatná, ale docela mi tam vadilo pár věcí: opěradlo je až žalostně nízké, zasunutá opěrka hlavy byla mezi lopatkami, a to měřím ani ne 180 cm. Plně vysunutá pak byla v perfektní pozici pro zlomení krku při nárazu. S tím souvisí i ty mega okna - kdyby kopírovali přední okna, měl bych oči nad hranou oken. A spodní hrana zase byla v úrovní kde mají jiné auta opěrku na ruku. Chápu ovšem že je to daň za navržení takového auta. Musím ale i pochválit - nastupování je na velikost auta výborná.
4. 6. 2009 20:39
Re: nástupce
Nevím odkud máš ty info (já samozřejmě nemám žádne, takže jenom uvažuji), ale nechápu proč by Škoda vyvíjela nový levný model, když za pár let to může perfektne převzít O2. Nebo třeba starý Superb. Je to přeci zaplacení vývoje a linek co dovolí automobilce jít podstatně níž s cenou..
neregistrovaný "Meade"
4. 6. 2009 17:12
Re: Maranello!
Tu přezdívku už jsem ti tu jednou vysvětloval, už jednou ses mě ptala, už jednou si na mě zkoušela tzv. "chlubit" se tím, já tam zrovna byla, teď jak koukám, nabralo to uplně jiný směr, tak říkám narovinu, mě je jedno co si kde jak byla ,měla, vlastnila, prodala, koupila, kde ses fotila, tuto přezdívku neboli nick používám cca od roku 2001( +- pár měsíců, už přesně nevím), tak si to zkus přebrat.

PS: Příště mi prosím nepiš, co si měla k jídlu, nezajímá mě to :-)
Avatar - white label
4. 6. 2009 13:13
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
:yes: a nejen ta familie..., ale i většina v ČR >:-[]
To nejsou argumenty, ale jen drby, které "existují" prakticky na každou značku, "bZoombZoom" nevyjímaje... ;-\ ;-)
4. 6. 2009 06:17
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
No ale pak je ta vaše famílije dost trhlá, když si ty křápy pořád kupuje 8-s
4. 6. 2009 05:49
Re: Milý tomi1289!
Byla jste někdy v Ml. Boleslavi?
Avatar - Hammunasakra
3. 6. 2009 16:17
Re: Maranello!
Je ZAJÍMAVÉ že zrovna toto pokládáte za "trapné" - že zrovna VÁM se to NE"líbí" NEznamená, že to tak není, nebo-li: je to "trapné" (bez urážky, v praxi/v reálu je to spíše naopak).
Já samozřejmě VÍM, že v tomto bodě mám pravdu a asi by k tomu šly dohledat i nějaké obsaženější a fundovanější články/materiály - jinak by mne zajímalo CO vás "vedlo" k TAKové "reakci/příspěvku"
PS: Pokud bych dala vaši odpověď přečíst třeba p. T. Hyan(ovi) - což je jeden z nejznámějších ČESKY píšících novinářů - možná by mu "trapná" připadal zase VÁŠ příspěvek, kdybych ho dala p. Páralovi něbo někomu z ekonomického týdeníku EURO - bylo by to totéž (bez toho "možná" ... spíše řekněte PROČ vás ta FAKTa tak "rozčilují"?
PPS: Mohu-li se zeptat, tu přezdívku/ten nick máte "z lásky" k MĚSTU (a "namíchla" vás má fotečka odtamtud), ... k tamní ZNAČCE (a "namíchla" vás má fotečka odtamtud), či k modelu (a "namíchlo" vás, že jsem ho před pár týdny prodala?)
Pěkný den :-|
Avatar - Hammunasakra
3. 6. 2009 16:08
Re: Proč si říkáte Maranello?
Když o autoprůmyslu evidentně NIC NEvíte? ;-)
Tím že mi budete "nadávat" do SLEPIC na běžných standardech fungování v autoprůmyslu (a nejen tam) stejně nic NEzměníte ("rozhodl" jste si myslet bez jakýchkoliv znalostí "to své" - no tak si to MYSLETE :-) .. ale NEtřeba kvůli tomu "urážet", nebo?)
Jak jsem výše napsala - to co tu ve stručnosti (a jistě NE zcela přesně) píši já - jste se mohl dočíst i v ČESKÉM odborném tisku (a víceméně vám to potrvrdí KAŽDÝ v oboru vzdělaný člověk - vy to ale slyšet NEchcete že?)
PS: Jinak - abychom si rozuměli, jistě nějaké "drobnosti" a "pozůstatky" zůstaly (stejné to je při převzetí třeba banky, jistě někde zůstaly staré faxy či kopírky, ale ... - asi TAK nějak to bylo myšleno a asi TAK nějak to i je - v automobilce Škoda, v té či oné bance, trochu "zjednodušeně" ve VŠECH převzatých/koupených firmách/podnicích), ale "k věci": Vy si OPRAVDU představujete, že kdyby Škoda nebyla prodána, "vyvinula" by byť "desetinu" motorů a modelů? ZKUSTE se nad tím maličko ZAMYSLET (a až PAK "urážet" - říkám vám já "kohoutku"? NEříkám! ...
.. neb si to NEzasloužíte :-)
Pěkný den ;-)
Ach - ještě "doplňující" dotaz - VAŠE představa kterak to "probíhalo" u Seat ... JINAK než u Škoda? ;-)
3. 6. 2009 11:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
neregistrovaný "Meade"
3. 6. 2009 00:56
Re: Milý RÁDOBY100oktone!
Ty seš fakt slepice >:-[] Když teda vše KOMPLET skončilo v odpadišti věků, zajeď se símtě podívat třeba do škoda Vrchlabí, a pak mě vysvětli, jakto že tam maj do dneška třeba starej dopravník,na kterým končili 120ky a začali Favoriti,jeli Felície na kterým se do DNEŠKA tahá Octavia 1? Mimo jiné, např GEOMETRIE, která byla stará přes 20 roků!!!!!!!, na který se jely starý Golfy I a II, do loňského roku 2008 seřizovali oktávie ve Vrchlabí !! Stará mechanická totální šrot geometrie pouze osazená čidly. Tohle jsou ty tvoje nepoužívané bývalé technologile, ale podle tvého přispěvku je vlastně 20-30 roků stará technologie v podstatě nová technologie, tak proč ji ještě nepoužívat ve škodovce že >:D :no:
Máš opravdu velmi zkreslené představy, bývalé tecnologie se ještě dnes používaj v takové míře, že by tomu málokdo uvěřil... Ta tvoje (ekonomická) "realita" a dokonalá znalost Škoda "Grůůp" je mimo.

Nebuď tak naivní, že VW si dá v každém případě svoji technologii do škodovky pro výrobu či montáž aut, je to uplně jinak >:-[]
neregistrovaný "Meade"
3. 6. 2009 00:34
Re: Milý BaracudaJ(i)!
Jak tu tak poslední dobou sleduju, máš čím dál víc trapnější příspěvky, prostě se ty slinty nedaj od tebe číst, nejen že věty skládáš z velkých a malých písmen a mastíš je do sebe jak tě napadně, ale ty tlachy jsou opravdu z větší části šílený, že už to člověka nutí přeskakovat ty tvoje výplody, protože to je pořád dokola. Za každou cenu se snažíš s každým "hádat" neboli ho slovně přeprat - asi máš nějaký komplex, né neber to zle, ale opravdu nejsem jedinej, komu to tady začíná vadit. Jo nezapomeň mi na to tady napsat A4-kovou slohovku jakej jsem, udělej tu klidně rozbor mé osobbnosti, ale to co jsem ti napsal, to myslím upřímně narovinu a je to už opravdu trapné jak se tu chováš - vyjadřuješ :no: změň si prosímtě nick na SLEPICE(neber to jako urážku), ale lépe se to pak odfiltruje..
neregistrovaný "Meade"
3. 6. 2009 00:15
Re: Milý RS!
Holka, na tom není co prozrazovat, většina oktávek které jdou k zákazníkovy do DE, jsou velmi pěkně vabavený, zpravidla pokud možno nejvyšší výbava, tak jak psal RS, je to tak :yes: samozřejmně někdy se objeví i základní verze do DE, ale opravdu jich není moc, více je těch lépe vybavených.

A kdo si potrpí ještě víc na výbavu než němci, jsou rusáci, Tam dost často putuje Octavia kombi, černá perleť nebo stříbrná metla + zadní okna tónovaná(vyšší stupeň zatmavení) + sportovní paket ;-) a samozřejmně ještě k tomu ta výbava...
Avatar - Hammunasakra
2. 6. 2009 16:59
Re: Milý tomi1289!
Má a vaše "představa" o tom, co v REÁLu "představovala" v ŠkodaAuto v době prodeje jsou holt "odlišné" ... s tím asi NIC NEnaděláme ;-)
Já si dokonce ani NEmyslím, že by "zvládla" to co vámi zmiňovaná ruská automobilka (a to z více důvodů..).
O aplikaci běžných a "nutných" bezpečnostních prvků typu airbag, ABS či ESP NEmluvě (BEZ pomoci ti sami NE"zvládli" ani u Jaguar, Aston, Volvo ... NEmyslím že tehdejší "jednoMODELová/jednoMOTORová" škoda Mladá Boleslav byla PŘED těmito automobilkami, či měla LEPŠí technické zázemí a vybavení ;-)
Důvodně se domnívám, že "pouhý" vývoj nějakého běžného 1.6 motoru by byl ZA hranicemi jejích reálných finančních možností, šance na aplikaci dieslu = 0
NEchci "speklulovat" zda by automobilka "přežila" třeba např. 5 let, ale jistoJISTĚ by ani "proměnu/facelift" Favorit ve Felicia NE"zvládla" a NEbyl by ZDALEKA takový jako se zázemím (v režii) vw (nebo třeba renaultu nebo prostě KOHOKOLIV, kdo má/měl "dostatečné" technologické i finanční zázemí), mluvit NE o "dalších motoRECH" ale byť o jednom JEDIN0M je "pohádka z říše fantazie"..
Že by továrna jejíž prodeje modelu Favorit by šly asi tak na 100% rok od roku DOLŮ (v přímé souvislosti s "přicházejícími" a na místním trhu se etablujícími zahraničními automobilkami - které by udělaly TO co se v takové situaci dělá ... své modely alespoň trochu konkurující Favoritu by prodávaly LEVNĚJi než jinde a "kulhající" automobilce by tak "dopomohly" ... k menšímu/kratšímu "trápení" a rychlejší SMRTi ;-) ) což by spolu se souběžnou NUTNOSTí (velkých) investic do vývoje alespoň JEDNOHO nového modelu/motoru byl jen další NEřešitelný "probolém" vedení státního podniku (to NEmluvím o tom, že téměř BEZ VÝJÍMKY jsou - "obecně" - státní firmy "NEpružnější", méně "produktivní" - jinými slovy, o něco později by stát STEJNĚ automobilku nabízel, prostě by to stát/vedení automobilky NE"utáhlo" - ne z důvodu NESCHOPNOSTi, ale prostě protože to NEjde. Požadavky (i českých) zákazníků by stoupaly BEZ ohledu na to jestli a jak moc by Škoda Auto "zaostávala" a prodejním HITem by se místo Fabia a později Octavia stalo prostě něco JINÉHO ...Renaul Clio a Opel Astra např. (a stejně jako u LP/CD ten "syndrom" prvního místa v tabulkách prostě FUNGUJE i u aut :-)
O tom jak by se modelu Favorit s každým dalším a dalším rokem vedlo na ZAHRANIČNíCH trzích - mluvit asi ani NEtřeba...
JAK by takový scénář probíhal PŘESNĚ samozřejmě NEvím, ale "v podstatě" TAKto nějak (opravdu na 100%) ano.
NEvím jestli jste "jen" fanda automobilky, nebo třeba zaměstnanec (a nechal jste se trošičku "opít" tím co je zaměstnancům "říkáno" a jak JIM je to presentováno - popravdě JÁ být zástupkyně vw ve ŠkodaAuto - TAKÉ skutečnost NEříkám "tak jako zde" - ale zaměstnantcům/veřejnosti to "popisuji" spíše tak jako vy (ne-li ještě VÍCe "pohádkově" ;-)
Tak se to prostě "dělá" (a jinak to ani NEjde)
Jinak NEpamatuji si přesná čísla, ale když si někde dohledáte evropské prodeje Seat a Škoda za těch posledních třeba 5 či ještě více let, ale zas TAKový rozdíl (jaký si asi představujete) tam NEbude (škodě teď k vyšším číslům "pomáhají" prodeje v Asii, kde vw myslím pod značkou Seat vůbec NEprodává).
PS: Někde lze z převzaté/koupené automobilky něco použít (bmw - rolls; vw - lamborghini, bentley; ford - volvo..) někde NE (vw - škoda/seat; renault - dacia ..)
Promiňte, mám maličko "shon" - snad už "v klidu" může téma probrat příští týden (tenhle týden řeším jednu akvizici.. ;-)
.. to byl trochu VTiP, ale jinak OPRAVDU NEstíhám.. :-)
Avatar - Ronault.
2. 6. 2009 12:25
Re: Zamyslete se nad sebou
A jel jsi v té Laguně II a srovnával s Koktou 1? Já ano.
Avatar - www.skodaoctavia.cz
2. 6. 2009 12:15
Re: Zamyslete se nad sebou
O opravdové spolehlivosti to vypovídá mnohem méně než si myslíš. Takové auto pro managery, které pravidelně jezdí do autorizovaného servisu bude jistě na lepší příčce než auto pro chudého dělníka, který si olej vyměnuje nejlépe sám ;-)
Avatar - www.skodaoctavia.cz
2. 6. 2009 12:09
Re: MODERNÍ ŠKODA
Akorát za tu cenu co za ní chtějí je neprodejná
Avatar - www.skodaoctavia.cz
2. 6. 2009 12:08
Re: nástupce
Nebo bude Octavia 3 a Octavia 2 bude Tour :-)
Avatar - www.skodaoctavia.cz
2. 6. 2009 12:06
Re: Zamyslete se nad sebou
TDi je třeba prehistorický, ale naprosto kvalitní a nezničitelný motor.
S tou lagunou nemáš soudnost ty. :no:
Avatar - white label
1. 6. 2009 13:25
Re: Milý RS!
Teda bZoombZoome :-) , žes uved zrovna tu Mazdu...já vím čistě náhodička, to si přece koupili oni, né ty! ;-) ...
To o čem píšeš je naprosto běžná "věc"...
Lidé s předsudky žijí všude a nejsou to jen němci, češi, nebo evropané vůbec...
Stačí si počíst jen tady v diskusích...
Že má spoustu němců, ale i dalších obyvatel "západní" Evropy zkreslené představy a s tím spojené předsudky vůči nám a východní Evropě vůbec je známá věc.
A u bývalých vých. němců často platí pravidlo: "Udělej z žebráka sedláka a máš před sebou "nejdůležitějšího" sedláka
z celé vesnice..."
Do tvé teorie, podpořené vlastní zkušeností, ale nějak nezapadají prodeja Škodovek v Německu...
Pokud přistoupím na tvé tvrzení, že Škodovku si nekupují ani nižší vrstvy býv. vých. německa (ty dávají přednost Ma3 apod.)
a střední třída obyvatel už vůbec ne (ti kupují jen prémii a "Passaty"), kdo si potom ty prodané Škodovky vlastně kupuje...
Že by jen bezdomovci, nebo černoši...? :-!
Avatar - ZoomZoom
1. 6. 2009 11:27
Re: Milý RS!
TAk abych vám uvedl příklad:
V Německu mám příteklyni, její rodiče pracují jako pokladní v marketu-matka a zedník-otec. Jejich příjmy tedy nejsou nejvyšší, navíc žijí ve východím Německu. Světe div se místo plně vybavené škody Oct. koupily plně vybavenou mazdu 3. Při tom to není jejich na půl domací značka. Cena těchto aut je srovnatelná - a možná že ta škoda jí bude mít trochu vyšší. NAvíc tam kde parcuji nejzedí nikdo ve škodě. A mohu vám povědět, že několik lidí má polo 1.2htp. Proč ste si nekoupili fabii, ptal jsem se. Neuraž se, ale škupovat škodu? Vždyť dělá zlá východní auta, odpověděli mi. To že fabia II stojí cca stejně jako nové polo neřeší...
1. 6. 2009 10:46
Re: Roomster
Tak to jsem naputnej už teď :-) Že by pickup, rozkleklý RS nebo monster jezevčík Roomster XL pro 7 osob? :-)
Avatar - white label
1. 6. 2009 00:07
Re: Milý RS!
OPět tvoje klasika..., já psal o rozdílné karoserie a vše co
s tím souvisí, a ty "pohotově" reaguješ dlouho odbornou studijí ve stylu: logo na volantu...
Nemáš náhodou "červený" diplom z demagogie...? :*) 8-s :-!
Avatar - white label
1. 6. 2009 00:00
Re: Milý white label(e)!
Na ujeté odpovědi bokem, už jsem si od tebe zvykl, ani už se nemusíš omlouvat... ;-)
Avatar - white label
31. 5. 2009 23:52
Re: Milý white label(e)!
Za to ty s informacemi pracuješ opravdu dokonale, bohužel jen podle svých "pravidel" a k obrazu svému... :no: ;-)

P.S. Reaguješ jako politici, neodpovídáš přímo na otázky a argumenty, ale jen dokola mluvíš o tom, o čem chceš "mluvit" jen ty...přečti si zpětně své reakce jen tady... :no: :-!
31. 5. 2009 23:11
Re: Roomster
No já jsem sice psal o něčem úplně jiném než o motoru, ale co. Chytří pochopili...
neregistrovaný "tomi1289"
31. 5. 2009 20:44
Re: Milý RS!
>:D :yes:
neregistrovaný "tomi1289"
31. 5. 2009 20:23
Re: Milý tomi1289!
no vidíte moja "zlatá" ale toto je presne to čo som napísal!!!...každá automobilka má niekoho alebo "niečo" kto alebo čo ju "riadi"!!!

mimochodom určite je jej jedno aj to čo si o tom myslí "EKONÓMKA" Kylie....

som študent takže sa ešte učím a je toho veľa čo neviem a JA SI TO UVEDOMUJEM! horšie je keď si niekto myslí že niečomu rozumie a pritom predvádza pravý opak že? niečo o tom isto viete...nebudem sa hádať určite je možne že ekonomike rozumiete ale máte problém z chápaním príspevkov, to čo som napísal ničomu z vášho príspevku v podstate neodporuje! >:D

povedzte mi kde písali že tá Škoda sa na nejakom vývoji nepodelia a čo také zle som napísal? FAKTY ste tu žiadne nedali....
neregistrovaný "tomi1289"
31. 5. 2009 19:59
Re: Milý tomi1289!
celý problém je v tom že ste nepochopila! čo píšem...

ja viem, koľko musel koncern VW do škody investovať(bolo toho viac než dosť...), viem že toho bolo veľa zastaralého a nemoderného, viem že bez ich pomoci by nebola tam kde je dnes, to všetko viem a nikde to nepopieram!ja som len napísal že tak katastrofálne ako ste to opísali to nebolo! ale bolo to zlé to áno! to vieme všetci...prečítajte si moje príspevky a hlavne porozmýšľajte pred tým než niečo napíšete!( vy si totiž myslíte že ja si myslím niečo čo si reálne vôbec nemyslím)...podla mňa by možno! prežila( tam kde je dnes by ani zďaleka nebola nedokázal by utiahnuť vývoj to dávno viem, možno by to neutiahla vôbec...)pri najlepšom by na tom bola ako Lada ;-) (to však žiaľ boch vie čo nieje...)

za prvé: ja som toto nerozoberal ale rozoberal som to že ste napísala že jej minulosť z jej súčasnosťou nemá nič spoločné čo sa ukázalo ako nie pravdivé! (prečítajte si váš vlastný príspevok!)k tomu poslednému myslím že aj tradícia (okrem iného aby ste to pochopili konečne!!!)ktorú Škodá má jej pomohla k väčšej obľúbenosti a ziskovosti než Seat, prečítajte si ešte raz tie Vaše predajné čísla za posledných 5 rokov...

za druhé: som reagoval na to milá Kylie že vaše vnímanie fungovania a existencie automobiliek je demagogické! ide o to že keď nejaká automobilka vstúpi do koncernu a používa spoločnú techniku ( čo robia úplne všetky automobilky a je to dobré)na ktorej vývoji sa poslednú dobu aj podieľa, neznamená že zanikla!!!, a to ani náhodou, práve naopak posunula sa tím o dva kroky ďalej než bola pred tím a to platí hlavne pre Škodu,...keby sme to takto brali tak dneska prakticky neexistuje žiadna pôvodná automobilka!!! to čo popisujete by sa stalo keby Škodu vtedy kúpil Renault alebo GM skončila by ako "montovňa"

za tretie chcem vedieť kde sú tie moje rozprávky a k ním fakty ale naozaj fakty nie dohady!!!
31. 5. 2009 19:57
Re: Hele NEsynovče!
Snad se to naučíš i ty, teti! ;-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 19:55
Re: Roomster
No bude MUSET dostat, neb starý 1.4 benzín se PŘESTÁVÁ vyrábět (v modelovém roce 2011 - t.j. cca od podzimu 2010?) a bude "MUSET" být nahrazen... ;-)
PS: A jednou jistě skončí i TDi PD :-)
31. 5. 2009 19:48
Re: Roomster
No pokud to klapne, tak Roomster hlavně dostane jednu novou verzi...ale nevím, do jaké míry to fakt bude, takže nezbývá než doufat... :yes:
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 19:10
Re: Hele NEsynovče!
To se NIKDY NEdozvíte :-)
PS: Já mám parní troubu - tam je umí udělat i "trouba" (a Galinu - takže to NE"řeším" ;-)
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 19:08
Re: Milý RS!
To je od vás ale "slaboučká" argumentace, že? :-)
PS: Brumal je "prima" ("skvostný" - to zas nee) a to že má MNOHO společného se 407 - to přeci NEní "tajemství" ;-)
PPS: Ale s tou "Sonata" - tam jste poněkud NE"trefil" stodolu" ;-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 19:05
Re: Milý tomi1289!
To už je skoro KOMEDIE!
NEvím jestli a kde jste tou dobou (když se prodávala škoda auto - zájem měl Renault a vw) pracoval, ale škoda auto tehdy nabízela JEDEN model vozu v JEDNÉ karosářské variantě s JEDNÍM (desetiletí PŘEsluhujícím) motorem.
I násobně "silnější" automobilky s NESROVNATELNĚ šiřším záběrem (třeba Volvo, Jaguar ..) NEzvládly samostatně vývoj airbagů a elektronických systémů - vaše (promiňte ale až "fantasmagorická") představa, že by to "utáhla" (z čeho?) maličká automobilka - to ani nevím jak okomentovat.
NEvím zda si děláte legraci, jste "totalzaslepený" fanoušek mladoboleslavské automobilky či o tom jak funguje zázemí vývoje automobilů a KOLIK to stojí NEtušíte VŮBEC nic (nebo snad všechno dohromady), ale tady prostě není o čem diskutovat.
Já bych OCENILA nějakou první či kolikátou místní porevoluční vládu a p. Pithart(a), že jim rychle došlo co je třeba a ony "ruiny" prodali (za rozumnou cenu a navíc se to v dalších letech státu vyplatilo v podobě zaměstnanosti a daní z úspěšně vedeného vzrůstajícího podniku).
Těžko odhadovat, zda by škoda auto jinak přežila více než 5 let - ale pravděpodobně ne.
Mimochodem ta vaše věta: "...sa tiež už nepoužívajú, takže je to logické že NIC z bývalých technologií se dnes NEpoužívá" - to asi NEbude "žert" - to bude znamenat, že si ani VZDÁLENĚ NEumíte představit CO všechno a KOLIK musel vw do škody zainvestovat, že?
Abyste to POCHOPIL, řeknu to p-o-l-o-p-a-t-i-c-k-y: bez INVESTIC a know how vw (nebo klidně Renault - v tomto případě je JEDNO, která automobilka by škodu koupila), by se tamní zaměstnanci mohli "na hlavu" stavět a nic jako Octavia Fabia by dohromady NEdali (i MNOHEM vyspělejší - no snad až "NEkonečně" vyspělejší automobilky s NEsrovantelně lepším zázemím by z těch pár prodaných kousků Favorit NEzvládli ani ten "nejzákladnější" vývoj nového modelu, nových elektronických prvků, bezpečnostní výbavu nebo třeba tou dobou zvyšující se požadavek na bezpečnost automobilů).
S tím Seat a Škoda jste to NEpochopil - upozorňovala jsem na to, že se (zde - i když NEjen zde) stále NÁSOBNĚ více prodává Škoda (byť jsou "identické" a i VY to víte ;-) ) a třeba nová ibiza je přeci jen o notný kus DÁL než fabia a přesto prodeje .... prostě NErozhoduje REÁLNÁ kvalita, ale "cosi"
Tak rozdíl v prodejích je "OBROVSKÝ"? ;-) No - NEmáte prodejní čísla třeba za posledních 5 let?
Ale abych správně "pochopila" vaši ARGUMENTACi - "identické" vozy Seat a škoda se prodávají "rozdílně", protože mají jinou minulost před jejich koupí vw?
PS: Co(pak) myslíte tím "klinec na záver"? V čempak spatřujete tu "krátkozrakost"?
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 18:32
Re: Milý tomi1289!
Opravdu NEvím co jste/kdo jste profesí - ale myslím že problematice asi tak na 99% rozumím LÉPE než vy ;-)
Jestli to "chcete" vidět tak jak to popisujete - je to jen a jen vaše věc, ale to co tady ve stručnosti píši já se dočtete i v běžné ČESKÉM ekonomickém tisku ... doporučuji si občas zakoupit třeba Euro (jsou tam i překlady z Business Week) - a po pár týdnech vám buď dojde, že jste poněkud "mimo realitu" ... nebo se rozhodnete že všemu rozumíte lépe a budete dál říkat "to své" :-)
PS: Autíčka mám ráda a mám jakýs/takýs přehled/praxi v nich/s nimi mám, ale ekonomika je můj obor - tam se mnou NE"soupeřte" ;-)
PPS: Mimochodem - BMW bude fungovat POUZE a JEDINĚ tak, jak řekne paní Suzanne Hanna Ursulla Quandt Klatten (nejbohatší žena v Deutschland). ;-)
A myslím, že je jí ÚPLNĚ jedno co si o tom myslí někde na netu anonym(ní) nick tomi1289
Pěkný den :-)
neregistrovaný "tomi1289"
31. 5. 2009 18:05
Re: Milý tomi1289!
to že na tom Škoda bola biedne nespochybňujem, ale až tak strašné to nebolo!!! a to ani náhodou!...čo vy o tom viete? robili ste tam?(neverím) alebo plácate dve na tri? technológie ktoré vtedy používalo VW(ktoré na tom bolo o dosť lepšie) sa tiež už nepoužívajú takže je to logické "NIC z bývalých technologií se (pochopitelně) dnes NEpoužívá"

"Seat a Škoda modely jsou vpodstatě technicky IDENTICKÉ" no dobre ráno to som teda nevedel >:D to iste platí aj pre PSA a ostatné koncerny...ďalej ten rozdiel medzi Škodou a Seatom je obrovský! (v predajoch) na tom má vplyv okrem iného aj tá minulosť o ktorej nič neviete....

"PS: Myslím že vaše představy o tom jak to "funguje" jsou na hranici "pohádky" ja som napísal FAKTY! Vy píšete "pohádky" a evidentne nie som prvý kto si to všimol >:D
vyzerá to tak, že toho viete pomenej, alebo to máte popletené alebo máte naozaj zlé zdroje, mysli že dôkazom toho je "klinec" na záver "Myslím že ZCELA stejné je to v rumunské Dacia - je to 100% majetek Renault." :-! základom problému je Vaša krátkozrakosť, treba vidieť ďalej a hlavne nebiť zaujatý a obmedzený (nič v zlom!!!)napíšte my čo je rozprávka z toho čo som tu napísal...(predtým si ale čo to naštudujte!)
31. 5. 2009 13:07
Re: Milý RS!
A jaky teda bude Vas zaver nad diskuzi ohledne daneho tematu Skoda auto?
31. 5. 2009 11:24
Re: Hele NEsynovče!
Bylo by možná zajímavé rozebrat na šroubky toho užasně skvostného brumlu a spočítat jaká část dílu je unikátních, jaká společná třeba s 407kou a kolik naprosto univerzálních. Abychom pak nezjistili, že bi-brumla je jen více fialová, hranatější a o 5% tužší Sonata. ;-)
31. 5. 2009 11:19
Re: Milý adamke(u)!
Hele teta a co ty brambory, už umíš?
31. 5. 2009 10:45
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
** A ze by Tour byl o neco horsi nez Kia CEED SW si rozhodne nemyslim/Ceedem jsem jel a Octavku mam,takze neporovnavam podle obrazku v ohmatanem casopise/ **

prepac ale nesuhlasim s tebou. robim v tej fabricke na ceed-y a nemam nejaku idealizovanu predstavu o kvalite kedze poznam fakty a realitu. ale jazdil som roky vo firemnych O1 (1.4, 1.6, 1.9TDI) za volantom i ako spolujazdec a tiez sa mi vdaka terajsej praci dari obcas sa zviest ceed-om SW (1.4, 1.6CRDI), a sam vlastnim I30CW 1.6. a tvrdit ze O1 nie je horsia ako ceed ? ja netvrdim, ze O1 bola vyslovene zle auto, ved sme tym najazdili kopec kilometrov, tiez nas to nikde nenechalo. Ale ... kazde porovnavanie tychto konci vitazne pre O1 vdaka trom oblastiam : dizajn - cisto subjektivna zalezitost, kvalita interieru - dalsia subjektivna zalezitost, velkost kufra - sice velmi objektivna zalezitost, no ani dalsie zvacsenie zadneho previsu a pridanie dalsich 50 litrov z O1 lepsie auto neurobi. To by dokazal jedine vnutorny priestor, motorizacia a vybavy za rozumnu cenu.

PS: nesedel som v novych oktavkach, ale jednu extra negativnu vec si z O1 pamatam, otrasne sedenie. Nie ze by bolo neprijemne hned po usadnuti, ale po dvoch hodinach jazdy som s toho vystupil ako zbity pes. to moj byvaly Getz mal sto krat lepsie sedenie.
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 10:35
Re: Milý tomi1289!
To NE"hádám" ;-) - tak to pochopitelně JE!
NEchápu v čem "si protiřečím" - vy si asi NEuvědomujete CO vw v reálu kupoval! Zkuste se "upamatovat" JAK to v továrně(ách) škoda tehdy vypadalo - KOMPLET vše skončilo na "odpadišti věků" - NIC z bývalých technologií se (pochopitelně) dnes NEpoužívá, KOMPLET vše bylo vybudováno znovu, celé know-how je přeci vw.
A Seat a Škoda modely jsou vpodstatě technicky IDENTICKÉ (že jsou trochu "populárnější" ty se znáčkem škoda, to NEMÁ ŽÁDNOU souvislost s technikou.
Vemmte to OBRÁCENĚ - v "čem" (DLE VÁS) škoda je škoda "jiná" (a dle prodejů LEPŠí) než Seat - do POSLEDNÍHO ŠROUBKU jde o vozy vw - sami od sebe přece NEmohou použít ani jiný odstín karoserie.
PS: Myslím že vaše představy o tom jak to "funguje" jsou na hranici "pohádky" ;-)
Myslím že ZCELA stejné je to v rumunské Dacia - je to 100% majetek Renault.
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 10:21
Re: Milý white label(e)!
Vy dnes nějak NEumíte "pracovat s informacemi" ;-)
Zmínka o (nikoliv 70ti letém) strýčkovi byla pouhou REAKCí, na sdělení - že německá střední třída dnes už může jít/jde do vozů Škoda Auto ... já jen "upozornila", že "ni omylem" (viz ten strýček a NEmyslím, že by si sestřenka Sabine příští vůz "najednou" koupila se značkou Škoda - vsadíme se? ;-) )
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 10:14
Re: Milý white label(e)!
Odpověď mi "ujela" trošičku BOKEM - tak se OMLOUVÁM - jedu se VÝLETovat - buďte tu HODNÝ! :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 5. 2009 10:12
Milý adamke(u)!
"Pružiny a tlumiče" = mé oblíbené ZAKLÍNADLO? - ta věta mi nějak NEdává smysl? ;-\
Já nejsem "kuchařka", ale to že finálovou příchuť dodá "špetka čehosi" - to bych věděla. :-)
Stejné je to přeci u aut - dáte do ZCELA identického vozu nepatrně tužší/měkčí tlumiče/pružiny, třeba maličko opravdu "malilinko" sahnete na převod řízení, použijete jiné pneu a byť 99,9% vozu zůstatne STEJNÝCH - "pocit" z řízení bude překvapivě "jiný" ...
POZOR (ať se NE"odkopete") milý whi-labele ;-) - trochu JINAK "vytvarované" plasty v interiéru JINÉ jízdní vlastnosti asi NEudělají, že? :-)
Stejně tak asi najdete všechny ovládací prvky na STEJNÝCH místech a že budou např. budíky jinak "podbarvené" a nebo budou mít jiná číslíčka - to na JÍZDNí vlastnosti má ... to byste NEvěřil ... také vliv 0,00 (slovy: NULA) ;-)
Když změníte logo na volantu - zase NULA (velikost volantu - no to už by "maličko/malilinko" ...)
Prostě Golf a Audi A3 jsou POCHOPITELNĚ zcela identické vozy (což víte i beze mne) a je NAPROSTO "fuk" jestli má jeden v interiéru samé OBLINY a je RŮŽOVA a druhý samé HRANY a bude do FIALOVA - TO na jízdní vlastnosti/chování/řízení vozu má vliv NULA ;-)
PS: Ano OPRAVDU to tak je - např. o 5% tužší tlumiče/pružiny mají na chování/řízení vozu VĚTŠí vliv, než KOMPLETNĚ do posledního ovladačíčku JINÝ interiér
Pěkný den ;-)
Avatar - woody-alien
31. 5. 2009 00:53
Re: Milý white label(e)!
Myslím, že by starej Monte fakt nevěděl. A ti, co mu ten nápis na přelomu 19.a 20. století tesali na náhrobek, už vůbec ne.

:-)
Avatar - white label
31. 5. 2009 00:44
Re: Milý white label(e)!
Jakého kovboje...plakátového, nebo plejstejšnového... >:D
Avatar - white label
31. 5. 2009 00:42
Re: Milý white label(e)!
Samozřejmě tvé oblíbené zaklínadlo...pružiny a tlumiče...to je oč tu běží...takže A3 a Golf mají jen jinou masku se znakem
a pružiny a tlumiče... >:-[]
Takže detaily jako třeba úplně jiná karoserie a s tím spojené další detaily jako např. kompletní interiér to za rozdíl vůbec nepovažuješ...jen ty pružiny a tlumiče...no jo já zapomněl, ony jsou vlastně úplně stejné i ty karoserie...obě jsou totiž typu hatchback... 8-s :-O :*)
Avatar - woody-alien
31. 5. 2009 00:41
Re: Milý white label(e)!
"Jak může nějakej autymobil nahradit koně ? "

Monte Walsh, muž se srdcem kovboje

DN ;-)
Avatar - white label
31. 5. 2009 00:33
Re: Milý white label(e)!
Srovnání Mercedesu se Škodovkou vzešlo od tebe (70letý strýček v německu...) tak sem nepleť nějaký test s MB třídy B, předpokládám, že 70 letý strýček těžko mohl jezdit celý život s MB třídy B!
Také tu nesrovnávám VW s prémií (tvá typická a oblíbená konstrukce!), jen považuju VW za nejoblíbenější značku v německu z mainstreamu!, kterou si rozhodně kupuje i střední třída obyvatel...

DN! 8-s
Avatar - woody-alien
31. 5. 2009 00:14
Re: Zamyslete se nad sebou
Tyhle statistiky jsou vůbec strašný zaklínadlo, nelze si nevšimnout různých podivností.

Testy Autobildu hodnotím vysoko, protože případné závady jsou objasněny a člověk si udělá představu o tom, jestli se jedná o šlendrián výrobce nebo fakt náhodu.
Avatar - Ronault.
31. 5. 2009 00:02
Re: Zamyslete se nad sebou
Navíc problém ADACu je v tom, že je zkreslený výjezdy "žlutých andělů" přímo konkrétních výrobců, tzn. že např. VW má pro Německo a Rakousko vlastní asistenční službu, kterou nešťastník s porouchaným autem volá.

Není žádná 100% pravdivá statistika, ale na Autobildu se mi právě líbí stejné podmínky a testování více typů aut stejné značky, což pak může zvyšovat povědomí o frekvenci "nepodařených" kousků.

Co se týče konkrétně Laguny, tak Renault uspěchal vývoj a poslal ji na trhy příliš brzy, výsledek byl pak ten,že první rok 2001 byl pro majitele dost depresní, 2002 se zlepšila, 2003 už to bylo v pořádku (mohu srovnávat a je to podstatný rozdíl) a po faceliftu už o nespolehlivosti nebyla řeč. Na moje auto tady právě měl někdo Lagunu II po faceliftu, kterou dostal poté, co vrátil předfaceliftový kousek s tragickým motorem 2,0 IDE a nemohl si vynachválit nový kousek co se týče spolehlivosti. Inu, tohle ještě Renaultu trvat bude dlouho.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 23:59
Re: Milý Hendly!
Vaši reakci (naprosto) NEchápu!
Tak mám "radost", že je v mnoha státech v pondělí volno - no a?!? CO je na tom "nevhodného"?
VY jste argumentoval CELOEVROPSKÝM svátkem 8.5. - což v praxi slaví 4 (?) státy ..
.. že má zrovna RUSKO na Evropu větší vliv (než je "zdrávo") to je možné, ale JÁ (já osobně) Rusko řadím spíše do Asie než do Evropy (a NIJAK se za svůj názor NEstydím - NElíbíli se vám, je mi líto).
Co myslíte tím "... něčím OPOVRHOVAT"? K čemu se to "vztahuje"?
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 23:57
Re: Zamyslete se nad sebou
Tomu říkám střízlivý pohled na věc. ;-)
30. 5. 2009 23:57
Re: Milý Hendly!
Octavie je samostatné auto na stejném základu. Zbytek je dílem marketingu a je vidět že to dělají dobře.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 23:53
Re: Milý Ado jež jste zase tady!
Proč "naneštěstí"??
Vy víte něco co já NE?
Ti "pomatenci" v Deutschland Citroën C5 dokonce ohodnotili jako NEJ- import vůz své kategorie :-)
PS: Co já jsem o technice četla, tak se mi (velmi) líbila jak konstrukce podvozku tak motor (mám "předvybraný" V6 2.7 HDi), tak převodovka (mám "předvybraný" automat Aisin - jen slova CHVÁLY sbírá jak v Citroën, tak v Lexus), tak bezpečenost je "tipTOP", k tomu 5 let a 150.000 km ZÁRUKA (co bude PO ní mne až tak NEbere) - tak mi to NEpříjde "špatná" nabídka - navíc s předchůdci jsem za posledních 9 let pár set tisíc km najela a zatím "jezdí" - a NE zas tak špatně ...

[odkaz]

.. a ta nová C5 která má (maličko "zjednodušený") podvozek z C6 - to je opravdu "pohoda" a technická "lahůdka" (CO "více" byste si "představoval"/chtěl?) a bude JEŠTĚ lepší, než to na co jsem "zvyklá" ...
Dobrou ;-)
30. 5. 2009 23:52
Re: DĚKUJi ...
A DE je z celosvětového hlediska něco víc? Je to jen další stát který si lidi pamatují z ne zrovna slavných důvodů. To vámy opovrhované Rusko má na evropské dění mnohokrát větší vliv. Stejně tak konec války nemá důvod slavit dost států z EU a to je s spíš smutná vizitka. Takže až zas budete něčím opovrhovat a těšit se na volný den zkuste se v tom volném dni zamyslet nad tím kde má člověk kořeny.
Avatar - woody-alien
30. 5. 2009 23:45
Re: Zamyslete se nad sebou
Tahle čísla znám. Mluvíme o aktuálních číslech ADACu, týkajících se výjezdů k poruchám. TUV report nemohl např.Lagunu III vůbec obsáhnout, protože ještě na kontrolách ani nebyla.

Pověst Laguny se táhne jako smrad, ale skutečnost je už pár let jiná. A omluva za tu příšernou hrubku v prvním textu.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 23:41
Re: Milý white label(e)!
Ale NEchte toho :-)
Tak to napište "po svém" - RÁDA si to PŘEČTU! ;-)
JÁ bych řekla, že:
- golf 5 a 6 je STEJNÉ AUTO (řekněme po "důkladnějším" faceliftu)
- současná audi A3 je ve všech (většině) měřitelných dispiclínách HORŠíM vozem než Golf 6 (což je v praxi spíše golf 5.5)
- rozdíl mezi golf a golf s BATOHem je dán hlavně tou "pudelkou" (to při řízení přeci jen cítíte), rozdíl mezi A3 a Golf - to přeci NENí zas tak "složité" použít jiné pružiny/tlumiče - ostatně NEvím čím jezdíte, ale nahraďte si své stávající novými Bilstein(y) a NEbudete chápat!
Udělat z dvou IDENTICKÝCH vozů pocitově trochu JINÉ - to by zvládla i BLONDýna ;-)
Ano "technická spřízněnost" je (a asi i bude) z finančních důvodů stále "rozšířenější" - ale ten Golf a Audi A3 jsou "spřízně" asi NEJVÍCE ze všech - je to vpodstatě STEJNÉ auto :-)
A vw je HLAVNíM "propagátorem" těchto (příbuzenských) "inovací" - což ve mně opravdu ŽÁDNÉ "nadšení" NEvyvolává ...
... NEvadí mi to v případě Lamborghini/R8, které zmiňujete, NEvidím až tak problém ve Focus/Mazda 3/Volvo 30 ... ale vw jde často (i výrazně) "dál" (viz Exeo).
Ale ROZHODUJE trh, a zdá se že VĚTŠINĚ to NEvadí, resp. většinu to vůbec NEzajímá :-|
Už KONČÍM, usínám už při psaní - dobrou :-)
Avatar - Ada je zase tady
30. 5. 2009 23:41
Re: Milý RS!
Presne. Jen bych dodal, ze pekna C5 nanestesti pod hezkym kabatem skryva francouzskou techniku...
Avatar - Ada je zase tady
30. 5. 2009 23:34
Re: Milý Hendly!
Prodejce francouzskych aut prece nemuze priznat, ze nemecke a ceske vozy jsou nanejhur na zcela stejne urovni a v mnoha pripadech dokonce nekde uplne jinde, nez francouzi a italove.
Je ale ovsem fakt, ze design Fabie II a Rumunstera se nepovedl a bude zapotrebi s tim rychle neco udelat.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 23:29
Re: Zamyslete se nad sebou
:-)
PS: Ano JEDEN kus může být náhodou OPRAVDU "jiný", ale přesto mám tyto dlouhodobé testy NEJraději - vozy jsou zde asi nejPODROBNĚJi rozebrány/popsány a z textu se dozvíte, zda jde o BĚŽNOU závadu, či šlo o něco spíše "výjímečného" ...
... a to že mazdy či ono bmw 1 či 3 dopadly "na výbornou", zatímco "supermainstream" se tam "dole" opravdu již "štosuje" - to asi zas TAKová "náhoda" NEbude ;-)
30. 5. 2009 23:29
Re: Zamyslete se nad sebou
V roce 2006 byla laguna 107 ze 107 hodnocených, v roce 2007 107 ze 113 hodnocených a v roce 2008 113 ze 116 hodnocených. Škoda Octavia byla ve stejných letech na 50, 52 a 35 pozici. Mezi Octavií a Lagunou zeje obrovská propast.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 23:25
Re: Milý white label(e)!
V tom testu srovnávali C4 s Mercedes B (alespoň myslím ;-) ), mercedes C Klasse je trochu JiNÁ kategorie (to "splývání" nižší střední a střední - asi skrze Octavii - je zde koukám docela ROZŠÍŘENÉ :-) )
A to že němec (příslušník střední třídy) dá přednost spíše něčemu JINÉMU než Škodě - to je JEN má reakce na "nesmyslný" počátek diskuze a slova že modely škoda jsou dnes již vozy pro (německou) STŘEDNí třídu ;-)
To s tím "... snad kromě vw) myslíte VÁŽNĚ? Nemáte pocit, že máte trochu (hodně) "zkreslený" pohled? Vy snad znáte někoho, kdo si místo bmw 335 nebo třeba mercedes 250 CDi koupí passat? Vždyť i ten Citroën C5 používá lepší techniku než passat! A u příští generace již teď vw "přiznává" že jde výrobně ještě o fous níž a půjde jen o prodloužený Golf. Ten NEkritický "obdiv" u "naprosto běžně" konstruované předokolky - no to musí být MARKETINGem, jinak NEvím (já osobně si myslím, že teď nedávno faceliftovaná Honda Accord, nová Toyota Avensis, Citroën C5 a další jsou prostě nejen NOVĚJŠí ale i "lepší" vozy ...)
Pro Škodu to "úspěch" bezesporu je - ale BEZ nějakých emocí a výmyslů - vždyť dnes jsou modely škoda opravdu jen "variace" vw techniky a vw modelů (stejně jako Seat - ostatně že ten je "vnímán" jako HORŠí než Škoda - to je také docela "černohumorná" legrace :-)
Střední vrstva je krizí postižena spíše VÍCE (samozřejmě krom propuštěných bez práce), a myslím že zatímco "Abwrackprämie" využily "nižší sociální vrstvy", ona střední třída případné nákupy spíše ODLOŽILA (což poněkud ZKRESLILO prodejní výsledky a i to je jeden z důvodů proč ty "umělé/politické" zásahy do ekonomiky KRITIZUJi - ostatně dnes je "šrotovné" KRITIZOVÁNo již i ve běžném tisku - myslím německém - PRÁVĚ PROTO, že je to "akce" na kterou se skládají VŠICHNI a je určena jen pro "vymezenou" skupinu obyvatel ... navíc je čím dál jasnější, že to NIČEMU NEpomohlo - myslím CELKOVĚ, někomu konkrétnímu samozřejmě ANO :-)
Když zmiňujete bývalé východní země - máte PRAVDU! ROZDÍLy ve "vnímání/přístupu" jsou stále VELKÉ (snad někdy až OBROVKSKÉ!). Vím že to jinak NEšlo, ale je to opravdu NE"příjemné" dvě desetiletí jen dávat/dávat/dávat a stále slyšet JEN "nářky" že chtějí mít STEJNĚ a že je třeba DÁVAT víc (bohužel opravdu NEbyla/NENí "jiná cesta")
Asi pomalu "usínám" - Dobrou noc ;-)
Avatar - woody-alien
30. 5. 2009 23:23
Re: Zamyslete se nad sebou
Odpovím sám. Pochopitelně že TUV Report má jenom částečnou vypovídací hodnotu už z toho důvodu, že na STK by mělo být auto připraveno.

Zrovna tak v testu Autobildu se může stát, že právě ten jediný testovaný kus má chybku. Na to dojel Opel Astra. Ani ten Touran pravděpodobně nebude takovej šrot, jak se předvedl. S podivem ale zůstává, že se nám ty supermainstreamy nějak na konci řaděj za sebou.

Zatímco např. BMW1 bez problémů uhájilo svoji skvělou pověst co se týče spolehlivosti, zdá se že u VW tu vyrovnanost kvality ještě nemají úplně supermainstremově zmáknoutou. ;-)
Avatar - white label
30. 5. 2009 23:16
Re: Milý white label(e)!
To je zajímavé, na jednu stranu tvrdíš, že Golf6 je jen 5,5, protože je to jen facelift vydávaný za nový model, ale teď když se ti "hodí" něco jiného je Golf o jedno celé! ladění dál, než současná A3. Takže on vlastně poráží A3 díky tomu (původně) úplně nepodstatnému faceliftu...? Zamotáváš se do vlastních pavučin...
Do tvé kličkovací teorie bohužel nezapadá to, že A3 pravidelně prohrávala srovnávací testy už i s pátou generací Golfu...
Že používá A3, Golf i Octavie shodnou techniku, ví opravdu skoro každý, ale i přesto kdo aspoň dvě z těchto tří aut "pořádně" řídil (o tobě si to nemyslím) ví, jak jsou právě vzhledem ke shodně použité technice značně rozdílná...
I motorističní novináři se nad "tím" často pozastuvují a jako příklad uvedu velmi rozdílný charakter, technicky hodně příbuzných (také koncernových) supersportovních vozů Lambo Gallardo a Audi R8...
Technická příbuznost totiž ještě zdaleka nevylučuje zcela odlišný charakter dvou (a více) automobilů...
A dnes není problém najit technicky velmi příbuzná auta ani
u zcela odlišných značek a to nejen k vůli záměrné spolupráci
(Ford-Mazda,Renault-Nissan apod.), ale i pro shodnost současného nejvýhodnějšího technického řešení (vstřikování nafty CR, víceprvková zadní náprava apod.)...

DN! :-)
Avatar - Ada je zase tady
30. 5. 2009 23:07
Re: Roomster
Ty ses pomát! :no:

Zatím nejlíp vypadala Octavie I. (tedy ta z roku 1997)
Avatar - Ada je zase tady
30. 5. 2009 23:05
Re: Roomster
To je logicke. Cloveku, ktery si da prezdivku Avantime, se Rumunster musi libit.

Superb II vypada zezadu taky jako rendlik. Fujtajbl.
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 22:58
Re: Zamyslete se nad sebou
Ach, to jsou mi ale prázdné kecy.

Takže nevylučuješ, že srovnáváš vůz nižší střední třídy s vozem střední třídy a stojíš si na tom? Stojíš si na tom, že auto, které jako první získalo 5 hvězd za bezpečnost, první přivedlo kontrolu tlaku v pneumatikách a standard 8 arb. ve střední, bezklíčové zamykání... je horší auto než prodloužená platforma G4, která se začala vyrábět o pět let dříve?

Zkus odpovídat věcně, až budeš mým dědečkem, tak si možná tvé tlachání rád vyslechnu, protože v nich může být skryto něco moudrého, ale povídačky od nějakého sotva čtyřicátníka (i když tedy přichází ti senilita poměrně brzo - nebo to jsou problémy s erekcí?) z poza kancelářského stolku mi připadají prázdné a nehodné tohoto serveru o autech.
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 22:50
Re: Zamyslete se nad sebou
Mé zkušenosti s těmi auty jsou takové, jak jsem napsal. Pokud máš jiné, své vlastní, tak je napiš. Napiš je věcně, ne tvé urážky a osočování, tohle na server o autech nepatří, proto se pak nediv, že nikdo na tvé časté výměšky, které patří do tvé stařecké plínky, není zvědavý. Ale také máš mé sympatie, protože občas máš světlé chvilky, kdy ze změti koncernového blouzenění vypadne rozumný názor s nadhledem, jen poslední dobou je jich stále méně a méně. Jestlipak nemáš nějakou liští prašivinu >:-[]
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 22:46
Re: Zamyslete se nad sebou
Tak mě oprav, prosím věcně, ať to zase není mlžení a prázdné věty, což je u tebe standard.
Avatar - white label
30. 5. 2009 22:43
Re: Milý white label(e)!
Ale Škodovku musíš srovnávat rozhondě spíše s tou C4, než s MB třídy C. To, že dá němec přednost MB před Škodou nic špatného o Škodovce neříká...
Protože MB, nebo jiné prémii (pokud na ni má) dá přednost před prakticky (snad kromě VW) celým mainstreamem (jak sama přiznáváš) a nejen před Škodou...
Pro Škodu je obrovský úspěch už to, že ji pomyslně z pohledu určité sociální "prestige" staví právě k té C4 apod., než třeba k Dacii, nebo Ladě...
To jestli dnes, v době krize, má i střední vrstva
v německu na to, aby si kupovala téměř výhradně prémii, (příp. VW) je úplně jiná otázka...
Navíc Evropa (o které jsem psal) není jen německo
a německo, není jen bývalé západní německo...

PZV! ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 22:35
Re: Milý white label(e)!
A vy si snad MYSLíTE, že to jsou "rozdílná auta"? ;-)
A ten "rozdíl" jsem přeci VYSVTLILA - v tuto chvíli je audi A3 stále ještě Golf verze "5.0", zatímco Golf 6 zvaný je verze "5.5" :-)
A to že to jsou konstrukcí ZCELA stejná auta - to přeci "není (žádné) tajemství" - nebo vy jste to OPRAVDU NEvěděl?
Ale podobná "překvapení" testy občas přeci přinesou ... při m-split brždění je Kia Cee´d lepší než "prémiové" vozy - ostatně "obyčejný-levný" Citroën C4 je oproti Golf verze 5.0 (audi A3) lepší/rychlejší i na kruhové dráze i na výjezdu ze zatáčky - ale podle toho si lidé auta NEkupují, VĚTŠINA dá na ... Galinu Tatjanu ivanovnu :-)
PS: Jinak se koncernové vedení jistě "postará" aby audi A3 byla časem zase "lepší", ale momentálně je prostě golf "o jedno ladění" DÁL - toť vše - nebo JAK to "vidíte" VY? ;-)
neregistrovaný "tomi1289"
30. 5. 2009 22:26
Re: Milý Donovan(e)!
zabudol si na to že na vývoji súčasnej techniky VW sa Škoda podelia (a nejde len o HTP), z časti spoločná technika je jediná šanca ako prežiť predstav si že by každá automobilka vyrábala pre každý model zvlášť motory a podvozky atď. ... >:D

navyše každý je niekym ovládaný ani BMW či hoci ktorá iná automobilka si nemôže robiť čo chce, všetci majú majiteľov ktorý rozhodujú a rozdávajú "karty"... keby sme to brali ako Kylie tak dnes neexituje žiadna! automobilka žiadna! to čo Kylie predvádza je skrátka demagógia a krátkozrakosť... :no:
30. 5. 2009 22:25
Re: Zamyslete se nad sebou
Pleteš si pojmy a dojmy. U tebe standard.
30. 5. 2009 22:23
Re: Zamyslete se nad sebou
O mně nemusíš mít strachy, soustřeďuj se na sebe, na své tmy, na své nezkušené telecí mládí. Za pět let se sám sobě budeš smát >:D Tímhle jsme si prošli všichni. Tys zatím v telecích létech, bez zkušeností, mladej zobák, ovšem nadrženost nezná hranic, viď. Držím ti palec :yes:
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
30. 5. 2009 22:22
Re: Roomster
Roomster je moje nejoblíbenější Škodovka. Osobitá a zdařilá :yes:
30. 5. 2009 22:19
Re: Zamyslete se nad sebou
Já ne Ronaulte, já na rozdíl od tebe nejsem mladej nezkušenej zobák. Neříkám, že vím všechno, ale co je v tomto kontextu důležité - od tebe se nemohu dozvědět nového nikdy nic, to je vyloučeno ze své podstaty... Absolutně 8-s >:D

Má rada pro tebe - neber si příliš velké krajíce, drž se při svém mládí a logicky při své nezkušenosti při zdi. Uvidíš, že jak půjde život, bude se to lepšit. Jak? To záleží na tobě. Bohužel sis vybral povolání, v němž se přílišná intelektuální pružnost nevyžaduje.
Avatar - white label
30. 5. 2009 22:18
Re: Milý Hendly!
Žes tady docela nedávno několikrát psala o větším srovnávacím testu, kde vyhrál Golf, ale A3 se neumístila zrovna na špici...
Jak si potom vysvětluješ, tak rozdílný výsledek, když tady tvrdíš, že se jedná o prakticky úplně identická auta...? :*) :-O
Avatar - woody-alien
30. 5. 2009 21:50
Re: Zamyslete se nad sebou
Měl bys aktualizovat údaje, Laguna II v druhý půlce cyklu a Laguna III jsou na tom dost dobře.

Věčně omýlat zažitej mýtus nevede nikam.
neregistrovaný "Donovan"
30. 5. 2009 21:47
Re: Milý Donovan(e)!
Těší mne tvůj zájem o mou osobu, ale nemyslím, že je na místě se tady vzájemně lustrovat, daleko raději bych zůstal u tématu diskuse.

Vyjádřil jsem v úvodním příspěvku tohoto vlákna svůj obdiv ke značce Škoda za to, že se jako jediná z automobilek bývalého východního bloku dokázala zařadit mezi tradiční evropskou mainstreamovou produkci. Skutečnost, že k tomu používá sdílené technologie (jako skoro každý) a je ovládána zahraničním subjektem, na věci nic nemění. Ty se tu poněkud křečovitě snažíš tvrdit... co vlastně? Že Škoda je německá značka? Nebo co?

Všichni přece víme, že je Škoda vlastněná Volkswagenem a technologie, které používá, pocházejí z dílny VW. Stejně tak ale všichni (a věřím že i ty) víme, že Škoda není žádná "montovna", nýbrž značka, která má sve nezadatelné místo nejen na evropském trhu, má vlastní historii a je jako taková širokou veřejností vnímána.
neregistrovaný "tomi1289"
30. 5. 2009 21:40
Re: Milý tomi1289!
to hádam nemyslíš vážne?

veľmi si protirečíš: napíšeš že na súčastnosti Škody,jej modeloch nemá jej minulosť nič spoločné...ale ako by potom vznikla tá tvoja "nová Škoda" keby nie socializmu možno by nebola vo VW, možno by nebola vôbec, možno by bola ďalej, nikto nevie, nebyť udalostí pred druhou svetovou vojnou možno by to ešte bola firma Laurin a Klement...

k ostatnému Škoda je svojbytná automobilka patriaca pod koncern, a podla toho sa správa, ako každá iná!
svoje šance však využila oveľa lepšie než ostatný napr. to známe porovnanie Seat vs. Škoda boli na tom cca rovnako a dnes? >:D tu sa ukázala tá sila tradície ktorá pochádza z minulosti, ktorej vplyv popieraš...
Avatar - Righ
30. 5. 2009 21:28
Re: Milý tomi1289!
Perfektni prispevek, vecnej a ctivej. Pochybuju, ze to padne na urodnou pudu, ale ode me mas kazdopadne 10/10. :yes:
30. 5. 2009 21:23
Re: Milý adamke(u)!
Mel jsem moznost par automobilu uz ridit. Nechci se dotykat francouzske vyroby, ale technicky me nikdy neoslnila. Tim nechci rici, ze skoda je nejaka technicky zdatna, ale preci jenom poruchovost vozu atd je ponekud lepsi. Je to mozna muj subjektivni nazor, ale znam mnoho priapdu lidi co vlatnilo napriklad Peugot 307 a vratilo se zpet k octavii nebo k jinym automobilum vw goup. ASi bychom tady vedli velke diskuze bez konce. Ale pro priklad, pohdlnost francouzskych vozu byla vzdy uprednostnena, ale technicky casto podvozky utrpely na nasich silnicich velke ujmy. Naprikad a ted mozna placnu - 206 ma napravove prvky jeste jako zkrutne tyce.
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 21:18
Re: Zamyslete se nad sebou
Nebylo tam náhodou 5 modelových řad VW, které skončily na samém chvostu? Nechceš nám tvrdit, že je neobjektivní srovnávat auta ve stejných podmínkách po stejné porci kilometrů jako to dělají v autobilku místo náhodného vzorku vozů v různém stavu na STK čili TUV?
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 21:17
Re: Milý BaracudaJ(i)!
Víte - miliarda korun NENí zas až TAK moc, jak si asi představujete (v česku jsou do občas 2 kilometry dálnice ;-)
A mírné PŘESUNY směr východ již NASTALY (k vám se to NEdosneslo? Díky tomu že čeští politici "pohřbili/odložili" €, tak se další - nevím z hlavy přesnou výši, ale JISTĚ by jste jí popsal jako "velká" - investice přesunula do Bratislavy ;-)
Pokud se (naivně) domníváte, že se tak stalo "poprvé a naposledy" - myslím že se MÝLÍTE.
Závod v Ml. Boleslavi se jistě "rušit" NEbude, ale také si NEmyslím že by se dál ROZŠIŘOVAL - případné "zvýšení" výroby se bude realizovat dál směr VÝCHOD - NEmusíte mi věřit, ale TAK to prostě "chodí" (ve VŠECH oborech - šance, že to zrovna zde bude JINAK je asi tak 0,0000000.....01 ;-)
PS: Celkem NEmám potřebu "uchvacovat", jen se snažím "s větrnými mlýny" bojovat a věci na PRAVOU míru uvádět a na FAKTA "upozorňovat".. v některých případech EVIDENTNĚ marně :-)
Pěkný den (já z toho žádnou "radost" mít sice NEbudu, ale ten o tom "kdo se směje naposled ... ten ZNÁTE? ;-)
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 21:17
Re: Zamyslete se nad sebou
Doufám, že se nám nesnažíš tvrdit, že jsi ze šlapací káry ve tvaru Octavie usousil, že lze srovnávat auto nižší střední a střední třídy? Jsi upadl, ne? 8-s
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 21:14
Re: Zamyslete se nad sebou
Ale no Bobišku, špatný den? Nějaká Laguna Tě předjela v táhlém dlouhém na opěradle gauče v obýváku, když jsis hrál se sousedem?
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 21:06
Re: Milý tomi1289!
NEmyslím, že by DNEŠNí stav škody auto měl COKOLIV (sebeméně) společného se socialismem, světovými válkami či čímkoliv jiným.
DNEŠní škoda auto je opravdu "jen" produkt vw, který jí nedlouho po pádu socialismu koupil.
S tím co bylo předtím nemají současné modely NIC společného (technnicky ani nijak jinak - VŠE bylo vybudováno zcela znovu, NEní ŽÁDNÁ technická ani "duševní" souvislost se starými modely - což je ale asi spíš "dobře"). Ale myslím ("tipuji") že to ví VĚTŠINA z místních "autofandů" i beze mne (možná si to jen "nechce přiznat").
NEmám nic proti tomu, když někdo napíše "Škoda :yes: :yes: :yes: " - jen si musí uvědomit, že ta slova dnes (posledních 18? či kolik let) ze 100% patří JEN a JEN německému majiteli, bez něhož by zoufale ZAOSTALÁ technika, nulové know-how a tristní technické zázemí NEpřežily ani nejbliží "pětiletku" ;-)
To ani v nejmenším NENí "nadsázka" či vtip - to je prostě (ekonomická) "realita"
PS: Já si sice NEmyslím, že je na tom Chrysler až tak zle ... ale samozřejmě místní "pobočka" vw si stojí LÉPE (ale pokud je Sergio Marchionne tak dobrý jak vypadá že je - možná se za pár let budete/-me docela DIVIT - portfolia Fiatu a Chrysleru mají dle mne docela DOBROU šanci se "perfektně" doplnit). Teď záleží jak to propojení "zvládnou" - často se bohužel stává, že ten "horší" spíše ovlivní toho "lepšího" (viz jak bmw NEukočírovalo Rover či česká ČSOB "v komunismu stále žijící" IPB :-)
PPS: Když to vezmete "bez (nacionalistických) emocí", tak - je mi LÍTO - škoda auto pád komunismu NE"přežila" ;-)
Pěkný den :-)
neregistrovaný "tomi1289"
30. 5. 2009 20:50
Re: Proč si říkáte Maranello?
>:D :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:50
Re: Milý adamke(u)!
Je celkem jasné, že poměr "velikost/peníze" je jedním z důvodů slušných prodejů modelů škoda auto (celkem OSVĚDČENÁ technika vw je ve verzi s logem Škoda oproti ORIGINÁLu vždy trochu "přifouknuta") ... nicméně to NEudělá z vozu něco jako "mezisegmentový" model (NEmyslím, že by model Citroën C4 sedan byl model střední třídy - z hlavy nevím, možná je přitom i větší než škoda Octavia ;-) ) - to PODSTATNÉ je použitá technika (i když karoserii vozu na technice/podvozku např. nižší střední "protáhnete" ad absurdum - STÁLE to bude "jen" technika oné nižší střední třídy = a z toho vyplývající "chování" a "pocit" ve voze)
PS: Jinak ale DĚKUJi za to "chytři a vzdělaní".. :-)
.. a "v oboru" přeci jen již pár let NEpracuji ;-)
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:39
Re: Milý white label(e)!
Já NEsrovávám Škodu Octavia s Citroën C4 (typický představitel německé STŘEDNí třídy si nekoupi ANI JEDEN z těchto vozů) - já JEN reaguji na slova o tom že vozy Škoda Auto jsou dnes již modely PRO představitele tzv. STŘEDNí třídy ..
... což je (nezlobte se) BUBOST jak VRATA
A je opravdu ABSURDNí, že tady o tom někdo vůbec diskutuje (jeden "bajkař" si to VYMYSLEL a ostatní se ho snaží "podpořit" - můžeme mít JINÝ "názor/pohled" na auto/motor - ale tady mne přesvědčujete o tom že v Deutschland momentálně vychází sluníčko ve dvě odpoledne a na SEVERu ...
Pěkný den (pokud možno BEZ dalších "fantasmagorií") :-)
30. 5. 2009 20:37
nepochopim.
Nekteri lide nechapou princip diskuze. Leci si tady mindrak a pri cetbe prispevku bych rekl, ze jde primo o lidi znale z oboru? nebo primo z automobilek? nebo josu tak chytri a vzdelani, ze maji na to cas psat kazdou chvilku nejaky prispevek rozsahu nekolika radku. K tematu Skoda auto. Nejsem znaly detailnich informaci, abych zde mohl poucovat, ale pri nazorech typu, ze octavia je takova a makova mi nenechava rozum stat. Napriklad octavia prvni generace bylo velmi povedeny auto. Ano pro posadku omezeny prostor, ale porad par lidi nechape, ze skoda vyrabi mezisegmentove vozy a to je ten uspech.
neregistrovaný "tomi1289"
30. 5. 2009 20:37
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
to si vôbec nemyslím ale ako chceš, aj napriek tomu je Škoda dnes na tom 100x lepšie než Chrysler... >:D a dobre sa jej darí napriek dvom svetovým vojnám, socializmu, nie ľahkému obdobiu po ňom a dvoch hospodárskych krízach (ako málo stačilo Chrysleru aby takmer skončil...) , ešte si pripomeňme že Škoda je jedna z najstarších dodnes existujúcich automobiliek a na záver si spočítaj koľko automobiliek to všetko prežilo... :-! nepíšem to často ale napriek všetkému Škoda :yes: :yes: :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:35
Re: Milý RS!
Škoda Auto naštěstí opravdu NENí Maybach (takže NEstojí před KRACHem ;-) )
NEvím ODKUD čerpáte informace o "...Němci mají v oblibě kupovat Škodovky hlavně v NEJvyšších výbavách" - PROZRADÍTE?
PS: Mimochodem v kategorii POD miblion korun českých je doma v Deutschland krom Octavia samozřejmě :-) docela POPULÁRNí i bmw 1 (je vynikající ve SPOLEHLIVOSTi, je fantastické podvozkem/řízením/MOTORy a ... je to bmw :yes: ;-)
PPS: NEbyla řeč o německých "sociálně slabších", ale o tom že vozy škoda auto (fabia, octavia, roomster či superb) si kupuje NĚMECKÁ STŘEDNí třída = což je prostě VÝMYSL (bez urážky ale to JE naprostá "pitomost"!)
Pěkný den ;-)
30. 5. 2009 20:29
Re: Milý RS!
Jasně koncern VW investuje do "montovny" přes miliardu korun, aby se v Boleslavi rozšířilo vývojové centrum a Škodovka se rozhodne přesunout výrobu na východ. To by byl koncern pěkně krátkozraký a nebo že by tak hýřil penězma? Takovým příspěvkem uchvátíš na Novinkách, tady si jen pro smích.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:21
Re: Milý Hendly!
NE"fabulujte" - octavi JE golf s batohem (a vw si PEČLIVĚ hlídá, aby golf byl v některých detailech použitých materiálech/součástkách stále "o fous" lepší) - TAK to prostě je (a NEříkejte že to NEvíte!!!)
Pěkný den ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:18
Re: Milý ericn(e)!
O tom "slušně zatopit" - o tom ŽÁDNÁ ;-)
Už jsem tu četla, že octavia je schopná konkurovat i bmw 3 (v hlavách některých evidentně ANO). :-)
S tou Octavií - já NEříkám že je nějak "špatná", ale zrovna tak se dá ta "půlka Evropy" projet i v nějakém JINÉM voze kategorie a je možné že v něčem/v nějakém parametru (z určitého pohledu) to bude i LEPŠí "svezení" ... to NENí "boj" proti Octavii, to je upozornění že jsou i JINÉ vozy.
Můj OSOBNí "favorit" třídy byla a asi i stále je Mazda 3 (dříve s 1.6 HDi, ještě dříve s V6 2.0 - to byla taková ta varianta "eFff" a dnes NEvím - tou novou jsem ještě NEjela, motor 2.2 prý NENí špatný, ale co se MOTORu v této třídě týče - já bych favorizovala buď 2.0 D boxer od Subaru nebo 20d či ještě lépe 23d od bmw)
PS: Mezi SOUČASNÝMi Mondeo a Mazda 6 je poměrně HODNĚ velký rozdíl (ve smyslu "pocitu" z vozu, jdou skoro až MAXimálně "jinou" cestou) - řekla bych já..
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:03
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
Škoda že se Škoda při prodeji (vw) ani VZDÁLENĚ NEpodobala (ani VZDÁLENĚ NEbyla ve stavu jako dnes ..) Chrysler ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 20:00
Re: Milý Donovan(e)!
Já si "tipnu": Vy NEjste profesi ANi ekonom, ANi právník!
Uhodla jsem? :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 19:52
Re: Zamyslete se nad sebou
Ale Galino.. :-)
.. vždyť vy VÍTE, že u vw NEjde o JEDNO auto ;-)
PS: Teď si z hlavy NEjsem jistá - v těch dlouhodobých (nejpodrobnějších/nej"hlubkověji" dělaných) testech je z cca 60ti testovaných modelů mezi POSLEDNíMi 7mi 5 modelů vw?
Já NEjsem dobrá v matematice, ale to NEvypadá na "statistickou chybu" :-)
Pěkný den (raději s něčím méně poruchovým - třeba dle NĚMECKÉHO GTü je rok co rok "můj" Citroën C5 SPOLEHLIVĚJŠí než vw passat - asi byste měla do AutoBild a do institutu GTü měla vyrazit jim to "vysvětlit" ... tam totiž NEpracují jen se "statistíci" ale dokonce MILIONY vozů, TO by pak byl VLIV na VEŘEJNÉ mínění ;-)
Pěkný den :-)
30. 5. 2009 19:45
Re: Zamyslete se nad sebou
Doufám tu nechceš vydávat svou zkušenost s Lagunou ze zadního sedadla v dětské sedačce za zkušenost řidiče...
30. 5. 2009 19:44
Re: Zamyslete se nad sebou
Trochu se zklidni, na tvoje mindráky tu zvědavý není ani přemek.
30. 5. 2009 19:43
Re: Zamyslete se nad sebou
Nechceš tu doufám porovnávat testování jednoho auta a sběr informací o statisících aut?...
30. 5. 2009 19:42
Re: Zamyslete se nad sebou
Oceňuji, žes tu veřejně uznal skutečnost, že Mégane nemá na Octavii. No, a obdobné to je, když porovnáš Lagunu se Superbem. Opět i zde je ten Superb o mnoho lepším autem. Ale to ty jistě víš.

Příště se trochu více ovládej. Ve vyskákáné laguně z bazaru po nějakém pařížském důchodci ti to takhle nebude slušet nikdy...

Možná jsem, rymaci, jen plakátový kovboj... a možná také, že ne... ;-) :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 19:40
Re: Milý RS!
To mne "muzí" ;-)
PS: Máte něco "k doplnění/ke komentáři" alespoň k té PRVNí půli? ;-)
Pěkný den :-)
30. 5. 2009 19:34
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
V Itálii teď půjde Chrysler na dračku, sice jen mezi horšími lidmi II. jakosti, ale půjde >:-[]
30. 5. 2009 19:25
Re: Milý T613!
V půlce jsem ten typografickej masakr vzdal >:D 8-s
neregistrovaný "Donovan"
30. 5. 2009 19:20
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
Jinými slovy: Chrysler bude od pondělka klasická italská značka :yes:
30. 5. 2009 19:19
Re: Milý RS!
Nechci být nepříjemný, ale to je pěkná snůška nesmyslů, nebo se pohybujete jen mezi tzv. horními 10.000. Němci mají v oblidě kupovat Škodovky hlavně v nejvyšších výbavách (u Fabie to až tak neplatí), tudíž úvaha, že si jí kupující jen sociálně slabší je hloupost non plus ultra. Škoda neni Maybach, nebyla a nebude, ale to co bylo napsáno už pár let neplatí.
Souhlasit by se s tím dalo pouze v případě, že "skupina s nižšími příjmy" je každá, která neutratí milion za auto, tudíž si musí koupit jakékoliv jiné auto mimo německou trojku (obrazně řečeno)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 18:12
Re: Milý T613!
Budu to brát jako KOMLIMENT! :-)
PS: Vy TAKÉ píšete "na VíCE" než "vypadáte" ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 18:11
Re: DĚKUJi ...
NEchtěla jsem česko nějak "urážet", jen tím naznačit, že je to z pohledu třeba Deutschland potažmo CELÉ Evropy jen jeden MALÝ(-ičký) stát - NIC víc ;-)
OK - já NEmám NIC proti svátku na oslavu KONCE války, jen NENí "celoevropský" (dokonce ho ze 40ti a něco (?) států Evropy slaví/svátek-volno má ... jen pár) .. navíc Rusko je (tedy pro MNE!) již spíše NE-evropa :-)
Avatar - T613
30. 5. 2009 18:09
Re: Milý T613!
fíha až tolik? 159cm? Podle stylu psaní máš minimálně 200cm.
30. 5. 2009 18:05
Re: DĚKUJi ...
A co je to tedy "u nás"? Nevím jaké jste národnosti, ale formulace "jakého si česka" je dost mimo.
O Rusku jsme samozřejmě psal že to není ten samý den, ale stejná událost.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 18:02
Re: Milý T613!
Přiznávám že v TÉTO dispiclíně s vámi NEmohu "soupeřit", ale co se (praxo-teorie) AUTíček týče - tám "ráda" (naruším místní "stojaté" vody ;-) )
BEZ ironie, je někdy docela překvapující (až ŠOKující) JAK "jiný" pohled/přístup k jednotlivým značkám (NEjen v autech!) je třeba jen "ve vedlejším" státě ...
PS: Ano - OPRAVDU měřím 159 cm :-)
Pěkný den
Avatar - T613
30. 5. 2009 17:54
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
my všichni víme jak jsi velká, jak jsi velká. Neboj
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 17:48
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
Vy jste se dnes nějak HODNĚ "špatně" vyspal?
Já tedy moc cizá jazyky NErozumět, ale CO vy myslet tím "... co je potom Bora nebo Golf Variant" - tomu já OPRAVDU NErozumět, NEchápat JAK vy to "myslet"?? :-)
Já NEchápat, proč by mne NE"potěšit", že 1.2 TSi je bude vyrábět v Mladá Boleslav (ehm, to že nahrazuje starý 1.6 - OPRAVDU myslíte že to NEvím)? Mně to přeci "total jedno"! Vás "trápit/těšit/NEtěšit" KDE se vyrábí ... třeba 2.2 HDi Bitrubo? Nebo je vám to "jedno"? ;-)
Já jsem "napsat", že v tom NĚMECKÉM časopise psát, že příští passat je technicky "jen" prodloužený Golf (Bora je "prodloužená" batohem na pudelce - aha, tak TAKHLE jste to vy myslet! :-) ), tedy technicky identický vůz s prodlouženým rozvorem (a samozřejmě celkově ještě o něco delší než Jetta/Octavia).
Že je KOMPLET CELÁ škoda auto "jen" montovna vw to je prostě FAKT (nějak NEvím - JAK si to "představujete" VY??), když se za 10 let rozhodnout že v česku dále SNÍŽÍ výrobu a VĚTŠINU výroby přesunou dál na východ - tak... se tak prostě stane, nebo? ;-)
Mimochodem to "nadšení" a "zápal" s nímž "hájíte" škoda auto vám trošičku jako malinko "leze na mozeček" - tedy mám DOJEM! Já NEjsem nějaká "aktivistka" PROTI škodovkám (no KRITIZUJI jejich ČESKÉ ceny), je to prostě mírně "levnější" a přitom "zvětšená" verze vozů vw - toť vše.
Mně spíše "vadí" jejich NEKONEČNÁ místní "glorifikace" - TO JE prostě poněkud ... "mimo realitu"
A ještě DĚKUJi za tu "děvenku" :-) - kolikpak je VÁM "broučku" ;-)
PS: Možná jsem už maličko "větší" holčička, než si myslíte ;-)

[odkaz]
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 17:33
Re: NE moc milý BeraneK(u)!
Tak jsem chvílu ZKUSILA počítat ty "nepřesnosti" (dalo se to říci i o HODNĚ "hůře" :-) ) co jste napsal a já prostě do TOLIKa NEumím :-)
Nicméně v NĚKTERÝCH věcech jste to opravdu PŘEHNAL - nicméně to DŮLEŽITÉ, já osobně bych si "tipla" že o autíčkách (možná ne o škodě auto ;-) ) vím možná i o maličko VÍCE než BeraneK (i když se mu to asi TĚŽKO "tráví" :-)
PS: Napsala jsem, že koncern vw koupil "pozemky, logo a "nulové know-how" - což je samozřejmě PRAVDA. Pokud jste OPRAVDU "fanda" škoda auto - třeba jste v továrně (-ách, abych vám udělala "radost" ;-) ) byl a VÍTE JAK vypadala v době koupě a jak vypadá dnes. To OPĚT nejsou žádné "tajné informace", že VŠE je KOMPLETNĚ nové, z té "původní" škody opravdu zůstalo vlastně jen to "logo" (to že si nasazujete ULTRArůžové brýle je sice hezky "nacionalistické", ale jak jsem zde již psala - děláte to samé i V JINÝCH OBORORECH, kde akvizice proběhly ZCELA STEJNĚ - a třeba i VE STEJNÉ DOBĚ jako koupě "pozemků a loga" škoda auto?
Pokud OPRAVDU "věříte" tomu co říká manažer o SVÉ firmě do novin - tak ... vás jistě potěší KAŽDÝ herec/zpěvačka/VIPka co VŽDY řekne něco "pěkného" o místě kde zrovna je (i když občas ani NEVí kde to místo je ;-) )
PS: A za NAPROSTOU PERLU "oceňuji" vaší "definici" modelových řad Seat a Škoda (vám to asi NEřekli, ale tyhle společnosti mají JEDNO vedení a BEZ jeho svolení, nesmí použít ani "jinou" barvu na karoserii!). To kde/v čem/čím a JAK se budou jednotlivé koncernové modely (se stejnou technikou) "odlišovat" se "váží na laboratorních vahách" - domněnka, že to je "dílem" nějakých "vlastních aktivit" - ta snad není ani "naivní" :-)
Pěkný den (a já NEjsem až tak "proti" modelům škoda - jako proti NEkritickým "zbublíkům" - promiňte, ale trochu VAŠEHO typu) ;-)
30. 5. 2009 17:27
Re: Milý richard(e)tdi!
Tak to děvenko asi neumíš německy, tímhle ses tady ztrapnila definitivně, co je potom Bora nabo Golf Variant?

A ten motor, zase bomba, která ukazuje, že seš mimo mísu. Jedná se nejmodernější downsizingový motor s výkonem přes 70 kW a nahrazuje původní atmosferiskou 1,6ku. Jinak, ještě další pecka, která tě nepotěší - byl vyvinut a bude se vyrábět výhradně v Mladé Boleslavi a odtud půjde do hlavního závodu na výrobu Passatů, který ale v Německu vůbec mimochodem není. To jen k té tvé starosti o montovny a tak podobně.

Jistě, bulvár vychází všude, možná že jsi četla nějakou tu německou Chvilku pro Tebe, se slovníkem v ruce se bez znalosti jazyka překládat nedá, ale v motoristickém tisku tohle napsat nikdo nemohl. A pokud ano, tak uveď zdroj - časopis, číslo, článek, strana.

Jinak peroxid na hlavu a zpátky k Bravíčku. Na tvoje přitvrzování tady nejenom já nejsem zvědav.
Avatar - ZoomZoom
30. 5. 2009 17:26
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
Drahý GTi. V rodině, ne já, máme fabii 1 i 2, jednu octavii 2. A můžu ti povědět, že to jak se v různých testech škoda vychvaluje je totální blbost. Nebude tu psát co všecko se těm kvalitním vozům děje, ale podle názoru příbuzenstva jsou tyto vozy na úrovni starých škodovek jen s moderním kabátem... Zkuste si někdy také přečíst na netu nějaké diskuze majitelů škodovek, někde najedete že jsou OK, ale mnoho komentářů končí tímto, že je to vrzací šmejd, což je pravda...
30. 5. 2009 17:13
Re: Milý Maranello!
Donovan zdaleka není sám, kdo škodovce nezávidí, kupodivu, většina lidí ji tady dneska uznává, nebo maximálně ji hodnotí střízlivě. Mně se Fabie II taky nelíbí, ale v Německu jich jezdí mraky. Ale objektivně tohle auto svoje kvality má. To jsme schopen uznat.

S indiviuem Kylie nemá cenu diskutovat. Buď se jedná o zakomplexovanou puberťačku nebo o "moderní" pětasedmdesátiletou babičku, která si z nás docela šikovně dělá prču. Ale rozhodně to není nikdo, kdo by o autech něco věděl a s kým by mělo smysl se dál otravovat.

Kdysi tady působil jistý Marianek, který se tvářil jako velice zkušený světa znalý muž, jehož názory byly v zásadě podobného ražení. S oblibou psal, jak se svým synkem byl tam a tam, dělal to a to a bylo to tak okaté (i ve vazbě na čas jeho příspěvků), že kdosi pojal podezření, že se jedná o chlapce, který se vydává za svého otce a v diskuzi píše to, co od něj slyšel za své "dospělácké" názory. Dokonce tady měl i blogg a tam se projevil naplno, když rozvinul na základě svého textu o dvou různých lidech pokutovaných stejnou sumou za rychlou jízdu docela dobrou diskuzi, která mně nicméně utvrdila v podezření, že jeho "odhalení" bude asi reálné. Prokázal totiž tak fascinující neznalost zcela elemnetárních věcí ze života, že to nemohlo být jinak. Nicméně to sem zas až tak nepatří.

Kýlije a jí podobní mají poměrně otřepané argumenty a jedním z nich je, že škodovka je montovna a že je to německá firma. Dalším pozoruhodným argumentem je to, že ačkoliv tito lidé asi škodovku nenávidí, kňourají, že je v rámci koncernu šizená a dostává jenom to nejhorší.

Už jistý neblaze proslulý ideolog a neschopný politik jmenénem Marx prohlašoval, že kapitál je mezinárodní a fakt, že kapitálově mají velké podíly v některých (a nejen tam) automobilkách například bohaté rodiny z ropných emirátů nedělá třeba z Mercedesu arabskou firmu. Škodovka je - a je tak vnímána jako česká firma. Je registrována v Česku, má zde své hlavní sídlo a co je důležité, má zde vývoj, kde pracuje minimálně 1500 lidí. A platí v Česku daně. Že občas vyveze zisk je běžné. Má svoje designcentrum, má svůj polygon, sklady, marketing a další atributy samostatné automobilky. A že ji vede momentálně Němec? Před tím to byli dva Češi - Kälma a potom Kulhánek. VW v Rusku vede jistý Jahn - tedy Čech. Dneska je to běžné a za pár let se může stát, že tenhle Jahn povede třeba ten SEAT.

K blábolům Kylije lze tedy uvést, že VW koupil nejenom pole (koupil továrny - ne jenom jednu, ona asi netuší že ty závody byly a jsou tři) s vybavením, které umožnilo po investicích vyrábět během pár let nejen dvojnásobek vozů, ale především nastartovat rozšíření palety jak vozů tak vybavení až na dnešní stav. Tato osoba asi neví (či spíše nechce vidět), že škodovka má montovny (podobně jako má Hyundai jednu v Nošovicích a Toyota s PSA v Kolíně) v Rusku, na Ukrajině, v Číně, v Indii a teké třeba v Sarajevu. I když tyto montovny jsou někdy společné s ostatními značkami v rámci koncernu, jsou to skutečně jenom montážní závody.

A k tomu šizení? Pokud vím, tak škodovka má v zásadě to samé co zbytek koncernu. Představa, že jakmile se objeví CommonRail, tak se hned začně montovat všude do všech aut je zase ukázkou neznalosti a hysterické snahy se někoho dotkonout, poštvat jiného a vyvolat komplexy u dlašího. A tím si asi léčit komplexy vlastní.

Škodovka má v rámci koncernu na starost malé motory - ten tady některými tak nenáviděný v MB vyvinutý a vyráběný tříválec se dává do všech aut z VW, kam se tahle motorizace používá, nová dvanáctistovka s kompresorem a přeplňováním je rovněž vyvinutá v MB a bude se zde vyrábět pro celý koncern a to už nemluvím třeba o převodovkách, jejichž zvýšení výroby si vyžádalo letos dost značné investice. Jestli někdo trochu jakoby trpí, je to SEAT (nové vývojové centrum bylo v Martorellu založeno loni), nicméně peníze se zpravidla dávají tam, kde je záruky jejich návratnosti. Fakt, že škoda dneska vyrábí pět řad aut, z čehož všechny jsou nové a samostané (pro potřeby škodovky vyvinuté) typy a SEAT má jenom novou Ibizu je a většina jeho typů jsou už poněkud starší a trochu i zvláštní svědčí o jednom - společnost byla špatně vedena, její produkce je nízká a směřování je ve vazbě na klientelu nejasné.

A pak je tady ještě něco, co taková Kylije neví, vědět nechce a ani nepochopí. Jeden z manažerů škodovky v rozhovoru pro jeden z motoristických magazínů řekl, že co přišel do Mladé Boleslavi, tak si uvědomil, co to je průmyslová tradice. Předtím vedl závod v Portugalsku a komentoval to slovy : Z národa pastýřů, rybářů a zemědělců se průmyslový národ za jednu dvě generace udělat nedá....
Avatar - ZoomZoom
30. 5. 2009 17:09
Re: Milý RS!
Vy asi moc němců neznáte viďte... Pak by ste nemohl napsat napsat "V Německu na škodovku nekoukají nijak zpatra (berou jí toitž napůl za domácí auto)". S tím Hjundajem je to sice pravda, ale dovolit si tvrdit, že němci nekoukají na škodu zpatra nemůžete myslet vážně. Fabia 1 i 2 je pro ně nákupní taška a ten kdo jí má si nedovolí nemít ještě nějakou zálohu "jiného kalibru". A i ta octavia je u nich nějak opovrhovaná, sice ne tak jako fabia, ale přesto se na ní dívají s úšklebkem. A to platí ale hlavně pro zápaďáky, jelikož ve východním Německu jezdí doposud také spouta rachotin podobného ražení jako u v čr. A pokud jde o octavii, koupuje si jí tam skupina lidí s nižšími příjmy. Ti majetnější by zadek do škodovky nestrčili (je to pro ně značka typ žigulík - bohužel fakt) a jezdí v jejich národních autech jako passat, audiny, opely hodně také japonci. To co jsem napsal neni představa, ale moje zkušenost a zážitky z NSR, kde pracuju.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 16:41
Re: Milý richard(e)tdi!
Vy jste se v posledních 24hodinách nechal OBARVIT? :-)
DOPORUČUJi číst NĚMECKÝ tisk - to o budoucím "prodlouženém" golfu = passat je z NORMÁLNÍHO "běžného" motoristického tisku (kde se věnovali technice budoucího passat - tady se asi spíše bude "rozebírat" tvar zadních světlometů onoho "technického SKVOSTu" ;-) - ach a základním motorem pro passat je/bude 1.2 T(už BEZ "F")Si :-)
Tak TO o "budoucím" modelu vw passat napsali (dle vás možná "slaboduší") němečtí novináři :-)
O NĚMECKÉ střední třídě a o tom CO si kupuje mne NEBUDETE poučovat! Tady NEmáte šanci! ;-)
To bych musela "přitvrdit" na (popravdě!) napsat, že si prostě VYMÝŠLÍTE - to NEžertuji!
NEvím KDE se pohybujete/pracujete, s KÝM se znáte/stýkáte, a pokud si ten "někdo" v Deutscland, Österreich či Schweiz pořídil nějaký výrobek od škoda auto .. nu proč ne, ale ... slušně řečeno NENí to "typický představitel" STŘEDNí třídy - tak buďte KONKRÉTNí ... co/kdo dělá/si pořídil za škodovku? :-)
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 16:27
Re: Zamyslete se nad sebou
A jsou vozy VW kvalitní, když figurují na posledních místech v testech spolehlivosti Auto Bildu? Asi ne.
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 16:25
Re: Zamyslete se nad sebou
A co sis koupil ty, ty náš Bobišku v tvých aktuálních 15 nebo 85? Stále máš vlhké sny o liškách? >:-[]
30. 5. 2009 16:18
Re: Škoda jede
Donovan je jeden z mala ktery Skodovce nezavidi :yes:

Blaboleni o tom ze po BMW si nekoupis Skodovku je prekrouceni..
Stejnym blabolem je srovnavani Skodovky a Dacie.

Passat prodlouzenym Golfem.. to je dalsi novinky. Ono se rika dlouhe vlasy kratky rozum, tudiz chapu ze nekteri si mysli ze VW to na vyrobnim a preodejnim vrcholu povesi na hrebik a bude uz jen delat golfy .

Mel bych prosbu,aby kdokoli kdo se odbarvuje z diskuteru na blond,nejmene 24hodin neprispival, jelikoz prispevky byvaji sloboduche.

Stredni trida si Octavku koupi beze studu a za tim si stojim.
Avatar - Ronault.
30. 5. 2009 16:13
Re: Zamyslete se nad sebou
Já jsem si v létě absolvoval v Octavii I přes 3500 km, byl to poslední kousek před příchodem O2 a musím říct, že na zpracování interiéru jsem neviděl a nepocítil nic, co by převyšovalo Lagunu II. Vrzalo to tam stejně, i když je to ten VW, neustále cinkal okrasný pochromovaný čudlík na ruční brzdě za jakýchkoliv otáček, což mě vytáčelo k šílenství, nechápu, že tak věhlasný koncern není schopen na druhou stranu dát pitomou pružinku, která by jej přitlačovala.

S Lagunou II mám najeto několik desítek tisíc km a srovnávání O1 a Laguny II mi připadá jako pokus o vtip. :no:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 16:12
Re: DĚKUJi ...
Rusko sice slaví "konec války" - ale NE 8.5. ;-)
Svatodušní pondělí je - pokud vím - "masovější" svátek kdy je volný den ve v této části evropy ve VŠECH německy mluvících zemí - jakožto v Belgien, Luxemburg, Hungary, Ireland .. a možná i někde jinde ..
... a s tím že jde o celoEVROPSKÝ svátek jste přeci přišel VY ;-) - já řekla že "u nás" je v pondělí volno (NE že má volno CELÁ evropa ;-) )
Pěkný den (bude toto pondělí :-) )
30. 5. 2009 16:10
Re: Milý ericn(e)!
Díky za reakci, ikdyž jsem nečekal, že bude tak dlouhá :-) Uznávám, že OII není střední třída, ale může jí slušně zastoupit. Mám srovnání s VW Passat a opravdu mě nepřesvědčil k tomu, že bych ho za OII vyměnil. Asi nejsem cílovka VW. Pokud bych chtěl střední třídu, koukal bych jinam např Ford Mondeo či Mazda 6. Co se týká mé OII, tak jsem s ní max. spokojen, 1.9 TDI PD sice neni výkvět moderny a tichosti, ale nechá si toho hodně líbit - je to pracant a na OII stačí, projel jsem s ním půl Evropy a nepřipadal jsem si jak chudý příbuzný ;-)
30. 5. 2009 16:01
Re: DĚKUJi ...
Co třeba Rusko?
Svatodušní pondělí je snad celoevropský svátek?
30. 5. 2009 15:55
Re: Zamyslete se nad sebou
A proč si teda Laguna už léta drží poslední pozice v hodnocení spolehlivosti TÜV. Protože je to kvalitní auto? Asi ne.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:53
Re: Škoda jede
Hmmm, to samé platí i na mnoho JINÝCH českých akvizic různých (západo)evropských firem ;-)
PS: Ale máte pravdu - koupě pozemků a loga (a "nulového" know-how) Škoda Auto byl od vedení vw DOBRÝ tah! :yes: ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:49
Re: DĚKUJi ...
A proč? ;-)
Já VÍM, že NEjde o "celoEVROPSKÝ" svátek (jak jste ho "presentoval") - tak snad "pátrejte" vy ...
PS: Samozřejmě možná o nějakém státě NEvím - tak ho "doplňte".. ;-)
neregistrovaný "Donovan"
30. 5. 2009 15:49
Škoda jede
Během patnácti let se Škodovce podařilo transformovat se z východní automobilky vyrábějící zastaralá laciná vozítka na plnoformátového evropského výrobce, který pokrývá všechny základní segmenty automobilového trhu až po střední třídu plně konkurenceschopnými modely. Co víc - designově nepřešlapuje na místě ale velmi rychle si osvojuje svůj osobitý styl, což je asi nejlépe vidět na porovnání dvou generací Superbu, když první generace byla až příliš okatě převlečený postarší Passat, zatímco současná generace už je naprosto svébytný model pyšnící se i několika unikátními prvky a nabízející techniku, jakou nedokáže ve střední třídě nabídnout ani většina zavedené mainstreamové konkurence. To je pro Škodu obrovský úspěch a není vůbec samozřejmé, že se to podařilo. :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:46
Re: Milý ericn(e)!
Nejde o to že "němci jsou na dně", byť životní úrověň šla v praxi opravu spíše DOLŮ ("zlatá" 80tá léta - to vám řekne skoro "každý" ;-) ) - a "ústup" směrem k daciím a škodám a hyunadiům a kii NENí zrovna vyjádření: "Já se mám skvěle" - to NEznamená že to jsou "hrozná" auta, ale
Já neřekla že škoda (třeba vaše octavia) je NEkvalitní, ale že to NENí vůz pro STŘEDNí třídu - to se NEzlobte, ale STŘEDNí třída (nejen v Deutschland) si kupuje opravdu JINÉ vozy než např. Octavia II 1.9 TDi pumpe-düse ;-)
Že s ní 3 roky jezdíte jen každých 15 t. km na prohlídky je "prima", ale to NENí až tak "mimořádné" (já jsem také od mala zvyklá že s Toyota Carrina apod. jsme do servisu jezdili VYMĚNIT olej a po pár letech VYMĚNIT za novější model ;-) ), ostatně i dnes jsou JEŠTĚ spolehlivější vozy - popravdě octavia TDi PD zrovna v dlouhodobých testech NEdopadla dobře ... )
... to s tou poruchovostí a spolehlivostí - to jsou často jen "bajky" a "představy" - občas zlobí KAŽDÉ auto KAŽDÉ značky, v praxi jde spíš o to CO na něm zazlobilo ... u "nás" za poslední rok VÍCE zazlobil např. mercedes (2x ML, 1x SL) než Brumla Citroën C5 ... a NEbudu proto říkat, že Citroën je "kvalitnější" (a to mají ty MERCEDESy výměnu oleje/servis 2-krát častěji, než ten Citroën co jí má po 30ti t. km ;-)
Prostě škodovka si po stránce spolehlivosti stojí cca PRŮMĚRNĚ (benzíny spíše NAD- nafty spíše PODprůměrně - to je myslím "odpovídající" shrnutí všemožných tabulek/testů spolehlivosti - někdy člověka vozy které se umístily na předních /i "zadních" ;-) / místech docela PŘEKVAPí..
Marketing vw opravdu "tlačí" ceny svých modelů HODNĚ "nahoru" (kdeže doby "typických" vw = zajímavý vůz za MÁLO peněz - jsou ;-\ ) a co se týče srovnání audi/vw, i přes určité ZLEPŠENí v "této generaci" modelů, je mezi nimi stále spíše MALÝ rozdíl, ale co jsem četla, v dalších generacích by se měl spíše "zvětšit" - tzn. vozy s logem vw budou vlastně všechny "golf" (příští passat je konstrukčně/použitou mechanikou/platformou opravdu "jen" protažený golf), kdežto audi bude půjde konstrukčně sice stále "příbuznou" cestou (většina vozů přední pohon), nicméně NEbude to již technicky zcela identický vůz s "prémiovějšími" plasty a tvary.
PS: Pokud se domníváte, že již přišla doba, kdy si třeba ta německá STŘEDNí třída místo bmw, mercedes apod. raději koupí octavii - tak já si to NEmyslím ;-)
PPS: A jak jsem napsala, na EVROPSKÝCH trzích škoda trochu již "narazila" na limity možností a PROTO se dnes SOUSTŘEDí spíše VÝCHODNÍM směrem (v Evropě se ale očekává další ZVÝŠENí počtu JIHOKOREJSKÝCH vozů)
Pěkný den :-)
neregistrovaný "Donovan"
30. 5. 2009 15:44
Re: Facelift
>:-[] :yes:
30. 5. 2009 15:38
Re: MODERNÍ ŠKODA
U té O1 mi to přijde trochu líto. Myslím si, že je stále natolik dobrá (hlavně Combi), že se může stát legendou "na věčné časy". Upravil bych pár plastů k osvěžení a cena může jen stále klesat. Na méně náročné trhy je to perfektní auto a za dobrý peníz může dobře sloužit kdekoliv klidně dalších 10 let. Dobrou pověst a oblibu rozhodně má, tak proč nenapodobit 206ku.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:26
Re: DĚKUJi ...
Já NEmluvím o Deutschland - svátek je to na téhle planetě myslím jen v česku-slovensku, France a snad Denmark - das was ... PROTO jsem "reagovala" na vaše slova o EVROPSKÉM svátku ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:24
Re: Modernizace
1.4 TSi - ANO (no ta SPOTŘEBA by MOHLA být trošičku nižší ...)
1.6 TDi - to je zatím spíše trochu ZKLAMÁNí :-|
PS: A pokud nebude mít tato "o pětiletku" OPOŽDĚNÁ novinka "fenomenální chod motoru i spotřebu", tak to ZKLAMÁNí bude asi i v praxi ;-)
30. 5. 2009 15:21
Re: DĚKUJi ...
Věřím že v DE to asi není bráno jako masový svátek. Ono taky na sever na jih a na západ ten den můžou naši sousedi jen šoupat nohama.

Sice to není ten samý den, ale stejná událost a tu slaví a je doma rozhodně více lidí než 150 000 000.
30. 5. 2009 15:19
Re: Modernizace
Taky jsem zvědavý, motory 1,4TSI 90kW a 1,6TDI 77km by Fabii i Roomsteru docela slušely :yes:
30. 5. 2009 15:10
Re: Fabii facelift nepomůže
S tímhle názorem celkem souhlasím, facelift asi nepomůže, takže počkáme na novou generaci. Jinak je to celkem festovní auto, jezdí celkem dobře a interiér taky jde (až na ovládání klimy). Roomster je pohlednější a celkem v pohodě,jen jsem čekal, že bude výrazně větší, aby se mu mohlo říkat MPV. Je určen pro mladé rodiny s dětmi (max 2) nebo českým chalupářům... škoda, že jako základ nepoužili Octavku :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 15:08
Re: DĚKUJi ...
Je mi líto cca v tomto období je/bývá "Muttertag" ale NIKOLIV svátek (volný den kdy se NEpracuje) ;-)
PS: Koukám že máte VELKÉ mezery :-)
PPS: Zkuste si schválně najít JAK je to s těmi svátky - na sever, západ i jih od Prahy (česka) je/bývá (ne vždy, záleží na tom "jak to vyjde") volno třikrát během měsíce května - 8.5. je volno sice v česku na Slovensku a také ve France, jinak to zas tak "masový" EVROPSKÝ svátek jak si asi představujete NENí (a nikde v "okolí", 150.000.000 lidí v okolních státech česka-slovenska 8.5. myslím nic NEslaví - volno NEmají)
Pěkný den :-)
30. 5. 2009 15:05
Re: Milý white label(e)!
Ahoj, přečetl jsem si několik tvých přízpěvků a popravdě s tebou nesouhlasím. Koupit si Škodovku v Německu není vyjádření toho, že máš finanční problémy. Podívej se kolik tam jezdí Loganů :-) To by pak znamenalo, že Němci jsou na dně a nemají peníze - což určitě tak neni.

Škodovka vyrábí velmi kvalitní auta a za tím si stojím, sám mám Octavii II 1.9TDi a ujel jsem s ní za 3 roky cca 130000km a do servisu jezdím jen na pravidelné prohlídky :-)

VW je pořád taky jen "lidové auto" a hraje si rádo na premiovku, jenže od toho je tu v koncernu Audi. Takže
můžeme srovnat stejně tak Audi a VW a zajímalo by mě k jakému závěru dojdeš? Hezký den :-)
neregistrovaný "yaroukh"
30. 5. 2009 15:02
Re: nástupce
Zase takovej šok to není. Každopádně kladnej dojem ze SuperBa převažuje.
30. 5. 2009 14:31
Re: DĚKUJi ...
No koukám že máte velké historické mezery:) Zkuste si schválně najít co slaví skoro celá evropa a nejen evropa 8. 5.
30. 5. 2009 14:07
Facelift
Fabie facelift moc nepotřebuje, stačí když do ní nasednou 4 chlapi a do kufru dají 2 pytle cementu, pak vypadá OK.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 13:42
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
Milý BeranK(u)!
Ten PŘÍKLAD s škodou a Seat(em) je VYNIKAJÍCÍ!
Seat i škoda používají ZCELA identickou techniku (no Seat možná dostane od "matvwky" někdy i maličko/malilinko lepší/modernější ..) a prodeje škoda jsou o něco lepší než u seat, prostě PROTO, že "zaměření/směrování/ladění" vozů škoda je pro většinu lidí asi "zajímavější" - TECHNICKY/kvalitativně jsou přeci STEJNÉ (jsou to JEN "výrobny" koncernu vw), nebo vy se snad "domníváte", že ty "verze" s logem škoda jsou nějak "kvalitnější" či jinak "lepší" než ty s logem Seat? ;-)
Těším se na odpověď a
Pěkný den :-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 13:36
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
TEdy PŘIZNÁVÁM, že Ferrari 599 NEmám ;-)
A na Seb(a) Loeb(a) si NEhraji (i když ho "ráda" mám :yes: ) a škodu Octavia RS opravdu NEplánuji :-) (na SPORTovní "vyžití" jsou tu HODNĚ jiná auta, než rodinný hatchback popř. kombi - vyrábí se to také jako kombi, ne? :-) )
PS: Ale "hrát" si se slovíčky (ale lidi "zBUBnout" - to Galina UMí, že? :yes: :-)
Pěkný den ;-)
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 13:31
Re: DĚKUJi ...
Milý Hendly!
8.5.?? Já asi NErozumím! 8-s
Svátky jsou v tomto období 1.5. a "Christi Himmelfahrt", který letos vyšel na 21.5. a teď "Pfingsten" ..
.. NEchtěl jste napsat "... evropa NEmá volno 8.5."??
Pěkný den (i ten pondělní PRACOVNí :-) )
30. 5. 2009 13:29
Re: facelift fabie
do krve se bít nebudu, zrovna o fábce toho moc nevím, jen co říkal kamarád, co ji viděl...
30. 5. 2009 13:25
Re: Roomster
Z toho mám největší hrůzu :-( Jak už jsem jednou psal, ten volant je ok do Superbu, ale v Octavii s nim mám problém, hlavně v levnější verzi bez chromové linky je až hrozný ;-\ Jestli ho dostane i Room s F2, tak to potěš koště
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 13:23
Re: Milý white label(e)!
Já nějak NEchápat - PROČ vy být HRDÝ zrovna na "škoda auto" ;-)
Nebo vy "hrdý" též na mlékárnu/výrobnu jogurtů, co je dnes "francouzská", nebo na banku co je dnes "belgická", či na výrobu cukrovinek/sušenek, co je dnes ... atd. atp. apod.? Nebo ta "hrdost" platí JEN pro/na (100% NĚMECKOU firmu) škoda auto? :-)
A co se týče pojmu/definice STŘEDNí třída - doporučuji se "dovzdělat/dohledat" si, CO (kdo) to je STŘEDNí třída ...
... škoda auto je v zemích (bývalé) EU brána jako DOBRÁ ("domácí" - všichni vědí, že to je "vw") alternativa - což ale znamená trochu něco JINÉHO, než že:
"... se ŠKODA VYPRACOVALA jako automobilka pro STŘEDNí TŘÍDU" ;-)
PS: Tak jak je to s tou HRDOSTí a bankami, mlékárnami, či minerálkami (Mattoni je myslím "italské")?
Pěkný den
:-)
30. 5. 2009 13:22
Re: Milý Hendly!
Toto je kvalitní názor :yes:
30. 5. 2009 12:59
Re: Zamyslete se nad sebou
rad bych vedel ke komu smeroval tenhle prispevek...

Verim za mas Lagunu II rad, neni spatna, byl jsem s ni letos v zime v Litve, tudiz o ni mohu napsat par radku...Hezka urcite je, ale zpracovani a kvalita interieru je dost pozadu za stadartem koncernu VW.
Krasa je vec jedna, ale vetsinou sedis v interieru a to si myslim ze je velka zbran Audi a tajemstvi jeho uspechu.Precizni interier a nevtiravy elegantni design...

Pekny den vsem,at uz motoristum anebo tem kovbojum >:D
neregistrovaný "tomi1289"
30. 5. 2009 12:59
Re: Milý Hendly!
to vieš keď niekto nevie čo a o čom píše tak to potom aj tak vyzerá.... ;-)

čo príspevok od Kylie to príspevok plný "zaujímavostí"
30. 5. 2009 12:54
Re: DĚKUJi ...
Ono skoro celá evropa má zas volno 8.5.
Avatar - ryman
30. 5. 2009 12:36
Re: Zamyslete se nad sebou
hahaha ocividne si vubec nepobral muj prispevek a reagujes s cervenyma ocima.. bez se radsi uklidnit na vzduch a pak tu napis znova neco rozumnejsiho..

reagoval jsem na kecy o lagune, jak si ocividne muzes precist, a o meganu jsem schvalne nenapsal ani carku, protoze nejsem fanatik a vim ze octavkaI je lepsi nez meganeI, protoze jsem mel hodnekrat tu cest.. bohuzel ani octavka neni kdo vi jaky etalon a ma sve mouchy a rozhodne bych ji nevynasel do nebes.. a mimochodem co se tyce designu tak takovy krasny vuz jako je laguna II ve skode nikdy podotykam nikdy nevyrobi...

chtel bych videt tebe ty kaspare internetovych diskuzi co mas za auto a co jsi vubec zac.. tady placas nesmysly a schovavas se za anonymitu internetu.. jediny plakatovy kovboj jsi tady ty..
30. 5. 2009 12:33
Re: Milý white label(e)!
Souhlasim o prekrouceni...
Auto s jinou maskou je treba Axeo,ktere navic vyuziva starsi techniku.Ja si totiz nedovolim jako jini zde pritomni rici, ze technika Audi A4 minule generace je zastarala, ale takovy Ceed teprve prinasi opravdovy pokrok. A ze KIA SOUL je naprosto prelomovy model(vzdy si pak vzpomenu ze muj soused ma Daihatsu Siron uz asi tri roky :no: )

Octavie je samostatny nosny model mladoboleslavske automobilky,ktery vyuziva techniku Golfu(ktera je ve nizsi stredni tride tou nejlepsi)...
Je Saab 9-3 Vectra se znakem Saabu?Saabisti by Vas ukamenovali a i ja bych s klidnym svedomim hodil jednim.
Proc mit ctyri prumerne podvozky a motory namisto jedne platformy,ktera je skvela..

Ja jsem netvrdil ze starik zvykly na Mercedes ho vymeni za Skodovku,ja jsem mluvil o stredni tride, ktera si napriklad namisto Citroenu ale i treba Toyoty koupi Skodovku...

Skodovka se stava automobilkou s dobrou povesti a ja jsem za to rad.

Kam se vypracovala za 15 let je obdivuhodne a verim ze jim to tak pujde i dal.
Vsimnete si ze Skodovka je autem,ktere neni nejvic sexy pri predstaveni, ale postupem casu se Vam libi vice a vice, narozdil od nejterych sexy tvaru, ktere s postupem casu jsou vice a vice okoukane a ve finale lacine...(az na vyjimky jako treba Avantime nabo Thesis, ktere skvosty zustanou navzdy-nechci byt ***m,ktery tvrdi ze skoda je super a ostatni jsou bridilove)
Ja tvrdim ze SKODA JE DOST DOST DOBRA, a my bychom na to meli byt hrdi.
Avatar - ghotic.ghotic(new Mazlík)
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
Donovane v tomto bych se s Tebou mohl příst zase já. Když jsem tu měl ještě Favorita a napsal jsem, že je spolehlivý, protože mě za celé dva roky nikde nenechal, tak bys tam výkřiků typu "vždyť je to škodovka, ta nemůže být spolehlivá" atp. našel mnoho
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 12:20
Re: DĚKUJi ...
... za POCHVALU (ale do Galiny mám v dispiclíně "PŘEKRUCOVÁNí" ještě hóóóódně daleko) :-)
No - já možná "maličko" OVLIVNĚNA tím, že jsem to asi tak 1000+1 četla ve snad VŠECH automagazínech.. ;-)
.. vy jste myslel, že pojmenování "Golf s BATOHem" jsem vymyslela já? Tak já vám děkuji dnes již PODRUHÉ, ale TAK "dobrá" bohužel NEjsem ;-\
A řeč NEbyla o Golf ale o vw Bora/Jetta - což jak jistě SÁM víte - to opravdu JE "jen" škoda octavia s jinou "tváří" (myslím že by se tyto vozy mohly požívat v trojrozměrné verzi "Najdi 10 rozdílů" :-)
Já to sice trochu "zlehčuji", ale myslím že OBA v tom máme ZCELA jasno - JAK to v REÁLu je... ;-)
PS: Třeba docela ffftipná situace je nyní s faceliftovaným GOLFem poslední generace (verze 5.5), který je opravdu DOBŘE "upraven", takže je momentálně LEPŠíM vozem než varianta s maskou Audi (A3), která je de facto stále "jen" Golf verze 5.0 - nebo? :-)
PPS: A přitom nejLEPŠí z je vw Scirocco - to teď BEZ ironie! ...
Pěkný den (raději ve Scirocco než v A3 či Golf vám přeji ...
... mám DOBROU náladu, neb "u nás" - tedy skoro VŠUDE krom jakéhosi "česko" - máme v pondělí volno Volno VOLNO :yes: :-)
neregistrovaný "Donovan"
30. 5. 2009 12:17
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
Myslím, že tvůj srdcervoucí apel je tady mimo mísu, na těchto diskusích jsem si žádných závistivců pod článkem píšících bezduché výkřiky typu "Škoda - simply never" rozhodně nevšiml, to je výsadou jiných serverů.
30. 5. 2009 12:16
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
:yes: :yes:
Když se Škodě daří, je to špatně, co že to je za prostoduché lidi, co si ji kupují. Když se ji daří trochu méně, tak se také kritizuje, co že to automobilka vyrábí za prostoduchá auta... Trošku patriotismu by to u některých diskutujících chtělo. Ta značka skvěle reprezentuje naši zemi po celém světě. Stačí shlédnout zprávy ze světa, či nějaký magazín typu Objektiv a Škodovky spatříte v každém koutě a v těch nejtvrdších službách: u bezpečnostních složek a jako vozy taxi. Myslím, že zrovna v těchto případech se vyžaduje vysoká kvalita, vysoká užitná hodnota za příznivou cenu a maximální spolehlivost.
Avatar - white label
30. 5. 2009 12:15
Re: Milý Ado jež jste zase tady!
Tvá reakce je plná konzervativních maloměšťáckých předsudků...
Pokud si v dnešní Evropě koupíš např. Octavii, rozhodně tím o sobě nevysíláš "nižší" sociální signál, než třeba s C4 apod. Přirovnání Škody k MB je ovšem úplně mimo...
Nevím od kdy je prémie zaměřena hlavně na střední vrstvu...
Mainstream je snad pro socky...?...možná u vás na "zámku"...

;-)
30. 5. 2009 12:08
Re: Milý Hendly!
Takže fakta - přes 100 tisíc Němců si ročně koupí nějakou škodovku a rozhodně tím nesignalizují nějaký finanční problém. V Německu na škodovku nekoukají nijak zpatra (berou jí toitž napůl za domácí auto) a je rozhodně divnější mít Hyundaie, Kiu, fiata nebo nějakého francouze než škodovku. S německými firmami spolupracujeme léta a díky tomu Němce dost dobře znám. Píšu o osobních zkušenostech a neopisuju věci typu "jedna paní tuhle v trafice povídala".

Žvatlání o marketingu a la VW se tady opakuje dost často, bohužel ze strany VW jsem nikdy nezaznamenal takové masáže a komedie, jaké předvádí fiat - viz. soutěže s pojmenováním pidialfy (tusím je to mito, či jak se to jmenuje) nebo humbuk kolem 500. Možná ten VW je právě proto tak úspěšný, ale to si každý soudný člověk domyslí sám.

Co se týká té další demagogie o rozvíjejících se trzích, pak jsou asi u Mercedesu, BMW nebo Lexusu samí pitomci, protože se tam tlačí rovněž a například Rusko bylo donedávna největším trhem pro pětkové BMW v Evropě.

Prostě (co víte) tak toho jak je vidět moc nevíte a nahrazujete to záplavou smajlíků, úvozovek a velkých písmen a zase každý soudný člověk si z toho obrázek o kvalitě vašich četných příspěvků udělá sám.

A nakonec, Citroen patří k mým nejoblíběnějším evropským značkám a zejména jeho poslední typy, hlavně 5 a malé Picasso vypadají více než dobře. A ani příspěvky z vaší mozkové dílny mi ho neznechutí.

Jenže - ta pětka (ta nová, ne ta předchozí beztvará obluda...) je nějaká taková jiná, jakoby německá. Takový Citroen a la Audi či VW. A to i uvnitř. Nakonec, i reklamní spot při uvádění na trh to jednoznačně signalizuje - plavovlasý buršák se poseká se soupeřem šavličkou a poté nasedne do nové C5 a odjede před Brandenburskou bránu (to je v Berlíně...). Jak výstižné. Vedení Citroenu pochopilo a doufejme, že bude úspěšné.
30. 5. 2009 12:04
Re: facelift fabie
No já bych spíš řekl, že vepřeu nezůstal kámen na kameni....
Avatar - white label
30. 5. 2009 12:04
Re: Zamyslete se nad sebou
Zase se jednou znovu projevil tvůj překrucovací talent...
Auto pouze s jinou maskou a znakem, bylo svého času např. POLO variant a Ibiza v kombíku, nebo POLO clasic a Cordoba vyráběné na stejné výrobní lince.
Ovšem tvrdit tohle např. o Octavii a Golfu, může jen slepý, nebo někdo, kdo vidí jen to, co vidět chce... :no: :-!
30. 5. 2009 12:02
Re: Milý Hendly!
Hlavně to povyšování vám jde:)
Zajímavé je že v jednom příspěvku označíte Octavii za převlečený Golf a zároveň napíšete že Octavie je něco o hodně míň než Golf:)
Avatar - white label
30. 5. 2009 11:47
Re: Škoda je pre nenáročných.
8-s :*) >:D :yes:
Avatar - white label
30. 5. 2009 11:46
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
:yes: :-!

Jen u těch superlativů u OI, bych vážně ubral...
Avatar - white label
30. 5. 2009 11:45
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
:yes: :-!
30. 5. 2009 11:40
Re: nástupce
Asi tě překvapím, ale z velké části to jsou díla stejného člověka - Jense Manskeho.
30. 5. 2009 11:35
Re: Zamyslete se nad sebou (!) - čitatelé Galiny Tatjany iv
Já sice v zahraničí nežiju, ale občas tam pobývám a řada diskutujících tady dokazuje, že paty z rodné ulice nevytáhne, co je rok dlouhej. Já mám zkušenosti stejné, jak píšeš. Na posledním autosalonu ve Frankfurtu měla škodovka expozici dvakrát tak velkou jako fiat, v jedné hlavní hale a natřískáno tam bylo podstatně víc, než třeba u toho fiata nebo korejců i přes podstatně větší plochu.

V Německu nebo Holandsku jsou škodovky hodně (před pěti lety mně překvapilo jejich množství i v Norsku aještě víc na Islandu, čímž ovšem nechci tvrdit, že každé třetí auto byla škodovka...), ale na rozdíl od řady značek, za které se tady někteří "odborníci" bijí do virtuální krve je prostě na těchto nejvyspělejších trzích silně přítomná.

Když píšeš o tom, jestli by někteří zdejší diskutéři byli radši, kdyby z MB sjížděli z pásu VW Bora nebo A6, pak si můžeš být jist, že ti samí lidé, co tady nadávají, pošklebují se nebo kňourají, by nadávali, pošklebovali by se a kňourali by zase, pouze jejich repertoár by byl jiný.

Jsem velice rád, že MB skončila u VW. Němci se zachovali slušně, přistoupili ke značce s jistou dávkou respektu, na druhou stranu je to pro ně byznys a zadarmo se nikde nikomu nic nedává. Na druhou stranu je třeba vidět, jaká byla startovací pozice Škodovky a kde v té době byl SEAT a kde jsou obě značky teď.

Ti, kteří tě zahrnou nadávkami, posměšky a demagogií (tady je to častý zjev..) by si zasloužili jediné - škodu logan pro všechny a fronty u Lidla taky pro všechny. A možná se toho (půjde-li to tady takhle dál) dočkají...takže hezký den :-)
Avatar - woody-alien
30. 5. 2009 11:19
Re: Roomster
Nevím, jak nazíráš na Roomstera, ale osobně ho považuju za nejzdařilejší z posledních škodovek. Fabia II je divná, facelift OII příšernej, tak jedině ještě SupII naživo je celkem elegán.
30. 5. 2009 11:14
Re: Súhlas
Roomster Praktik je zcela na nic, v tom s tebou souhlasím. Zalepit okna, odstanit sedadla a tvářit se, že je to dodávka mně pobavilo. Ale s ohledem na prodeje třeba v Německu, kde je tohle auto vidět víc než u nás zas ne tolik. Ale třeba jako taxík je to super - jel jsem v tom a bylo to úžasné (je ale třeba sednout si dozadu!). Jeden z mála taxíků, kde má pasažér na zadním sedadle větší komfort než sám řidič...

Já osobně za nejhezčí pokládám Fabii I Combi a Octavii I a II před faceliftem, i když ten mi už dneska nepřipadá zas tak tragickej. Felicie nebyla špatná, ale platilo pro ni to samé, co pro nynější Fabii - kdosi to tu psal - musí si udělat hodně dobrý make-up, dobře se oblíct a učesat, aby nebyla podivná nebo dokonce ošklivá. Ale největší tragédií (i když nedosahovala kvalit třeba thalie nebo hondy city) byla Fabie I sedan. Tuhle příšeru už snad nedělají.

Hezký auto je hezký v bílý barvě na základních kolech. Nicméně specielně v kategorii Fabie je těch hezkých aut dneska skutečně velice málo, těch ne zcela podařených nebo dokonce zcela nepodařených je tam mnohem víc.
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 11:02
Milý Hendly!
On ten MARKETING vw je sice opravdu VELMi "schopný", nicméně "zbubnout/zMARKETINGovat" příslušníky STŘEDNí třídy třeba v Deutschland je maličko "těžší", než v "postsovětských" nově se formujících zemích.. ;-)
.. říci 70ti letému strýčkovi co celý život jezdí Mercedes(sem), že jeho příští auto bude Škoda ... no NEvím :-)
Prostě v Česku to měli kluci vwMARKTETINGoví NEJsnazší ... ;-)
Prostě co vím tak v (bývalé) EU si lidé STŘEDNí třídy takový vůz spíše NEkoupí ... co se prodejů týče, narazila tam Škoda Auto spíše na STROP možností - ostatně proto také takové "aktivity" na východních trzích: Rusko, Indie, Čína ...
PS: Tak jako je člověk "hodnocen/nazírán" dle oblečení, stejné je to i s auty, chodit nakupovat do "levnějších" obchodů, koupit si Škoda auto - to je pro STŘEDNí třídu zatím jednoznačně oznámení: Mám (finanční) PROBLÉMy = NEpřijatelné ... pokud je OPRAVDU nemám a nejsou OPRAVDU vážné!
Pěkný den :-)
30. 5. 2009 10:44
Re: Fabii facelift nepomůže
Určitě souhlas. Auta jsou to dobre, ale v poslední době pokulhává ten design. Vždy, když člověk vidí prvotní nákresy, tak to vypadá zajímavě, ale realita je jiná. Konkrétně fabia II. Automobil to není špatný, ale ty proporce. Opravdu strašný. U superbu je to méně drastické, ale taky špatně. Auto působí předkem dravě a pak se dostaví na pohled boku a zadku a vše špatně. Přijde mi to, jak když se škoda o mnoho let dřive snažila dělat design prvního favoritu leč s českým designem.
Avatar - Johnny_P
30. 5. 2009 10:23
Re: Súhlas
s tím tragickým faceliftem zcela souhlasím :-!
30. 5. 2009 10:16
Re: Škoda je pre nenáročných.
Není to nízkých nárocích, ale o financích. Čech či Slovák dostane za stejnou práci třikrát nižší plat, než Němec. Logicky tedy ve výdajích musí šetřit a proto většina u nás prodávaných aut je se základním motorem i výbavou. Vyjímkou jsou dražší auta, které se kupují firmy a bohatí podnikatelé - tam naopak všichni kupují drahé diesely a vyšší výbavu.
30. 5. 2009 10:10
Fabii facelift nepomůže
Základním problémem designu Fabie je disproporce rozměrů - malá šířka, velká výška, malý sklon přední kapoty atd. Facelift nemůže tyto disproporce odstranit. Musíme si počkat na novou generaci.
Co se týče Octavie, tam je výhodou naopak dobrá proporce rozměrů a elegantní linie.
U Superbu opět významná disproporce - dlouhá rovná střecha ve stylu "jezevčíka".
Roomster sice vypadá divně, ale to v podstatě každé MPV. Řekl bych, že Roomster patří mezi MPV mezi ty líbivější.
30. 5. 2009 08:57
Re: Škoda je pre nenáročných.
:yes: :yes: tak tohle mě pobavilo, leč myslím, že to je docela vyztižné... nejvíc křičí ti co si ani na tu fabii nevydělaj...

plakátoví kovbojové >:D >:D >:D :yes: :yes: :yes:
30. 5. 2009 08:34
Re: Škoda je pre nenáročných.
Škoda je určite momentálne úspešná firma, ale na našich trhu je to spôsobené ešte stále i mýtom, že ide o lacné auto s lacným a dostupným servisom.

Škoda je dnes "obyčajnou" automobilkou, ktorá sa sústreďuje na zisk a nie na "revolúcie". Je to logické, majiteľov nezaujíma technická "úžasnosť" Škody, ale profit.

A je to i vidieť v negatívnom zmysle slova. Ponuka základných motorov je u škody vyslovene tragická. To isté platí i o základných výbavách.

Dá sa povedať, že Škoda vo výbavách przní celý náš čs. trh. Miesto zvýšenia štandartu výbavy Škody sa deje pravý opak. Konkurencia sa prispôsobila a znižuje latku výbavy na úroveň Škody. Taká "simly" Kia Ceed, či Hyundai i30 sú jednoducho len lacnými bastardami a nie plnohodnotnými autami nižšej strednej triedy.

Je to spôsobené nízkymi nárokmi Čechov a Slovákov. Množstvo kupujúcich sleduje kvalitu plastu, či klímu, ale bezpečnostná výbava ich nezaujíma. No a Škoda sa tomuto nízkemu štandartu prispôsobila a nemá záujem zvýšiť štandart svojich výbav na našich trhoch.
30. 5. 2009 07:50
Re: Milý white label(e)!
:yes: :yes:

P.S. Škodu tu kritizují výhradně plakátoví kovbojové - je jim příliš blízká a nedostupná na to, aby ji ocenili. Až příliš zřetelně jim Škoda nastavuje zrcadlo jejich vlastních stropů. Nemít Škodu Octavii RS a hrát si na plejstejšnu na Loeba... to je přece směšné. To takhle nemít 599 GTB Fiorano, to je přece zcela přirozené... tomu se nikdo nemůže divit. Tedy postoj plakátových kovbojů ke Škodě je než úsměvným postojem sebezáchovy.

Neboť... zavěšen na tyčích v metru, sní sen o silnicích světa, však přiznat si vlastní garážovou tmu je příliš bolestné...
30. 5. 2009 07:43
Re: Zamyslete se nad sebou
A proč nejsu typická?:) On ten marketing lidi ovlivňuje:)
30. 5. 2009 07:41
Re: Zamyslete se nad sebou
Udělej si jasno v autech. Ona už skutečnost, že si někdo může ve třiadvaceti koupit lagunu II na naftě, tedy auto určené výhradně pro řidiče nad 70 let vypovídá o mnohém, viď. Přesto, chceš-li porovnávat Octavii I s Renaultem, musel bys na světlo světa vytáhnout zcela dnes již zapomenutý mégane1, tedy ten zoufalej elipsoidní design. No... a vidíš, dodnes je Octavia 1 krásný vůz. Samozřejmě takřka doslova o třídu lepší, než tehdejší konkurenční mégane.

Zrovna tak bys měl místo amatérského, laického plácání na diskuzích poprosit u Škody, ať tě svezou současným Superbem, abys pochopil, jak se dělá aktuální mainstreamové špičkové auto ve střední třídě. Pak si vyzkoušej Lagunu, ale pozor, aby ses nerozplakal.
Avatar - miromen
30. 5. 2009 02:22
Re: Roomster
Kdyby modely schade vypadaly alespoň z poloviny tak dobře jak renaulty hned je na světě veseleji.
neregistrovaný "yaroukh"
30. 5. 2009 02:16
Re: Súhlas
Facelift O2 považuju za zbytečnost s tragickým výsledkem. Zato SuperBa prostě žeru, tuplem v bílý.
neregistrovaný "yaroukh"
30. 5. 2009 02:14
Re: nástupce
PLZ víš, kdo dělal facelift O2? :no:
A kdo dělal novýho Superba? :yes:
Avatar - Hammunasakra
30. 5. 2009 01:17
Re: Zamyslete se nad sebou
NEchci tady vaše slova a "lásku" k německým vozům škoda "zpochybňovat", ale vaše slova:
".. ŠKODA SE VYPRACOVALA do automobilky PRO STŘEDNí TŘÍDU"
Nu, já tedy NE"žiji několik posledních let v zahraničí" ;-) , ale myslím že JEDEN KAŽDÝ tamní můj PŘÍBUZNÝ, ZNÁMÝ či kolega by výměnu svého SOUČASNÉHO vozu za Škoda Octavia, Fabia, Roomster a popravdě i za Superb (i když to je "normální" vůz střední třídy) bral jako VELKÝ "ústup z pozic"
Vozy s logem Škoda NEjsou (v žádném případě!) typickými vozy STŘEDNí třídy!
Můj "mozeček" si taktéž nějak NEví rady s vaší formulací ".. byli byste raději, pokud by z Boleslavi sjížděly Octavie, které by byly vw Bora/Jetta s jinou přední maskou?" - no vždyť Octavia (minulá i současná) přeci JE ... "jen" Golf s batohem či Bora/Jetta s jinou přední maskou - CELÁ konstrukce, motory, převodovky - KOMPLET vše je snad "zcela identické", nebo? No, do škody někdy NEmusí dorazit úplně veškerá technika co najdete ve vw - to "top" si vw nechává "pro sebe", ale VĚTŠINA je přeci "táž" (a opravdu LZE říci, že např. Octavia je "jen" vw bora/jett s jinou přední maskou a podobnými "nedůležitými" změnami)
Pěkný den ;-)
Avatar - ryman
30. 5. 2009 01:06
Re: Zamyslete se nad sebou
co to tady blijes za nesmysly.. jak srovnam octavii I s moji lagunou tak je to pro octavku debakl na cele care.. a neboj se mel jsem cest i s lagunou I rv. 96 vybava baccara a ta hrave strcila do kapsy celou produkci skody auto o 4 roky starsi.. o nejakem predbihani doby taky radsi pomlc.. brontosauri atmosfery a prehistoricke motory TDI opravdu nejsou hudbou pokroku.. vzapamatuj se clovece.. nerikam ze to je spatne auto nic proti nemu nemam, ale trocha soudnosti a nevychvalovat do nebes neco co na to fakt nema.. :no: :no:
Avatar - ryman
30. 5. 2009 00:36
Re: Roomster
jedinej kdo tady fetuje jsi ty ado.. :no:
30. 5. 2009 00:27
Zamyslete se nad sebou
Chtelo by to mensi zamysleni...
Rika se ze Cesi zavidi i to co soused nema a tak to i nekdy na tehle diskusi vypada.
Psat tady jake jsou Skodovky propadaky Vam mozna dela dobre, na druhou stranu prodejni vysledky a vsechno ostatni hovori zcela jasne v jeji prospech. Nekolik poslednich let ziji v zahranici a jsem vzdy rad,kdyz slysim kladne hodnoceni Skodovek ze vsech stran.
Skoda se vypracovala do automobilky pro stredni tridu.
Fabie je podle Vas propadak, ale jak v Nemecku tak v Anglii se prodava vyborne.Je to prakticke festovni auto.
Octavie II po faceliftu nevypada nejhur,ztratila trosku z az mrazive elegance, ale na druhou stranu pusobi ted mnohem tepleji.
Nelibi se Vam Roomster a jeho okna, je to designove zajimavy prvek na jinak celkove konzervativnich skodovkach a ja jsem za to rad.Byli by jste radeji, pokud by z Boleslavi sjizdeli Oktavky, ktere by byli VW BORA s jinou predni maskou?Anebo Superb by byl starou A6kou doutnikem..
A posledni poznamka k Octavii Tour.TO JE AUTO,KTERE DESIGNEM I ZPRACOVANIM JEDNOZNACNE PREDBEHLO DOBU, a stele jeste nezaostava natolik,aby ji museli prestat vyrabet,protoze to stale je DOBRE AUTO. Nemam v podstate nic proti Renaultu/az na vetsinou pokulhavajici dilenske zpracovani,horsi vydrz elektroniky apod./ale srovnejte Oktavii I se stejne starym Meganem nebo Lagunou, a budete muset uznat/vsichni do jednoho,kteri pri tom budou uprimni/,ze O1 je hvezdou,a hvezdou bude ve srovnani i se zbytkem vekove kategorie.
A ze by Tour byl o neco horsi nez Kia CEED SW si rozhodne nemyslim/Ceedem jsem jel a Octavku mam,takze neporovnavam podle obrazku v ohmatanem casopise/

Takze nakonec
VIVA SKODA,jsme radi,ze Te mame a ze se ti i navzdory krizi dari... :yes:
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
30. 5. 2009 00:10
Re: Roomster
Mě se právě designovej hašiš líbí :-)
Avatar - Ada je zase tady
29. 5. 2009 23:53
Re: Roomster
Dnesni Rumunster by se mel zmenit na Roomster predevsim tim, ze by mel mit normalni bocni linii oken a nevypadat, jako kdyz ho designoval fetak od rendliku.
29. 5. 2009 23:19
Re: nástupce
Tak tohle není nic, co by stálo za utajování :-) Do podrobností nepůjdu, ale takovýhle obecný vymezení snad nevadí
29. 5. 2009 23:13
Re: nástupce
To zní hodně zajímavě. Koukám, že škodovka má ve svých řadách krtka! >:-[]
29. 5. 2009 22:59
facelift fabie
Prý výrazný facelift...nenechte se vysmát, facelift je asi tak výrazný jako byl před lety u octavie I. Takže jako by se nestalo...hlavní cíl byl opticky auto rozšířit, což se trochu povedlo + samozřejmě světla dostanou dovnitř nápis Fabia. To jsou asi největší změny zvenku.
29. 5. 2009 22:58
Re: nástupce
Nene, bude to kompletně nový model, který nemá se současnou Octavií II nic společného. Řady Octavia a Octavia Tour budou odděleny.
29. 5. 2009 22:48
Re: Súhlas
Súhlas, ale O2 (stará) bola tiež pekná. Nové masky došpatili všetky Škody.
neregistrovaný "Culdaraztriptaco"
29. 5. 2009 21:51
Roomster
Jasně, modernizaci Roomsteru si odbijí tím, že ho "obšťastní" usmívajícím se volantem >:-[]
29. 5. 2009 21:44
Re: Modernizace
Nojo, co na tom že nestačí vyrábět:)
29. 5. 2009 21:31
MODERNÍ ŠKODA
Samé dobré zprávy. Fabia na vrcholu prodejů bude... výrazně modernizovaná. Jistě, i ten z nejlepších ve třídě na sobě potřebuje pracovat. Jistě dojde na motory :yes: a jistě dojde na designové retuše. Obojí udělá z Fabie důstojnou prinzeznu do trojice těch nejlepších ve třídě - POLO, Ibiza, Fabia, vybereš si i ty.

Informace o připravovaném nástupci Octavie1... no, najisto půjde o generační modelový posun - O2a převezme štafetu levného výběhu (nestrkejte se ve frontách) a asi... asi... se blíží obměna O2b, totiž nástup O3 :yes:
29. 5. 2009 21:16
Náběh
Oficiálně se facelift začne vyrábět začátkem dubna 2010. V nabídce se objeví i verze RS se 175 koníky. Tak uvidíme.
29. 5. 2009 20:50
Re: Modernizace
Vidíš tu tému na debatu? Aký podklad, taký príspevok...
Bývali tu diskusie, a neboli zriedkavé, v počtoch pár sto príspevkov. Teraz pozri na tú návštevnosť. Jediné Polo to trochu vylepšilo.
A že Fabia potrebuje výmenu, za tým si stojím. O vzhľade hovoriť netreba a z vozenia mám tiež pár skúseností. To nie je auto, ktorým by som sa pochválil.
K Roomsteru mám tiež dosť výhrad, písal som o nich v čase jeho uvedenia dosť obšírne. ;-)
neregistrovaný "tomi1289"
29. 5. 2009 19:13
Re: Modernizace
no ale na nové motory potom majú len rok lebo od 2010 tuším začne platiť Euro V a to staré TDI neplnia a zrejme ani nebudú, na tento rok nič nechystajú tak to zrejme príde až faceliftom, no neviem, jak píšeš uvidíme čo vymyslia... :-)
29. 5. 2009 19:10
Re: Modernizace
Kdysi dávno si přispíval do diskuzí, teď už jsou to jen výkřiky do tmy... ;-\
29. 5. 2009 19:06
Re: Modernizace
To pak ale není facelift, to jen můžou ohlásit jako každý rok novinky. No uvidíme co vymyslí.
neregistrovaný "tomi1289"
29. 5. 2009 19:03
Re: Modernizace
tiež si myslím že to bude tak ako píšeš ;-)

v podstate to možno výrazná zmena bude ale nie designová ale technická keď vymenia staré TDI za nové (čo pravdepodobne spravia)tak to budú tri nové motory + možno aj TSI a to je na facelift celkom dosť...
29. 5. 2009 19:00
Re: Modernizace
Jasne že modernizáciu netreba, treba nové auto. Fabia II potrebovala vymeniť ešte než ju uviedli na trh a na Roomster to už prichádza tiež. ;-\
29. 5. 2009 18:39
Modernizace
Výrazná modernizace? Nedávno tu zase psali, že to budou jen kosmetické úpravy. Pochybuji, že se něco výrazně změní, ono to ani moc neni potřeba, takže bych to viděl na nové TDI a TSI, pár nových laků, zkrácená páka ovládání sedadla, xenony na přání a toť asi vše.
Avatar - DBS
29. 5. 2009 18:32
Re: Otazecka
S těma pickupama s tebou souhlasím,jinak ne.
Avatar - DBS
29. 5. 2009 18:32
Súhlas
S těma pickupama s tebou souhlasím,jinak ne.
29. 5. 2009 18:22
Otazecka
Jsem jediny, komu prijde Octavia I (Tour) elegantnejsi nez Octavia II a predevsim Octavia II po faceliftu? Jsem jediny, komu se zdaji Skoda Felicia a Skoda Octavia I byt poslednimi peknymi Skodovkami? ;-) A jsem jediny, komu se zda Forman a Felicia pickup o dost lepsi nez Roomster Praktik? Kdo ma podobny nazor?
Avatar - Johnny_P
29. 5. 2009 17:53
Re: nástupce
tipnul bych si že to bude octavie II před faceliftem, ale uvidíme
Avatar - marek.g
29. 5. 2009 17:51
nástupce
Octavia Tour.Že by Octavia II Tour? :-! a nebo,že by vyštrachali nějakou starou linku třeba na Toledo II a prdli tam znak skody? :-!